Αποστολέας Θέμα: Grumman F-14A Tomcat Jolly Rogers Tamiya 1/48  (Αναγνώστηκε 10821 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
Απ: Grumman F-14A Tomcat Jolly Rogers Tamiya 1/48
« Απάντηση #25 στις: Ιουλίου 23, 2018, 10:24:10 πμ »
Εξαιρετικότατο βάψιμο και πολύ καλή διαχείρηση των φθορών, όπως ακριβώς αρμόζει σε ένα αεροπλάνο του ναυτικού.
Καθώς έβλεπα τις φωτογραφίες φοβήθηκα ότι θα ήταν υπερβολικές οι φθορές, αλλά στις τελευταίες, μετά και από τα ψεκάσματα με το βασικό χρώμα έδειξαν μια χαρά.
Πιστεύω ότι μετά και από τα βερνίκια και το wash οι έντονες διαφορές τονικότητας θα χαθούν ακόμα περισσότερο και θα είναι ακόμα καλύτερο το αποτέλεσμα.
Πολύ καλή δουλειά εως τώρα!!

Κάτι τελευταίο που έχω παρατηρήσει στο ίντερνετ σε κάποιες κατασκευές TamiyoTomcat και για να σε προλάβω. Πολλοί επιλέγουν να τοποθετήσουν το κομμάτι με το αλεξήνεμιο στο τέλος μετά τα βαψίματα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κάποιες φορές να μην κάθεται καλά και δημιουργείται κενό και επειδή βρίσκονται στην τελική συναρμολόγηση το αφήνουν έτσι για να μην χαλάσει το φινίρισμα από τα επιπλέον στοκοτριψίματα. Κάνε πολλά  dry fit και δες αν ταιριάζει άψογα γιατί στην φώτο που έχεις βάλει με το αλεξηνέμιο πάνω στο μοντέλο έχει ένα μικρό κενό.

Επίσης επειδή το κομμάτι του αλεξηνεμίου είναι διάφανο, εαν δεν βαφτεί πρώτα με κάποιο γκρι (ή ασταρωθεί) πολύ πιθανόν να έχει διαφορά στην τονικότητα σε σχέση με το υπόλοιπο αεροπλάνο. (αναφέρομαι κυρίως σε κατασκευές που δεν έχουν μαύρο antiglare αλλά ακόμα και σε αυτές τις κατασκευές υπάρχει επιφάνεια που βάφεται με γκρι).

Καλή συνέχεια εύχομαι!!

Spoiler (hover to show)

::salut:: ::salut:: ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος manos68

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #26 στις: Ιουλίου 24, 2018, 08:47:41 μμ »
Νώντα ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου και τα καλά σου λόγια  ::salut:: ::salut::
Πράγματι με το wash  τα πάντα δένουν μεταξύ τους και το μοντέλο αποκτά μια πολύ ρεαλιστική εικόνα. Φωτογραφίες θα δημοσιεύσω όταν ολοκληρώσω και την τοποθέτηση των πολυάριθμων σημάτων και προειδοποιητικών της Tamiya
Το αλεξηνέμιο στην φωτογραφία δεν πατά καλά εξαιτίας της ταινίας μασκαρίσματος που βρίσκεται από κάτω, η εφαρμογή είναι άψογη όπως θα δεις παρακάτω, το πρόβλημα είναι άλλο. Αν το βάψεις πριν το κολλήσεις στην άτρακτο όπως έκανα και εγώ ΔΕΝ μπορείς στη συνέχεια να το κολλήσεις με υγρή κόλλα γιατί ρισκάρεις να καταστρέψεις-ξεβάψεις το χρώμα που έχεις περάσει. Παρά τις προσπάθειες που έκανα με λεπτό πινέλο να το κολλήσω με μικρή ποσότητας υγρής κόλλας μετά από μερικά πιασίματα το πήρα στο χέρι. Οπότε μονόδρομος είναι η εποξική με αυξημένο όμως ρίσκο σε λάθος κίνηση να κάνω ζημιά.
Συμβουλή και δικιά μου να κολληθεί ΠΡΙΝ το βάψιμο με υγρή κόλλα για άψογη εφαρμογή

Συνέχεια της κατασκευής με εξάλειψη της αντιαισθητικής γραμμής από τη καλύπτρα

Όσο λάθος φαίνεται στην αρχή να καταστρέφεις την απόλυτα διαφανή καλύπτρα στο τέλος αποδεικνύεται σχετικά εύκολη εργασία. Συνέχεια με το μασκάρισμα, οι μάσκες περιέχονται στο κιτ απλώς χρειάζεται να κοπούν

και το βάψιμο με Η401 Dark Gray

η εφαρμογή άψογη! το κόλλημα του αλεξηνέμιου στην άτρακτο προϋποθέτει την κόλληση του μπροστινού καλύμματος  των οργάνων και μια γρήγορη προσθήκη από εμένα με Bare-metal foil στον προτζέκτορα του HUD

μασκάρισμα της αντιθαμβωτικής επιφάνειας στο μπροστινό τμήμα του αεροσκάφους, η εύκαμπτη ταινία της Tamiya αποδεικνύεται πολύτιμος σύμμαχος, χρώμα X 18  Semi Gloss Black να σβήνει απαλά με το παρακείμενο Η401 στα χαμηλά σημεία του αλεξηνέμιου

ακολουθεί βερνίκι, wash και σήματα.

Υ.Γ.
Τα γεγονότα μας ξεπερνούν, δυστυχώς για μια ακόμη φορά συνάνθρωποι μας χάνουν εντελώς άδικα τις ζωές τους στη πατρίδα μας. Οι σκέψεις μας και οι ευχές μας για κουράγιο και δύναμη στους δικούς τους ανθρώπους που άφησαν πίσω  :(   

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #27 στις: Ιουλίου 26, 2018, 02:59:17 μμ »
Εξαιρετική η δουλειά σου μέχρι τώρα φίλε μου.το τελικό αποτέλεσμα θα δικαιώσει όλον τον μέχρι τώρα κόπο σου , να είσαι σίγουρος
.
.
.
.
.
.
.
.
κρίμα να συμβαίνουν όλα αυτά στους συνανθρώπους μας.ας ελπίσουμε για τα καλύτερα (δυστυχώς όμως το ίδιο έργο  βλέπουμε κάθε χρονιά εδώ και δεκαετίες :evil:)

Αποσυνδεδεμένος manos68

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #28 στις: Ιουλίου 27, 2018, 10:50:52 μμ »
Θοδωρή ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια  :D ::salut:: το κιτ της Tamiya είναι μεγάλος αρωγός στην προσπάθειά μου πιστέυω ότι δίκαια κατέχει τον τίτλο σαν του καλύτερου κιτ που έχει κυκλοφορήσει σε μαζική παραγωγή.

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• Moderator
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #29 στις: Ιουλίου 28, 2018, 10:38:28 πμ »
Μάνο αν δεν έχεις κλείσει το αλεξηνεμο.
Ταλαιπώρησε λίγο την αριστερή πλευρά του να μωβισει λίγο .
Όχι πολύ όμως γιατί τότε ήταν καινούργια σχετικά.
Το ίδιο ισχύει και για το αριστερό πίσω μισό.
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος manos68

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #30 στις: Ιουλίου 28, 2018, 05:56:38 μμ »
Γιώργο εάν εννοείς τα σκιάδια για τα δύο πίσω θα κάνω μια προσπάθεια με λάδια να τονίσω λίγο τις χρωματικές διαφορές που έχουν μεταξύ τους.
Οσο για το μπροστινό έχω την εντύπωση ότι είναι ένα κομμάτι, η βιβλιογραφία που έχω δεν βοηθάει για να έχω εικόνα των φθορών σε αυτό το σημείο, το αλεξηνέμιο κρύβει σχεδόν τα πάντα.
Θα προχωρήσω λίγο υποθετικά με το ξεθώριασμα της υφασμάτινης επένδυσης προσέχοντας οι διαφορές με το πίσω σκιάδιο να μην είναι μεγάλες  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ΖΑΦ

• ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΠΑΤΡΙΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΧΙΟΣ - ΞΑΝΘΗ
  • ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
« Απάντηση #31 στις: Ιουλίου 29, 2018, 12:16:29 μμ »
Πολύ δυνατή η αρχή σου, καλή συνέχεια.
 ::salut::
GOOD MORNING VIETNAM
Στέλιος

Αποσυνδεδεμένος manos68

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #32 στις: Ιουλίου 31, 2018, 08:26:30 μμ »
Στέλιο ευχαριστώ για τις ευχές σου και τα σχόλια σου  ::thumbleft:: είμαι σε καλό δρόμο αλλά τα σήματα με καθυστερούν, σύντομα πιστεύω να έχω νέες φωτογραφίες με την εξέλιξη της κατασκευής  :)

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #33 στις: Αυγούστου 04, 2018, 07:20:35 πμ »
ʼψογος!!!!!!
Λίγο έντονο μου φαίνεται το πράσινο στο αλεξηνέμιο...για την κλίμακα!! για δες το λίγο αν μπορείς να επέμβεις!!!

Γιάννης
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

Αποσυνδεδεμένος manos68

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #34 στις: Αυγούστου 04, 2018, 08:16:36 μμ »
Γιάννη ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου  :) ::salut::
Πράγματι είναι λίγο έντονο, μετά από τρείς προσπάθειες, στην πρώτη το έβαψα σύμφωνα με τις οδηγίες της Tamiya σε μπλέ διάφανο που αποδέιχθηκε λάθος εκ των υστέρων αφού σε όσες φψτογραφίες απεικονίζεται φαίνεται σαν πράσινο, τελικά στην τρίτη μου προσπάθεια ψέκασα σε αναλογία 8 μέρη Tamiya clear blue X23 με 2 μέρη  Tamiya clear green X25 πολύ αραιωμένα με leveling  thinner , η απόχρωση βγήκε καλή απλώς χρεαζόταν ένα πέρασμα λιγότερο.
Η διαδικασία μασκάρισμα στο εσωτερικό,βάψιμο, reset με Ajax και ξανά μασκάρισμα και βάψιμο είναι αρκετά επίπονη και δεν θα ήθελα να τη επαναλάβω και τρίτη φορά με βαμένο αυτή την φορά και του εξωτερικού τμήματος του σκελετού.
Ελπίζω με τον μαύρο χρώμα που έχει ο σκελετός να μειωθεί η αντίθεση με τα διαφανή τμήματα του αλεξηνέμιου.

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Back in Greece!
« Απάντηση #35 στις: Αυγούστου 15, 2018, 09:34:20 μμ »
Καλησπέρα Μάνο! Εξαιρετική δουλειά μέχρι τώρα!
Επειδή φτιάχνω και εγώ αυτό το κιτ θέλω να σε ρωτήσω το εξής
Για ποιο λόγο δεν κολλάς το μπροστινό μέρος της ατράκτου (με το πιλοτήριο) με την κύρια άτρακτο και τα βάφεις ξεχωριστά; :?: :?: :?:
Από ότι βλέπω το είχες πιάσει πρόχειρα και το αφαίρεσες μετά.
Είδα αυτή τη μέθοδο και σε βίντεο κατασκευής και θα ήθελα να μάθω αν προκύψει κάποιο πρόβλημα κολλώντας το κομμάτι πρώτα και προχωρώντας σε αστάρωμα και βάψιμο όλης της κατασκευής μαζί.  ::book::
https://www.youtube.com/watch?v=Pka0VL6EZ6E
Προσωπικά φοβάμαι μην γίνει κάνα μακελειό στο τέλος βάζοντας κόλλα σε ήδη τελειωμένα κομμάτια. Αναφέρομαι βέβαια σε κομμάτια της βασικής κατασκευής, όχι σε κάθετα, δεξαμενές, elevators κτλ που τα κολλάμε σχεδόν μετά το βάψιμο.

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #36 στις: Αυγούστου 16, 2018, 10:48:42 πμ »
Ακριβώς τις ίδιες απορίες έχω και εγώ  για την συγκεκριμένη μέθοδο.Τον τελευταίο καιρό βλέπω πολλές ανορθόδοξες "τεχνικές" και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί παιδεύονται έτσι (και μας παιδεύουν!!! χα χα)

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• Moderator
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #37 στις: Αυγούστου 16, 2018, 11:34:37 πμ »
Να σας δώσω μια απάντηση...
Και να ξέρετε είναι στο συγκεκριμένο κιτ.
Απλή
Σε αυτό το κιτ γίνεται αλλά μόνο σε αυτό!!!
Γιατί είναι τόσο τέλεια η εφαρμογή του όπου σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό.
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #38 στις: Αυγούστου 16, 2018, 03:57:20 μμ »
Tamiya αλλά κολπα

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #39 στις: Αυγούστου 20, 2018, 02:57:14 μμ »
ο Μάνος δεν μπορουσε να κάνει κατι λιγότερο απλά απο το να απογειώσει το κιτ που ήδη ειναι αστέρι.
μπραβο συναδελφε. :wink:

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος manos68

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #40 στις: Αυγούστου 20, 2018, 03:37:52 μμ »
Συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση αλλά η κατασκευή έχει πάρει μια παύση λίγων ημερών λόγω διακοπών.
Λέων, Γιώργο, Δημήτρη ευχαριστώ για τα καλά σας σχόλια, ο Γιώργος "Hartman" είναι σωστός η κατασκευή του συγκεκριμένου κιτ ξεπερνάει και τα καλύτερά μας όνειρα σε θέματα σχεδιασμού, αποτύπωσης αλλά ειδικά η εφαρμογή, δεν υπάρχει αντίστοιχη κατά τη γνώμη μου από άλλη εταιρεία σε πλαστικό μοντέλο. Είναι το μέλλον που έγινε πραγματικότητα σήμερα!   :wink: ::salut::

Η κατασκευή σε υποσύνολα γίνεται από μέρους μου γιατί είναι πιο εύκολο να δουλέψεις με πιο μικρά τμήματα διευκολύνει πολύ στο βάψιμο -ιδίως ανάμεσα στις εισαγωγές και το πιλοτήριο- και το πιάσιμο του σχετικά μεγάλου σε τελικό μέγεθος μοντέλου. Αν θέλεις μπορείς και να προχωρήσεις "παραδοσιακά" εισπράττοντας ακόμα μεγαλύτερη ευχαρίστηση κατά την κατασκευή λόγω του σχετικά γρήγορου χρόνου που ολοκληρώνεται η συναρμολόγηση.   

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και καλή επάνοδο :D :D

Αποσυνδεδεμένος manos68

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #41 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2018, 09:31:25 μμ »
Διακοπές τέλος!!
Επιστροφή στην κατασκευή και πέρασμα των επιφανειών του μοντέλου με αρκετά χέρια Future ώστε να σφραγισθεί η δουλειά που έγινε με το βάψιμο και να προστατευθεί από το wash που θα ακολουθήσει.
Αφέθηκε να στεγνώσει τελείως για μία εβδομάδα και στην συνέχεια περάστηκε wash με λάδια σε αναλογία 20:80 Raw Umber και Lamp black και λεπτό πινέλο όλη η φίνα γράμμωση του μοντέλου με εξαίρεση τις κάτω επιφάνειες των φτερών που έγιναν με Paynes Grey για μικρότερη αντίθεση με το λευκό.
Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό γιατί αναδείχθηκε τόσο η εξαιρετική γράμμωση του μοντέλου αλλά κυρίως οι φθορές που έγιναν με την τεχνική του mottling  ενσωματώθηκαν δίνοντας μια άκρως ρεαλιστική και φυσική όψη στο μοντέλο.
Αφού αφέθηκε να στεγνώσει το wash για μία εβδομάδα ακόμη, στην συνέχεια τοποθετήθηκαν τα πολυάριθμα σήματα και προειδοποιητικά που δίνει η Tamiya με την βοήθεια βελτιωτικών, διαδικασία που κράτησε αρκετές μέρες χωρίς ευτυχώς απρόοπτα με εξαίρεση τα μοιρόσημα στα κάθετα σταθερά που με παίδεψαν λόγω του μεγάλου μεγέθους τους αναγκάστηκα στο τέλος να διαχωρίσω τα γράμματα από τις νεκροκεφαλές

συνεχίζεται..

Αποσυνδεδεμένος hellenicopter

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Τί Λωζάννη, τί Κοζάνη...
  • A.S.A.P.: As Scale As Possible
    • Hellenicopter
« Απάντηση #42 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2018, 10:46:29 μμ »
Πραγματικά υπέροχη δουλειά, χάρμα ιδέσθαι!
 ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #43 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2018, 10:57:00 μμ »
τέτοιο εργαλείο γατονι τέτοια δουλειά θέλει ::salut::

Αποσυνδεδεμένος montelakias

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: κορυδαλος
  • Ότι αφήνουμε πίσω μας είναι τα έργα μας.
« Απάντηση #44 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2018, 11:20:59 μμ »
Μάνο από όπου και να το κοιτάξει κάνεις είναι τέλειο. Βάψιμο και φθορές είναι για σεμινάριο. ::eusa_clap::

Εκείνο όμως που πραγματικά με εκπλήσσει είναι αυτός ο παράξενος τρόπος συναρμολόγησης.
Ομολογώ πως δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Το αποτέλεσμα πάντως σε δικαιώνει πανηγυρικά.

Καλή συνέχεια. ::salut::

Χάρης

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #45 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2018, 11:50:04 πμ »
Εξερετικό βάψιμο.. πολλα μπράβο!

@montelakias όταν το μοντέλο έχει καλή εφαρμογή σου επιτρέπει να κολλάς τα κομμάτια βαμμένα μετά! Είναι κάτι που σκέφτομαι να δοκιμάσω και εγώ με τα κάθετα σταθερα στα mig-29 της trumpeter.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #46 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2018, 02:12:29 μμ »
συγχαρητήρια για τη δουλειά σου !!
Μόνο να ρωτησω ήθελα , πώς και τα σήματα τα έβαλες μετά το γουός..  :roll:

Κάτι χάνω εδώ και είμαι όλος αυτιά !
Καλή συνέχεια εύχομαι

Αποσυνδεδεμένος manos68

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #47 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2018, 04:17:36 μμ »
Πραγματικά υπέροχη δουλειά, χάρμα ιδέσθαι!
 ::thumbleft::
τέτοιο εργαλείο γατονι τέτοια δουλειά θέλει ::salut::
Μάνο από όπου και να το κοιτάξει κάνεις είναι τέλειο. Βάψιμο και φθορές είναι για σεμινάριο. ::eusa_clap::

Εκείνο όμως που πραγματικά με εκπλήσσει είναι αυτός ο παράξενος τρόπος συναρμολόγησης.
Ομολογώ πως δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Το αποτέλεσμα πάντως σε δικαιώνει πανηγυρικά.

Καλή συνέχεια. ::salut::
Εξερετικό βάψιμο.. πολλα μπράβο!

@montelakias όταν το μοντέλο έχει καλή εφαρμογή σου επιτρέπει να κολλάς τα κομμάτια βαμμένα μετά! Είναι κάτι που σκέφτομαι να δοκιμάσω και εγώ με τα κάθετα σταθερα στα mig-29 της trumpeter.
Δημήτρη, Τάκη, Χάρη ʼρη ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τα πολύ καλά σας λόγια, μπορεί να φαίνεται λίγο περίεργη η συναρμολόγηση με τα επιμέρους βαμμένα κομμάτια αλλά πιστέψτε με όταν το κάνεις φαίνεται σαν κάτι απόλυτα φυσιολογικό!
συγχαρητήρια για τη δουλειά σου !!
Μόνο να ρωτησω ήθελα , πώς και τα σήματα τα έβαλες μετά το γουός..  :roll:

Κάτι χάνω εδώ και είμαι όλος αυτιά !
Καλή συνέχεια εύχομαι

Δημήτρη ευχαριστώ για τις ευχές και τα σχόλια σου, τα σήματα μπήκαν μετά το wash για να αποφύγω το άπλωμα που γίνεται πολλές φορές περιμετρικά του φιλμ που έχουν και "γράφει" άσχημα πάνω στο μοντέλο, ιδίως σε αυτά που βρίσκονται σε περιοχές όπου το "λέρωμα" του μοντέλου είναι πιο έντονο.
Εφόσον το wash έχει στεγνώσει, στα λάδια παίρνει αρκετές μέρες, τα βελτιωτικά ελάχιστα μπορούν να το επηρεάσουν και μόνο εάν επιμένεις για πολύ ώρα. Σε περίπτωση που κατά λάθος στο σηκώσει μπορείς να το ξαναπεράσεις με την προϋπόθεση ότι έχεις σφραγίσει πρώτα τα σήματα με ένα χέρι βερνίκι για να μην περάσει από κάτω  :wink:     

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #48 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2018, 05:35:11 μμ »
Δημήτρη ευχαριστώ για τις ευχές και τα σχόλια σου, τα σήματα μπήκαν μετά το wash για να αποφύγω το άπλωμα που γίνεται πολλές φορές περιμετρικά του φιλμ που έχουν και "γράφει" άσχημα πάνω στο μοντέλο, ιδίως σε αυτά που βρίσκονται σε περιοχές όπου το "λέρωμα" του μοντέλου είναι πιο έντονο.
Εφόσον το wash έχει στεγνώσει, στα λάδια παίρνει αρκετές μέρες, τα βελτιωτικά ελάχιστα μπορούν να το επηρεάσουν και μόνο εάν επιμένεις για πολύ ώρα. Σε περίπτωση που κατά λάθος στο σηκώσει μπορείς να το ξαναπεράσεις με την προϋπόθεση ότι έχεις σφραγίσει πρώτα τα σήματα με ένα χέρι βερνίκι για να μην περάσει από κάτω  :wink:     

Σε ευχαριστώ Μάνο !
Τελικά μάθαμε κάτι και σήμερα..

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #49 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2018, 08:05:51 πμ »
αλήθεια , είναι τόσο τέλεια η εφαρμογή που επέλεξες να βάψεις ξεχωριστά τα κύρια κομμάτια? :o :o :o , γιατην κατασκευή μέχρι τώρα δεν υπάρχουν λόγια ::thumbleft:: ::thumbleft::

::handshake:: ::icontomcat::

Tags: