Φίλοι μου καλησπέρα σας.
Μετά την επίσκεψη μου στο μουσείο πολεμικής αεροπορίας της Σουηδίας
https://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,34796.msg671626.html#msg671626σειρά είχε το αντίστοιχο μουσείο της Ιταλικής πολεμικής αεροπορίας.
Το Ιταλικό μουσείο, σε αντίθεση με το Σουηδικό, ανήκει στον στρατό.
Αυτό σημαίνει πως έχει στρατιωτική δομή, οπλισμένους φρουρούς, αξιωματικούς σε διάφορες θέσεις εντός του μουσείου κλπ.
Βέβαια υπάρχει πολύς κόσμος που εργάζεται σε εθελοντική βάση, κάνει ξεναγήσεις, ενημερώνει για τα εκθέματα κλπ.
Καθαριότητα, τάξη, μέτριο φως.
Δεν υπάρχουν χώροι με δραστηριότητες για παιδιά (οπότε τα αμολάνε και φωνάζουν κατά το γνωστό Ελληνικό στυλ), δεν έχει κάπου να αφήσεις τα πράγματά σου και πρέπει να τα κουβαλάς όλα.
Τριά μεγάλα υπόστεγα με αεροσκάφη και καμμιά δεκαριά αεροπλάνα σε εξωτερικό χώρο.
Στα πρακτικά.
ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΟΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
Το μουσείο βρίσκεται λίγο έξω από την Ρώμη.
40 λεπτά με τον προαστιακό, 2,50 ευρώ το εισιτήριο, ένα τρένο την ώρα.
Βρίσκεται σε μια πανέμορφη παραλίμνια περιοχή και ο κοντινός σταθμός-χωριό είναι το VIGNA DI VALE.

Δυστυχώς από εκεί δεν υπάρχει συγκοινωνία προς το μουσείο, παρά 20 με 30 λεπτά κατηφορικός ποδαρόδρομος μέσα από τον ασφάλτινο δασικό δρόμο, ακολουθώντας τις τακτικά τοποθετημένες πινακίδες.

Προτιμήστε να βρείτε ένα ταξί, απαραίτητο τουλάχιστον για την επιστροφή που είναι ανηφορική διαδρομή.
Ωραίο και ενημερωμένο gift shop και μια απλή καφετέρια.
Γύρω από την λίμνη υπάρχουν ωραία μαγαζιά για φαγητό, δεν είναι όμως εύκολη η πρόσβαση με τα πόδια και μάλλον αν δεν έχετε δικό σας αυτοκίνητο, θα πρέπει να βρείτε το ταξί που λέγαμε.
Λίγες φωτογραφίες.

Υπάρχουν κι άλλες φωτογραφίες, οπότε αν θέλετε κάτι μου το λέτε.
Γενικά επειδή τα υπόστεγα "έβλεπαν" προς την λίμνη και η μια μεριά ήταν γυάλινη, έμπαινε πολύ φως από εκεί και η φωτογράφιση ήταν κάπως δύσκολη.
Πάντως είναι μια πολύ ωραία επίσκεψη, οπότε αν τύχει και βρεθείτε σε κείνα τα μέρη μην χάσετε την ευκαιρία να πάτε μια βόλτα.