Καλησπέρα-καλησπέρα

"ΤΟ PHANTOM ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!" (μέχρι αποδείξεως του εναντίου

)
Όντως έχει τόσα θέματα;είχα αποφασίσει ανάμεσα στο airfix (πολύ βαθιά χάραξη) και στο italeri (rebox από fujimi) να
πάρω το δεύτερο λόγω σωστής χάραξης για την κλίμακα και λεπτομερές κόκπτιτ.
Πάντως όπως και να έχει τα έχεις καταφέρει μια χαρά μέχρι τώρα
.
Βαγγέλη, όντως το kit έχει και σωστή χάραξη και πολύ καλή λεπτομέρεια στο κόκπιτ. Τώρα, τα "θέματα" που εγώ έχω συναντήσει οφείλονται, όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενο ποστ, αφενός σε δικές μου "ματσακονιές" και αφετέρου στην παραμόρφωση ορισμένων κομματιών.
Σε ευχαριστώ, αλλά αν το δεις από κοντά ενδεχομένως να αλλάξεις γνώμη

Για να έρθω στο σήμερα, αποφάσισα να ρίξω χρώμα στον "ʼγγλο Φαντομά". Ιδού, λοιπόν, τι έγινε:
Ακολουθώντας τις οδηγίες της Fujimi, ανάμειξα Η-5 & Η-15 της Gunze σε αναλογία 30-70%. Και κάπου εδώ αρχίζουν τα ευτράπελα

:
1)κατ' αρχάς, αναδείχθηκαν με κραυγαλέο τρόπο τα λάθη στις κολλήσεις και το στοκάρισμα,
2)αν και ψέκασα αλλεπάλληλα χέρια δεν έχουν καλυφθεί εντελώς όλες οι επιφάνειες,
3)φαίνεται η αρίθμηση που είχα δώσει στα καλύμματα των τροχών. Γιατί; Διότι είχα τη "φαεινή" ιδέα να χρησιμοποιήσω για το σκοπό αυτό ανεξίτηλο μαρκαδοράκι

4)μάσκαρα το κόκπιτ με βρεγμένη χαρτοπετσέτα. Αποτέλεσμα; Όταν έβαφα περιμετρικά του κόκπιτ, τα κομμάτια της χαρτοπετσέτας σηκώθηκαν από τον αέρα του iwata και στο τέλος έφυγαν οριστικά (εγώ συνέχισα, παρ΄όλα αυτά να βάφω με ελεύθερο χέρι

και
5)σε κάποια σημεία της ατράκτου (περιμετρικά του κόκπιτ & γύρω από τις θυρίδες που βρίσκονται κοντά στις εξαγωγές) μού είχε ξεφύγει αρκετό μαύρο χρώμα. Δεν το αφαίρεσα τότε γιατί νόμιζα ότι το μπλε που θα "πέσει" αργότερα θα το καλύψει. Αμ δε! Έχω περάσει 800 χέρια και ακόμα η διαφορά τονικότητας παραμένει
Επιπλέον, ακολουθώντας τις προτροπές του
@PanPan, έβαψα και την καλύπτρα με αερογράφο (το αλεξήνεμο είναι μια κατηγορία μόνο του, θα το βάψω ξεχωριστά).
Οπότε, τα επόμενα βήματα είναι τα ακόλουθα: α) περαιτέρω ψέκασμα για να καλυφθούν ομοιόμορφα όλες οι επιφάνειες, με έμφαση στα καλύμματα των τροχών και στα σημεία που προϋπήρχε μαύρο, β) εφαρμογή μιας άλλης πατέντας για μασκάρισμα του κόκπιτ και γ) βάψιμο και του αλεξήνεμου με αερογράφο, ώστε να μη φαίνεται «παράταιρο» σε σύγκριση με τα υπόλοιπα κομμάτια της καλύπτρας.
Ευχές για καλό (ε)ξημέρωμα