Αποστολέας Θέμα: Χρωματισμός εσωτερικού Sd.kfz 222  (Αναγνώστηκε 2073 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Periklis74

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ιωαννινα
  • WWII Armor 1/72 , planes 1/48 .
Χρωματισμός εσωτερικού Sd.kfz 222
« στις: Νοεμβρίου 05, 2018, 12:15:47 μμ »
Μετά το τέλος της κατασκευής και πρίν τον χρωματισμό του εσωτερικού το ερώτημα ειναι το ακόλουθο .... εχω δεί σε αρκετές κατασκευές τα εσωτερικά  τοιχώματα να είναι σε απόχρωση του λευκού και το δάπεδο σε σκούρο γκρί χρώμα . Είναι όντως έτσι τα πράγματα .... τα φώτα σας παρακαλώ ....

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
Απ: Χρωματισμός εσωτερικού Sd.kfz 222
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 05, 2018, 12:50:17 μμ »
Μετά το τέλος της κατασκευής και πρίν τον χρωματισμό του εσωτερικού το ερώτημα ειναι το ακόλουθο .... εχω δεί σε αρκετές κατασκευές τα εσωτερικά  τοιχώματα να είναι σε απόχρωση του λευκού και το δάπεδο σε σκούρο γκρί χρώμα . Είναι όντως έτσι τα πράγματα .... τα φώτα σας παρακαλώ ....

Το χρώμα δεν ήταν λευκό αλλά Ivory (Elfenbein).To πάτωμα ήταν βαμμένο με ένα χρώμα που περιγράφεται ως grey-green,πλησίαζε πολύ οπτικά το fieldgrey των στολών και νομίζω πως ο αντίστοιχος κωδικός της Humbrol σε καλύπτει.Ελπίζω να βοήθησα  :wink: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 05, 2018, 01:09:39 μμ »
Ευχαριστώ πολύ για την άμμεση ανταπόκριση συνάδερφε !!!! Το ivory το έχω ήδη σε στοκ σε κωδικό humbrol αυτό το θυμάμαι οπότε μου μένει το field grey .....   που αν δεν κάνω λάθος ειναι το 111  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 05, 2018, 06:08:36 μμ »
Ευχαριστώ πολύ για την άμμεση ανταπόκριση συνάδερφε !!!! Το ivory το έχω ήδη σε στοκ σε κωδικό humbrol αυτό το θυμάμαι οπότε μου μένει το field grey .....   που αν δεν κάνω λάθος ειναι το 111  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Δεν κάνει τίποτα  :wink: Υπόψιν οτι αυτός ο κανονισμός βαφής καταργήθηκε στο τέλος του 1942 αλλά χρονικά καλύπτει τα περισσότερα Sd.kfz 222.Σωστά το 111.ʼν πετύχεις τενεκεδάκι καλής παραγωγής,είναι το καλύτερο field grey.Έχω το δικό μου από το 2005 κι ακόμα βάφει μια χαρά ;)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 05, 2018, 06:16:59 μμ »
Δεν κάνει τίποτα  :wink: Υπόψιν οτι αυτός ο κανονισμός βαφής καταργήθηκε στο τέλος του 1942 αλλά χρονικά καλύπτει τα περισσότερα Sd.kfz 222.Σωστά το 111.ʼν πετύχεις τενεκεδάκι καλής παραγωγής,είναι το καλύτερο field grey.Έχω το δικό μου από το 2005 κι ακόμα βάφει μια χαρά ;)
Τα πρώτα humbrol τα είχα αγοράσει γύρω στα 1995 και ακόμη βάφουν  μια χαρά .Τώρα στο στοκ  μου έχω γύρω στους 100 κωδικούς  :mrgreen: Το 111 όμως δεν το έχω όποτε έφτασε η ώρα και γι'αυτό.  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 06, 2018, 12:29:20 μμ »
Στα πρώιμα γερμανικά οχήματα έχουμε στο εσωτερικό αυτό το ivory χρώμα. Αργότερα, από τα μέσα του '41 το χρώμα αλλάζει σε ligth buff ή beige. Οι ΄Αγγλοι το ονόμαζαν ligth lemon yellow. Στην  Humbrol οι επιλογές είναι 3. Το gloss 41 ivory και τα matt 74 linen και 103 cream.
Για το grey-green ταιριάζει οπωσδήποτε το 111, αλλά, απ' όσο ξέρω, έχει σταματήσει η παραγωγή του. Από την Humbrol την απόχρωσή του πλησιάζει το dark slate grey 31 και το 224.
Υπ' όψιν ότι με αυτό το χρώμα ήταν βαμμένο, εκτός από το δάπεδο και τον χώρο του κινητήρα, οι μοχλοί ταχυτήτων, ο άξονας του τιμονιού, η βάση και πλάτη του καθίσματος, οι βάσεις των μπαταριών εμπρός δεξιά, η βάση περιστροφής του πύργου και πιθανόν και το μεταλλικό δίχτυ πίσω, προς τον χώρο του κινητήρα ( νά πολεμάς στην Μπάρντια της Λιβύης και να σε χωρίζει ένα διχτάκι από τον κινητήρα ! Ούτε στον χειρότερο εχθρό μου. )
Φυσικά με φθορές κλπ. οι αποχρώσεις των χρωμάτων αλλάζουν προς όποια "κατεύθυνση" θέλουμε.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 06, 2018, 03:07:25 μμ »
Ευχαριστώ πολύ 1st Guards Tank Brigade για την εμπεριστατωμένη ανάλυση πάνω στο θέμα .  Να υποθέσω ότι και το εσωτερικό του πύργου ήταν βαμμένο με το ίδιο χρώμα.....τουλάχιστον αυτό βλέπω από φωτογραφίες αναπαλαιωμένων

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 06, 2018, 07:17:47 μμ »
Τα εσωτερικά μέρη των πύργων ή άλλων κατασκευών ( π.χ. θυρίδες κλπ. ), αν ήταν ορατά από απόσταση, εβάφοντο με το ίδιο χρώμα του εξωτερικού του οχήματος. Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, όπως δείχνουν ορισμένες φώτο.
 Τι εννοώ με την λέξη " ορατά"; Οι θυρίδες στον πύργο του Τ 34 εβάφοντο πράσινες, αλλά το εσωτερικό της θυρίδας του οδηγού ήταν άσπρο. Στα  πάντσερ οι θυρίδες του πύργου ήταν βαμμένες με το εξωτερικό χρώμα, αλλά οι μικρές θυρίδες παρατηρήσεως στα πλάγια εσωτερικά ήταν σε ivory.
( Οι φώτο από αναπαλαιώσεις, ανασκευές κλπ. πρέπει να βλέπονται πάντα με κριτικό " μάτι". ΄Εχουν " καεί" πολλοί μοντελιστές από τα πάρα πολλά λάθη των ανασκευαστών ανά τον κόσμο.)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 07, 2018, 01:35:41 μμ »
Τα εσωτερικά μέρη των πύργων ή άλλων κατασκευών ( π.χ. θυρίδες κλπ. ), αν ήταν ορατά από απόσταση, εβάφοντο με το ίδιο χρώμα του εξωτερικού του οχήματος. Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, όπως δείχνουν ορισμένες φώτο.
 Τι εννοώ με την λέξη " ορατά"; Οι θυρίδες στον πύργο του Τ 34 εβάφοντο πράσινες, αλλά το εσωτερικό της θυρίδας του οδηγού ήταν άσπρο. Στα  πάντσερ οι θυρίδες του πύργου ήταν βαμμένες με το εξωτερικό χρώμα, αλλά οι μικρές θυρίδες παρατηρήσεως στα πλάγια εσωτερικά ήταν σε ivory.
( Οι φώτο από αναπαλαιώσεις, ανασκευές κλπ. πρέπει να βλέπονται πάντα με κριτικό " μάτι". ΄Εχουν " καεί" πολλοί μοντελιστές από τα πάρα πολλά λάθη των ανασκευαστών ανά τον κόσμο.)
Χάος δηλαδή !!! Έχω φωτογραφίες με τον πύργο οπότε βλέπω τον εσωτερικό  χρωματισμό του αλλα δεν ξερω αριθμό οχήματος , μονάδα κτλ ... και άλλες που ξέρω μονάδα , αριθμό αλλα δεν ξέρω τον χρωματισμό....χάος ..... αλλα μεχρι να τελειώσω το εσωτερικό του M3 Grant κάτι θα βρώ ελπίζω ......  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ::salut:: ::salut:: ευχαριστώ και πάλι για την πληροφόρηση !!!!  ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 26, 2019, 12:38:49 πμ »
Για να μην ανοίγω νέο θέμα και καθώς οι εργασίες χρωματισμού του οχήματος προχωρούν θα θελα πληροφορίες για χρωματισμό του ατομικού κανιστρου φαγητού καθώς και του δοχείου μεταφοράς της μάσκας για αέρια.  Από φωτογραφίες στο internet τα βλέπω σε αποχρώσεις του γκρι ή του πράσινου.... τι πραγματικά ισχύει.... τα φώτα σας παρακαλώ!!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!  ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 26, 2019, 03:59:42 πμ »
Η γερμανική καραβάνα ( Μ1910 και Μ1938 ) ήταν συνήθως βαμμένη με ένα σκούρο λαδί χρώμα. Αρκετές ( και η δικιά μου) ήταν βαμμένες μαύρες. Υλικό: Αλουμίνιο. Φθορές στο χρώμα από πέτρες κλπ. και κυρίως από ζεστάματα φαγητού σε φωτιά. Δερμάτινο λουράκι συγκρατήσεως σε μαύρο πάντα χρώμα.
Κάνιστρο-δοχείο αντιασφυξιογόνου προσωπίδας πάντα σε λαδί σκούρο. Υλικό: Σίδερο. Ιμάντες αναρτήσεως βαμβακερές σε ανοιχτό λαδί χρώμα. Εγώ για τους ιμάντες χρησιμοποιώ το 84 Humbrol ή το hemp της Vallejo.
Σε μία φώτο φαίνεται το σακκίδιο τροφίμων και το παγούρι. Το κύπελο στα περισσότερα ήταν μαύρο αλουνιμένιο στην αρχή και από το '43 περισσότερο κωνικό σε μαύρο, ή και πορτοκαλί ακόμη, πλαστικό (βακελίτης). Στην αρχή του πολέμου η Luftwaffe είχε ποτηράκια σε γκρι-μπλε χρώμα.
Γενικά το σκούρο λαδί 'έπαιζε" σε πολλά γερμανικά αντικείμενα. Ξύλινα ή μεταλλικά κιβώτια πυρομαχικών, κυτία εφόδου ( γεμιστήρες ) πολυβόλου, γεμιστήρες Flak Α/Α 2cm κλπ.
Γράφω για "σκούρο και ανοιχτό λαδί " γιατί δεν υπάρχει μόνο μία απόχρωση. Το χρώμα διαφέρει από εργοστάσιο σε εργοστάσιο και αν είναι προπολεμική ή όχι κατασκευή. Από ΄43 εμφανίζονται κάνιστρα για μάσκες σε dunkelgelb.
Καλή συνέχεια.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 26, 2019, 09:46:35 πμ »
ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ πολύ 1st Guards Tank Brigade για την όπως πάντα άμεση ανταπόκριση.  Κάπου έχω το olive green της humbrol όποτε μέσα στο ΣΚ  με βλέπω να το τελειώνω το εσωτερικό!!!!!  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Tags: