Καιρός δεν πέρασε πολύς, για να κάτσει στον πάγκο το ΤΑΚΟΜ. Το κουτί είχε ανοίξει ούτως ή άλλως για να δω λεπτομέρειες που ήθελα να προσθέσω στο Tamiya.
Το κιτ, μαζί με το ΑΜΧ της MENG που έχω φτιάξει παλαιότερα, είναι μακράν το καλύτερο που έχω πιάσει στα χέρια. Εξαιρετική εφαρμογή, σαφέστατες οδηγίες. Δεν έχω εντρυφίσει σε πιθανά λάθη, καθώς δεν είμαι γνώστης των Merkava, αλλά αν το βάλεις δίπλα στο TAMIYA, η απόσταση είναι μεγαλύτερη από τα έτη παραγωγής που τα χωρίζουν.
Η πρώτη κρίσιμη απόφαση, ήρθε με την αντιολησθητική. Αποφάσισα να κινηθώ με την κατα ΣΣ (Προέδρειο) συνταγή. Αγοράστηκε το μικρότερο κουτί αντισκωριακό χρώμα της Vivechrome, και ξεκίνησαν οι δοκιμές. Όπως είχε γράψει ο
@Stavros (
https://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,6177.msg122026.html#msg122026), η υφή του χρώματος μόλις στεγνώσει, ταιριάζει περισσότερο σε Γερμανική antislip. Με δοκιμές τη λύση έδωσε το απλό χωματάκι... είχα μπόλικο σχετικά ψιλόκοκκο, που είχε μαζευτεί παλαιότερα, και προστέθηκε κάμποσο σε ένα βαζάκι, μαζί με το χρώμα και λίγο δυαλιτικό για να αραιώσει το αντισκωριακό. Κατόπιν νέων δοκιμών, το τελικό αποτέλεσμα που βλέπετε, ήρθε με δύο χέρια από το μείγμα. Τρόπος εφαρμογής, χτυπητό ελαφρά με πινέλο, και αφού τράβηξε κάμποση ώρα το πρώτο, πέρασα και το δεύτερο.
Συνολικός χρόνος για να περαστεί σε όλο το άρμα, 2 και κάτι ώρες. Καθαρίζεται πανεύκολα, αφού λίγη ώρα μετά την εφαρμογή, είναι αρκετά στεγνό, ενώ ακόμα και πολλές ημέρες έπειτα, με χαρακτηριστική ευκολία καθάρισα τμήματα του πύργου, που είχαν λερωθεί κατά την εφαρμογή. Θέλει σε κάποια σημεία λίγο διόρθωση, αλλά το ουσιαστικό ερώτημα είναι ένα: Είναι κοντά στο πραγματικό???
Στα διαλείμματα από την antislip, ξεκίνησε η συναρμολόγηση του πήγματος. Φανταστική ιδέα ο οδηγός για τις αναρτήσεις (ελπίζω να ταιριάζει και στα υπόλοιπα Merkva που κυκλοφορούν), ενώ η μοναδική μέχρι τώρα ταλαιπωρία στο κιτ, ήταν οι ερπύστριες. Θα μπορούσαν να τις δώσουν λειτουργικές κομμάτι-κομμάτι (είμαι σίγουρος ότι το "έχουν" μηχανολογικά), αλλά μάλλον δεν έγινε για να κρατήσουν το κόστος λίγο πιο χαμηλό.
Τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η κατασκευή έχει προχωρήσει ακόμα περισσότερο, με τη συναρμολόγηση του πήγματος να έχει ολοκληρωθεί, και κοντεύει στο τέλος αυτή του πύργου.
Σχόλια προφανώς ευπρόσδεκτα!