Αποστολέας Θέμα: Ακρυλικό βερνίκι σπρέι Humbrol; Τι πήγε λάθος;;;  (Αναγνώστηκε 3153 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος Peter75

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
Ακρυλικό βερνίκι σπρέι Humbrol; Τι πήγε λάθος;;;
« στις: Δεκεμβρίου 20, 2017, 02:19:24 μμ »
Όπως έχω πει με αφορμή την εύρεση ενός Spitfire της Hasegawa στο υπόγειο μου αποφάσισα μετά από αρκετά χρόνια να ασχοληθώ και να το φτιάξω. Έβαψα λοιπόν το κόκπιτ και τα τοιχώματα του με enamel χρώματα της Humbrol και πριν ξεκινήσω τα wash είπα να το περάσω με το ακρυλικό βερνίκι σε σπρέι της Humbrol (λάθος;)... Ευτυχώς ασχολήθηκα μόνο με τα τοιχώματα και λέω ευτυχώς γιατί έσπασε το χρώμα και είμαι στην διαδικασία να τα ξεβάψω και να αρχίσω από την αρχή... Τι μπορεί να πήγε στραβά; Λάθος που χρησιμοποίησα ακρυλικό βερνίκι σε enamel χρώματα;

Συνδεδεμένος Peter75

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Ακρυλικό βερνίκι σπρέι Humbrol; Τι πήγε λάθος;;;
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 21, 2017, 10:07:32 πμ »
Όπως έχω πει με αφορμή την εύρεση ενός Spitfire της Hasegawa στο υπόγειο μου αποφάσισα μετά από αρκετά χρόνια να ασχοληθώ και να το φτιάξω. Έβαψα λοιπόν το κόκπιτ και τα τοιχώματα του με enamel χρώματα της Humbrol και πριν ξεκινήσω τα wash είπα να το περάσω με το ακρυλικό βερνίκι σε σπρέι της Humbrol (λάθος;)... Ευτυχώς ασχολήθηκα μόνο με τα τοιχώματα και λέω ευτυχώς γιατί έσπασε το χρώμα και είμαι στην διαδικασία να τα ξεβάψω και να αρχίσω από την αρχή... Τι μπορεί να πήγε στραβά; Λάθος που χρησιμοποίησα ακρυλικό βερνίκι σε enamel χρώματα;

Πρώτη φορά δοκίμασα σπρέι και παλαιότερα λόγω ότι έβαφα με πινέλο, χρησιμοποιούσα αν θυμάμαι καλά κάποιο της w&n ή της talens από το πλαίσιο δίχως προβλήμα...🤔🤔🤔

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 21, 2017, 12:09:08 μμ »
Αν και δεν είναι συνηθισμένο να μην αντιδρά καλά humbrol με humbrol...
Μήπως βιάστηκες και δεν είχε στεγνώσει καλά;
Βέβαια το σπρέι της humbrol είναι σεσημασμένο...

Συνδεδεμένος Peter75

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 21, 2017, 12:52:19 μμ »
Αν και δεν είναι συνηθισμένο να μην αντιδρά καλά humbrol με humbrol...
Μήπως βιάστηκες και δεν είχε στεγνώσει καλά;
Βέβαια το σπρέι της humbrol είναι σεσημασμένο...
Όχι ήταν πάνω από βδομάδα βαμμένα... Όταν λες σεσημασμένο; Παίζει ίσως ρόλο η θερμοκρασία δωματίου σε αυτό που έγινε, έπρεπε να βάλω λίγο την φιάλη σε ζεστό νερό;;

• MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 21, 2017, 01:08:05 μμ »
Γενικά το spray της humbrol, είναι διαβόητο για τα κρακελαρίσματα, τις ασπρίλες, το μπούκωμα...
Γενικά για να έχεις το κεφάλι σου ύσηχο, χρησιμοποίησε το w&n ή ακόμη και παρκετινη*, μιας και θέλεις gloss επιφάνεια για wash.

*
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 21, 2017, 01:12:16 μμ »
Το ακρυλικό βερνίκι της Humbrol έχει πολύ επιθετικό διαλύτη ως προς τα «απροστάτευτα» σμάλτα της ίδιας εταιρίας. Έχω καταστρέψει δυο μοντέλα έτσι και γι' αυτό σταμάτησα να παίρνω βερνίκια σε σπρέι.

Θα σου πρότεινα κι εγώ να το ξεβάψεις (χλωρίνη ή mrmuscle) και να το ξαναπιάσεις. Και εννοείται το βερνίκι να μην το χρησιμοποιήσεις...  ::salut::

Συνδεδεμένος Peter75

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 21, 2017, 01:25:10 μμ »
Το ακρυλικό βερνίκι της Humbrol έχει πολύ επιθετικό διαλύτη ως προς τα «απροστάτευτα» σμάλτα της ίδιας εταιρίας. Έχω καταστρέψει δυο μοντέλα έτσι και γι' αυτό σταμάτησα να παίρνω βερνίκια σε σπρέι.

Θα σου πρότεινα κι εγώ να το ξεβάψεις (χλωρίνη ή mrmuscle) και να το ξαναπιάσεις. Και εννοείται το βερνίκι να μην το χρησιμοποιήσεις...  ::salut::

ήδη το ξέβαψα εννοείται θα το αλλάξω, ευτυχώς που δεν το χρησιμοποίησα σε όλο το cocpit , ευχαριστώ για τις συμβουλές...

Συνδεδεμένος Peter75

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 21, 2017, 01:26:54 μμ »
Γενικά το spray της humbrol, είναι διαβόητο για τα κρακελαρίσματα, τις ασπρίλες, το μπούκωμα...
Γενικά για να έχεις το κεφάλι σου ύσηχο, χρησιμοποίησε το w&n ή ακόμη και παρκετινη*, μιας και θέλεις gloss επιφάνεια για wash.

*
Spoiler (hover to show)
ευχαριστώ για τις συμβουλές, η ζημιά ευτυχώς διορθώνεται, θα αλλάξω σίγουρα βερνίκι είναι βέβαιο...👍

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 21, 2017, 01:41:39 μμ »
Θα σου πρότεινα το ακρυλικό γκλος βερνίκι της modelmaster μιας και βάφεις κι εσύ με humbrol. ʼσε τα χρώματά σου να στεγνώσουν καλά και περνιέται εύκολα και με πινέλο και δεν θα έχεις θέμα.

Μην το βάλεις όμως πάνω από χρώματα gunze/tamiya/ak real colors. Δεν αντιδρά καλά.

Συνδεδεμένος Peter75

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 21, 2017, 02:03:46 μμ »
Θα σου πρότεινα το ακρυλικό γκλος βερνίκι της modelmaster μιας και βάφεις κι εσύ με humbrol. ʼσε τα χρώματά σου να στεγνώσουν καλά και περνιέται εύκολα και με πινέλο και δεν θα έχεις θέμα.

Μην το βάλεις όμως πάνω από χρώματα gunze/tamiya/ak real colors. Δεν αντιδρά καλά.
Ευχαριστώ 👍

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 22, 2017, 01:53:10 πμ »
Αν εκανε λιμνη το βερνικι δεν ειναι παραλογο που κρακελαρισε μετα. Δοκιμασε να το ψεκασεις καπου αλλου πριν το πεταξεις και παρε κατι που σιγουρα να σε βολευει περισσοτερο. ::salut::

Συνδεδεμένος Peter75

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 22, 2017, 08:26:39 πμ »
Αν εκανε λιμνη το βερνικι δεν ειναι παραλογο που κρακελαρισε μετα. Δοκιμασε να το ψεκασεις καπου αλλου πριν το πεταξεις και παρε κατι που σιγουρα να σε βολευει περισσοτερο. ::salut::
😉😉😉👍

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΜΦΙΣΣΑ - ΦΩΚΙΔΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 27, 2017, 09:03:38 μμ »
Πινελάς μια ζωή όταν θέλω να βάψω μεγάλες επιφάνεις με λευκό ή κίτρινο πάντα δουλεύω τα ακριλικά σπρέι της χάμπρολ .
Έχουν περσσει από τα χέρια μου πάνω από 30 μπουκάλια χωρίς ΠΟΤΕ νσ υπάρξει πρόβλημα, οπότε το σεσημασμένα δεν νομίζω ότι ισχύει.
Τα σπρέι όπως είπε φιλος πιο πάνω έχουν πολύ επιθετικούς διαλύτες για αυτό πρέπει να περαστούν πρώτα αυτά και μετά τα ενάμελ ,τι πιο πιθανό είναι το πρόβλημα να σου το έκανε ο διαλύτης του.
Ηλίας

• MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 27, 2017, 09:22:50 μμ »
Μα δεν μιλάμε για χρώματα...
Για το βερνίκι με τις ποιο πολλές αρνητικές κριτικές στον μοντελιστικό κόσμο μιλάμε!!!
Για το βερνίκι το οποίο μπορεί να προκαλέσει τουλάχιστον ασπρίλες και κρακελαρίσματα, μέχρι ξεφλούδισμα των χρωμάτων, ακόμη και των ίδιων των χαμπρολ!!!
Και κάτι ακόμα: παρά τα ότι γράφουν, μόνο ακρυλικό δεν είναι το βερνίκι (και τα χρώματα).
Μία δοκιμή ξεβαμματος τους με αζαξ, θα σας πείσει...

Συνδεδεμένος Peter75

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 27, 2017, 09:33:47 μμ »
Πινελάς μια ζωή όταν θέλω να βάψω μεγάλες επιφάνεις με λευκό ή κίτρινο πάντα δουλεύω τα ακριλικά σπρέι της χάμπρολ .
Έχουν περσσει από τα χέρια μου πάνω από 30 μπουκάλια χωρίς ΠΟΤΕ νσ υπάρξει πρόβλημα, οπότε το σεσημασμένα δεν νομίζω ότι ισχύει.
Τα σπρέι όπως είπε φιλος πιο πάνω έχουν πολύ επιθετικούς διαλύτες για αυτό πρέπει να περαστούν πρώτα αυτά και μετά τα ενάμελ ,τι πιο πιθανό είναι το πρόβλημα να σου το έκανε ο διαλύτης του.

Και εγώ με πινέλο δούλευα. Εννοείς το white spirit που αραίωσα το χρώμα ότι έκανε την ζημιά;; Πάντα θυμάμαι αυτό στο παρελθόν χρησιμοποιούσα, απλά δούλευα με βερνίκι ακρυλικό από το Πλαίσιο - δεν θυμάμαι μάρκα- δεν  είχα θέματα. Απλά είπα για δοκιμή να πάρω βερνίκι σε σπρέι... 🤔🤔🤔

Συνδεδεμένος Peter75

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 27, 2017, 09:35:34 μμ »
Μα δεν μιλάμε για χρώματα...
Για το βερνίκι με τις ποιο πολλές αρνητικές κριτικές στον μοντελιστικό κόσμο μιλάμε!!!
Για το βερνίκι το οποίο μπορεί να προκαλέσει τουλάχιστον ασπρίλες και κρακελαρίσματα, μέχρι ξεφλούδισμα των χρωμάτων, ακόμη και των ίδιων των χαμπρολ!!!
Και κάτι ακόμα: παρά τα ότι γράφουν, μόνο ακρυλικό δεν είναι το βερνίκι (και τα χρώματα).
Μία δοκιμή ξεβαμματος τους με αζαξ, θα σας πείσει...

Ευτυχώς το λάθος σιγά σιγά διορθώνεται...😉

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΜΦΙΣΣΑ - ΦΩΚΙΔΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 27, 2017, 10:23:20 μμ »
Τώρα να πω πως έχεις άδικο δεν έχεις ,για χρώμα νόμισα (στραβομάρα πες ...) .
Τώρα και εγώ w&n έχω γιατί είναι άπαιχτο και φθηνό αλλά παλιότερα είχα χρησιμοποιήσει βερνίκι της humbrol χωρίς πρόβλημα και τα χρώματα πάντα με white spirit τα αραιώνω. Μπορεί να έπεσες και σε ελατωματικό βερνίκι, μια φορά είχα πάρει ένα ταμιγια  και μου έβγαζε κομματάκια .
Ηλίας

Συνδεδεμένος Peter75

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 27, 2017, 10:52:38 μμ »
Τώρα να πω πως έχεις άδικο δεν έχεις ,για χρώμα νόμισα (στραβομάρα πες ...) .
Τώρα και εγώ w&n έχω γιατί είναι άπαιχτο και φθηνό αλλά παλιότερα είχα χρησιμοποιήσει βερνίκι της humbrol χωρίς πρόβλημα και τα χρώματα πάντα με white spirit τα αραιώνω. Μπορεί να έπεσες και σε ελατωματικό βερνίκι, μια φορά είχα πάρει ένα ταμιγια  και μου έβγαζε κομματάκια .
δεν πειράζει 😉...
Θα το δοκιμάσω το βερνίκι ξανά να δω τι δεν πήγε σωστά την πρώτη φορά και εγώ πάντως ανάμικτες κριτικές έχω διαβάσει και εδώ και σε άλλα σάιτ, για αυτό η ζημιά που έγινε δεν ήταν μεγάλη 😉

Tags: