Αποστολέας Θέμα: Roundel Βρετανικών αεροσκαφών  (Αναγνώστηκε 1309 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dimitrisap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πολύκαστρο
Roundel Βρετανικών αεροσκαφών
« στις: Δεκεμβρίου 14, 2017, 06:59:56 μμ »
Ξεκίνησα πρόσφατα το Walrus Mk.I  της airfix και περιμένω τις μάσκες της montex ώστε αντί για χαλκομανίες να βάψω τα σήματα. Μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει με τα χρώματα που πρέπει να χρησιμοποιήσω (κόκκινό, μπλε και κίτρινο); Αν μπορείτε και  σε humbrol ακόμα καλύτερα! Στην αναζήτηση αν χρησιμοποιήσω τη λέξη insignia red ή blue είναι σωστό;
Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
Απ: Roundel βρετανικών αεροσκαφών
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 14, 2017, 08:50:04 μμ »
Το στοκ μου σε Humbrol είναι αρχαίο και ενδεχομένως να υπάρχουν αποκλίσεις απο αυτά που βρίσκονται τώρα στα καταστήματα αλλα για το μπλέ υπήρχε το 189 insignia blue που νομίζω το έχει καταργήσει... Πολύ κοντά είναι το 15 midnight blue που είναι ελάχιστα πιο ανοιχτό και... μπλέ απο το 189. Κίτρινο εγω χρησιμοποιούσα το 69 yellow ενω για το dull red των εθνοσήμων του Β'.Π.Π. δεν ειχα βρει ετοιμο και εκανα μίξεις. Στον κατάλογο τωρα βλέπω οτι εχει τα 153 Insignia Red και 154 Insignia Yellow. Δεν τα έχω δοκιμασει οπότε...

Αποσυνδεδεμένος dimitrisap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πολύκαστρο
Απ: Roundel βρετανικών αεροσκαφών
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 14, 2017, 10:42:44 μμ »
Το στοκ μου σε Humbrol είναι αρχαίο και ενδεχομένως να υπάρχουν αποκλίσεις απο αυτά που βρίσκονται τώρα στα καταστήματα αλλα για το μπλέ υπήρχε το 189 insignia blue που νομίζω το έχει καταργήσει... Πολύ κοντά είναι το 15 midnight blue που είναι ελάχιστα πιο ανοιχτό και... μπλέ απο το 189. Κίτρινο εγω χρησιμοποιούσα το 69 yellow ενω για το dull red των εθνοσήμων του Β'.Π.Π. δεν ειχα βρει ετοιμο και εκανα μίξεις. Στον κατάλογο τωρα βλέπω οτι εχει τα 153 Insignia Red και 154 Insignia Yellow. Δεν τα έχω δοκιμασει οπότε...
::thanks_smilie::

Tags: