Αποστολέας Θέμα: Τ-34/76 ICM 1/35  (Αναγνώστηκε 3793 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος waldorf

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Τ-34/76 ICM 1/35
« στις: Δεκεμβρίου 22, 2018, 04:59:40 μμ »
Χρόνια πολλά σε όλους  ::salut:: .
Ανοίγω νέο θέμα με το υπό κατασκευή Τ-34,αυτή τη φορά σε (σχετικά) αρχικό στάδιο ωστέ να μπορέσω να διορθώσω τις χοντράδες που  θα κάνω (ή ήδη έχω κάνει).

Η (πρώτη  :oops: ) ερώτησή μου έχει να κάνει με το πόσο υπερβολικές ή λογικές είναι οι "ντουφεκιές" που του έκανα (αναφέρομαι κυρίως στο μέγεθος-βάθος κλπ,το βάψιμο έπεται).
Στα μάτια μου δείχνουν οκ,αλλά θα περιμένω και την άποψή σας πριν προχωρήσω.

Αποσυνδεδεμένος Periklis74

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ιωαννινα
  • WWII Armor 1/72 , planes 1/48 .
Απ: Τ-34/76 ICM 1/35
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 22, 2018, 05:31:48 μμ »
Χρόνια πολλά και από εμένα.  Λοιπόν για τουφεκιές είναι πολύ μεγάλες και με μεγάλο βάθος.  Θα μπορούσε να είναι όμως το αποτέλεσμα από βολή αντιεροπορικου πυροβόλου των 20 ή των 37 mm ή και από ελαφρύ αντιαρματικο πυροβόλο των πρώτων χρόνων του πολέμου.  Το σημείο που για εμένα θέλει διόρθωση είναι το μπροστινο αριστερό φτερό γιατί η φθορά που έχεις κάνει είναι απίθανο να έχει γίνει σε πραγματικό.  Εγώ στην θέση σου θα το είχα αφαιρέσει ολοκληρωτικά . Αν από την άλλη θέλεις να το αφήσεις θα πρέπει να μειώσεις το πάχος του γιατί αυτή την στιγμή είναι εκτός κλίμακας. Στο δεξί φτερό το αποτέλεσμα θα ήταν διάτρηση και  όχι απλός βαθουλωμα . Δες λιγο της οδηγιες τοποθετησης του κουτιου στην δεξια πλευρά στο φτερό γιατί έχω την εντύπωση ότι οι τρεις "μεντεσεδες" Είναι από την εσωτερική πλευρά και οι δύο από την εξωτερική.   Κατά τα άλλα έχεις κάνει μια πολύ καθαρή κατασκευή!!! Περίμενε να δεις και τι θα σου προτείνουν και άλλοι συνάδερφοι από το forum και αποφασίζεις για τα επόμενα βήματα που θα κάνεις  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος waldorf

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 22, 2018, 06:26:23 μμ »
Periklis ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σου,ακριβώς γι`αυτές τις λεπτομέρειες άνοιξα το νήμα.
Οπότε κρατάω ότι οι "ντουφεκιές" (ήταν εξαρχής σε εισαγωγικά,εννοώντας καθε πιθανή βολή που μπορεί να είχε δεχτεί το άρμα) είναι κατά κάποιο τρόπο εντός κλίμακας οπότε τις αφήνω ως έχουν.
Ξετρυπάω το δεξί φτερό και αφαιρώ τελείως το αριστερό .
Όσο για την τρίτη παρατήρησή σου,με πλήγωσε πολύ...Πόσο χαζός μπορεί να είναι κάποιος για να κάνει τέτοιο λάθος σε τόσο εύκολη κατασκευή;  :evil:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 22, 2018, 06:51:05 μμ »
Waldorf μην κάνεις τίποτε ακόμη.  Περίμενε να ακούσεις και άλλες απόψεις και μετά αποφασίζεις για τι το θα κάνεις!!!! Θέλει υπομονή ο Μοντελισμός  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος waldorf

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 22, 2018, 07:27:26 μμ »
Όχι δεν ξεκίνησα τίποτα.Αντίθετα κάτι μου λέει ότι αυτό το αρματάκι θα πάει στο "αρχείο".
Περιμένοντας τις απόψεις των συμφορουμιτών,είπα να πιάσω τις ερπύστριες.Ανεξάρτητο κομμάτι που λίγο-πολύ ξέρεις τι θα κάνεις (έστω πως θα ξεκινήσεις).Τι το`θελα;Διαολίστικα,χτίκιασα,σιχτίριασα και άλλα πολλά ^$%&#*^@*!
Εξηγούμαι:Αυτό το κιτ έχει μόνο λαστιχένιες-βυνιλένιες,ή όπως τις λένε,ερπύστριες.Προ δύο περίπου εβδομάδων τις αστάρωσα με ακρυλικό σπρέι της humbrol,όπως και όλο το μοντέλο.Φτιάχνω τα χρωματάκια μου ωραία και καλά,και μόλις τις πιάνω στα χέρια μου αρχίζουν να μαδάνε σαν σκύλος την άνοιξη!
Πως στο &*(%#*( συμπεριφέρεσαι σ`αυτές τις ελαστικές αηδίες;Τι δεν έκανα σωστά;

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 22, 2018, 09:29:39 μμ »
Πρωτα απο ολα τα κουτια των φτερων εχουν μπει αναποδα.Χρειαζεται το μεσα εξω,.
Δευτερο αφαιρεσε ολοκλωρωτικα το ενα φτερο.Δεν γινεται να κοπει ετσι.Στο δευτερο αν ειχε γινει θα επρεπε να εχει πληρη διατρηση καθως ηταν απο λεπτο μεταλλο.
Αν θες να αναπαραστησεις χτυπηματα πυροβολου  δεν μπορεις να το κανεις με τρυπανι και ολοστρογγυλες τρυπες.Οποτε αρχισε να στοκαρεις αυτα που εχεις κανει.
Οι βολες που δεν επιτυγχαναν διατρηση ειναι αυτες που εκαναν επαφη στο θωρακα με πολυ μικρη γωνια κλησης και οχι οι καθετες.Επιπλεον οταν δεν γινεται διατρηση η επαφη αφηνει γρεζι μεταλλου γυρω απο απο την τρυπα η οποια σε αυτη την περιπτωση ειναι πιο ωοειδης.
Για να το κανεις αυτο χρειαζεσαι ηλεκτρικο κολλητηρι και παρα πολλη προσοχη η κατι μυτερο απο εχει τεθει πριν σε αυξημενη θερμοτητα.Επισης σωστη επιλογη σημειων και πολλη δουλεια στο σημειο ωστε να φανει τοσο το λιωσιμο του μεταλλου απο την επαφη του βληματος οσο και μετεπειτα φθορα του.
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 22, 2018, 10:59:27 μμ »
Ένα παράδειγμα για το τι εννοεί ο sgt-major .....

Έχει σχεδόν όλων των ειδών τα χτυπήματα και με διαφορετικές γωνίες επαφής !!!!
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 23, 2018, 03:21:58 πμ »
Για τα περισσότερα θεματάκια που έχει το μοντέλο σου απάντησαν οι δύο Περικλήδες. Ένα σημείο που είναι εκ των ων ούκ άνευ, είναι το καθάρισμα από τη γραμμή των καλουπιών. Δεν υπάρχει πιο οξύμωρο θέαμα από ένα τέλεια βαμμένο/παλαιωμένο/φθαρμένο μοντέλο στο οποίο ξεχωρίζουν ακαθάριστες γραμμές καλουπιού. Κάποιες που έπιασε το μάτι μου είναι στα άκρα των συρματοσχοίνων και στος κρίκους πρόσδεσης δίπλα τους πάνω στο φτερό.
Τώρα σχετικά με τις ερπύστριες. Πριν τις ασταρώσεις, τις είχες πλύνει με οτιδήποτε? Κανονικά τις ερπύστριες βινυλίου πριν τις βάψουμε, τις πλένουμε με λίγο υγρό πιάτων και μια παλιά οδοντόβουρτσα, ώστε να αφαιρέσουμε το αποκολλητικό του καλουπιού που έχουν πάνω τους από τη διαδικασία χύτευσης στο εργοστάσιο και έτσι να πιάσει όσο καλύτερα γίνεται το αστάρι πάνω τους :wink:
Τέλος θα ήθελα να προσθέσω ότι πέρα από το σχήμα, το βάθος και τη διάμετρο των πληγμάτων που έχεις κάνει, σχεδόν ποτέ δεν είναι τόσο... τακτικά τα πλήγματα, αλλά είναι σε τυχαίες και πιο αραιές θέσεις
Έχοντας δεί το άλλο μοντέλο σου που ανέβασες τελειωμένο, θεωρώ πως με πολλές ερωτήσεις και λίγη σχετικά προσπάθεια, θα πιάσεις ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο στις κατασκευές σου :!:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος waldorf

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 23, 2018, 12:15:42 μμ »
Ωραία,οπότε στοκάρισμα και κόψιμο φτερού για αρχή.Τα κουτιά  δεν μπορώ να τα διορθώσω,οπότε μάλλον θα παραμείνουν ως μνημείο βιασύνης και προχειρότητας.
Για τις βινυλένιες ερπύστριες δεν είχα ιδέα ότι θέλουν πλύσιμο!Αφού αφαιρέσω όσο αστάρι γίνεται "χειροκίνητα",ένα πλύσιμο με χλωρίνη πχ θα βοηθούσε;
Σας ευχαριστώ και πάλι για την βοήθειά σας.Ελπίζω μόνο να μην γίνω κουραστικός με τις ερωτήσεις μου.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 23, 2018, 03:14:47 μμ »
...
ένα πλύσιμο με χλωρίνη πχ θα βοηθούσε;
...
Όχι χλωρίνη. Υγρό πιάτων.
Επίσης πριν ξεκινήσεις να τις πλύνεις ταλαιπωρησε τις, τυλίγωντας/διπλώνοντας/τσακίζοντας τις με σκοπό να σπάσουν όσα περισσότερα κομμάτια ασταθούς ασταριού έχουν πάνω τους :wink:

...Ελπίζω μόνο να μην γίνω κουραστικός με τις ερωτήσεις μου.
Αν οι απαντήσεις μας σε αυτές πιάνουν τόπο και βελτιώνεσαι, τότε χαρά μας να ρωτάς ::thumbleft::

ΜΦΧ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 23, 2018, 07:33:46 μμ »
Συμφωνώ απόλυτα με τον Blitz-x. Η χλωρίνη θα τις κατέστρεφε.... ότι κάνεις πρέπει να γίνει με ήπιο καθαριστικό  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος montelakias

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: κορυδαλος
  • Ότι αφήνουμε πίσω μας είναι τα έργα μας.
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 24, 2018, 07:54:30 μμ »
Δηλαδή  μετά το πλύσιμο δεν θα του ξαναξεφλουδίσουν? :roll:

Χάρης

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 24, 2018, 08:39:09 μμ »
Δεν είναι και απόλυτο αυτό, καθώς θα υπάρχουν και σημεία με το παλιό αστάρι και το αποκολλητικό :roll:
Αλλά έστω και μικρότερος κίνδυνος, υπάρχει ακόμα και σε πλυμένες εξαρχής ερπύστριες, καθώς όπως και να το κάνουμε δεν παύει να είναι λαστιχένιες και να τις βάφουμε με χρώματα χωρίς ελαστιχοποιητή :wink:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος waldorf

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 24, 2018, 09:38:47 μμ »
Στη χειρότερη θα βάψω όλους τους τροχούς με "λαστιχί" και δεν θα βάλω καθόλου ερπύστριες.Θα βγάλω και τα ντουφέκια από πάνω,θα το βάψω κόκκινο και θα το κάνω το άρμα του Ίλαρχου ʼη-Βασίλη  :mrgreen: .
(Καλή ιδέα μου`βαλα!) Καλές γιορτές κύριοι!
Λοιπόν τελικά το συγκεκριμένο άρμα μάλλον θα πάει "αντουφέκιστο".Αλλά επειδή είμαι στη φάση "παίζω και μαθαίνω" θα ήθελα τη γνώμη σας αν στέκει κάτι από τα παρακάτω:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 24, 2018, 09:57:48 μμ »
Ως προς το σχήμα καλά είναι.  Από την άλλη το κουτί με τα εργαλεία ήταν φτιαγμένο από λεπτή λαμαρίνα όποτε θα είχαμε διάτρηση και όχι σημάδια από εξοστρακισμό βληματος !!! Χωρίς να είμαι ειδικός τα σημάδια πάνω στον θώρακα είναι δύο ειδών.  ʼλλο σημάδι αφήνει ένα βλήμα διατρήτικο θωρακα κινητικής ενέργειας και άλλο τα εκρηκτικα H.E βλήματα . Τα πρώτα κάνουν καθαρές οπές μικρές στα σημεία εισόδου και πολύ μεγαλύτερες
στα  σημεία εξόδου.  Τα H.E από την άλλη αφήνουν σημάδια όπως αυτά που έκανες!!! Τουλάχιστον αυτό είδα με τα ίδια μου τα μάτια στο  πεδίο βολής αρμάτων στο Λιτόχωρο σε άρματα στόχους και για σύγχρονα βλήματα των 105 mm . Οπότε πάνω στο κουτί των εργαλεία το διατρητικό θα έκανε τρύπες ενώ το H.E απλά θα κατέστρεφε πλήρως το κουτί.     ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος waldorf

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 24, 2018, 10:14:36 μμ »
Periklis το κουτί είναι spare από προηγούμενη κατασκευή και απλά έκανα πειράματα,οπότε δες το κουτί σαν πήγμα ή τέλος πάντων σαν μέρος του άρματος.
Έβαλα στον πυρογράφο την πιό λεπτή μύτη που είχα και προσπάθησα να ακολουθήσω τις συμβουλές σας.
Φυσικά ο πυρογράφος δεν δουλεύει μόνος του,θέλει και χέρι.Ωστόσο θα ήθελα να μου πείτε αν κάποιο από αυτά τα μοτίβα θα μπορούσε να δουλέψει σε άρμα εν είδη πληγμάτων.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 24, 2018, 10:24:39 μμ »
Θεωρώ με τα λίγα που ξέρω ότι είναι σε καλό επίπεδο waldorf . Περίμενε και άλλα σχόλια για να σχηματισεις ολοκληρωμένη άποψη!!  ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 24, 2018, 10:30:09 μμ »
Έχω έναν ενδοιασμό για την τρύπα στο φτερό.......  :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος waldorf

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 24, 2018, 10:35:07 μμ »
Στο τέλος αυτό το μοντέλο θα είναι σκέτος στόκος,δεν θα υπάρχει δείγμα πλαστικού έτσι όπως το πάω  ::lol18::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 24, 2018, 10:41:08 μμ »
Υπομονή να διαβάσεις και άλλες απόψεις και μετά στοκαρεις......  ::salut:: ::salut:: ::salut:: τώρα είναι ώρα να πούμε καλά Χριστούγεννα!!!! Εδώ θα ήμαστε να σου λέμε  την άποψη μας   σε ότι θες !!!

Αποσυνδεδεμένος waldorf

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 28, 2018, 05:37:58 μμ »
Κλασική περίπτωση βλάβης!
Είναι μαθηματικώς αποδεδειγμένο ότι αν μόλις έχεις κουτσομάθει ότι 1+1=2 προσπαθήσεις να λύσεις τριτοβάθμια εξίσωση, θα τα κάνεις μαντάρα  ::sprechende_015::.
Οπότε για να μην σας ταλαιπωρώ (και ταλαιπωρώ και τον εαυτό μου βέβαια),το αρματάκι μπαίνει στο αρχείο.
Ότε (και αν) ανέβω επίπεδο,θα ανασυρθεί απ`το κουτί του και θα πάρει τον δρόμο του.
Ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές  και την βοήθειά σας.

Αποσυνδεδεμένος montelakias

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: κορυδαλος
  • Ότι αφήνουμε πίσω μας είναι τα έργα μας.
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 28, 2018, 07:08:39 μμ »
Με το αρματάκι στο αρχείο δεν βλέπω πως θα ανάβεις επίπεδο. :roll: Αν δεν πάθεις δεν μαθαίνεις λένε στο χωρίο μου.
Εκτός αν θες να εξασκηθείς πάνω σε ένα άλλο, διαφορετικά μια χαρά είναι αυτό για εξάσκηση.
Είναι ευκαιρία με την βοήθεια από εδώ να συνεχίσεις, φτιάχνοντας και μαθαίνοντας δεν υπάρχει άλλος τρόπος. 8)
Μπορείς να κάνεις δόκιμες κάπου άλλου πριν εφαρμόσεις μια τεχνική στο μοντέλο σου.
Και πίστεψε με καμιά κατασκευή σου δεν θα είσαι 100% ικανοποιημένος, πάντα θα βλέπεις κάτι στραβό
και έτσι θα βελτιώνεσαι μοντέλο με μοντέλο. :wink:   Χρονιά πολλά και καλές γιορτές.

Χάρης

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 29, 2018, 02:12:28 πμ »
Με το αρματάκι στο αρχείο δεν βλέπω πως θα ανάβεις επίπεδο. :roll: Αν δεν πάθεις δεν μαθαίνεις λένε στο χωρίο μου.
Εκτός αν θες να εξασκηθείς πάνω σε ένα άλλο, διαφορετικά μια χαρά είναι αυτό για εξάσκηση.
Είναι ευκαιρία με την βοήθεια από εδώ να συνεχίσεις, φτιάχνοντας και μαθαίνοντας δεν υπάρχει άλλος τρόπος. 8)
Μπορείς να κάνεις δόκιμες κάπου άλλου πριν εφαρμόσεις μια τεχνική στο μοντέλο σου.
Και πίστεψε με καμιά κατασκευή σου δεν θα είσαι 100% ικανοποιημένος, πάντα θα βλέπεις κάτι στραβό
και έτσι θα βελτιώνεσαι μοντέλο με μοντέλο. :wink:   Χρονιά πολλά και καλές γιορτές.
x10

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #23 στις: Δεκεμβρίου 29, 2018, 10:40:16 πμ »
Μπορείς να κάνεις χτυπήματα σε ατσάλι με μπάλα από στόκο
πάνω σε τρύπα που στο κέντρο θα την πιέσεις να κάνει βαθούλωμα.
Επίσης ξεκολλάς κάτι βάζοντας ξανά υγρή κόλλα να μαλακώσει
η κόλληση. Μερικά χτυπήματα σε τυχαίες θέσεις είναι πιο αλληθοφανή
από τόσα πολλά και "τακτικά". Ούτε σε πεδίο βολής σε στόχο δεν
βλέπεις κάτι τέτοιο.
Κάνουμε κάτι βασισμένοι σε φωτό του πραγματικού. Μελέτησε φωτό
και από το ΝΕΤ και θα καταλάβεις πως πρέπει να γίνει το battle damage.
Α ρε αθάνατε Γ. Παπανικολάου με τα άρθρα σου στο Modelling. :wink:

Αποσυνδεδεμένος waldorf

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #24 στις: Δεκεμβρίου 31, 2018, 07:55:37 μμ »
Καλή χρονιά σε όλους!
Όσο να πεις αρχείο και εξέλιξη δεν πάνε μαζί,οπότε το δίκιο είναι με το μέρος σας!
Επέλεξα λοιπόν τη μέση λύση (συνήθως οι μέσες λύσεις δεν είναι οι ιδανικές,αλλά είναι τουλάχιστον ανεκτές).Θα ολοκληρώσω το άρμα,όχι όπως το φαντάστηκα αλλά όπως με πάει.
Έχω βάψει (αφού έχω κακοστοκάρει),βερνικώσει και έβαλα και τις χαλκομανίες.

Θα ακολουθήσουν οι φθορές-παλαίωση-σκόνη-πέτρες-λάσπη (ένα μικρό tribute στον Πουλίκα) και τα λάδια-ξύδια κλπ.
Πιστεύω ότι θα κρύψω τις ατέλειες του στοκαρίσματος με τις επόμενες διαδικασίες.
Όπως και να`χει,καλή χρονιά να έχουμε όλοι και να`μαστε εδώ να σχολιάζουμε άκυρα μοντέλα (σαν το δικό μου)!

Tags: