Αποστολέας Θέμα: U-BOOT VII C REVELL 1/72  (Αναγνώστηκε 1812 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος StathisP

• Scale 1/48
  • *
U-BOOT VII C REVELL 1/72
« στις: Μαρτίου 24, 2019, 12:30:39 μμ »
Κατι διαφορετικο για αλλαγη απο τα αρματα-οχηματα και τα αεροπλανα,το γνωστο κιτ της REVELL με την προσθηκη pe της eduard οπως και το πυροβολο και η σημαια.
Τα χρωματα που χρησιμοποιησα ειναι TAMIYA και πιο συγκεκριμενα xf-24 το κατω μερος,xf-19 το πανω και xf-63 για το καταστρωμα.Εγινε wash με TAMIYA panel line brown και black.
Επισης χρησιμοποιησα λαδια ζωγραφικης winsor & newton και 502 abteilung neutral grey.Για τις σκουριες εκτος απο λαδια χρησιμοποιησα και ak rust streaks.
Eλπιζω να σας αρεσει,οπως παντα σχολια και υποδειξεις δεκτα

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
Απ: U-BOOT VII C REVELL 1/72
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 24, 2019, 03:34:05 μμ »
Πολύ όμορφο το U-boot σου Στάθη. Μοναδική λεπτομέρεια που ίσως ήθελε λιγο προσοχή παραπάνω, τα σβησίματα στις σκουριές, που θα ήθελαν λίγο καλύτερο blending και σβήσιμο λόγω και της μικρής κλίμακας. Όπως και νά 'χει το μοντέλο είναι πολύ όμορφο και πάλι μπράβο :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 24, 2019, 03:50:55 μμ »
Πολυ θεαματικο, συγχαρητήρια!!!
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος StathisP

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 25, 2019, 03:36:22 μμ »
Σας ευχαριστω πολυ,χαιρομαι που σας αρεσε.

Αποσυνδεδεμένος Παναγιώτης Μαυροειδής

• Δεν είναι ψέμα, τελείωσα μοντέλο!!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 25, 2019, 04:55:13 μμ »
Υπέροχη δουλεία!!! Μακάρι να μπορούσαμε να δούμε μεγαλύτερης ανάλυσης φώτο... ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος StathisP

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 25, 2019, 09:08:41 μμ »
Καλησπέρα
Αν πατήσεις επάνω στη φωτογραφία σε οδηγεί στο McHost.Εκεί αν ξαναπατήσεις στη φωτογραφία που θέλεις ανοίγει σε 1200x800 pixels.Αν θέλεις πιο μεγάλη μπορώ να την ανεβάσω σε 6000x4000 αλλά δεν έχει νόημα,ιδίως όσοι βλέπουν από φορητό Η/Υ ή tablet θα έχουν πρόβλημα να τη δουν.

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 26, 2019, 04:17:13 μμ »
  έχω την εντύπωση (με την επιφύλαξη πάντα ότι βλέπω το μοντέλο σου μέσω των φωτογραφιών) ότι οι φθορές που έχεις κάνει chipping κλπ. ως τάξη μεγέθους θα ταίριαζαν περισσότερο σε ένα αρματικό θέμα στην 1/35. Μια ματιά που έριξα σε φωτό εποχής από uboot δεν φαίνονται τέτοιες φθορές ειδικά στις κάθετες επιφάνειες του πύργου. Αν σου αρέσει έτσι και το έκανες καθαρά ως εικαστική επιλογή ΟΚ, η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι στο βασικό  βάψιμο έχεις κάνει ωραία και καθαρή δουλειά και με λιγότερες φθορές θα έδειχνε πιο κομψό το τελικό αποτέλεσμα.

Αποσυνδεδεμένος StathisP

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 27, 2019, 09:53:33 πμ »
Εγω φοβομουν μην ειναι λιγες οι φθορες γιατι σε φωτο αλλων μοντελιστων στο διαδικτυο εχω δει πιο εντονες.Σε ευχαριστω παντως για το σχολιο και στο δευτερο
ναυτικο θεμα που εχω μια πυραυλακατο θα κοιταξω να μην ειναι τοσο εντονες οι φθορες.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 27, 2019, 04:24:52 μμ »
  Αυτό που λες ότι άλλοι μοντελιστές έχουν κάνει και πιο έντονες φθορές δεν σημάινει απαραίτητα ότι ήταν και σωστό γιατί δε ξέρεις τι είχαν στο μυαλό τους ως ύφος/στυλ μοντελιστικό στην απόδοση του θέματος.
 εξαρτάται πάντα από το τι θέλεις να πετύχεις στο μοντέλο σου. Αν θες ένα "ρεαλιστικό" αποτέλεσμα τότε κοιτάς από φωτό του πραγματικού να αποδώσεις τις αντίστοιχες φθορές που συνήθως υπήρχαν υπό κλίμακα. Αν θες πιο καλλιτεχνικό ύφος τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει της μόδας αρκετές τεχνικές, modulation, "ισπανική σχολή" κλπ. και νέα υλικά για φθορές που οδηγούν σε ελκυστικά στο μάτι μοντέλα χωρίς πάντα να είναι απόλυτα ρεαλιστικά με την έννοια της απόδοσης υπό κλίμακα της εικόνας του πραγματικού. Φυσικά χόμπυ είναι και ο καθένας κάνει αυτό που τον ευχαριστεί, δεν υπάρχει κατ' ανάγκη ένα μόνο σωστό.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 27, 2019, 05:18:09 μμ »
Έτσι είναι και νομίζω ότι στα πλοία το φαινόμενο είναι πιο έντονο από ό,τι πχ στα αεροσκάφη.

Έχω δει καταπληκτικά μοντέλα με απίθανες σκουριές που στην πραγματικότητα θα μπορούσε να δει κάποιος και στο αληθινό σκάφος - αλλά όταν αυτό θα ήταν παροπλισμένο, λίγο πριν το διαλυτήριο  :mrgreen: Η έντονη ταλαιπωρία έδινε την αίσθηση του αληθινού, not-toy-like, αλλά υπάρχει ένα σημείο πέρα από το οποίο η σκουριά δεν είναι μαχιμίλα  :wink: ( πιάστε τα ματσακόνια.... )

Επειδή όμως πάνω από όλα είμαστε καλλιτέχνες  :roll: είναι αναμενόμενο να έχουμε μία τάση προς την υπερβολή  :lol:

Αποσυνδεδεμένος StathisP

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 27, 2019, 07:23:01 μμ »
Οσες φωτο βρηκα ηταν ασπρομαυρες και δεν φαινοντουσαν οι φθορες και η σκουρια.Απλα υπεθεσα οτι σε πολεμο και μαλιστα πολυετη οπως ο βππ θα ειχαν εντονες φθορες.
Εδω στην συγχρονη εποχη και βλεπεις πλοια που εμφανιζουν σκουρια σε διαφορα σημεια.
Για παραδειγμα εδω το HMS IRON DUKE

Και από το Αμερικανικό ναυτικό

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 27, 2019, 07:41:31 μμ »
Κύριοι τα πλοία σκουριάζουν και μάλιστα πάρα πολύ, χωρίς να είναι ανάγκη να εγκαταληφθούν ή να είναι παροπλισμένα. Πολλές φορές βλέπουμε ανοικτόχρωμα πλοία να μένουν μιά δυό εβδομάδες εν πλώ (πχ διάπλους ωκεανού) χωρίς τη δυνατότητα μπογιατίσματος και είναι πιο πολύ η σκουριά από το χρώμα. Αυτό που έχει αναπαραστήσει ο Στάθης μόνο υπερβολικό ή αρτιστίκ δε μπορεί να χαρακτηρισθεί. Είναι απόλυτα απόδεκτό και μάλιστα για ένα υποβρύχιο το οποίο βολόδερνε εβδομάδες στη θάλασσα, χωρίς καμιά δυνατότητα συντήρησης :wink:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Periklis74

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ιωαννινα
  • WWII Armor 1/72 , planes 1/48 .
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 27, 2019, 08:33:49 μμ »
Πολύ ωραίο το υποβρύχιο και οι φθορές πιστεύω ότι είναι τόσο όσο!!! Χωρίς να είμαι ειδικός στα πλοία συμφωνώ με την άποψη του Blitz-x.  Από την εμπειρία που είχα από αρματαγωγα του στόλου μας μπορώ να πω ότι έβλεπες ναύτες σε καθημερινή  βάση  με ένα κουτί χρώμα στο χέρι και πινέλο και να προσπαθούν να προλάβουν τέτοιες καταστάσεις. Η κοινή λογική λέει ότι αν αυτό δεν γινόταν τότε φαινόμενα σκουριάς θα υπήρχαν και μάλιστα σε μεγάλη έκταση!!!  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 28, 2019, 01:57:06 πμ »
Μια ελαφρά περίπτωση σκουριάς, λόγω μακρινού ταξιδιού χωρίς συνεχές μπογιάτισμα, όταν το Blue Star Ithaki πουλήθηκε στον Καναδά και κροσάρισε Μεσόγειο και Ατλαντικό:

ʼλλα πλοία, ειδικά όταν αγοράζεται πλοίο από Ιαπωνία και μέχρι να φτάσει Ελλάδα, γίνονται τρισχειρότερα από το παραπάνω καθώς στο ταξίδι, εξωτερικά δε τους γίνεται καμία συντήρηση :wink:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 28, 2019, 02:15:04 πμ »
Εντάξει Στάθη, τελικά του κουτιού το έκανες  :mrgreen: ::moshi44x42:: ::moshi44x42:: ::moshi44x42::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 28, 2019, 04:20:40 μμ »
επειδή πιθανόν να υπάρχει κάποια παρερμηνεία όσων έγραψα κυρίως στο πρώτο μου ποστ νιώθω την ανάγκη να αυτοερμηνευτώ  :mrgreen: αν και πρέπει να πω ότι στο γραπτό λόγο πολύ περισσότερο από τον προφορικό είμαι πάντα προσεκτικός και γράφω ακριβώς και μόνο αυτό που εννοώ. πάμε λοιπόν :

- "ότι οι φθορές που έχεις κάνει chipping κλπ. ως τάξη μεγέθους θα ταίριαζαν περισσότερο σε ένα αρματικό θέμα στην 1/35" :
   προφανώς δεν αναφέρομαι σε σκουριές ούτε ότι είναι λάθος η υπαρξή των φθορών, τάξη μεγέθους  εννοώ από τεχνική μοντελιστική άποψη το μέγεθος της "πινελιάς"/chipping  μου φαίνεται πιο κοντά σε 1/35.

- "Μια ματιά που έριξα σε φωτό εποχής από uboot δεν φαίνονται τέτοιες φθορές ειδικά στις κάθετες επιφάνειες του πύργου"  :
  λέγοντας μια ματιά εννοώ ότι δεν βρήκα στις λίγες φωτό εποχής που είδα στα γρήγορα ανάλογες φθορές, πολύ πιθανό να υπάρχουν και άλλες που να δείχνουν πιο "μάχιμα" υποβρύχια.
 Πχ εδώ   https://www.gettyimages.com/photos/u-boat?sort=mostpopular&mediatype=photography&phrase=u%20boat  μου βγάζει 81 σελίδες με φωτο από u-boot, εγώ είδα μόνο τις δύο πρώτες σελίδες.

μερικές που δείχνουν κάποιες φθορές :
https://www.gettyimages.com/detail/news-photo/war-and-conflict-world-war-ii-pic-28th-august-1942-a-news-photo/79656367 , https://www.gettyimages.com/detail/news-photo/boat-crew-leave-their-boat-for-the-last-time-after-news-photo/535824943 , https://www.gettyimages.com/detail/news-photo/load-of-torpedoes-on-a-u-boat-on-november-5th-1941-news-photo/107427452 , https://www.gettyimages.com/detail/news-photo/naval-warfare-u-boat-war-german-submarine-in-the-atlantic-news-photo/543829499 , https://www.gettyimages.com/detail/news-photo/german-u-boat-which-was-captured-in-the-atlantic-by-a-news-photo/3309806 , https://www.gettyimages.com/detail/news-photo/naval-warfare-u-boat-war-relaxation-on-a-submarine-of-the-7-news-photo/542369751

- "στο βασικό  βάψιμο έχεις κάνει ωραία και καθαρή δουλειά και με λιγότερες φθορές θα έδειχνε πιο κομψό το τελικό αποτέλεσμα"
  αυτό που θέλω να πω είναι ότι το μοντέλο σου μου άρεσε και (προσωπική άποψη και μόνο) με λιγότερες/μικρότερες φθορές θα ήταν ακόμη πιο ωραίο
 ::salut::

τώρα φωτό από σύγχρονα πλοία δεν νομίζω ότι μπορούν να ληθφούν ως μέτρο σύγκρισης, είναι γνώστο ότι οι γερμανοί του Β'ΠΠ είχαν όλα τα υπερόπλα και κατείχαν τη μυστική υπερ-τεχνολογία, άρα και τα πλεούμενά τους  δεν μπορεί να σκουριάζανε σαν κακόγουστοι τενεκέδες :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος StathisP

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 28, 2019, 04:45:31 μμ »
Όπως πάντα γράφω ότι τα σχόλια και η κριτική είναι δεκτά και δεν παρεξηγώ κανέναν για ότι μου αναφέρει.
Πιστεύω ότι στο δεύτερο ναυτικό θέμα όταν και όποτε το ξεκινήσω θα τα πάω καλύτερα και σίγουρα θα
λάβω υπόψιν όλες τις επισημάνσεις όπως αυτήν που αναφέρεις για το εύρος των φθορων ως προς την
κλιμακα. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω άπαντες για τα σχόλια τους.

Tags: