Αποστολέας Θέμα: Lancaster Revell 1/72  (Αναγνώστηκε 2329 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
Lancaster Revell 1/72
« στις: Απριλίου 26, 2018, 08:09:57 πμ »
Απόπειρα να φτιάξω το αεροσκάφος που τρελλαινομουν μικρός να βλέπω μέσα από τις ιστορίες του περιοδικού ΚΡʼΝΟΣ..(Το ΤΑΝΚΣ ειχε κυρίως επίγεια θεματα , ομοίως και η Δράσις , ΜΑΧΗ κλπ..)  Τότε που ταυτιζόμαστε περισσότερο με τους πολυβολητες και λιγότερο με τους πιλότους...
Ξαναζωντανεύοντας λοιπόν τις παιδικες μνήμες έχω φτάσει κάπου εδώ..

Θα χρειαστώ πολλή βοήθεια σε διάφορα θέματα , καλυπτρες , αστάρι (1η φορά θα  χρησιμοποιησω), χρώματα παραλλαγής και διαφορα αλλα που θα τα δούμε μαζί.

::salut::

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
Απ: Lancaster Revell 1/72
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 26, 2018, 01:54:21 μμ »
Δημήτρη καλή συνέχεια!
Φτιάχνουμε ακριβώς το ίδιο κιτ οπότε ό,τι χρειαστείς και μπορώ να βοηθήσω φυσικά με ρωτάς. ::thumbleft::

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 26, 2018, 02:04:41 μμ »
Δημήτρη καλή συνέχεια!
Φτιάχνουμε ακριβώς το ίδιο κιτ οπότε ό,τι χρειαστείς και μπορώ να βοηθήσω φυσικά με ρωτάς. ::thumbleft::

Το ξερω οτι φτιάχνεις το ίδιο και  έχω δει και τις φώτος που έχεις ανεβάσει   :wink:
Εννοείται ότι θα σε ρωτάω και ξεκινάω με τη παραλλαγή..

πχ τα  humbrol 29 καιι 116 ισχύουν;;

Όσο για τις μάσκες τις παρήγγειλα εχθές!!!

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 26, 2018, 02:10:24 μμ »
πχ τα  humbrol 29 καιι 116 ισχύουν;;
Για το 29 θα έλεγα ναι. Για το 116 δεν είμαι σίγουρος αλλά κάνε καμια δοκιμή πρώτα να δεις πως ταιριάζουν σαν αποχρώσεις. Βάψε ένα φτερό απο παλιό μοντέλο για να βγάλεις συμπεράσματα. Το δικό μου θα το βάψω με Gunze.
Παράθεση
Όσο για τις μάσκες τις παρήγγειλα εχθές!!!

::thumbleft:: ::thumbleft:: ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος Νικολαος Κουζινης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 11, 2018, 12:28:03 πμ »
 ::salut:: Παιδια εχω κι εγω ενα της Revell 1/72 Dam buster. Εχει τα ανοιγματα κατα μηκος της ατρακτου που νομιζω οτι ειναι παραθυρακια ταπωμενα. Στην Airfix βλεπω οτι στο αντιστοιχο μοντελο ειναι παραθυρα. Τελικα τι ειναι σωστο; Πρεπει να τρυπησω τα ταπωματα; Αλλα δεν δινει διαφανη. Καλα αυτο το αντικαθιστω με ζελατινα. Εσεις τι λετε; ::salut::

Love everybody, but never sell your sword. Paulo Coelho

Αποσυνδεδεμένος Νικολαος Κουζινης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 11, 2018, 12:30:50 πμ »

Love everybody, but never sell your sword. Paulo Coelho

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 11, 2018, 01:01:56 πμ »
::salut:: Παιδια εχω κι εγω ενα της Revell 1/72 Dam buster. Εχει τα ανοιγματα κατα μηκος της ατρακτου που νομιζω οτι ειναι παραθυρακια ταπωμενα. Στην Airfix βλεπω οτι στο αντιστοιχο μοντελο ειναι παραθυρα. Τελικα τι ειναι σωστο; Πρεπει να τρυπησω τα ταπωματα; Αλλα δεν δινει διαφανη. Καλα αυτο το αντικαθιστω με ζελατινα. Εσεις τι λετε; ::salut::
Τα παράθυρα της ατράκτου υπήρχαν εξ αρχής αλλα πολύ σύντομα τα "κατήργησαν" βαφοντάς τα απο πανω και προς τα τέλη του '43 απαλείφθηκαν εντελώς στις γραμμές παραγωγής. Σε γενικές γραμμές, για ενα "Dam Buster" αεροσκάφος δεν χρειάζεται ούτε να τα τρυπήσεις, ουτε να τα εξαφανίσεις αλλα παντα μια φωτογραφία του συγκεκριμμένου αεροσκαφους που φτιάχνουμε, είναι η μόνη που μας δίνει σίγουρες απαντήσεις.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 03, 2018, 09:19:35 μμ »
Πέρασαν σχεδον 6 μήνες για να φτάσουμε εδώ., σημαντικη πρόοδος όμως μιας και βάφτηκε η παραλλαγή , ..

(Για τα χιλιάδες λάθη πασάρω τη δικαιολογία ότι το φτιάχνω μαζι με το κουμπάρο μου που δεν ξεχωριζει τα σμάλτα από τα ακρυλικά  :lol:..)

Παρόλα αυτά θα ήθελα τα φωτα σας στο εξής θέμα..
Μετά από μια απόπειρα διόρθωσης του καφέ της παραλλαγής, παρουσιάστηκε το εξής γυάλισμα στο χρώμα..
Το 2ο πέρασμα του καφέ είχε διαφορά περίπου 15 ημέρες  σε σχέση με το 1ο, άρα δεν παίζει να ειναι θέμα στεγνωματος κλπ.

Και αφού άφησα να περάσουν καμια 10ρια μερες αφου έγινα οι διορθώσεις που είπα,  το αποτέλεσμα είναι αυτό.

Αναφέρομαι στο γυάλισμα που κάνει το καφέ στα όρια της παραλλαγής με το πράσινο.
Σαν να μην στέγνωσε ποτέ...

Υπόψιν το χρώμα καθ΄όλα τα βαψίματα ήταν το ίδιο, χωρίς αναμίξεις εκτός από το διαλυτικό του..

Περίμενα οτι θα στεγνώσει αλλά μέχρι στιγμής ΔΕΝ....

Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει σαν συμβουλή για τα επόμενα προτζεκτς, ευχαριστώ ..

Ας ελπίσουμε ότι τα βρωμίσματα , βερνίκια κλπ.. θα διορθώσουν κάπως τη κατάσταση..

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 03, 2018, 11:03:28 μμ »
Προσωπικά κάτι τέτοιο μου συνέβη όταν χρησιμοποίησα blue tack για το μασκάρισμα και  «ξέρασε» λάδι η φτηνή απομίμηση του blue tack που χρησιμοποίησα...
Συνήθως χάνεται με το gloss/παρκετίνη που θα περαστεί....

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 04, 2018, 10:33:37 πμ »
Προσωπικά κάτι τέτοιο μου συνέβη όταν χρησιμοποίησα blue tack για το μασκάρισμα και  «ξέρασε» λάδι η φτηνή απομίμηση του blue tack που χρησιμοποίησα...
Συνήθως χάνεται με το gloss/παρκετίνη που θα περαστεί....

Χμ..το ιδιο bluetack βαζω εδω και χρονια, το παταφιξ της UHU.  Στη συγκεκριμένη περίπτωση επίσης το μπλουτακ, το ακούμπησα στο πράσινο κομάτι της παραλλαγής, οπότε θα περίμενε κανείς να "λαδώσει" το πράσινο..

Spoiler (hover to show)

Ας ελπίσουμε ότι θα διορθωθεί με τις υπόλοιπες εργασίες..

Αποσυνδεδεμένος hellenicopter

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Τί Λωζάννη, τί Κοζάνη...
  • A.S.A.P.: As Scale As Possible
    • Hellenicopter
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 04, 2018, 12:59:12 μμ »
Καλημέρα,

Τί μάρκα χρώμα χρησιμοποίησες; Μου συνέβη με μασκάρισμα ταμίγια για καμπύλες και ακρυλικό Gunze. Έφυγε σχεδόν τελείως με κλιρ...

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 04, 2018, 09:40:35 μμ »
Καλημέρα,

Τί μάρκα χρώμα χρησιμοποίησες; Μου συνέβη με μασκάρισμα ταμίγια για καμπύλες και ακρυλικό Gunze. Έφυγε σχεδόν τελείως με κλιρ...

με gunze έβαψα κι εγω ...μασκαρισμα patafix.
.ας ελπίσουμε ότι το  βερνίκι θα μας σώσει..

Tags: lancaster