Αποστολέας Θέμα: Σοβιετικό Studebaker με κουζίνα εκστρατείας.  (Αναγνώστηκε 1677 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
Σοβιετικό Studebaker με κουζίνα εκστρατείας.
« στις: Μαρτίου 20, 2018, 07:09:39 μμ »
¨Εχω ξεκινήσει 1-2 θέματα, αλλά το ένα έπεσε και έσπασε και το άλλο " κόλλησε" χωρίς διέξοδο. Σας παρουσιάζω λοιπόν αυτό, το οποίο τελείωσε αυτήν την βδομάδα. Ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, όταν περίμενα να γεννηθεί το πρώτο εγγόνι και είχα ανέβει στην Αθήνα για 20 μέρες περίπου.
Το κιτ είναι σχετικά παλαιό της ICM, αλλά αρκετά καλό. Η σκέψη ήταν να αναπαραστήσω ένα Studebaker με κουζίνα εκστρατείας προς το τέλος του πολέμου. Οι υπάρχουσες κουζίνες ήταν μικρές για τα πλάνα μου και έτσι έφτιαξα μία δικιά μου. Το σίγουρο είναι ότι υπήρχαν μεγαλύτερες κουζίνες, όπως είχαν και οι Σύμμαχοι, αλλά δεν είχα καμμία φώτο. Αυτοσχεδίασα λοιπόν.
Η κατασκευή ξεκίνησε όπως πάντα από τον κινητήρα και τον χώρο του. Η σκέψη ήταν ο χώρος του κινητήρα και η καμπίνα εσωτερικά να βαφτούν με US Olive Drab, ενώ όλες οι εξωτερικές επιφάνειες με σοβιετικό 4ΒΟ. Ο κορμός του κινητήρα βάφτηκε με ένα sky blue, όπως πολλοί αμερικανικοί κινητήρες  Hercules των Studebaker US6.

Φαίνεται ο χώρος του κινητήρα και της καμπίνας πριν και μετά την τοποθέτηση του κινητήρα. Πρώιμοι τύποι είχαν κάτι παράξενους μηχανισμούς για τους καθαριστήρες. ΄Εγινε προσπάθεια να αναπαρασταθούν.

Τελική μορφή του χώρου του κινητήρα με το καπώ και τον προφυλακτήρα γεμάτο πρόσθετα.

Συνεχίζεται...

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Σοβιετικό Studebaker με κουζίνα εκστρατείας.
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 20, 2018, 07:20:59 μμ »
Συνέχεια.
Κατασκευή της κουζίνας. Το σύνολο βασίστηκε σε χωριάτικη στόφα. Αριστερά ο χώρος καύσεως. Από κάτω τρύπες για την είσοδο αέρα και πιό κάτω πορτάκι για την στάχτη. Δεξιά φούρνος. Πίσω αριστερά χύτρα για λαχανόσουπες ( ιδέα από χύτρα SEB ) και πίσω δεξιά μιά αυθαιρεσία. Μία μεγάλη γκαζιέρα !!

Τελική μορφή κουζίνας.

Παραλλήλως φτιάχτηκε και ένα μικρό τρέιλερ για μεταφορές υλικών. Σαν βάση χρησιμοποιήθηκε ένα πλαίσιο σχήματος -U- από γερμανικό Flak των 20χιλ.

Συνεχίζεται...

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 20, 2018, 07:29:38 μμ »
 Συνέχεια.
Φυσικά μία κουζίνα χρειάζεται 2000 αντικείμενα για να είναι λειτουργική και αυτό ήταν η πρόκληση!
Στην αρχή φτιάχτηκαν 2 μικρά επιπλάκια. Εν τέλει χρησιμοποιήθηκε μόνο το δεξιό.

Επειδή οι υποστηρίξεις της τέντας ήταν χαμηλές για κουζίνα φτιάχτηκε ένα πλαίσιο για σκιά στο μέρος εργασίας και αποθηκεύσεως υλικών.

Μετά ξεκίνησε η κατασκευή των εργαλείων και υλικών.

΄Ολα αυτά πρέπει να χωρέσουν στην καρότσα και να είναι και εργονομικά.

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 20, 2018, 07:36:48 μμ »
Τελική μορφή οχήματος. Φυσικά βαμμένο με πινέλο και φυσικά η φιγούρα είναι σαν τον αβγουλομάτη του αείμνηστου Ρασούλη και δεν βλέπεται.

Ελπίζω να σας αρέσει. Εμένα πάντως, παρ' όλες τις ατέλειές του, μου χάρισε πολλές ώρες δημιουργικής και ευχάριστης απασχόλησης.

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 20, 2018, 08:34:48 μμ »
πρωτοτυπο θεμα διαλεξες για το studebaker!!
μου αρεσε η δουλεια στον μηχανισμο των υαλοκαθαριστηρων που ειχαν μονο τα πρωιμα και η κατασκευη του μαγειριου καταπληκτικη.
Πολυ φορτωμα ρε παιδι μου,χαθηκε το ματι μου :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 20, 2018, 09:16:36 μμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::good_job_smilie:: ::good_job_smilie:: :o :o :shock: :shock: :shock:

Μια ερώτηση. Η κουζίνα είναι ιδιοκατασκευή?

Αποσυνδεδεμένος kami

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πάτρα
  • διόραμα 1/35
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 20, 2018, 09:27:19 μμ »
... η φιγούρα είναι σαν τον αβγουλομάτη του αείμνηστου Ρασούλη και δεν βλέπεται.
Ελπίζω να σας αρέσει. Εμένα πάντως, παρ' όλες τις ατέλειές του, μου χάρισε πολλές ώρες δημιουργικής και ευχάριστης απασχόλησης.
όχι-όχι δεν θα παραστήσω τον ανοιχτομάτη ,για να σχολιάσω τον αυγουλομάτη! Σίγουρα ξέρεις τα πονάκια της κατασκευής σου ,αλλα η ουσία είναι σε αυτό που γράφεις στο τέλος: Εμένα πάντως, παρ' όλες τις ατέλειές του, μου χάρισε πολλές ώρες δημιουργικής και ευχάριστης απασχόλησης. .Νομίζω πως πρωτίστως γι'αυτό μοντελάρουμε .
Να σου ζήσει το εγγόνι! Αγόρι ,κορίτσι;

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 20, 2018, 09:32:02 μμ »
Αγόραρος ! Γεννήθηκε 4.370γρ στις 17 Νοεμβρίου και θα ονομασθεί " ΄Αρης ". Σημαδιακό ;
Ναι, η κουζίνα, όπως και όλα τα άλλα ( εκτός του κιτ ) είναι ιδιοκατασκευή.

Tags: