Αποστολέας Θέμα: Nord Noratlas Π.Α ''ΝΙΚΗ 4''  (Αναγνώστηκε 2967 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

• Phil G. Agnew
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • vivere pericolosamente
Nord Noratlas Π.Α ''ΝΙΚΗ 4''
« στις: Φεβρουαρίου 20, 2019, 02:26:57 πμ »
Φιλοι μου σας παρουσιαζω μερικες φωτο απο την κατασκευη που ξεκινησα πριν δυο χρονια περιπου στο Νορατλας της Heler, προσπαθωντας να εμπλουτισω το ηδη φτωχο κιτ εσωτερικα και εξωτερικα. Στο τελος θα ειναι ενα μινι διοραμα με καποιες φιγουρες καταδρομεων ετοιμοι να επιβιβαστουν στην μοιραια πτηση. Χρησιμοποιησα φυλλο πλαστικου και μηκη πλαστικου, χαρτοταινιες κυριως για την αναπαρασταση των καθισματων και ψιλο συρμα. Μεχρι στιγμης εχει ολοκληρωθει μονο η ατρακτος η οποια και επαναχαραχτηκε και πριτσινωθηκε. Βαφτηκε με ακρυλικα της gunze και μεταλλικα της alclad.

• Phil G. Agnew
  • Scale 1/144
  • *
  • vivere pericolosamente
Απ: Nord Noratlas ΠΑ ΝΙΚΗ 4
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 20, 2019, 02:29:57 πμ »

• Phil G. Agnew
  • Scale 1/144
  • *
  • vivere pericolosamente
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 20, 2019, 02:34:26 πμ »

• Phil G. Agnew
  • Scale 1/144
  • *
  • vivere pericolosamente
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 20, 2019, 02:38:09 πμ »

• Phil G. Agnew
  • Scale 1/144
  • *
  • vivere pericolosamente
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 20, 2019, 02:39:44 πμ »

• Phil G. Agnew
  • Scale 1/144
  • *
  • vivere pericolosamente
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 20, 2019, 02:45:20 πμ »
ελπιζω συντομα να ξεκινησω και το υπολοιπο τμημα του μοντελου!!!!!

Αποσυνδεδεμένος Phantom_nikos

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΒΑΣΙΛΙΚΟ - ΧΑΛΚΙΔΑΣ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 20, 2019, 07:03:36 πμ »
Ότι και να πω είναι λίγο Μπράβο στο κουράγιο σου! Φοβερό το αποτέλεσμα μέχρι τώρα!

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 20, 2019, 09:01:31 πμ »
Εξαιρετική δουλειά για ένα συγκλονιστικό θέμα! Έχω γνωρίσει ανθρώπους που ήταν εκεί και έχω ακούσει φοβερές ιστορίες. Πολύ καλή και η δουλειά στις φιγούρες.

Αποσυνδεδεμένος Periklis74

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ιωαννινα
  • WWII Armor 1/72 , planes 1/48 .
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 20, 2019, 09:09:44 πμ »
Φιλαράκι εκπληκτική η μέχρι τώρα δουλειά σου και απο άποψη ποιότητας και απο άποψη ποσότητας . Μία ένσταση έχω μόνο για τα κίτρινα φουλάρια .... όπως πιστεύω ξέρεις το ίδιο καλά όσο και εγώ ότι τα φορούσαν και τα φορούσαμε μόνο για παρέλαση  και όχι για επιχειρησιακή ανάπτυξη όπως έκανε η 1η MΑΛ στην Κύπρο οπότε για κοίταξε τι θα κάνεις με  το θέμα . Ο Παπαμελετίου έχω την εντύπωση ότι εκείνη την εποχή είχε μουστάκι οπότε αν φτιάξεις τον  διοικητή να τον κάνεις με μουστάκι  :wink: :wink:!!!!  ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Phil G. Agnew
  • Scale 1/144
  • *
  • vivere pericolosamente
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 20, 2019, 03:07:50 μμ »
Φιλαράκι εκπληκτική η μέχρι τώρα δουλειά σου και απο άποψη ποιότητας και απο άποψη ποσότητας . Μία ένσταση έχω μόνο για τα κίτρινα φουλάρια .... όπως πιστεύω ξέρεις το ίδιο καλά όσο και εγώ ότι τα φορούσαν και τα φορούσαμε μόνο για παρέλαση  και όχι για επιχειρησιακή ανάπτυξη όπως έκανε η 1η MΑΛ στην Κύπρο οπότε για κοίταξε τι θα κάνεις με  το θέμα . Ο Παπαμελετίου έχω την εντύπωση ότι εκείνη την εποχή είχε μουστάκι οπότε αν φτιάξεις τον  διοικητή να τον κάνεις με μουστάκι  :wink: :wink:!!!!  ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::
ναι οντως κι εμεις στην 2η ΜΑΛ και τη Ζ ΜΑΚ στις παρελασεις τα φοραγαμε μονο και λευκα βεβαια.

Αποσυνδεδεμένος The Saint

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κορυδαλλός
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 20, 2019, 05:07:41 μμ »
Φιλε μου εξειρετικη δουλεια εχεις κανει ως τωρα! Εντυπωσιακη !
Καλα τελειωματα ευχομαι.
"...ούτως εξ ιστορίας αναιρεθείσης της αληθείας το καταλειπόμενον αυτής ανωφελές γίνεται διήγημα".
Πολύβιος, Ιστορίαι 1.14.4-7

Αποσυνδεδεμένος manoskarapidakis

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη
  • «Ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα»
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 21, 2019, 01:48:23 πμ »
πωπω  σαγόνι κάτω....  καταπληκτική δουλειά Φίλλιπε!!!
έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα,  ζωγράφισε τον παράδεισο και μπές μέσα.....
ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 21, 2019, 10:08:01 πμ »
Μερακλίδικη δουλειά στο Noratlas!! Εξαιρετικό σε κάθε σημείο του!! Η προσθήκη λεπτομέρειας παντού είναι εντυπωσιακή!!
Καλή συνέχεια και στο υπόλοιπο, αν και πιστεύω ότι τα δύσκολα και πιο χρονοβόρα πράγματα τελείωσαν.
 ::salut:: ::salut:: ::salut::
Νώντας

• Phil G. Agnew
  • Scale 1/144
  • *
  • vivere pericolosamente
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 22, 2019, 02:01:09 μμ »
ευχαριστω πολυ παιδια!να δουμε ποτε θα πιασω το υπολοιπο με τοσες υποχρεωσεις!

Αποσυνδεδεμένος StavreasGR

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 25, 2019, 01:39:46 πμ »
εξαιρετική δουλειά !
μπράβο !
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Νικολαος Κουζινης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 25, 2019, 03:36:56 μμ »
 ::salut:: Πολυ ωραια δουλεια. Μπραβο. Θα το εχω σαν οδηγο κατασκευης για ενα που εχω προς συναρμολογηση Οι πισω πορτες φορτωσης θα ανοιγοκλεινουν;Τα καθισματα απο τι υλικα ειναι φτιαγμενα; απο σπαγγο; και πως τον στερεωσες πανω στο πλαστικο πλαισιο; με κολλα; εχουν ενωσεις(δεσιματα) αν ειναι σπαγγος ή ειναι μονοκομματα τυλιγμενος στο πλαισιο; Οι φαρδιες ταινιες απο πισω τι υλικο ειναι;; Ενα που ειχα κανει παλιοτερα ηθελε και παρα πολυ βαρος στο ρυγχος για να στεκεται χωρις τα υποστηριγματα οπισθιου τμηματος ατρακτου ::salut::

Love everybody, but never sell your sword. Paulo Coelho

• Phil G. Agnew
  • Scale 1/144
  • *
  • vivere pericolosamente
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 01, 2019, 08:38:25 μμ »
::salut:: Πολυ ωραια δουλεια. Μπραβο. Θα το εχω σαν οδηγο κατασκευης για ενα που εχω προς συναρμολογηση Οι πισω πορτες φορτωσης θα ανοιγοκλεινουν;Τα καθισματα απο τι υλικα ειναι φτιαγμενα; απο σπαγγο; και πως τον στερεωσες πανω στο πλαστικο πλαισιο; με κολλα; εχουν ενωσεις(δεσιματα) αν ειναι σπαγγος ή ειναι μονοκομματα τυλιγμενος στο πλαισιο; Οι φαρδιες ταινιες απο πισω τι υλικο ειναι;; Ενα που ειχα κανει παλιοτερα ηθελε και παρα πολυ βαρος στο ρυγχος για να στεκεται χωρις τα υποστηριγματα οπισθιου τμηματος ατρακτου ::salut::
ευχαριστω πολυ. Οι πισω πορτες δεν θα ανοιγοκλεινου. δεν βλεπω τον λογο να γινει αυτο αλλα ετσι κι αλλιως ειναι κατι πολυ δυσκολο για την κλιμακα. Τα καθισματα ειναι απο χαρτοταινιες πλεγμενες σε ενα τυχαιο πλαισιο απο το ιδιο το κιτ. απλα χρησιμοποιησα διαφορων πλατων για την κατασκευη τους βασιζομενος σε καποιες φωτο απο το εσωτερικο του πραγματικου. εχω ηδη προσθεσει βαρος στο ρυγχος αρκετο και ελπιζω να μην σουζαρει στο τελος. αλλα και αν σουζαρει θα ειναι μερος διοραματος οποτε θα κοληθει στη βαση συν οτι θα φτιαξω και τα στηριγματα στο πισω μερος της ατρακτου

Αποσυνδεδεμένος Νικολαος Κουζινης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 01, 2019, 10:55:15 μμ »
 ::salut:: Φιλιππε αν θελεις να ανοιγοκλεινουν υπαρχει τροπος εστω και για αυτη την κλιμακα. Παιρνεις ενα καλωδιο οχι πολυ ψιλο αλλα ουτε και πολυ χοντρο. Οχι πολυκλωνικο. Να εχει ενα συρμα. Το κοβεις ωστε να εχει ευλογο μηκος με το σημειο που η πορτα εχει επαφη με το σκαφος. Βγαζεις το συρμα απο μεσα. Κοβεις αλλο συρμα λιγο μεγαλυτερο απο το προηγουμενο, περιπου 1 ποντο. Παιρνεις το συρμα απο μεσα. Το περνας στο προηγουμενο πλαστικο περιτυλιγμα, και προεξεχει (το συρμα) 1 ποντο εκατερωθεν δηλαδη μισο ποντο αριστερα και δεξια. Λυγιζεις τις ακρες ωστε να εχεις ενα Π με μικρα ακρα. Τα ακρα αυτα κολλανε στην πορτα απο μεσα, το δε  πλαστικο το κολλας ορθιο στην ατρακτο. Βεβαια καποιες φορες η καμπυλοτητα της ατρακτου δεν βοηθα στο ερμητικο κλεισιμο. Αν υπαρχει τετοιο προβλημα τοτε κολλας ζελατινα ή λευκοπλαστη με κυανοακρυλικη εσωτερικα η εξωτερικα στο σημειο που εχει την επαφη η πορτα με την ατρακτο/ Προυποθεση να ειναι λιγο φαρδια η ζελατινα για να μπορει να κρατα την πορτα να μην κρεμαει. Αυτο ειναι για εφε το εχω κανει σε μια Ντακοτα που εχει κινητηρες και φωτα αλλα θελω να ανοιγοκλεινει η πορτα για να βαζω την 9βολτη μπαταρια.    

C-47 DAKOTA HELLENIC AIR FORCE (mechanized-flashlighting)(AC-47 1/48 REVELL)
Ξεκίνησε από Νικολαος Κουζινης  το εχω στο υπο κατασκευη ελικοφορα του φορουμ σελ 2 θα δεις φωτο εκει  και σε ενα ΤU22 Backfire στα τζετ::salut::

Love everybody, but never sell your sword. Paulo Coelho

• Phil G. Agnew
  • Scale 1/144
  • *
  • vivere pericolosamente
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 04, 2019, 11:12:24 μμ »
::salut:: Φιλιππε αν θελεις να ανοιγοκλεινουν υπαρχει τροπος εστω και για αυτη την κλιμακα. Παιρνεις ενα καλωδιο οχι πολυ ψιλο αλλα ουτε και πολυ χοντρο. Οχι πολυκλωνικο. Να εχει ενα συρμα. Το κοβεις ωστε να εχει ευλογο μηκος με το σημειο που η πορτα εχει επαφη με το σκαφος. Βγαζεις το συρμα απο μεσα. Κοβεις αλλο συρμα λιγο μεγαλυτερο απο το προηγουμενο, περιπου 1 ποντο. Παιρνεις το συρμα απο μεσα. Το περνας στο προηγουμενο πλαστικο περιτυλιγμα, και προεξεχει (το συρμα) 1 ποντο εκατερωθεν δηλαδη μισο ποντο αριστερα και δεξια. Λυγιζεις τις ακρες ωστε να εχεις ενα Π με μικρα ακρα. Τα ακρα αυτα κολλανε στην πορτα απο μεσα, το δε  πλαστικο το κολλας ορθιο στην ατρακτο. Βεβαια καποιες φορες η καμπυλοτητα της ατρακτου δεν βοηθα στο ερμητικο κλεισιμο. Αν υπαρχει τετοιο προβλημα τοτε κολλας ζελατινα ή λευκοπλαστη με κυανοακρυλικη εσωτερικα η εξωτερικα στο σημειο που εχει την επαφη η πορτα με την ατρακτο/ Προυποθεση να ειναι λιγο φαρδια η ζελατινα για να μπορει να κρατα την πορτα να μην κρεμαει. Αυτο ειναι για εφε το εχω κανει σε μια Ντακοτα που εχει κινητηρες και φωτα αλλα θελω να ανοιγοκλεινει η πορτα για να βαζω την 9βολτη μπαταρια.    

C-47 DAKOTA HELLENIC AIR FORCE (mechanized-flashlighting)(AC-47 1/48 REVELL)
Ξεκίνησε από Νικολαος Κουζινης  το εχω στο υπο κατασκευη ελικοφορα του φορουμ σελ 2 θα δεις φωτο εκει  και σε ενα ΤU22 Backfire στα τζετ::salut::

Γεια σου Νικολαε! ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες φιλε. Σιγουρα γινεται, ολα γινονται απλα δεν βρισκω τον λογο γτ να εχει το μοντελο μου κονουμενα μερη. ειναι καθαρα προσωπικη αποψη αυτη. δεν ειμαι πολυ φαν των κινουμενων τμηματων στον σταικο μοντελισμο. ;-)

Tags: