Τα humbrol ειναι αριστα , οι παχνες που λες και οι ασπριλες οφειλονται στη λαθος πιεση και στη λαθος γωνια που εχεις. Αρα στη λαθος χρηση οφειλεται και οχι οτι φταιει το προιον.
Μην είσαι τόσο απόλυτος!!!
Tα Humbrol, είναι διαβόητα για την ασυμβατότητά τους με άλλα χρώματα (και δεν είναι θέμα λάθους χρήσης, αλλά αντίληψης της εταιρείας), ενώ στην πολύχρονη ιστορία τους έχουν σημειωθεί εκατοντάδες περιπτώσεις σκάρτων χρωμάτων, ιδιαίτερα τα χρόνια που αυτά παράγονταν στην Ινδία...
Και εγώ «έμαθα» να βάφω με τα Ηumbrol (και τα Molak), αλλά δεν μπορώ να είμαι τόσο απόλυτος...
Δεν αντιλέγω, ενδέχεται να έχω κάνει εγώ λάθος, πιθανόν και να μην άφησα τα χρώματα να στεγνώσουν αρκετά. Δεν μου έτυχε όμως με άλλο βερνίκι.
Όπως αναφέρω και πάνω, η Humbrol δεν είναι τόσο φιλική με τα άλλα χρώματα. Προσωπικά, αφού έχω πάθει πολλάκις τέτοια ζητήματα (όποιος πάθει δεν μαθαίνει), χρησιμοποιώ ένα «μή μοντελιστικό», αλλά άκρως καλλιτεχνικό βερνίκι
της Windsor and Newton.
Αλλα μια και τα λετε ολα αυτα.....πόσους αιώνες κάνουν να στεγνώσουν τα βερνίκια κλεισμένα σε κουτί ωρε παιδιά ??
Όσο πρέπει!!! Οι βιασύνες και οι επιταχύνσεις, μόνο προβλήματα θα δημιουργήσουν!!! Χόμπι είναι!!! Δεν έχεις ούτε νόρμες ούτε διορίες να καλύψεις (και στο λέει κάποιος που οι ώρες μοντελαρίσματος είναι ΠΟΛΥ περιορισμένες)