Αποστολέας Θέμα: 1/35 MERKAVA Mk.I Hybrid, Takom  (Αναγνώστηκε 1908 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
1/35 MERKAVA Mk.I Hybrid, Takom
« στις: Μαΐου 22, 2018, 08:55:58 μμ »
Καιρός δεν πέρασε πολύς, για να κάτσει στον πάγκο το ΤΑΚΟΜ. Το κουτί είχε ανοίξει ούτως ή άλλως για να δω λεπτομέρειες που ήθελα να προσθέσω στο Tamiya.

Το κιτ, μαζί με το ΑΜΧ της MENG που έχω φτιάξει παλαιότερα, είναι μακράν το καλύτερο που έχω πιάσει στα χέρια. Εξαιρετική εφαρμογή, σαφέστατες οδηγίες. Δεν έχω εντρυφίσει σε πιθανά λάθη, καθώς δεν είμαι γνώστης των Merkava, αλλά αν το βάλεις δίπλα στο TAMIYA, η απόσταση είναι μεγαλύτερη από τα έτη παραγωγής που τα χωρίζουν.

Η πρώτη κρίσιμη απόφαση, ήρθε με την αντιολησθητική. Αποφάσισα να κινηθώ με την κατα ΣΣ (Προέδρειο) συνταγή. Αγοράστηκε το μικρότερο κουτί αντισκωριακό χρώμα της Vivechrome, και ξεκίνησαν οι δοκιμές. Όπως είχε γράψει ο @Stavros (https://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,6177.msg122026.html#msg122026), η υφή του χρώματος μόλις στεγνώσει, ταιριάζει περισσότερο σε Γερμανική antislip. Με δοκιμές τη λύση έδωσε το απλό χωματάκι... είχα μπόλικο σχετικά ψιλόκοκκο, που είχε μαζευτεί παλαιότερα, και προστέθηκε κάμποσο σε ένα βαζάκι, μαζί με το χρώμα και λίγο δυαλιτικό για να αραιώσει το αντισκωριακό. Κατόπιν νέων δοκιμών, το τελικό αποτέλεσμα που βλέπετε, ήρθε με δύο χέρια από το μείγμα. Τρόπος εφαρμογής, χτυπητό ελαφρά με πινέλο, και αφού τράβηξε κάμποση ώρα το πρώτο, πέρασα και το δεύτερο.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Συνολικός χρόνος για να περαστεί σε όλο το άρμα, 2 και κάτι ώρες. Καθαρίζεται πανεύκολα, αφού λίγη ώρα μετά την εφαρμογή, είναι αρκετά στεγνό, ενώ ακόμα και πολλές ημέρες έπειτα, με χαρακτηριστική ευκολία καθάρισα τμήματα του πύργου, που είχαν λερωθεί κατά την εφαρμογή. Θέλει σε κάποια σημεία λίγο διόρθωση, αλλά το ουσιαστικό ερώτημα είναι ένα: Είναι κοντά στο πραγματικό???

Στα διαλείμματα από την antislip, ξεκίνησε η συναρμολόγηση του πήγματος. Φανταστική ιδέα ο οδηγός για τις αναρτήσεις (ελπίζω να ταιριάζει και στα υπόλοιπα Merkva που κυκλοφορούν), ενώ η μοναδική μέχρι τώρα ταλαιπωρία στο κιτ, ήταν οι ερπύστριες. Θα μπορούσαν να τις δώσουν λειτουργικές κομμάτι-κομμάτι (είμαι σίγουρος ότι το "έχουν" μηχανολογικά), αλλά μάλλον δεν έγινε για να κρατήσουν το κόστος λίγο πιο χαμηλό.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η κατασκευή έχει προχωρήσει ακόμα περισσότερο, με τη συναρμολόγηση του πήγματος να έχει ολοκληρωθεί, και κοντεύει στο τέλος αυτή του πύργου.

Σχόλια προφανώς ευπρόσδεκτα! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: 1/35 MERKAVA Mk.I Hybrid, Takom
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 22, 2018, 09:52:45 μμ »
Να είσαι τσιφούτης με τυχόν αστάρια, χρώματα βερνίκια κλπ γιατί βλέπω να χάνεις την αντιολισθητική και να γίνεται σαν λάσπη

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 23, 2018, 10:50:53 πμ »
Thank you for the tip. Είμαι ούτως ή άλλως φειδωλός (ασταρώνω με απλό ακρυλικό χρώμα, απλά για την πρόσφυση), και ούτως ή άλλως δεν θα έχει πολλά στρώματα χρώματος από πάνω.
Δεν το φοβάμαι πάντως, καθώς παρόλο το πιάσιμο που έχει φάει, δεν "τρίβει", ενώ είναι σχετικά χοντρόκοκκο, ώστε να μην "στομώσει". Θα δείξει η νεκροψία βέβαια.

Στην πρόοδο εργασιών, έχουν μείνει πλέον πολύ λίγα για να μπούν στο άρμα.
Προσοχή θέλουν οι φορείς των καπνογόνων, καθώς έχουν "ραφή" στην ένωση, ενώ στην κατασκευή βγαίνουν με "αυλάκι". Επίσης στις ποδιές τις αριστερής πλευράς, στο μεσαίο τμήμα, στο δικό μου κιτ τουλάχιστον, υπήρχε μια τρύπα (η αλήθεια είναι πάνω στο pinmark από το καλούπι), που δεν είδα σε καμία από τις φώτο που έχω σαν reference, οπότε την έκλεισα με συνοππτικές διαδικασίες.

Και μερικές πιο κοντινές στην αντιολησθητική (δυστυχώς η φωτογραφική δε βοηθά περισσότερο με το macro που έχει)

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 23, 2018, 10:40:26 μμ »
Γιατί παλικάρι μου χρησιμοποιείς ακόμη τον φωτοκουβά και μας ταλαιπωρείς;;;;
 :mrgreen:
Καλά βαψίματα...
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος midasIDF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 24, 2018, 03:32:43 μμ »
Πολύ προσεγμένη δουλειά, ωραίο θέμα, εξαίρετο κιτ! Μου αρέσει η υφή της αντιολισθητικής σου, αλλά θεωρώ ότι είναι πολύ 'τακτοποιημένη' για Merkava της εποχής... Ήταν πιο αραιή και ολίγον 'ακατάστατη' αν φυσικά μιλάμε για την εποχή της αρχικής δράσης του, 1983 - 1988 περίπου. Στις επόμενες ανακατασκευές η αντιολισθητική γινόταν όλο και πιο τακτική. Όπως όμως και να έχει μου αρέσει πολύ και παρακολουθώ με ενδιαφέρον!  ::salut::

υ.γ. Εγώ παιδεύτηκα αρκετά για να κάνω το Tamiya Merkava, παρότι το Mk I δεν είχε αντιολισθητική... 

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 30, 2018, 01:00:15 πμ »
είναι εξαιρετικό όταν το είδα από κοντά
αναμένω τωρα να το δω και βαμμένο ...
(το Σάββατο ίσως ;)
 ::salut::
Σ.Σ.

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 30, 2018, 11:42:11 πμ »
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Νομίζω ότι πήγε εξαιρετικά σαν κατασκευή, αν και στο τέλος με προβλημάτισαν λίγο τα συρματόσχοινα και ο τρόπος που δείχνει η ΤΑΚΟΜ, ότι κολλάνε στη βάση στήριξης στο καλάθι. Πρακτικά είναι αδύνατο να βάλεις την βάση και να τα κολλήσεις έπειτα όπως δείχνει, πρέπει να το κάνεις από πριν.

Με εξαίρεση το τρύπημα των πολυβόλων, το κιτ είναι έτοιμο και αποθηκεύτηκε για την ώρα του βαψίματος.

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 06, 2018, 07:50:02 μμ »
Μπράβο!!!
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Μια πολύ ωραία, καθαρή και σωστή κατασκευή!!
Αναμένουμε την συνέχεια!!!

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 18, 2018, 08:22:31 μμ »
 ::salut:: ::salut::

Tags: