Αποστολέας Θέμα: Τραίνα Jouef απόψεις..!  (Αναγνώστηκε 2211 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MandalosN

• Scale 1/144
  • *
  • Μάνδαλός Νίκος από Ελευσίνα Αττικής
Τραίνα Jouef απόψεις..!
« στις: Ιουλίου 09, 2018, 11:59:14 πμ »
Γεια σας, ονομάζομαι Νίκος.
Έχω ένα τραίνο Jouef δεκαετίας '75/'85 το οποίο φυσικά λατρεύω γιατί ξυπνά μνήμες παιδικών ετών. Από μπαταρία το έκανα ρεύμα πρίζας με dimmer και διακόπτη αλλαγής πορείας και είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Η κλίμακα είναι HO και το διόραμα που ετοιμάζω θα είναι στην ίδια κλίμακα.

1η Ερώτηση: Ποια η γνώμη σας για τα τραινάκια της Jouef (γνωρίζω ότι δεν παράγονται ως Jouef πλέον). Η αντιγραφή   
                    τους από τα πρωτότυπα σε τι επίπεδο φτάνει και τα μοτέρ τους πόσο αξιόπιστα είναι.
2η Ερώτηση: Έχω σκοπό να επεκτείνω την συλλογή μου σε 3-4 τραίνα ακόμα γιατί όταν ολοκληρώσω το πρώτο 
                    διόραμα θα πάω σε ακόμα 3-4 αν όλα πάνε καλά. Σε συνάρτηση της πρώτης ερώτησης, να πάω πάλι σε
                    Jouef που μου αρέσουν πάρα πολύ;
3η Ερώτηση: Επειδή δεν είμαι λάτρης των DCC τραίνων θέλω να πάω σε παλαιότερες τεχνολογίες, υπάρχει κάπου
                    κάποιος οδηγός με kit για να παίξω τις διάφορες λειτουργίες (ονομασίες, κωδικοί, λειτουργίες που
                    παρέχει το καθένα); Πάντα για Jouef παρελκόμενα μιλάω (Υπάρχουν άπειρα στο ebay).
4η Ερώτηση: Υπάρχει κάπου κάποιο λεξικό με ορολογίες για τους νέους στον χώρο του τρένου; (π.χ. πως λέγονται τα
                    κλειδιά, τι διαστάσεις παίζουν οι κλίμακες και διάφορα άλλα;).
5η Ερώτηση: Υπάρχει κάπου οδηγός παλαίωσης βαγονιών και παρελκόμενων;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο που τυχόν θα διαθέσετε προς βοήθεια μου.

Tags: