Αποστολέας Θέμα: ΕΒΑ PLZ 24.G  (Αναγνώστηκε 1671 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος johmil_gr

• Scale 1/144
  • *
ΕΒΑ PLZ 24.G
« στις: Νοεμβρίου 20, 2018, 07:16:55 μμ »
Πρώτη φορα που ανεβάζω φωτο στo forum και πρώτη προσπάθεια για αξιόλογη φωτογράφιση.
Το κιτ ειναι το γνωστό PZL24 της MirageHobby 1/48.
Σχετικά εύκολο κιτ αλλά μάλλον παλιό καλούπι με αρκετό flas και λάθη στα μεταλλικά parts. (Μάλλον πρόβλημα στα καλούπια θα έλεγα)
Επίσης όλο το σύστημα της έλικας - πλην κινητήρα - στο κιτ είχε άλλο χρώμα πλαστικό και ήταν σαν να είχε λιώσει.
Είχε παραμοφώσει αρκετά και ήταν γενικά μαλακό πλαστικό (σκληρότητα σαν στόκος περίπου) . Το έφερα με λίγο τρίψιμο αλλα δεν έκανα παραπέρα γιατί όπως και να το έπιανα παραμόρφωνε.
Χαλκομανίες αρκετά καλές , επιλογές για 4 αεροπλάνα.
Οι οδηγίες ήταν αρκετά απλές αλλά ενώ ήταν σε γυαλιστερο χαρτί φαινόταν ότι ήταν επανατύπωση παλιού σχεδίου.
Γενικά ωραία κατασκευή και το κιτ θα βρίσκεται στην έκθεση μοντελισμού στο Ηράκλειο στα τέλη του μήνα.

σημ. Το σκόπευτρο είναι διορθωμένο αλλα στην διάρκεια της φωτογραφισης δεν παρατήρησα ότι είχε στραβώσει.....

Αποσυνδεδεμένος Aviator

• Δημήτρης
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
Απ: ΕΒΑ PLZ 24.G
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 08, 2019, 06:35:49 μμ »
Ώπα, πως μου ξέφυγε αυτό;

Για πρώτη φορά έκανες εντυπωσιακή "είσοδο"! Μου αρέσει πολύ η κατασκευή σου, έχεις αποδώσει το εμβληματικό αυτό αεροσκάφος όπως του αξίζει. Φθορές, κατασκευή, όλα πολύ καλά.

Το PZL 24 είναι από τα αγαπημένα μου αεροπλάνα. Τα κουσούρια του συγκεκριμένου κίτ τα γνωρίζω πολύ καλά, το έχω φτιάξει τέσσερις φορές, πιο πρόσφατα εδώ:https://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,34103.0.html . Το σύνολο κινητήρας, κάλυμμα, έλικας είναι πολύ ζόρικο, ενώ γενικά το κιτ δείχνει τα χρονάκια του με την αχνή λεπτομέρεια σε κάποια μέρη. Σε μένα επιπλέον τα σήματα δεν έστρωναν με τίποτε.

Και πάλι μπράβο και καλή συνέχεια.
Μέτρον άριστον

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
Απ: ΕΒΑ PLZ 24.G
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 08, 2019, 07:11:26 μμ »
Oμορφη κατασκευη
Δεν ξέρω αν φταίει η φώτο αλλά τα χρώματα φαίνονται σκοτωμένα