Καλησπέρα σε όλους, update για το πρότζεκτ το οποίο έχει πια προχωρήσει στο βάψιμο - γκρι primer της AK (που είπα να δοκιμάσω έτσι για αλλαγή από μαύρο, αλλά είναι σχεδόν άσπρο και μου χει βγει η πίστη να χώσω το πινελάκι μες στο σασί για να μη φαίνονται άσπρα σημεία πουθενά) και basecoats.
Η παραλλαγή:

Έχω ακολουθήσει κατά γράμμα το template για την παραλλαγή MERDC αλλά νομίζω πως η ελληνική βερσιόν είναι λίγο πιο... χοντροκομμένη, ιδιαίτερα τα μαύρα κομμάτια κρίνοντας από φωτογραφίες, οπότε λέω αυτά να τα στρογγυλέψω λίγο. Επίσης νομίζω ότι το "αμμώδες" (χρησιμοποίησα German Tank Crew από τις Panzer Aces της Vallejo) είναι υπερβολικά άσπρο. Το FS30277 (VMC Khaki) μου φαίνεται υπερβολικά σκούρο, αλλά αυτό που έχω χρησιμοποιήσει είναι το άλλο άκρο, νομίζω τραβάει το μάτι με κακό τρόπο. Σκέφτομαι μήπως το ξαναβάψω Deck Tan (πάντα Vallejo Model Colour τα χρώματα) αλλά απ' την άλλη μια όρεξη που έχω... Σίγουρα θα δέσουν τα χρώματα ως ένα βαθμό με τα λάδια, αλλά και πάλι ίσως να είναι too much. Εσείς τι λέτε?

(Μη με σταυρώσετε, ξέρω ότι κανονικά η παραλλαγή αυτή είναι soft edge, δεν έχω όμως αερογράφο και δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσω να κάνω stipple ή ίσως glaze με το πινελάκι τις άκρες της παραλλαγής)
Έβαψα επίσης και κάποιες απ' τις λεπτομέρειες, όπως τα κοντέρ, το τιμόνι και τους λεβιέδες, για τα οποία δεν μπόρεσα να βρω consistent reference για το ποια μέρη είναι μαύρα/γκρι και ποια πράσινα, οπότε εφάρμοσα λίγο μοντελιστική άδεια και τα έβαψα όπως μου κατέβηκε.

Προς το παρόν καθόλου φωτοσκιάσεις, texture υφάσματος και τέτοια στα καθίσματα αλλά σκοπεύω να ασχοληθώ λίγο, σε επόμενο στάδιο. Μην περιμένετε καμιά υπερπαραγωγή βέβαια, δεν έχω ξαναδοκιμάσει να βάψω τέτοια επιφάνεια και δεν ξέρω πολύ πως να το προσεγγίσω, αλλά τέλος πάντων σε επόμενη φάση αυτά.
Α, και έφτιαξα τον κοτσαδόρο που ήταν ανάποδα, και στοκάρισα τις τρύπες στις ρόδες. Νομίζω τώρα φαίνονται μια χαρά.

Όσο για την μηχανή, δε σκοπεύω να ασχοληθώ και πολύ παραπάνω από αυτό, πείτε με και αιρετικό αλλά δεν έχω και ιδιαίτερη όρεξη (παραδόξως, αλλά χαίρομαι γιατί άλλες φορές τραβάω κάτι κολλήματα με κάτι τέτοια και χάνω τον ύπνο μου). Αλλά voilà:

Τώρα το επόμενο βήμα, αφού τελειώσω τις ρόδες, gloss βερνίκι και χαλκομανίες. Μετά δεν ξέρω αν θα το περάσω πάλι gloss ή matt για το wash με λάδια, έτσι ώστε να έχει λιγότερο ή περισσότερο παλαιωμένη εμφάνιση αντίστοιχα. Κι εδώ θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη του κοινού
Όσο για τις χαλκομανίες, έχω πάρει το σετ της LM Decals "
Hellenic Army Generic Markings 2", άρα την πίεση ελαστικών και το "νερό" στο jerry can μάλλον θα τα παραλείψω, αλλά έχετε καμία συμβουλή για το πώς να μην οδηγηθώ στην παραφροσύνη βάζοντας, ένα ένα, πέντε ξεχωριστά νούμερα σε κάθε πινακίδα (ή τουλάχιστον πώς να μην τα βάλω θεόστραβα);
Γνώμες, συμβουλές και feedback, που λένε και στο χωριό μου, ευπρόσδεκτα.
Καλό Σαββατοκύριακο!