Αποστολέας Θέμα: F-16D Fighting Falcon, 480 TFS USAFE, Italeri 1/72  (Αναγνώστηκε 3142 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
F-16D Fighting Falcon, 480 TFS USAFE, Italeri 1/72
« στις: Φεβρουαρίου 09, 2019, 10:31:30 μμ »
Καλησπέρα παιδιά!

Το κιτ είναι το παρακάτω, πολύ γνωστό στους παλιότερους.

Τυχαίνει μάλιστα να είναι το ίδιο αεροσκάφος που αναπαριστά η Hasegawa στο γνωστό 48άρι της που πιθανώς έχει χρησιμοποιηθεί από πολλούς για να φτιαχτεί διθέσιο ελληνικό γεράκι. Το συγκεκριμένο κιτ το είχα φτιάξει πολύ παλιά και μαζί με μοντέλο φίλου και εξοπλισμό υποστήριξης της Hasegawa είχε κολληθεί σε έναν υποτυπώδη διάδρομο και το είχα κατεβάσει στην έκθεση της ΕΜΙ όταν αυτή γινόταν στο Δημαρχείο Ιωαννίνων (κάπου το 1995). Κάπως έτσι έφτασε να είναι χωρίς οπλισμό:

Έχοντας μια καρτέλα της Xtra Decal με αεροσκάφη της USAFE (F-4E, F-4G, RF-4C, F-16C) είπα να του κάνω ένα reset. Έτσι χρησιμοποίησα το Eco Paint Remover με ένα πινέλο. Η μόνη ένσταση για το συγκεκριμένο προϊόν είναι ότι θολώνει τα διαφανή και έτσι μετά χρειάζονται περιποίηση. Η παρακάτω φωτό πριν το ξέβγαλμα με νερό:

Βάψιμο με χρώματα Gunze, κλασσικά Η305, Η306, Η308:

Μετά το γυαλιστερό βερνίκι W&N (όχι το ακρυλικό) μπήκαν τα σήματα που ήταν μια μίξη από Italeri, Hasegawa, Xtra Decal, περισσεύματα και το καρχαριόστομα του κιτ της Hasegawa τυπωμένο στην 1/72. Στη συνέχεια έπεσε το ακρυλικό γυαλιστερό βερνίκι W&N με δύο σταγόνες levelling thinner και πρώτη φορά κατέφερα να κάνω glossy επιφάνεια με το συγκεκριμένο. Έγινε ενα wash σχετικά επιτυχημένο αν λάβει κανείς υπόψη τις φαρδιές γραμμώσεις του κιτ και αυτό ήταν το αποτέλεσμα πριν το τελικό βερνίκι:

Τελικό βερνίκι το ακρυλικό ματ της W&N και αφού έγιναν κάποια βρωμίσματα και φορτώθηκε ο οπλισμός φτάσαμε στο τελικό αποτέλεσμα:

Spoiler (hover to show)

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος (s/n 85-1572) έχει ενδιαφέρουσα ιστορία. Το 1987 ήταν ένα από τα δύο πρώτα F-16 στο Spangdahlem και μαζί με το μονοθέσιο (s/n 85-1546) είχαν και τα δύο καρχαριόστομα. Μία από τις ελάχιστες φωτογραφίες των συγκεκριμένων αεροσκαφών είναι αυτή:

Click to see the original size.

Το καρχαριόστομα δεν έμεινε πολύ καθώς το 1989 εθεάθη στο RIAT χωρίς να το έχει.

Το 1991 βρέθηκε πίσω στις ΗΠΑ, συγκεκριμένα στο Langley της Virginia (149FS VA, Virginia ANG) όπου τον Ιανουάριο του 2001 συγκρούστηκε με ένα μονοθέσιο κατά τη διάρκεια νυχτερινής πτήσης με διόπτρες νυχτερινής όρασης. Τα πτερύγια του Sidewinder του μονοθεσίου προκάλεσαν εκτεταμένη ζημιά στην άτρακτο μέχρι σχεδόν την καλύπτρα του διθέσιου. Τα δύο αεροσκάφη προσγειώθηκαν με ασφάλεια και η πτέρυγα του διθέσιου τοποθετήθηκε στο μονοθέσιο το οποίο και επέστρεψε σε υπηρεσία. Το διθέσιο πήγε οδικώς στη αεροπορική βάση Hill στη Utah, όπου έγιναν οι απαραίτητες επισκευές κόστους 1,2 εκ. $ και 26.000 εργατοωρών. Το αεροσκάφος επέστρεψε στη Virginia και από το 2007 ανήκει στο 416 FLTS στην αεροπορική βάση Edwards.

Εδώ θα ευχαριστήσω τους Νώντα (felix), Γιάννη (Jet72), Μιχάλη (michalis20) και ʼρη (Amen) για όλες τις συζητήσεις που είχαμε και τη βοήθεια που προσέφεραν απλόχερα (πχ κάτι stencil που μου έδωσε ο ʼρης).

Ως reset έχει τα προ 25ετίας κατασκευαστικά του προβλήματα, αλλά ήθελα να επικεντρωθώ στο βάψιμο, τα βερνίκια (κυρίως αυτά γιατί σε δύο προηγούμενες κατασκευές είχα πρόβλημα) και σε κάποιες φθορές που δεν πολυφαίνονται.

Σχόλια και παρατηρήσεις για να δω αν μπορώ να διορθώσω κάτι ή να το εφαρμόσω στο επόμενο!

::salut::

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
Απ: F-16D Fighting Falcon, 480 TFS USAFE, Italeri 1/72
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 10, 2019, 10:22:21 πμ »
1. Αν το reset ενός Italeri σου βγαίνει τόσο όμορφο τότε είναι καιρός να ανταμοίψεις τον εαυτό σου με ένα νέο Tamiya  :mrgreen:
2. Μπράβο για την ολοκλήρωση. Ως τώρα οι έννοιες reset και ολοκλήρωση μου είναι παντελώς ασύμβατες όσο και αν (κακώς μάλλον) προσπαθώ.
3. F-16 όχι ελληνικό: στο MC αυτό είναι θέμα γκουρμέ! (που είναι ο nick2 να τα ακούσει αυτά... )

Αποσυνδεδεμένος VAGELIS

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΙΩΑΝΝΙΝΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 10, 2019, 12:36:21 μμ »
Πολύ ωραία η επιστροφή από το παρελθόν!
Έχεις βάλει ζώνες πρόσδεσης στα καθίσματα;
Βαγγέλης Αθανασίου

Αποσυνδεδεμένος Ευαγγελος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μαρκοπουλο
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 10, 2019, 04:07:32 μμ »
Απο εμενα καμια παρατηρηση μονο πολλα μπραβο που καταφερες πραγματικα
να μεταμορφωσεις το συγκεκριμενο κιτ και να βγει αυτο το αποτελεσμα.

Αποσυνδεδεμένος montelakias

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: κορυδαλος
  • Ότι αφήνουμε πίσω μας είναι τα έργα μας.
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 10, 2019, 06:51:47 μμ »
Με τον τρόπο που έκανες το reset χωρίς δηλαδή να αποσυναρμολογήσεις το μοντέλο είναι πολύ δύσκολο
να παρουσιάσει κάνεις ένα αξιόλογο αποτέλεσμα,παρόλα αυτά εσύ παρουσίασες ένα αξιοπρεπέστατο! μοντέλο.
Παρατηρήσεις θες χμ....! Μια και μοναδική στο εσωτερικό του ακροφύσιου ήθελε ενα γουασάκι πιο έντονο. :wink:
Δες και στην εικόνα ένα δικό μας.

Και μια ερώτηση το πραγματικό τι μπλοκ είναι. :?:
::salut:: ::salut:: ::salut::

Χάρης

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 10, 2019, 09:12:59 μμ »
Ηθελε οντως και το ηθελε και ο Μαθιος. Ομως ηταν ρισκο. Ηδη τον ειχε ταλαιπωρησει η διαδικασια προσθηκων εσωτερικα και υπηρχε ο φοβος να χαλασουν (νομιζω δεν ειναι φυλλο πλαστικου).

• Scale 1/35
  • *
  • The other Caveman
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 10, 2019, 10:04:02 μμ »
1. Αν το reset ενός Italeri σου βγαίνει τόσο όμορφο τότε είναι καιρός να ανταμοίψεις τον εαυτό σου με ένα νέο Tamiya  :mrgreen:
2. Μπράβο για την ολοκλήρωση. Ως τώρα οι έννοιες reset και ολοκλήρωση μου είναι παντελώς ασύμβατες όσο και αν (κακώς μάλλον) προσπαθώ.
3. F-16 όχι ελληνικό: στο MC αυτό είναι θέμα γκουρμέ! (που είναι ο nick2 να τα ακούσει αυτά... )

1. Έχω ένα Tamiya F-16, το γνωστό 48άρι, και θα γίνει, ω τι έκπληξη, ελληνικό, άρα όχι γκουρμεδιάρικο. Μόνο που για το συγκεκριμένο έχω μία έλλειψη. Αν κάποιος καλός συνάδελφος έχει φτιάξει κανένα ισραηλινό Α ή C και του περισσεύουν τα κίτρινα rescue, θα μου κάνει μεγάλη χάρη.
2. Το λυπόμουν το καημένο όπως είχε γίνει και είπα να το σουλουπώσω.
3. Θα υπάρξουν και άλλα F-16, και γκουρμέ και όχι, απλά θα αργήσουν.

Πολύ ωραία η επιστροφή από το παρελθόν!
Έχεις βάλει ζώνες πρόσδεσης στα καθίσματα;

Ευχαριστώ Βαγγέλη. Ζώνες ε; Τις ξέχασα παντελώς! Ενώ έφτιαξα τη λαβή εκτίναξης σε κάθε κάθισμα. Καθώς η καλύπτρα μπορεί να ξεκολλήσει άνετα, είναι κάτι εφικτό να προστεθεί. Ίδωμεν. Πιθανώς όταν θα φτιάχνω ζώνες για τα καθίσματα του F-15S, να φτιάξω και άλλα δύο σετ.

Απο εμενα καμια παρατηρηση μονο πολλα μπραβο που καταφερες πραγματικα
να μεταμορφωσεις το συγκεκριμενο κιτ και να βγει αυτο το αποτελεσμα.

Ευχαριστώ Ευάγγελε!

Με τον τρόπο που έκανες το reset χωρίς δηλαδή να αποσυναρμολογήσεις το μοντέλο είναι πολύ δύσκολο
να παρουσιάσει κάνεις ένα αξιόλογο αποτέλεσμα,παρόλα αυτά εσύ παρουσίασες ένα αξιοπρεπέστατο! μοντέλο.
Παρατηρήσεις θες χμ....! Μια και μοναδική στο εσωτερικό του ακροφύσιου ήθελε ενα γουασάκι πιο έντονο. :wink:
Δες και στην εικόνα ένα δικό μας.

Και μια ερώτηση το πραγματικό τι μπλοκ είναι. :?:

Ευχαριστώ Χάρη!

Η εξαγωγή είναι μια λίγο πονεμένη ιστορία. Το μονο θετικό είναι ότι είναι σωστή στον αριθμό των πετάλων, καθώς στο 48άρι της Italeri ούτε ο F100 είναι σωστός, ούτε ο F110. Το αρνητικό της εισαγωγής είναι ότι εσωτερικά είναι ένας λείος σωλήνας χωρίς λεπτομέρια. Οπότε wash δεν έπαιζε. Η πρώτη προσπάθεια μόνο με στεγνό πινέλο είναι η παρακάτω:

Στη δεύτερη προσπάθεια έβαψα λωρίδες ταινίας μασκαρίσματος τις οποίες πέρασα στεγνό πινέλο με μαύρο χρώμα. Μετά τις κόλλησα εσωτερικά. Όντως το εφέ δεν πλησιάζει και τόσο το πραγματικό, αλλά είναι καλύτερο από πριν.

Μπορώ να το δοκιμάσω σε περισσευούμενες ταινίες για να δω αν ποτίσει.

Το πραγματικό είναι Block 30B, δηλαδή η εισαγωγή είναι η NSI (Small Mouth) και έχουν κινητήρα F110GE100 (και μόλις τώρα διαπίστωσα ότι το γνωστό D της Hasegawa (no V6) δεν μπορεί να φτιαχτεί σωστά, γιατί ναι μεν έχει τη μικρή εισαγωγή, αλλά έχει ακροφύσιο για F100 και όχι για F110!). Συγκριτικά τα δικά μας Block 30 είναι Block 30H και έχουν την MCID εισαγωγή (Big Mouth) με τον ίδιο κινητήρα (F110). Στα Block 30 η εισαγωγή άλλαξε σε MCID στα Block 30D και συγκεκριμένα από το αεροσκάφος με s/n 86-0262:

Ηθελε οντως και το ηθελε και ο Μαθιος. Ομως ηταν ρισκο. Ηδη τον ειχε ταλαιπωρησει η διαδικασια προσθηκων εσωτερικα και υπηρχε ο φοβος να χαλασουν (νομιζω δεν ειναι φυλλο πλαστικου).

Ναι, ήταν ένα από τα θέματα που είχαμε συζητήσει με τον Γιάννη.

Καλό βράδυ!

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος montelakias

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: κορυδαλος
  • Ότι αφήνουμε πίσω μας είναι τα έργα μας.
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 10, 2019, 10:27:41 μμ »
Παράθεση
Στη δεύτερη προσπάθεια έβαψα λωρίδες ταινίας μασκαρίσματος τις οποίες πέρασα στεγνό πινέλο με μαύρο χρώμα. Μετά τις κόλλησα εσωτερικά. Όντως το εφέ δεν πλησιάζει και τόσο το πραγματικό, αλλά είναι καλύτερο από πριν
Α...οκ, εγώ νόμιζα ότι είναι φύλο πλαστικού. Με κατάλαβε ο Γιάννης. :mrgreen:
Πάντως δεν έχεις τυχαία το F-16 για προφίλ, τον ξέρεις καλά τον τύπο. 8)

Χάρης

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 11, 2019, 10:51:03 πμ »
Επιτέλους το ποστάρισες!!
Μαθιέ ένα μεγάλο μπράβο για το reset και το εξαιρετικό νέο βάψιμο!! Του έδωσε άλλη εμφάνιση και άλλο αέρα. Στο είπα και θα στο ξαναπώ, το φινίρισμα είναι όλα τα λεφτά!!! Εξαιρετικότατο παρόλο που είναι το Ιταλέρι!!
Φουλ στο επόμενο τώρα!! Ξέρεις εσύ  :wink:
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3/4 of a mile...
  • One more Fighter Fling Maniac and Tomcat Fanatic
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 11, 2019, 11:06:25 πμ »
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Μαθιέ απλά εξαιρετικό!  ::salut:: ::101::

Το κιτ αυτό το έχω δει να φτιάχνεται και δεν είναι και ότι καλύτερο. Η συγκεκριμένη περίπτωση όμως αποτελεί ενα παράδειγμα το πόσο εντυπωσιακό μπορεί να φανεί ένα μέτριο κιτ (το πολύ) όταν κάποιος κάνει ένα προσεκτικό βάψιμο και φθορές χωρίς να μπλέξει με ιδιαίτερες προσθήκες και λοιπά.

Ένα washακι πιο έντονο στο Σ/Π νομίζω σε έπαιρνε πάντως.

Καλή συνέχεια φίλε με το επόμενο!  ::salut:: ::salut::

Anytime Baby....!!

• Scale 1/35
  • *
  • The other Caveman
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 11, 2019, 09:19:35 μμ »
Α...οκ, εγώ νόμιζα ότι είναι φύλο πλαστικού. Με κατάλαβε ο Γιάννης. :mrgreen:
Πάντως δεν έχεις τυχαία το F-16 για προφίλ, τον ξέρεις καλά τον τύπο. 8)

Διαβάζω από εδώ και από εκεί. Πχ το F-16.net είναι μια καλή πηγή πληροφοριών.

Επιτέλους το ποστάρισες!!
Μαθιέ ένα μεγάλο μπράβο για το reset και το εξαιρετικό νέο βάψιμο!! Του έδωσε άλλη εμφάνιση και άλλο αέρα. Στο είπα και θα στο ξαναπώ, το φινίρισμα είναι όλα τα λεφτά!!! Εξαιρετικότατο παρόλο που είναι το Ιταλέρι!!

Νώντα, ευχαριστώ για τη βοήθεια γενικότερα! Κάποια στιγμή θα βρεθεί και ένα 72άρι Tamiya για να κάνω πιο ωραία πράγματα.

Φουλ στο επόμενο τώρα!! Ξέρεις εσύ  :wink:

Και αυτό Italeri είναι!  :wink:

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Μαθιέ απλά εξαιρετικό!  ::salut:: ::101::

Ανδρέα, ::thanks_smilie:: ::thanks_smilie:: ::thanks_smilie::

Το κιτ αυτό το έχω δει να φτιάχνεται και δεν είναι και ότι καλύτερο. Η συγκεκριμένη περίπτωση όμως αποτελεί ενα παράδειγμα το πόσο εντυπωσιακό μπορεί να φανεί ένα μέτριο κιτ (το πολύ) όταν κάποιος κάνει ένα προσεκτικό βάψιμο και φθορές χωρίς να μπλέξει με ιδιαίτερες προσθήκες και λοιπά.

Ένα washακι πιο έντονο στο Σ/Π νομίζω σε έπαιρνε πάντως.

Καλή συνέχεια φίλε με το επόμενο!  ::salut:: ::salut::

Χρησιμοποίησα paynes grey για το wash, μάλλον δεν είναι και η καλύτερη επιλογή, ίσως θα ήθελε κάτι μεταξύ μαύρου και καφέ.

Οι μόνες προσθήκες είναι η αντικατάσταση του πιτό με καρφίτσα (θέλει βελτίωση η προσέγγισή μου, άσε που την έκανα βιαστικά), η χαρτοταινία στην εξαγωγή, οι λαβές εκτίναξης, η δεξαμενή halon (μόλις που φαίνεται), η μπαταρία (δεν φαίνεται) και το HUD.

Γενικότερα, νομίζω ότι έχω βελτιωθεί τόσο στο βάψιμο όσο και στη χρήση των υλικών για το τελικό φινίρισμα. Πολλά από τα οποία έχω δει εδώ, από τις κατασκευές σας. Οπότε...

::lovemodel::

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος michalis20

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερατσίνι - Πειραιάς
  • Μιχάλης Σορώτος, IPMS#426
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 12, 2019, 12:54:03 μμ »
Τα reset εμπεριέχουν μεγάλη δόση ρίσκου και εσύ Μαθιέ δε δίστασες να το πάρεις με το αποτέλεσμα να σε δικαιώνει ::thumbleft::
Όπως σού έλεγα και στις συζητήσεις μας,  ένα ελαφρύ wash με έμφαση (θα συμφωνήσω εδώ με τον Aνδρέα aka @Spook  ) στο σύστημα προσγείωσης θα του προσέδιδε ακόμη μεγαλύτερη αληθοφάνεια.
Καλή συνέχεια ::salut::
The Modelling Sting

• Scale 1/35
  • *
  • The other Caveman
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 12, 2019, 10:56:39 μμ »
Τα reset εμπεριέχουν μεγάλη δόση ρίσκου και εσύ Μαθιέ δε δίστασες να το πάρεις με το αποτέλεσμα να σε δικαιώνει ::thumbleft::
Όπως σού έλεγα και στις συζητήσεις μας,  ένα ελαφρύ wash με έμφαση (θα συμφωνήσω εδώ με τον Aνδρέα aka @Spook  ) στο σύστημα προσγείωσης θα του προσέδιδε ακόμη μεγαλύτερη αληθοφάνεια.
Καλή συνέχεια ::salut::

Ευχαριστώ Μιχάλη!

To wash όπως είπα και παραπάνω δεν έκατσε. Είτε το άφηνα για μία ώρα ή για μία μέρα, με το σκούπισμα απλά έφευγε όλο. Πολύ φαρδιές γραμμές που δεν άφηναν τίποτα μέσα τους. Στο σύστημα προσγείωσης έχω δυνατότητα να επέμβω με pin wash, θα το κάνω κάποια στιγμή όταν θα κάνω wash σε τίποτα άλλο.

::thanks_smilie::

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 13, 2019, 01:18:23 πμ »
Πολύ καλό αποτέλεσμα, αλλά αυτές τις λεπτομέρειες με τον αεραγωγό δεν τις ήξερα και μάλλον με έπιασε πονοκέφαλος.
Όταν θα κάνω το δικό μου δεν νομίζω να το ψάξω τόσο πολύ. Συγχαρητήρια για το αποτέλεσμα

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Back in Greece!
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 13, 2019, 05:29:25 μμ »
Πολύ ωραία δουλειά μετά το reset!
Έχοντας ήδη κάνει το ίδιο σε τρία μοντέλα μου, πραγματικά είναι φορές που δεν ξέρεις τι να διαλέξεις. Να αναπαλαιώσεις ένα φτιαγμένο ή να πιάσεις ένα από το στόκ.

Πολύ καλές και οι πληροφορίες, όπως για τον συνδυασμό μικρής εισαγωγής με τον F-110. Πέραν από τους Αμερικάνους νομίζω πως έχουν οι Τούρκοι και οι Ισραηλινοί λίγα κομμάτια με αυτήν την ιδιαιτερότητα.

Αποσυνδεδεμένος ΖΑΦ

• ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΠΑΤΡΙΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΧΙΟΣ - ΞΑΝΘΗ
  • ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 17, 2019, 11:53:56 πμ »
ΜΠΡΑΒΟ μόνο που ασχολήθηκες με το συγκεκριμένο κιτ και το έφτιαξες ένα όμορφο μοντέλο.
GOOD MORNING VIETNAM
Στέλιος

• Scale 1/35
  • *
  • The other Caveman
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 17, 2019, 08:13:57 μμ »
Πολύ καλό αποτέλεσμα, αλλά αυτές τις λεπτομέρειες με τον αεραγωγό δεν τις ήξερα και μάλλον με έπιασε πονοκέφαλος.
Όταν θα κάνω το δικό μου δεν νομίζω να το ψάξω τόσο πολύ. Συγχαρητήρια για το αποτέλεσμα

Ευχαριστώ!

Α, μην ανησυχείς, στα ελληνικά είναι εύκολο. Block 30/50: μεγάλη εισαγωγή και κινητήρας F110 με 12 πέταλα στην εξαγωγή. Block 52+/Advanced: μικρή εισαγωγή και κινητήρας F100 με 15 πέταλα στην εξαγωγή.

Πολύ ωραία δουλειά μετά το reset!
Έχοντας ήδη κάνει το ίδιο σε τρία μοντέλα μου, πραγματικά είναι φορές που δεν ξέρεις τι να διαλέξεις. Να αναπαλαιώσεις ένα φτιαγμένο ή να πιάσεις ένα από το στόκ.

Πολύ καλές και οι πληροφορίες, όπως για τον συνδυασμό μικρής εισαγωγής με τον F-110. Πέραν από τους Αμερικάνους νομίζω πως έχουν οι Τούρκοι και οι Ισραηλινοί λίγα κομμάτια με αυτήν την ιδιαιτερότητα.

Ευχαριστω!

Λογικά τα αρχικά Block 30 των Τούρκων πρέπει να έχουν μικρή εισαγωγή. Θα το ψάξω! Για τους Ισραηλινούς δεν ξέρω καθόλου, αλλά μπορεί και ναι. Οι Αμερικάνοι είχαν κάμποσα και επίσης όλα τα F-16N του Ναυτικού αν και με κινητήρα GE είχαν μικρή εισαγωγή.

ΜΠΡΑΒΟ μόνο που ασχολήθηκες με το συγκεκριμένο κιτ και το έφτιαξες ένα όμορφο μοντέλο.

Ευχαριστώ Στέλιο!

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

• Phil G. Agnew
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • vivere pericolosamente
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 19, 2019, 07:20:04 μμ »
απλα συγχαρητηρια και μονο που επιασες το συγκεκριμενο κιτ και για το τελικο αποτελεσμα

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Back in Greece!
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 19, 2019, 07:22:24 μμ »
Ισραηλινό και τούρκικο με μικρή εισαγωγή και F110

• Scale 1/35
  • *
  • The other Caveman
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 22, 2019, 10:28:18 μμ »
απλα συγχαρητηρια και μονο που επιασες το συγκεκριμενο κιτ και για το τελικο αποτελεσμα

Ευχαριστώ Φίλιππε!

Ισραηλινό και τούρκικο με μικρή εισαγωγή και F110

Σωστός! Ευχαριστώ!

Μαθιός

Μ. Μπέλλος