Αποστολέας Θέμα: Sherman Firefly Vc Dragon 1/72  (Αναγνώστηκε 4174 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Periklis74

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ιωαννινα
  • WWII Armor 1/72 , planes 1/48 .
Sherman Firefly Vc Dragon 1/72
« στις: Ιανουαρίου 04, 2019, 08:36:19 μμ »
Νέο μοντέλο στον πάγκο εργασίας και πρωτο για το 2019 . Ένα άρμα που εδώ και πολλά χρόνια ήθελα να φτιάξω!!! Το ερέθισμα υπήρχε από το μακρινό  2006  από   τρία άρθρα στο  περιοδικό  model expert με δημιουργίες του ΔΗΜΉΤΡΗ  ΚΟΝΤΟΎ  με θέμα την οικογένεια αρμάτων Sherman!!!  Αίσθηση τότε μου είχαν κάνει τα μοντέλα του firefly .  Το μοντέλο είναι σχεδόν τέλειο.  Η υφή του πύργου τέλεια,  η εφαρμογή άψογη.  Το κιτ περιλαμβάνει ένα πλαίσιο με PE . Μοναδική προσθήκη η αλλαγή του πυροβόλου με άλλο από  την  RB.   Το μόνο δύσκολο σημείο της κατασκευής   ήταν το σύστημα ανάρτησης του άρματος που ήθελε πολύ καθάρισμα καθώς και η τοποθέτηση των PE καθώς κάποια από αυτά  ήταν  πραγματικά   μικροσκοπικά  :mrgreen: :mrgreen: το μοντέλο είναι σχεδόν   έτοιμο για ασταρωμα.....   . Ακολουθούν φωτογραφίες και μια ερώτηση.....  :mrgreen: :mrgreen:

• Scale 1/35
  • *
Απ: Sherman firefly Vc Dragon 1/72
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 04, 2019, 08:47:44 μμ »

Κάθε σχόλιο καλοδεχούμενο όπως πάντα.  ΚΑΛΉ ΧΡΟΝΙʼ ΜΕ ΥΓΕΊΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΊΑ ΣΕ ΌΛΟΥΣ  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 04, 2019, 09:50:35 μμ »
Όντως πολύ προσεγμένο μοντελάκι στις λεπτομέρειες του από την DMC. Και επίσης μια πολύ καθαρή κατασκευή από μέρους σου :wink:
Καλά βαψίματα :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 04, 2019, 11:09:32 μμ »
Πολυ καλη δουλεια και ομορφο μοντελο.
Μια μικρη παρατηρηση ,ελπιζω να μην εχεις κολλησει το πυροβολο καθοτι βλεπω οτι μαλλον εχεις ξεχασει να βαλεις το mantlet του πυροβολου.
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 04, 2019, 11:35:00 μμ »
Πολυ καλη δουλεια και ομορφο μοντελο.
Μια μικρη παρατηρηση ,ελπιζω να μην εχεις κολλησει το πυροβολο καθοτι βλεπω οτι μαλλον εχεις ξεχασει να βαλεις το mantlet του πυροβολου.
Όντος το μοντέλο είναι πανέμορφο.  Σωστη η παρατηρηση και Ευχαριστώ πολύ , ευτυχως το mantlet δεν το έχω ξεχάσει,  απλά έχω αλλάξει την κάννη του πολυβόλου με άλλη από λεπτό rod και περιμένω να στεγνώσει!!! Όπως δεν έχω κολλήσει ακόμη τον φλογοκρύπτη του πυροβόλου ακριβώς για να μπορώ να τοποθετήσω το mantlet . Αύριο θα ανεβάσω φωτογραφίες και  με το mantlet στην θέση του . Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.  ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 04, 2019, 11:46:23 μμ »
Όντως πολύ προσεγμένο μοντελάκι στις λεπτομέρειες του από την DMC. Και επίσης μια πολύ καθαρή κατασκευή από μέρους σου :wink:
Καλά βαψίματα :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ
Ευχαριστώ πολύ Blitz-x .Το βάψιμο θα περιμένει λίγο   γιατί  έχω μια απορία ή έλλειψη βιβλιογραφίας.... θα δείξει!!  Λοιπόν η θυρίδα του αρχηγού έχει δύο υποδοχές για έστορα πολυβόλου , το ίδιο σχέδιο υπάρχει και στο κιτ της Dragon στην 1/35 . Το κακό είναι ότι από την βιβλιογραφία που έχω δεν προκύπτει βάση με δύο υποδοχές για εστορα όποτε ή εγώ δεν έχω πλήρη βιβλιογραφία ή η dragon έχει κάνει λάθος..... μάλλον το πρώτο θα ισχύει  :mrgreen: :mrgreen: όποτε παρακαλώ τους ειδικούς να αποφανθούν.... Ευχαριστώ εκ τον προτέρων!!!!  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 04, 2019, 11:54:03 μμ »
Η μια ειναι βαση εστορα.Η δευτερη κανονικα επρεπε να ειναι η βαση της δεστρας της κανη του πολυβολου για να μην περιστρεφεται ανεξελεγκτα κατα την κινηση του αρματος
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 05, 2019, 12:31:47 μμ »
΄Αλλο  flash hider και άλλο muzzle brake. Δηλαδή άλλο είναι ο φλογοκρύπτης και άλλο το χαληνωτήριο στομίου. ΔΕΝ υπάρχει φλογοκρύπτης σε άρμα μάχης.
Συγνώμη για την παρέμβαση. Καλή συνέχεια.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 05, 2019, 12:56:28 μμ »
΄Αλλο  flash hider και άλλο muzzle brake. Δηλαδή άλλο είναι ο φλογοκρύπτης και άλλο το χαληνωτήτιο στομίου. ΔΕΝ υπάρχει φλογοκρύπτης σε άρμα μάχης.
Συγνώμη για την παρέμβαση. Καλή συνέχεια.
Κάθε παρέμβαση είναι  πάντα
 καλοδεχούμενη ιδιαίτερα όταν από αυτή μαθαίνουμε πράγματα τα οποία αγνοούσαμε και τα οποία τα είχαμε και απορία !!!  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 05, 2019, 01:58:03 μμ »
1)Η μια ειναι βαση εστορα.2)Η δευτερη κανονικα επρεπε να ειναι η βαση της δεστρας της κανη του πολυβολου για να μην περιστρεφεται ανεξελεγκτα κατα την κινηση του αρματος

Όπως τα γράφει ο Περικλής:

Η φωτογραφία που παραθέτω είναι "κανονικού" Sherman.Όσο κι αν προσπάθησα να βρώ φώτο από Firefly με πενηντάρι,κατάφερα να ανακαλύψω μόνο...μιάμιση!Εξηγώ:η μία φωτογραφία προέρχεται ολοφάνερα από μη μάχιμο άρμα δοκιμών και στη δεύτερη η οποία είναι θολή,διακρίνεται κάτι το οποίο θα μπορούσε να είναι το κουτί τροφοδοσίας πυρομαχικών 0,50 in του Browning.Ακόμα και σε πολωνικό site που υπάρχουν αμέτρητες φώτο από πολωνικά Firefly,ούτε ένα δεν είχε το πενηντάρι φορεμένο.Δεν βρήκα ούτε βρετανικό,ούτε καναδέζικο.Η γνώμη μου είναι οτι τα πληρώματα των Firefly επέλεγαν να μην το χρησιμοποιούν και καλό θα ήταν να μην το τοποθετήσεις στο όμορφο μοντέλο σου.  :wink: Βέβαια μια παρέμβαση του Δ.Κ. επί του θέματος θα ήταν πάντα επιθυμητή.  ::sprechende_015::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 05, 2019, 02:33:50 μμ »
Σύμφωνα με την βιβλιογραφία που έχω  ή συγκεκριμένη θυρίδα είχε πέντε τύπους όπου ο κάθε επόμενος μετά τον  πρώτο ήταν εξέλιξη-αναβάθμιση του αρχικού.  Σε καμμία φωτο δεν βρήκα δύο  βάσης για έστορα . Δεν πίστευα όμως ότι η   dragon θα είχε κάνει τόσο χοντρό λάθος......  ! Και εγώ από την άλλη δεν έχω φωτο με το πενηνταρι σε firefly όποτε τα δύο που περιέχει το κιτ έχουν πάει ήδη στο spare box . :mrgreen: :mrgreen:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 05, 2019, 10:01:54 μμ »
Και εγώ από την άλλη δεν έχω φωτο με το πενηνταρι σε firefly όποτε τα δύο που περιέχει το κιτ έχουν πάει ήδη στο spare box . :mrgreen: :mrgreen:

Και ναί λοιπόν,έχουμε νικητή!  :mrgreen: Από την "C" Squadron του 13th/18th των Royal Hussars Νορμανδία 1944 έρχεται η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα κι έβαλε τις εταιρείες πλαστικών μοντέλων να φτιάχνουν ματαίως πενηντάρια:

κάτω από το κάλυμμα προφανώς κρύβεται ένα Browning!Πάντως ούτε καν τα Firefly της ίδιας μονάδας δεν τα φόραγαν,μόνο αυτός ο σπασίκλας!  ::glossa:: Νομίζω ό,τι μία και μοναδική φώτο στις 150 πάνω κάτω που σκάλισα δεν αρκεί για να ανατρέψει το συμπέρασμα:Μην το βάλεις!  ::eusa_naughty:: ::eusa_naughty:: ::eusa_naughty::

:wink: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 05, 2019, 11:10:14 μμ »
Και ναί λοιπόν,έχουμε νικητή!  :mrgreen: Από την "C" Squadron του 13th/18th των Royal Hussars Νορμανδία 1944 έρχεται η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα κι έβαλε τις εταιρείες πλαστικών μοντέλων να φτιάχνουν ματαίως πενηντάρια:

κάτω από το κάλυμμα προφανώς κρύβεται ένα Browning!Πάντως ούτε καν τα Firefly της ίδιας μονάδας δεν τα φόραγαν,μόνο αυτός ο σπασίκλας!  ::glossa:: Νομίζω ό,τι μία και μοναδική φώτο στις 150 πάνω κάτω που σκάλισα δεν αρκεί για να ανατρέψει το συμπέρασμα:Μην το βάλεις!  ::eusa_naughty:: ::eusa_naughty:: ::eusa_naughty::

:wink: ::salut::
Δυστυχώς δεν είμαι σίγουρος ότι έχουμε νικητή.... πες με άπιστο Θωμά ernst  barkman   αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι κάτω από το κάλυμμα κρύβεται ένα Browning M2 HB  !!! Το μήκος της κάννης μου φαίνεται μικρό ..... φαίνεται να είναι σχεδόν όμοιο με το μήκος του σώματος πράγμα που δεν συμβαίνει στο Browning  ( μήκος όπλου 1.65 m μήκος καννης 1.14 m ) !!! Δεν ξέρω αλλά έχω μεγάλες αμφιβολίες!!!!  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 06, 2019, 07:31:00 πμ »
Και εγώ δεν πιστεύω ότι είναι Μ2ΗΒ 0.50. Πιθανώς ένα 30άρι Μ1919. Πάντως και η Wikipedia ονομάζει τον πυργίσκο του αρχηγού " awkward" (= αδέξιο, άσχημα σχεδιασμένο). Μία λύση είναι να βάλεις ένα βομβιδοβόλο των 2 ιντσών. Το είχαν τα βρεττανικά άρματα για ρίψη καπνογόνων. Δεν είναι πολλή δύσκολη η κατασκευή του.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 06, 2019, 08:48:34 πμ »
Την είχα μπροστά στα μάτια μου και δεν της έδινα σημασία...... :evil: :evil: Μήπως είναι η απόδειξη για το τι έφεραν τα firefly και επιβεβαίωση του 1st Guards Tank Brigade.....  και αναφέρομαι στον πρώτο άρμα .... το δεύτερο στο βάθος φέρει M2HB στα σίγουρα αλλά δεν μπορώ να δω την κάνη του πυροβόλου για να πω ότι είναι και αυτό firefly αν και το πιθανότερο είναι να είναι απλό Sherman,   η  διαφορά στο μήκος της κάνης  του πολυβόλου   πρώτου και δεύτερου παραπάνω από εμφανής .. ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 06, 2019, 09:42:46 πμ »
Και δεύτερη και τρίτη φωτογραφία από το ίδιο άρμα.  Στην πρώτη αν και σχετικά θολή πιστεύω ότι φαίνεται ότι φέρει M1919  ενώ στην δεύτερη που είναι συνέχεια του προηγούμενου post αλλα η φωτογραφία είναι από την άλλη πλευρά  φαίνεται ότι το δεύτερο άρμα που φέρει το M2 HB είναι απλό Sherman

Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι ήταν ένα εποικοδομητικό πρωινό Κυριακής
 ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 06, 2019, 10:01:51 πμ »
Το firefly που ανέβασε ο Ernst barkman και αυτές που ανέβασα εγώ με το γνωστό κόκκινο 71 ή αλλιώς carole είναι από την ίδια μονάδα αν αυτό λέει κάτι.......  ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 06, 2019, 02:07:38 μμ »
Η μόνη φώτο που βρήκα με 0.50 Μ2ΗΒ σε Firefly είναι αυτή. 1η Πολωνική Μεραρχία Αρμάτων. Αγγλία, άνοιξη 1944. Παραλαβή και πρώτες ασκήσεις με άρματα Firefly. Στην τελετή αποδοχής των αρμάτων στην μονάδα το πολυβόλο έχει αφαιρεθή από όλα!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 07, 2019, 08:14:21 πμ »
Μάλλον το βγάλαμε το συμπέρασμα .... αν δεν γίνει κάποια ανατροπή της τελευταίας στιγμής !!! Οπότε λέω να φτιάξω το " 71 " αν βρώ  βέβαια ενα Μ1919 γιατί δεν έχω στο στοκ...... ας αρχίσω με την αφαίρεση της δεύτερης βάσης του έστορα ...να φτιάξω την νέα βάση και βλέπουμε.....    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 08, 2019, 02:12:11 πμ »
Λοιπόν, κακώς η Dragon δίνει τις δύο βάσεις.... Σε όλα τα Σέρμαν, η βάση ήταν μία. Το μπέρδεμα (μάλλον) έγκειται στο ότι το "χείλος" της θυρίδας ήταν περιστρεφόμενο και σε κάποιες φωτογραφίες φαίνεται να κοιτάει μπροστά (γι' αυτό στο Carole είναι πίσω, που είναι και η συνηθισμένη του θέση).... Τα 0.50, οι ʼγγλοι τα χρησιμοποιούσαν εξαιρετικά σπάνια (έως καθόλου). ʼλλωστε η Luftwaffe, ήταν εξαφανισμένη όταν άρχισαν να επιχειρούν τα Fireflies (από την απόβαση και μετά), οπότε είχε θεωρηθεί άχρηστο. Τέλος, ο όλμος των 2" (για τα καπνογόνα), συνήθως ήταν τοποθετημένος μέσα στο άρμα και έβαλε από μια οπή στο πάνω αριστερό μέρος του πύργου. Η Dragon δίνει αυτή τη λεπτομέρεια (σε κόκκινο κύκλο στη φωτό). Βέβαια σε ελάχιστα άρματα (αλλά δεν έχω δει σε Firefly), ήταν εξωτερικά στο δεξί μέρος του πύργου....

Καλή συνέχεια  ::salut::

ΔΚ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 08, 2019, 12:43:29 μμ »
Οπότε βγάλαμε άκρη . Τελικά μετά απο λεπτομερή έρευνα βρήκα ότι είχα και ένα Μ 1919 στο στόκ οπότε η κατασκευή προχωρά σταθερά . Τώρα που το βλέπω όμως με δύο θυρίδες στον πύργο ένα εσωτερικό θα μπορούσα να το κάνω ....  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: όπως και μια αντιγραφή του πύργου για μελλοντικές κατασκευές ..... μεγάλη βλακεία απο μέρους μου μιάς και έβαλα στόχο να φτιάξω και τα άλλα δύο firefly  :( :( :( :(

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 08, 2019, 01:48:05 μμ »
Καταλήξαμε λοιπόν στο 30άρι Μ1919,έβαλε κι ο Shermanολάγνος Δ.Κ. τα πράγματα στη θέση τους όπως αναμενόταν,βούρ στο πατσά τώρα!  :wink: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 08, 2019, 02:16:31 μμ »
Καταλήξαμε λοιπόν στο 30άρι Μ1919,έβαλε κι ο Shermanολάγνος Δ.Κ. τα πράγματα στη θέση τους όπως αναμενόταν,βούρ στο πατσά τώρα!  :wink: ::salut::
Ο σερμανολάγνος δεν ανέφερε κάτι για το Μ1919 αλλά οι φωτογραφίες λένε πάντα την αλήθεια :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Βουρ στον πατσά δεν έχει γιατί πρέπει να αντιγράψω τον πύργο μιάς και έβαλα σκοπό να  φτιάξω άλλα δύο firefly ..... οπότε θέλω δύο ακόμη πύργους ....τα νεύρα μου .... ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 10, 2019, 08:36:13 πμ »

το κοινό στοιχείο των παραπάνω φωτογραφιών είναι ότι η βάση του έστορα έχει στα δεξιά της το φύλλο της θυρίδας που περιλαμβάνει το περισκόπιο του άρχηγού .Αυτό η διάταξη υπάρχει σε όλες τις φωτογραφίες που έχω στην κατοχή μου εκτός απο μία ........

η παρατήρηση έγινε χθές το βράδυ όταν πήγα να αφαιρέσω την δεύτερη βάση του έστορα . Μετά απο πολύ προσεκτική εξέταση της φωτογραφίας είδα ότι η βάση που κανονικά θα έπρεπε να είναι για την στήριξη της κάννης δεν μοιάζει και πολύ ...... τελικά μην έχουμε κάνει λάθος στο συμπέρασμά μας  και η dragon έχει δίκιο ......

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 10, 2019, 11:39:00 πμ »
Ποιά φωτογραφία σε μπερδεύει???? Εμένα μου φαίνεται πως και στις τέσσερεις, το φύλλο με το περισκόπιο είναι δεξιά της βάσης του έστορα......

ΔΚ

Tags: