Αποστολέας Θέμα: Ελληνικό M38A1 Jeep AFV Club 1/35  (Αναγνώστηκε 1941 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikiforosp

  • Scale 1/144
  • *
  • Μηνύματα: 20
  • Age: 19
  • modelclub.gr
Ελληνικό M38A1 Jeep AFV Club 1/35
« στις: Ιανουαρίου 14, 2024, 07:12:20 μμ »
Καλησπέρα σας και καλή χρονιά, με το πρώτο πρότζεκτ του 24!

Πριν από κάνα μήνα νομίζω, έκανα κάποιες ερωτήσεις εδώ για να αποφασίσω ποιο τζιπ θα αναπαραστήσω, σε setting 90s ελληνικού στρατού. Τελικά καταστάλλαξα στο M38A1 της AFV Club, βρήκα και φιγούρες (πρόταση μέλους του forum!) και ξεκίνησα.

Το τζιπ το έχω συναρμολογήσει και έχω φτιάξει κάποιες απ' τις ατέλειες, αλλά μια απ' αυτές τις μέρες θα πάω να αγοράσω στόκο για να τελειώσω με αυτό το στάδιο. Γενικά πολύ ευχάριστο build, με εξαίρεση το κιβώτιο ταχυτήτων - αναγκάστηκα να κόψω/γυαλοχαρταρω μέρος του, γιατί αλλιώς πολύ απλά δεν μπορούσα να κολλήσω το σώμα με το σασί. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θέλω να κολλήσω το καπό, καθώς και αν θα κολλήσω το παρμπρίζ ξαπλωτό ή όρθιο (δυστυχώς δεν υπάρχουν "μεντεσέδες" στο κιτ, και σε τέτοια κλίμακα δεν ξέρω καν αν γίνεται - αλλά δεν μπλέκω). Έτσι κι αλλιώς όμως αυτό θα το αποφασίσω μετά το βάψιμο.

Όσο για τη φιγούρα, είναι ο οδηγός απ' το σετ Charlie on the Left της Master Box. Μια χαρά η φιγούρα, αν και όπως βλέπετε ήθελε μια μικρή τροποποίηση με greenstuff το δεξί χέρι στον ώμο, προκειμένου να μπορεί ο οδηγός να πιάσει το τιμόνι. Το κεφάλι της φιγούρας όμως, αν και ωραιότατο sculpt, δεν ταίριαζε με την εικόνα που είχα στο μυαλό μου. Μου είχε περισσέψει ένα κεφάλι, από έναν Αμερικανό Β'ΠΠ αλεξιπτωτιστή της Alpine Miniatures - εξαιρετικές ρητινένιες φιγούρες - και βάλθηκα να του αφαιρέσω χειρουργικά το κράνος, και έπειτα να του αναπλάσω το κρανίο, πάλι με greenstuff, έτσι ώστε να φοράει καπέλο (στο σετ περιέχονται και κράνη M1, αλλά προτίμησα το καπέλο). Οι ικανότητες γλυπτικής μου επιδέχονται σίγουρα βελτίωσης :)

Ο οδηγός, οι ρόδες, το παρμπρίζ και το καπό δεν έχουν κολληθεί για ευκολία στο βάψιμο. Να 'ναι καλά το blue tac.

Το βάψιμο θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες, αν και πλησιάζει εξεταστική. Πρέπει όμως πρώτα να πάρω primer (μου τελείωσε :() και στόκο όπως είπα.

C&C appreciated που λένε και οι φίλοι μας οι ʼγγλοι :D


Είμαι μπούφος και "γέμισα" μια γραμμή που νόμιζα πως δεν έπρεπε να είναι εκεί. Έπειτα κοίταξα reference εικόνες και αναγκάστηκα να την ξαναχαράξω - λίγο ερασιτεχνική προσπάθεια.


Το προ-greenstuff κεφάλι.


Για να μπει η χαλκομανία πινακίδας, που δεν χωράει στον πίσω προφυλακτήρα. Το πλαστικό είναι ευγενική χορηγία σχολικού τετραδίου μου.










Είμαι μπούφος #2: δεν διάβασα προσεκτικά τις οδηγίες, δεν χρησιμοποίησα και το μυαλό μου και ως αποτέλεσμα κόλλησα τις ζάντες ανάποδα. Τουλάχιστον δεν φαίνονται πολύ...





Συγγνώμη για τις μάπα φωτογραφίες :?

Αποσυνδεδεμένος sluff

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 4080
  • Age: 47
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
Απ: Ελληνικό M38A1 Jeep, 1/35
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 14, 2024, 07:28:54 μμ »
Μια χαρα εισαι,τι εννοεις αναποδα γιατι δεν μπορω να καταλαβω..Προχωρα,το πιο σημαντικο ειναι οτι η κατασκευη σου εκανε κεφι.Καθε επομενο θα ναι και καλυτερο και συ θα βελτιωθεις στο σταδιο συναρμολογηση κατασκευη. ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

  • ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Μηνύματα: 8294
  • Age: 54
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
Απ: Ελληνικό M38A1 Jeep, 1/35
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 15, 2024, 01:13:53 πμ »
Δεν ξέρω τι εννοείς με τις ζάντες. Εμένα σωστές μου φαίνονται (δες και φωτό),



πάντως σίγουρα έχεις κολλήσει τον κοτσαδόρο ανάποδα :wink:



 ::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 3589
  • Age: 58
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Απ: Ελληνικό M38A1 Jeep, 1/35
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 15, 2024, 10:24:31 μμ »
Σωστοι ειναι οι τροχοι. Ο κοτσαδορος περιστρεφοταν οποτε μπορεις καμια φορα να τον δεις και αναποδα η πλαγια.
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 3589
  • Age: 58
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Απ: Ελληνικό M38A1 Jeep, 1/35
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 15, 2024, 10:24:58 μμ »
Σωστοι ειναι οι τροχοι. Ο κοτσαδορος περιστρεφοταν οποτε μπορεις καμια φορα να τον δεις και αναποδα η πλαγια.
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος nikiforosp

  • Scale 1/144
  • *
  • Μηνύματα: 20
  • Age: 19
  • modelclub.gr
Απ: Ελληνικό M38A1 Jeep, 1/35
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 16, 2024, 10:51:31 μμ »
Ζάντα ίσως να μην είναι σωστή λέξη αλλά δε ξέρω πως λέγεται το κομμάτι του τροχού στο οποίο αναφέρομαι. Στο κιτ, οι τροχοί είναι τρία κομμάτια: το καπάκι/ζάντα με το λάστιχο, ένα από-μέσα κομμάτ, και ένα τρίτο μικρό που δεν κολλάς, που επιτρέπει στον τροχό να περιστρέφεται. Το κομμάτι που έχω κολλήσει ανάποδα είναι το από-μέσα.


Θα έπρεπε όλες οι ρόδες από μέσα να φαίνονται σαν την αριστερή ρόδα (η ρεζέρβα, για αυτό έχει αυτό το "D" και όχι τρύπα στη μέση), ενώ είναι σαν την δεξιά.
Αλλά όπως είπα δεν είναι και το τέλος του κόσμου, δε φαίνεται και πολύ :(

Βλακεία μου με τον κοτσαδόρο, θα το διορθώσω όταν βρω λίγο χρόνο να κάτσω να ασχοληθώ. Εν τω μεταξύ θα ορκιζόμουν ότι διπλοτσεκαρα τις οδηγίες, λέω "ε μην το βάλω ανάποδα βλακεία θα ήτανε". έλα όμως που τον έβαλα ανάποδα...

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

  • ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Μηνύματα: 8294
  • Age: 54
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
Απ: Ελληνικό M38A1 Jeep, 1/35
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 17, 2024, 01:38:31 πμ »
...Το κομμάτι που έχω κολλήσει ανάποδα είναι το από-μέσα...
Στοκάρισε τις 4 τρύπες σε κάθε λάστιχο και είσαι εντάξει.

 ::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος nikiforosp

  • Scale 1/144
  • *
  • Μηνύματα: 20
  • Age: 19
  • modelclub.gr
Απ: Ελληνικό M38A1 Jeep, 1/35
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 02, 2024, 10:20:57 μμ »
Καλησπέρα σε όλους, update για το πρότζεκτ το οποίο έχει πια προχωρήσει στο βάψιμο - γκρι primer της AK (που είπα να δοκιμάσω έτσι για αλλαγή από μαύρο, αλλά είναι σχεδόν άσπρο και μου χει βγει η πίστη να χώσω το πινελάκι μες στο σασί για να μη φαίνονται άσπρα σημεία πουθενά) και basecoats.

Η παραλλαγή:




Έχω ακολουθήσει κατά γράμμα το template για την παραλλαγή MERDC αλλά νομίζω πως η ελληνική βερσιόν είναι λίγο πιο... χοντροκομμένη, ιδιαίτερα τα μαύρα κομμάτια κρίνοντας από φωτογραφίες, οπότε λέω αυτά να τα στρογγυλέψω λίγο. Επίσης νομίζω ότι το "αμμώδες" (χρησιμοποίησα German Tank Crew από τις Panzer Aces της Vallejo) είναι υπερβολικά άσπρο. Το FS30277 (VMC Khaki) μου φαίνεται υπερβολικά σκούρο, αλλά αυτό που έχω χρησιμοποιήσει είναι το άλλο άκρο, νομίζω τραβάει το μάτι με κακό τρόπο. Σκέφτομαι μήπως το ξαναβάψω Deck Tan (πάντα Vallejo Model Colour τα χρώματα) αλλά απ' την άλλη μια όρεξη που έχω... Σίγουρα θα δέσουν τα χρώματα ως ένα βαθμό με τα λάδια, αλλά και πάλι ίσως να είναι too much. Εσείς τι λέτε?


(Μη με σταυρώσετε, ξέρω ότι κανονικά η παραλλαγή αυτή είναι soft edge, δεν έχω όμως αερογράφο και δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσω να κάνω stipple ή ίσως glaze με το πινελάκι τις άκρες της παραλλαγής)

Έβαψα επίσης και κάποιες απ' τις λεπτομέρειες, όπως τα κοντέρ, το τιμόνι και τους λεβιέδες, για τα οποία δεν μπόρεσα να βρω consistent reference για το ποια μέρη είναι μαύρα/γκρι και ποια πράσινα, οπότε εφάρμοσα λίγο μοντελιστική άδεια και τα έβαψα όπως μου κατέβηκε.


Προς το παρόν καθόλου φωτοσκιάσεις, texture υφάσματος και τέτοια στα καθίσματα αλλά σκοπεύω να ασχοληθώ λίγο, σε επόμενο στάδιο. Μην περιμένετε καμιά υπερπαραγωγή βέβαια, δεν έχω ξαναδοκιμάσει να βάψω τέτοια επιφάνεια και δεν ξέρω πολύ πως να το προσεγγίσω, αλλά τέλος πάντων σε επόμενη φάση αυτά.

Α, και έφτιαξα τον κοτσαδόρο που ήταν ανάποδα, και στοκάρισα τις τρύπες στις ρόδες. Νομίζω τώρα φαίνονται μια χαρά.



Όσο για την μηχανή, δε σκοπεύω να ασχοληθώ και πολύ παραπάνω από αυτό, πείτε με και αιρετικό αλλά δεν έχω και ιδιαίτερη όρεξη (παραδόξως, αλλά χαίρομαι γιατί άλλες φορές τραβάω κάτι κολλήματα με κάτι τέτοια και χάνω τον ύπνο μου). Αλλά voilà:


Τώρα το επόμενο βήμα, αφού τελειώσω τις ρόδες, gloss βερνίκι και χαλκομανίες. Μετά δεν ξέρω αν θα το περάσω πάλι gloss ή matt για το wash με λάδια, έτσι ώστε να έχει λιγότερο ή περισσότερο παλαιωμένη εμφάνιση αντίστοιχα. Κι εδώ θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη του κοινού :)
Όσο για τις χαλκομανίες, έχω πάρει το σετ της LM Decals "Hellenic Army Generic Markings 2", άρα την πίεση ελαστικών και το "νερό" στο jerry can μάλλον θα τα παραλείψω, αλλά έχετε καμία συμβουλή για το πώς να μην οδηγηθώ στην παραφροσύνη βάζοντας, ένα ένα, πέντε ξεχωριστά νούμερα σε κάθε πινακίδα (ή τουλάχιστον πώς να μην τα βάλω θεόστραβα);

Γνώμες, συμβουλές και feedback, που λένε και στο χωριό μου, ευπρόσδεκτα.

Καλό Σαββατοκύριακο!

Αποσυνδεδεμένος leopard

  • Scale 1/24
  • ******
  • Μηνύματα: 13041
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
Απ: Ελληνικό M38A1 Jeep, 1/35
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 03, 2024, 08:03:22 πμ »
Αν αυτή η παραλλαγή είναι στο χέρι και με πινέλο, εγώ πάω να αρχίσω το πλέξιμο!!!
Απίστευτη απόδοση!!!
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nikiforosp

  • Scale 1/144
  • *
  • Μηνύματα: 20
  • Age: 19
  • modelclub.gr
Απ: Ελληνικό M38A1 Jeep, 1/35
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 03, 2024, 12:26:30 μμ »
Ευχαριστώ πολύ! Πιστεύεις ότι από άποψη χρώματος είναι καλή (καλά, με την κάμερα του κινητού μου καλή τύχη, αλλά λες ότι το άσπρο βγάζει μάτι τέλος πάντων);

ʼμα σου πω ότι ναι είναι στο χέρι με πινέλο, και μάλιστα είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζω να βάψω παραλλαγή (αν εξαιρέσουμε δύο 1/72 φιγούρες), θα μου πλέξεις και μένα ένα κασκόλ;  :lol:

Και να είχα αερογράφο, νομίζω και πάλι στο χέρι θα την έβαφα. Φαντάζομαι να μασκάρω όλα αυτά τα μικρά κομμάτια μαύρο και άσπρο και τρέμω.

Πάντως είμαι πραγματικά πολύ ευχαριστημένος μέχρι τώρα με το πως έχει βγει  :D πέρα από ένα δυο μικροπράματα που είπα.

Αποσυνδεδεμένος sluff

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 4080
  • Age: 47
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
Απ: Ελληνικό M38A1 Jeep, 1/35
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 03, 2024, 04:57:34 μμ »
Εχεις τρομερο χερι φιλος,να το ξερεις,Η αποδοση της παραλλαγης ειναι για εμενα απολυτα σωστη,ετσι κι αλλιως στα εκατονταδες Μ38 του ΕΣ θα εβλεπες πολλα σχεδια και παραλλαγες..Η ασπριλα που λες θα σπασει με τα φιλτρα που θα περασεις μετα..Μια παρατηρηση απο την εμπειρια μου οχι σαν μοντελιστης αλλα στον ΕΣ..
Η παραλλαγη σε κανενα οχημα δεν εφαρμοζεται στο εσωτερικο της καροτσας και γενικα στο εσωτερικο του οχηματος.Εκει κυριαρχει το βασικο πρασινο.Απλα το λεω για να το χεις κατα νου στα επομενα.Συνεχισε ετσι!! ::salut:: ::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος nikiforosp

  • Scale 1/144
  • *
  • Μηνύματα: 20
  • Age: 19
  • modelclub.gr
Απ: Ελληνικό M38A1 Jeep, 1/35
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 03, 2024, 05:55:55 μμ »
Ευχαριστώ πολύ! Ωραία αφού λες έτσι και για την παραλλαγή και για την ασπρίλα, κι εγώ ελπίζω να στρώσει με τα λάδια. Παραδόξως (γιατί συνήθως γίνεται το αντίθετο) όσο το κοιτάω τόσο μ' αρέσει περισσότερο.

Πωωω, κι έλεγα να το ψάξω, γιατί κι εγώ φαντάστηκα λίγο κουλό να κάθονται τώρα να βάφουν κάτω απ' τα καθίσματα. Το αμερικάνικο template όμως έχει και για το εσωτερικό του οχήματος (άλλο αν στην πράξη τα βάφουν ποτέ, κι αυτό είπα να το ψάξω αλλά δε ξέρω, ξεχάστηκα;). Και μου έσπασε τα νεύρα να χώσω το πινελάκι εκεί ανάμεσα στα καθίσματα, έφαγε άδικα βρισίδι το καημένο :(

Τελικά πρέπει να είπα "ε δε γαμιέται" και το έβαψα όλο με την παραλλαγή. Τώρα που το έμαθα αυτό βέβαια δε θα κοιμάμαι τα βράδια, αλλά οκ είτε θα μου περάσει είτε θα το ξαναβάψω το ρημαδι, που θα πάει. Πάντως ψάχνοντας φωτογραφίες από το εσωτερικό (για το ταμπλό κυρίως) είδα και καμουφλαρισμένα, αλλά μπορεί να ήταν τίποτα πολιτικά ξέρω γω που τα είχαν βάψει οι ιδιοκτήτες. Τι να γίνει :D

Παρόμοια εμπειρία στον ΕΣ δεν έχω, μιας και είμαι 17 και μένω εξωτερικό. Ήρθε και το χαρτί τώρα πρόσφατα, και άντε να ψάχνομαι με αναβολή για σπουδές και δε συμμαζεύεται. Θα τους πάω το τζιπακι στο Υπουργείο Εθνικής ʼμυνας και θα τους ζητήσω να κάνουν τα στραβά μάτια  :lol:

Αποσυνδεδεμένος nikiforosp

  • Scale 1/144
  • *
  • Μηνύματα: 20
  • Age: 19
  • modelclub.gr
Απ: Ελληνικό M38A1 Jeep AFV Club 1/35
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 04, 2024, 11:22:29 πμ »
Καλά θα σαλτάρω. Θα μου γίνει μάθημα, να κοιτάω πιο προσεκτικά το reference άλλη φορά :P

Έκανα ήδη γκάφα με δυο... panel lines; στο μπροστινό μέρος του τζιπ (τα οποία εν τω μεταξύ σε κάποιες φωτογραφίες υπάρχουν, σε κάποιες όχι), εκεί στα πλάγια της μηχανής ας πούμε, και χρειάστηκε να τις ξαναχαράξω, γιατί η AFV Club χώρισε έτσι το αμάξωμα στο πλαίσιο τέλος πάντων, και νόμισα ότι απλά ήταν κενό που προέκυψε από στραβό κόλλημά μου ή δεν ξέρω γω τι.

Τώρα όμως βλέπω ότι υπάρχει και ένα... μαραφέτι τέλος πάντων, στη δεξιά μεριά του καπό, που εγώ νόμιζα ότι ήταν πρόβλημα από τη διαδικασία παραγωγής (είχε λίγο παράξενο σχήμα! και μου είχε τύχει κάτι παρόμοιο με φιγούρες Tamiya, όπου ήταν λες και τις είχε χαράξει κανείς σε σημεία - νομίζω το πλαστικό κρύωσε υπερβολικά γρήγορα μες στο καλούπι, κάτι τέτοιο) το οποίο εγώ στοκάρισα και γυαλοχάρταρα κανονικά. Εμ έλα όμως που χάζευα τώρα φωτογραφίες και το πρόσεξα στο τζιπ! Να μάθω να κοιτάω reference.



Προφανώς δεν είναι και το τέλος του κόσμου, αλλά βλακεία λάθος ρε παιδί μου.

Όσο το 'χω με το πινέλο και με το βάψιμο, άλλο τόσο δεν το 'χω με τη συναρμολόγηση, τις κόλλες και τους στόκους :P

Τέλος πάντων, σήμερα θα προχωρήσω με τις χαλκομανίες, τις οποίες όντας αθεόφοβος μάλλον θα βάλω χωρίς gloss βερνίκι, κυρίως γιατί η υγρασία εδώ στο Βέλγιο δεν πέφτει κάτω από 80% τον χειμώνα ξέρω γω, και θα μου κάνει καμιά βλακεία το σπρέι.

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 2963
Απ: Ελληνικό M38A1 Jeep AFV Club 1/35
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 05, 2024, 06:59:59 μμ »
Μην αγχώνεσαι από λάθη και αναποδιές.Όλοι μα όλοι μας έχουμε κάνει και εξακολουθούμε να κάνουμε  :D

Θα σε συμβούλευα για να κάνεις την ζωή σου πιο εύκολη στο μέλλον,να σκεφτείς την αγορά ενός αερογράφου.Πίστεψε με,θα σου λύσει τα χέρια  :wink:

Αποσυνδεδεμένος nikiforosp

  • Scale 1/144
  • *
  • Μηνύματα: 20
  • Age: 19
  • modelclub.gr
Απ: Ελληνικό M38A1 Jeep AFV Club 1/35
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 25, 2024, 11:05:06 μμ »
Καλησπέρα, με update για το πρότζεκτ.

Με τις χαλκομανίες δεν είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος, δεν ξέρω είχατε την ίδια εμπειρία με χαλκομανίες LM Decals, αλλά χρειάζονται πάρα πολλή ώρα να μουλιάσουν για να "ξεκολλήσει" η χαλκομανία απ' το χαρτί. Βέβαια που αλλού να βρει κανείς χαλκομανίες και guides για ελληνικά οχήματα, δεν μπορείς να τα 'χεις όλα ::glossa::
Πέρα από αυτό πάντως, το φιλμ είναι αρκετά λεπτό (βασικά, έσκισα λίγο και από τις δυο πινακίδες, και αναγκάστηκα να τις βάψω από πάνω) και δεν φαίνεται στο μοντέλο, δεν είχα και κανένα πρόβλημα με "silvering" κλπ. Αν και οι χαλκομανίες πινακίδας με τα νούμερα ξεχωριστά είναι λίγο μίζερη εμπειρία όπως και να το κάνεις.



Επίσης πέρασα ένα wash με λάδια, δεν έμεινα και πολύ ικανοποιημένος. ʼλλες φορές έχει δουλέψει καλύτερα, δεν ξέρω αυτή τη φορά τι πήγε στραβά για να είμαι ειλικρινής. Είναι και χείριστης ποιότητας οι λαδομπογιές που έχω αγοράσει, to be fair. Τέλος πάντων, μετά από το σπάσιμο με τα λάδια έκανα λίγο weathering στις ρόδες και τα χαμηλότερα μέρη του οχήματος. Είμαι αρκετά ικανοποιημένος αν και οι ρόδες παίρνουν λίγη δουλίτσα ακόμα. Δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο είναι πολύ ρεαλιστικό βέβαια, ειδικά στις ρόδες. Προσπάθησα και να δώσω την εντύπωση ότι τα καθίσματα είναι λίγο φθαρμένα, δεν ξέρω, πως σας φαίνεται;



Έβαψα και τον οδηγό, θέλει λίγη δουλειά ακόμα στο πρόσωπο και ίσως κάποια highlights γενικά, αλλά είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Έπρεπε βέβαια να έχω κάνει το wash με λάδια και όχι με ακρυλικά (Agrax Earthshade της GW for the win) γιατί με την παραλλαγή έγινε λίγο αχταρμάς το χρώμα και νομίζω είναι κάπως muddy γενικά.



Θέλει κι άλλο χέρι matt βερνίκι σίγουρα, η φιγούρα ειδικά δεν ξέρω γιατί έγινε τόσο γυαλιστερή, δεν την είχα περάσει πριν με gloss. Σκέφτομαι να περάσω τα καθίσματα, τα λάστιχα και την στολή του φαντάρου με ultra matt της AK (αφού περάσω όλο το τζιπ ένα matt, που βασικά το σπρέι που έχω τείνει λίγο προς το σατέν καμιά φορά).

Overall θα έλεγα είμαι αρκετά ικανοποιημένος αν και βλέπω κάποια πράγματα που μπορούσα να έχω κάνει καλύτερα. Δεν είχα την υπομονή να το ξαναπεράσω oil wash για τις λεπτομέρειες που δεν έπιασα με το πρώτο πέρασμα. Σίγουρα νομίζω πρέπει να πάρω καλύτερες λαδομπογιές, έστω λίγα απαραίτητα χρώματα, Burnt Umber, ένα μαύρο, τέτοια πράματα.

Σκεφτόμουν να κάνω κάτι για να φαίνονται (ελαφρώς) ξασπρισμένες απ' τον ήλιο επιφάνειες όπως το καπό, κλπ. Καμιά ιδέα; Φίλτρο με λάδια; Δεν το έχω ξανακάνει.

Μπόνους στο background της δεύτερης φωτογραφίας μια φιγούρα Afrika Korps που έβαφα νωρίτερα.


Αποσυνδεδεμένος sluff

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 4080
  • Age: 47
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
Απ: Ελληνικό M38A1 Jeep AFV Club 1/35
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 26, 2024, 02:23:24 μμ »
Τα λαστιχα μπορεις να τα περιποιηθεις και με σκονες αγιογραφιας σε γκρι και μετα σε καφε αποχρωση για να δειχνουν ταλαιπωρημενα.
Για την φιγουρα..Γνωμη μου εφοσον μιλαμε για Μ38 μονοχρωμη παραλλαγη ειναι σχεδον μονοδρομος και πιο ευκολη στο βαψιμο.Αν θες σκεψου το.Για περισσοτερες φθορες στο χρωμα,ξεκινα με ενα καλο wash  με σκουρο καφε η μαυρο,και μετα περνα το ολο φιλτρα.και τα κατω μερη εφοσον δεν υπαρχει αερογραφος τα περνας αν θες με γαιωδη χρωμα σκονες αγιογραφιας.Αυτα τα ολιγα. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 3655
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
Απ: Ελληνικό M38A1 Jeep AFV Club 1/35
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 26, 2024, 06:17:03 μμ »
Σε γενικές γραμμές βλέπω ότι είναι μια χαρά η κατασκευηή σου. Μπορείς να παίξεις λίγο για καλύτερο αποτέλεσμα στα σημεία που λες, αλλά με φειδώ γιατί το καλύτερο είναι ο εχθρός του καλού.

Αποσυνδεδεμένος sluff

  • Scale 1/35
  • *
  • Μηνύματα: 4080
  • Age: 47
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
Απ: Ελληνικό M38A1 Jeep AFV Club 1/35
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 15, 2024, 10:09:28 μμ »
μπραβο,προχωρα!

Tags: