Αποστολέας Θέμα: Merkava Mk.2b Takom 1/35 το πρωτο μου αρμα  (Αναγνώστηκε 2358 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Merkava Mk.2b Takom 1/35 το πρωτο μου αρμα
« στις: Ιανουαρίου 19, 2019, 05:42:23 μμ »
Το συγκεκριμμένο άρμα πάντα μου άρεσε και με προτροπή από τον αδερφό μου που μόλις ξεκίνησε τον μοντελισμό ξεκίνησα το συγκεκριμμένο κιτ ώστε να βοηθήσω και τον ίδιο στην αρχή αυτή που κάνει. Και επειδή δεν έχω εμπειρία σε αρματα αφού είμαι αεροπλανάς κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. το κιτ είναι το παρακάτω

https://www.scalemates.com/kits/takom-2080-merkava--1114052

και μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα από την λεπτομέρεια που έχει. Το μόνο που του λείπει από ότι πληροφορήθηκα είναι η αντιολισθητική επίστρωση.

Οι οδηγίες ξεκινάνε από το κάτω μέρος και συγκεκριμμένα από ανάρτηση και τροχούς. Πραγματικά εντυπωσιάστηκα από την εφαρμογή αλλά και την λεπτομέρεια του κιτ που στα δικά μου τα μάτια (είπαμε είμαι αεροπλανάς) φαίνεται εκπληκτική. Ως τώρα έχω προχωρήσει ως εδώ:

Σειρά έχουν οι ερπύστριες και το βάψιμο του κάτω μέρους. Και εδώ αρχίζουν οι ερωτήσεις και οι απορρίες:

1. Ξέρει κανείς αν πρέπει να προσέξω κάτι στην συναρμολλόγηση των ερπυστριών?
2. Τι χρώμα τις βάφω;
3. Να ρίξω πρώτα στο κάτω μέρος ένα μαύρο αστάρι για σκιές ή όχι???

Αυτά και ελπίζω να παρουσιάσω σύντομα νέα πρόοδο και φωτογραφίες
 ::keep_mod:: ::keep_mod:: ::keep_mod::

Νίκος

• Scale 1/35
  • *
Απ: Merkava Mk.2b Takom 1/35 το πρωτο μου αρμα
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 22, 2019, 11:29:57 πμ »
Μία ακόμα ερώτηση. Τα λάστιχα των εδαφικών τροχών να τα κόψω λίγο στις άκρες για να φαίονονται ταλαιπωρημένα- κομμένα ή όχι???

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 22, 2019, 11:50:51 πμ »
Μερικά πράγματα να προσέξεις και ταυτόχρονα ίσως απαντηθούν και κάποιες απορίες σου:

- Συναρμολόγησε το πάνω με το κάτω μέρος του σκάφους πριν βάλεις ερπύστριες και τροχούς. Έτσι θα έχεις πρόσβαση σε σημεία που μπορεί να χρειαστεί στοκάρισμα. Τσέκαρε καλά τις οδηγίες και βάλε οτιδήποτε απαιτεί πρόσβαση από το εσωτερικό στο πάνω μέρος του σκάφους π.χ περισκόπια, ανοίγματα τρυπών για τοποθέτηση κομματιών κλπ.

- Οι ερπύστριες του κιτ είναι κολλητές. Αν θυμάμαι καλά δίνει και ένα jig μέσα για να τις φτιάξεις. Καλό καθάρισμα και πολλή προσοχή στην φορά κατά τη συναρμολόγηση,

- Καλό θα είναι να φτιάξεις όλες τις βασικές υποκατασκευές (σκάφος, πύργος, ερπύστριες) και μετά να βάφεις, αν νομίζεις ότι μπορείς να τα κολλήσεις όλα πάνω και να βάψεις μετά ακόμα καλύτερα.

- Για τις ερπύστριες μπορείς να ξεκινήσεις με ένα μαύρο ή σκούρο καφέ. Εγώ προτιμώ το μαύρο γιατί δίνει περισσότερο βάθος. Μετά θα κάνεις τα λάδια και τις σκόνες και θα γίνει μια χαρά.

-  Για την αντιολισθητική έχω δώσει στον Γιάννη μια πολύ ωραία άμμο για ενυδρείο, πες να σου δώσει. Πέρνα mr surfacer 1200 με πινέλο, πασπάλισε άμμο και είσαι κομπλέ. Επίσης θα σου κάνει και η άμμος από αυτή που βάζουν στις παιδικές χαρές στις τσουλήθρες.

- Τις ποδιές μπορείς να τις βάλεις πριν το τελικό σκόνισμα-βερνίκι.

- Τα λάστιχα θα σου πρότεινα να μην τα πειράξεις, συνήθως όσοι πάνε να το κάνουν ξεφεύγουν και τα φθείρουν πολύ. Βέβαια να σκέφτεσαι να το ταλαιπωρήσεις πολύ το άρμα ίσως είναι καλύτερα να τα φας λίγο. Ανάλογα του τι θες να παρουσιάσεις πάνε αυτά...

- Οτιδήποτε θες να κάνεις μεταλλικό πρώτα βάψτο μαύρο ματ (πολυβόλα, εργαλεία, συρματόσχοινα, αλυσίδες κλπ)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 22, 2019, 11:55:12 πμ »
Νίκο σε ευχαριστώ πολύ μου έλυσες αρκετές απορρίες. Η αληθεια είναι ότι τα έχω βρει λιγο δύσκολα στις ερπύστριες αλλά θα τα καταφέρω σιγά σιγά ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 22, 2019, 11:04:55 μμ »
Καλή αρχή στον... επίγειο κόσμο, Νίκο :!:

Το θέμα είναι αστέρι, το κίτ είναι εξαιρετικό και είναι πολύ καλό, ώστε ο νεοεισερχόμενος στα άρματα, να μην απογοητευτεί ::salut::

Για το μαύρο αστάρι στα χαμηλά που ρώτησες, το κάνουν πολλοί. Εγώ προσωπικά το θεωρώ περιττό και λόγω του ότι οι συγκεκριμένες περιοχές έχουν τις φυσικές τους σκιές (ειδικά το Merkava που έχει ποδιές), αλλά και επειδή στα άρματα συνήθως αυτές οι περιοχές γίνονται σύσκατες στα επόμενα στάδια (wash, φίλτρα, σκονίσματα, διαρροές και λασπώματα) οπότε χάνεται η όποια προσκίαση μπορεί να έχουμε πετύχει :wink:

Καλή συνέχεια και ότι θέλεις ρώτα :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 23, 2019, 10:37:41 πμ »
Καλή αρχή στον... επίγειο κόσμο, Νίκο :!:

Το θέμα είναι αστέρι, το κίτ είναι εξαιρετικό και είναι πολύ καλό, ώστε ο νεοεισερχόμενος στα άρματα, να μην απογοητευτεί ::salut::

Για το μαύρο αστάρι στα χαμηλά που ρώτησες, το κάνουν πολλοί. Εγώ προσωπικά το θεωρώ περιττό και λόγω του ότι οι συγκεκριμένες περιοχές έχουν τις φυσικές τους σκιές (ειδικά το Merkava που έχει ποδιές), αλλά και επειδή στα άρματα συνήθως αυτές οι περιοχές γίνονται σύσκατες στα επόμενα στάδια (wash, φίλτρα, σκονίσματα, διαρροές και λασπώματα) οπότε χάνεται η όποια προσκίαση μπορεί να έχουμε πετύχει :wink:

Καλή συνέχεια και ότι θέλεις ρώτα :mrgreen:

ΜΦΧ

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση με βοήθησες και εσύ αρκετά.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 17, 2019, 06:56:44 μμ »
Τελείωσε το κάτω μέρος του άρματος. Βάφτηκε και παλαιώθηκε με υλικά και χρώμα από την ΑΚ.

Γενικά είμαι ευχαριστημένος από την πρώτη μου φορά σε άρμα

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 17, 2019, 07:17:07 μμ »
Πολύ καλή δουλειά στα χαμηλά ::thumbleft::

Και η ερπύστρια δεν παίζεται. Απλά να έχεις στο νού σου ότι έτσι όπως την παρουσιάζεις (μπόλικη σκουριά) μιλάμε για ένα άρμα που έχει μείνει ακίνητο για λίγες μέρες. Για άρμα που χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα, θα έπρεπε να σκονίσες τα πέλματα εξωτερικά, για να κόψεις την έντονη σκουριασμένη όψη και να περάσεις με μολυβάκι την εσωτερική πλευρά τους που έρχεται σε επαφή με τα λάστιχα. Γενικότερα στις άμμους και τα χώματα της μέσης ανατολής, οι επύστριες που χρησιμοποιούνται εντατικά, έχουν την τάση να γυαλίζουν τρελλά από την τριβή και όταν μείνουν σε ακινησία για μερικές μέρες (ακόμα και το καλοκαίρι), σκουριάζουν έτσι ακριβώς όπως τις έχεις παρουσιάσει :wink:

ΜΦΧ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 17, 2019, 07:26:56 μμ »
Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Θα κάνω αυτό με το μολύβι που μου λες. Σκέφτομαι να το αναπαραστήσει σε βινιετα μέσα σε πόλη. Πρέπει να το σκονισω και άλλο?

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 17, 2019, 07:51:48 μμ »
Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Θα κάνω αυτό με το μολύβι που μου λες. Σκέφτομαι να το αναπαραστήσει σε βινιετα μέσα σε πόλη. Πρέπει να το σκονισω και άλλο?
Κι έτσι στέκει. Είναι θέμα καθαρά προσωπικής επιλογής σε τι κατάσταση θέλεις να το παρουσιάσεις. Παίζει από πεντακάθαρο μέχρι σκ@τά :wink:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος midasIDF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 06, 2019, 06:55:34 μμ »
Sorry for delay... Ήμουν για λίγο 'εκτός'... Κατά πρώτον, πολύ όμορφη δουλειά, ανεξάρτητα αν είναι το πρώτο σου ή όχι! Δεύτερον, θέλω να το δω και απο κοντά, γιατί οι φωτοτογραφίες δεν είναι αντιπροσωπευτικές - τουλάχιστον για τα μάτια μου...  ::sprechende_015:: ::director:: ::mastigio::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 06, 2019, 08:36:37 μμ »
Γιάννη σε ευχαριστώ. Το έχω προχωρήσει και σύντομα θα ανεβάσω φωτογραφίες.

Θα το δεις από κοντά Παρασκευή βράδυ που θα έρθω από κοντά στο εργαστήριο

Αποσυνδεδεμένος midasIDF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 06, 2019, 10:44:45 μμ »
Ωραίος! Αναμένω!

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2020, 11:10:41 μμ »
   για να μην ανοίγω χωριστό θέμα επειδή έχω και γω το ίδιο κιτ : η αντιολισθητική είναι απαραίτητη στο Μκ.2 ή υπάρχουν και εξαιρέσεις ;
αν θέλω να φτιάξω ένα Merkava χωρίς αντιολισθητική η μόνη μου επιλογή είναι να πάρω ένα Μκ.1 ;

επίσης στο κιτ της Takom πάνω στο κάλυμα του κινητήρα υπάρχουν μερικές υπερηψωμένες λωρίδες που περιλαμβάνουν και γαζιά συγκόλλησης. έτσι πρέπει να είναι ; σε κάποιες φωτό που βρήκα από walk around δεν κατάφερα να διακρίνω κάτι αντίστοιχο στο πραγματικό, αν και η περιοχή καλύπτεται από την αντιολισθητική.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 07, 2020, 02:53:21 μμ »
   για να μην ανοίγω χωριστό θέμα επειδή έχω και γω το ίδιο κιτ : η αντιολισθητική είναι απαραίτητη στο Μκ.2 ή υπάρχουν και εξαιρέσεις ;
αν θέλω να φτιάξω ένα Merkava χωρίς αντιολισθητική η μόνη μου επιλογή είναι να πάρω ένα Μκ.1 ;

επίσης στο κιτ της Takom πάνω στο κάλυμα του κινητήρα υπάρχουν μερικές υπερηψωμένες λωρίδες που περιλαμβάνουν και γαζιά συγκόλλησης. έτσι πρέπει να είναι ; σε κάποιες φωτό που βρήκα από walk around δεν κατάφερα να διακρίνω κάτι αντίστοιχο στο πραγματικό, αν και η περιοχή καλύπτεται από την αντιολισθητική.

κανείς ;

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 07, 2020, 05:20:32 μμ »
Aν και δεν ειμαι ειδικός επι Ισραηλινών θεμάτων οτι mk2 εχω δει εχει αντιολισθητική.
Για το καλυμα του κινητήρα έχεις καμιά φώτο απο το κομμάτι του κιτ για να συγκρίνουμε με του πραγματικού? ::salut::

Αποσυνδεδεμένος midasIDF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 07, 2020, 06:10:02 μμ »
Καλησπέρα και καλή βραδια...  8) Λοιπόν, 1) όλα τα Merkava 1 Hybrid και φυσικά όλα τα Merkava 2 και μετά έχουν αντιολισθιτική. 2) Στα Mk1 Hybrid & Mk.2 & 2B, η αντιολισθιτική είναι κάπως αραιή & ακατάστατη, με αποτέλεσμα σε μέτριας ποιότητας φωτο και με τη σκόνη του περιβάλλοντος να φαίνεται ακόμα πιο αχνή.

Εξαρτάται όμως και από την 'χρονική τοποθέτηση' του μοντέλου... Λίβανος 1989 ή εκεί κοντά ή επιχειρήσεις στην Γάζα 2008-2014, όπως η 'Endodontic operation' που περιελάβανε Μκ2D... Στα πιο 'σύγχρονα' Μκ2 η αντιολισθιτική είναι πλήρης και τεκτονική, όπως στα 4αρια. 3) Οι γραμμές στο πάνω στο μηχανοστάσιο είναι ενώσεις της συνθετικής θωράκισης και είναι επίπεδες, δηλαδή χωρίς το 'γαζί' της συγκόλλησης. Επίσης, υπάρχουν 'λάμες' που κλείνουν τα όποια κενά. Η επιφάνεια και το σχέδιο της TAKOM - πέραν της αντιολισθιτικής - είναι ολόσωστο. Ελπίζω να βοήθησα...

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 07, 2020, 08:01:43 μμ »
midasIDF και sluff ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Οπότε αν δεν θέλω αντιολισθιτική πάω μόνο σto Mk.1, το πρώτο που κυκλοφόρησε η Takom.

για τις λωρίδες εννοώ αυτές που σημειώνω στην φωτό από το κιτ του 2b που έχω :

midas τα γαζιά πρέπει να υπάρχουν πάνω σε αυτές τις λωρίδες ;

μια τελευταία ερώτηση, υπάρχει κάποιο σάιτ με κοντινές φωτό τύπου walkaround για τα Merkava ;

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 07, 2020, 08:20:19 μμ »
μια τελευταία ερώτηση, υπάρχει κάποιο σάιτ με κοντινές φωτό τύπου walkaround για τα Merkava ;

Εκτός απο το primeportal που έχει σχεδόν τα πάντα κοίτα και εδώ..
https://www.fotosik.pl/u/milanmcz/album/781777
https://www.net-maquettes.com/el/pictures/merkava-mk1-walk/
http://scalemodels.ru/news/13008-Walkaround-Merkava-1-memorial-kryl--natani-izrail---veteran-pervojj-livanskojj.html
http://svsm.org/gallery/tanks1946?page=2
 ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 09, 2020, 04:22:39 μμ »
Εκτός απο το primeportal που έχει σχεδόν τα πάντα κοίτα και εδώ..
https://www.fotosik.pl/u/milanmcz/album/781777
https://www.net-maquettes.com/el/pictures/merkava-mk1-walk/
http://scalemodels.ru/news/13008-Walkaround-Merkava-1-memorial-kryl--natani-izrail---veteran-pervojj-livanskojj.html
http://svsm.org/gallery/tanks1946?page=2
 ::salut::

ωραία τα λινκ  ::salut::
στο τελευταίο αν μπεις στο Μκ.2 στην τρίτη σελίδα http://svsm.org/gallery/merkava2?page=3 έχει κάποιες φωτό που φαίνεται το πανω μπροστινό μέρος. Η απορία μου είναι ότι στις φωτό αυτές (59, 70 και μερικές ακόμη) δεν φαίνονται οι λωρίδες που έχω σημειώσει στο προηγούμενο ποστ μου στο φωτό από το κιτ. Είναι τόσο παχιά η αντιολισθητική που τις καλύπτει ;

Tags: