Αποστολέας Θέμα: Sukhoi SU-34, 1/72 Zvezda  (Αναγνώστηκε 5369 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
Sukhoi SU-34, 1/72 Zvezda
« στις: Νοεμβρίου 13, 2017, 05:39:39 μμ »
Γεια σας. Συνέχεια των Sukhoi με το SU-34 της Zvezda στην 1:72. Έχει κυκλοφορήσει πρόσφατα από τη Zvezda σε νέο κουτί όπου στο artwork αναπαρίσταται ένα που παίρνει μέρος στον πόλεμο στη Συρία. Τα πλαστικά είναι τα ίδια ενώ τα decals αφορούν σε αεροσκάφη που παίρνουν μέρος στον πόλεμο. Έχοντας την πρώτη συσκευασία προμηθεύτηκα τα σχετικά decals της ModelMaker με σκοπό να κάνω το "red 25" που έχει αρκετά αστέρια αποστολών.

Θεώρησα και το cockpit της Pavla απαραίτητο μιας και αυτό του κουτιού είναι αρκετά απλοϊκό και ξεκίνησα με αυτό. Καλή εφαρμογή για το cockpit με μιά μικρή επέμβαση στο σκιάδιο του πλαστικού για να μπεί.

Υπάρχει μια πολύ αναλυτική κατασκευή για το SU-34 της Italeri (ίδια πλαστικά της Zvezda) στο http://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/234922068-su-34-fullback-172-italeri-scratch-aftermarket-update-2015-01-20/
Εκεί ανακάλυψα διάφορες ανακρίβειες και ελλείψεις στο Italeri-Zvezda και ξεκίνησα να βελτιώσω-διορθώσω (κατά προσέγγιση!!!) κάποια σημεία ώστε να γίνει πιο αληθοφανές σε σχέση με αυτό που ήθελα να αναπαραστήσω.
Πρώτη επέμβαση στα κάθετα της ουράς όπου έχονται «πρόσωπο» με την άτρακτο. ʼνοιξα καινούργιες τρύπες, πιο έξω, τα κόλλησα και και με τη βοήθεια στόκου τα έφερα.
Στη συνέχεια, διάβασα ότι η επέκταση στην ουρά με τον κώνο θέλει 6 χιλ. κόντεμα, οπότε έκοψα, αφαίρεσα, κόλλησα, στόκαρα έτριψα και το έφερα κάπως και αυτό.
Πααρτηρώντας φωτογραφίες και μελετώντας το παραπάνω link, στα άκρα των φτερών η Zvezda (και η  Italeri) δίνει φορείς πυραύλων ΑΑ ενώ αυτά στην Συρία έχουν τα Sorbtsya ECM pods. Στο link λοιπόν αναφέρεται ότι έχουν μήκoς 4200 χιλ.ς και 300 χιλ. διάμετρο, το οποίο μεταφράζεται για την 1:72 σε 58,3 χιλ. μήκος και 4,16 χιλ. περίπου διάμετρο.
Οι δύο πύραυλοι από τον οπλισμό ήταν ιδανικοί για να μετατραπούν στα ECM pods με τη χρήση εποξικού στόκου και μήκων πλαστικού.
Δυστυχώς δεν δίνεται η σκάλα που υπάρχει στον πρόσθιο σκέλος τροχών οπότε έπρεπε και αυτή να γίνει από μηδέν... παραέμπλεξα εκεί...λίγο χοντρά μου φαίνονται στελέχη της... αλλά...ως εκεί!

Νομίζω έφτασε στο σημείο γαι να πέσει primer και να προχωρήσω στα βαψίματα....έπεται συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
Απ: Sukhoi SU-34, 1/72 Zvezda
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 13, 2017, 06:45:52 μμ »
μια χαρά το πας , ειδικά με τη σκάλα ::thumbleft::

καλή συνέχεια και να ευχηθώ και με ένα 48άρι 8)

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 13, 2017, 08:10:58 μμ »
Το κιτ είναι απο τα παλιά καλούπια της zvezda και έχει αρκετά θεματάκια. Έχεις κάνει πολύ ωραία και μεθοδική δουλειά.Νομίζω θα βγει αξιοζήλευτο Ρώσσικο μαναράκι :wink: :mrgreen: :mrgreen:
Από εφαρμογή στην άτρακτο σε παίδεψε καθόλου? ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 13, 2017, 09:09:56 μμ »
Ωραία δουλειά! Προβλέπεται μανάρι!

::salut::

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 14, 2017, 02:01:45 μμ »
Σάκη σε ζηλεύω!! Εξαιρετικό το κατασκευαστικό μέρος!!
Έχω ακριβώς τον ίδιο συνδιασμό κιτ και χαλκομανιών και μάλιστα ήθελα πολύ να το ξεκινήσω όταν παρέλαβα τις χαλκομανίες, αλλά είχα δει την κατασκευή στο britmodeller και τις διορθώσεις που έπρεπε να γίνουν και ούτε καν μπήκα στον κόπο...
Τώρα βέβαια με τις δικές σου διορθώσεις και τα πολύ χρήσιμα σχόλιά σου φαίνεται λίγο πιο εύκολο το όλο επιχείρημα. Αν έχεις και άλλες φωτογραφίες από την κατασκευή θα ήθελα πολύ να τις δω, για να βοηθήσουν στις όποιες μετασκευές.

Καλή συνέχεια εύχομαι με το βάψιμο!! Θα βγει σούπερ!!  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 14, 2017, 02:10:44 μμ »
μια χαρά το πας , ειδικά με τη σκάλα ::thumbleft::

καλή συνέχεια και να ευχηθώ και με ένα 48άρι 8)

::salut:: ::salut::
Thank's Bad_Omen! Πρώτη φορά ασχολήθηκα με κάτι σαν τη σκάλα... με δίνεις κουράγιο! Συγχαρητήρια για την κατασκευή σου στο SU-30...!, που είδα πριν λίγο.
Δηλώνω φανατικός 72άρης! :D ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 14, 2017, 02:16:05 μμ »
Το κιτ είναι απο τα παλιά καλούπια της zvezda και έχει αρκετά θεματάκια. Έχεις κάνει πολύ ωραία και μεθοδική δουλειά.Νομίζω θα βγει αξιοζήλευτο Ρώσσικο μαναράκι :wink: :mrgreen: :mrgreen:
Από εφαρμογή στην άτρακτο σε παίδεψε καθόλου? ::salut::
Αλεξ σε ευχαριστώ... εύχομαι και εγώ να πάει καλά...! Η άτρακτος εφάρμοσε καλά εκτός από τους αεραγωγούς με τις φωλιές των τροχών που ήθελαν το στόκο τους και τρίψιμο. Προβληματάκια και με την καλύπτρα, όπου χθες ψέκασα από έξω το εσωτερικό της χρώμα και ανακάλυψα διάφορες ατασθαλίες στην εφαρμογή που δεν φαινόταν στο γυμνό πλαστικό. Στόκαρα πάλι το πρωί και έχει και άλλο τρίψιμο για το απόγευμα...ελπίζω να μην προκαλέσω περισσότερους «τσαμπουκάδες»....ουφ!

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 14, 2017, 02:17:05 μμ »
Ωραία δουλειά! Προβλέπεται μανάρι!

Μαθιός
Μαθιέ σε ευχαριστώ! Εύχομαι να επαληθευτεί η πρόβλεψή σου! :D

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 14, 2017, 02:24:58 μμ »
Σάκη σε ζηλεύω!! Εξαιρετικό το κατασκευαστικό μέρος!!
Έχω ακριβώς τον ίδιο συνδιασμό κιτ και χαλκομανιών και μάλιστα ήθελα πολύ να το ξεκινήσω όταν παρέλαβα τις χαλκομανίες, αλλά είχα δει την κατασκευή στο britmodeller και τις διορθώσεις που έπρεπε να γίνουν και ούτε καν μπήκα στον κόπο...
Τώρα βέβαια με τις δικές σου διορθώσεις και τα πολύ χρήσιμα σχόλιά σου φαίνεται λίγο πιο εύκολο το όλο επιχείρημα. Αν έχεις και άλλες φωτογραφίες από την κατασκευή θα ήθελα πολύ να τις δω, για να βοηθήσουν στις όποιες μετασκευές.

Καλή συνέχεια εύχομαι με το βάψιμο!! Θα βγει σούπερ!!  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Νώντα σε ευχαριστώ για το σχόλιο! Ο τύπος στο britmodeller έχει «ξεφύγει»! Με τίποτα δεν μπορώ να τον μιμηθώ. Προσπαθώ να κάνω κάτι αληθοφανές και ας μην είναι τόσο ακριβές. Κάποιες φωτο που έχω ακόμη είναι επαναλήψεις αυτών που ανέβασα οπότε δεν υπάρχει λόγος να ανεβάζω για την ώρα άλλες. Με στεναχωρούν τα μπαλώματα και το τρίψιμο που χρειάζεται η καλύπτρα στο πάτημά της. Ελπίζω να τα καταφέρω και να μην προκείψουν καταστάσεις που δεν διορθώνονται...
Ξεκίνα και το δικό σου, θα το ευχαριστηθείς!

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 18, 2017, 10:09:26 μμ »
Μπράβο Σάκη, πολύ καλή δουλειά μέχρι τώρα! Δεν γνώριζα πως έχει τόσα θέματα το κιτ.
Προσωπικά όταν θα φτιάξω Su-34 θα προτιμήσω στο νέο (αν και αρκετά ακριβό για την κλίμακα :evil: ) κιτ της Trumpeter.

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 30, 2018, 05:20:43 μμ »
Γεια σας και καλή χρονιά!
Οι αργίες των γιορτών βοήθησαν στο να προχωρήσω με το μοντέλο. Ψέκασα primer και αυτό μου έδειξε το κακό πάτημα της καλύπτρας. Μετά από στοκάρισμα με διάφορους στόκους και αρκετά τριψίματα ήρθε σε ένα αποδεκτό σημείο. Πρώτα ψέκασα το κάτω γαλάζιο που είναι το Gunze C323 από τη lacquer σειρά και του έκανα κάποια μικρά φωτίσματα με λίγο ξανοιγμένο με άσπρο. Αφού μασκαρίστηκε η κάτω επιφάνεια ψέκασα στην επάνω το Gunze Η32 Field Gray I από τη Mr Hobby σειρά. Αυτό το χρώμα ανάγεται από το FS36076 που προτείνει η ModelMaker στα decals.

Θα προσπαθήσω να αποδώσω το ξεθώριασμα που έχουν αυτά που παίρνουν μέρος στις επιχειρήσεις και έτσι προχώρησα παρακάτω ως εξής:
Πρόσθεσα λίγο μαύρο στο βασικό γκρι και ψέκασα όλο το μοντέλο. Στη συνέχεια φώτισα λίγο με το βασικό.

Κατόπιν επιπλέον φώτισμα με το βασικό + άσπρο, ψέκασμα με αραιωμένο αρκετά βασικό +επιπλέον πιο έντονα φωτίσματα + ξανά ψέκασμα με αρκετά αραιωμένο βασικό για αν μετριαστούν οι έντονες αντιθέσεις. Επίσης με το σκούρο πέρασα επιλεκτικά λίγο πάνω από κάποιες γραμμώσεις λεπτές γραμμές.

Αποφάσισα να το κρατήσω έτσι με έντονο το κοντράστ και να μην το μαλακώσω αν και στις φωτο φαίνεται μάλλον πιο έντονο λόγω γυαλιστερού χρώματος. Έβαψα τις άσπρες επιφάνειες στη ουρά και στον κώνο, ψέκασα γυαλιστερό βερνίκι και πάω για τα σήματα. Θα αναπαραστήσω το red25 όπως ήταν το Σεπτέμβριο του 2015 με καλυμένα με φρέσκο χρώμα τα άστρα στην ουρά και τα φτερά.

Μένουν επίσης και τα μεταλλικά των εξαγωγών και ο οπλισμός ...

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 01, 2018, 06:25:40 μμ »
Σάκη αξιοθαύμαστην δουλειά στο..μικρό αυτό 72αρι!!!

Το βάψιμο πραγματικά ειναι πάρα πολύ ωραίο και νομίζω με τις χαλκομανίες θα είναι ακόμα καλύτερα!!
Αναμένουμε την ολοκρήρωση!
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 01, 2018, 07:27:27 μμ »
Σάκη αξιοθαύμαστην δουλειά στο..μικρό αυτό 72αρι!!!

Το βάψιμο πραγματικά ειναι πάρα πολύ ωραίο και νομίζω με τις χαλκομανίες θα είναι ακόμα καλύτερα!!
Αναμένουμε την ολοκρήρωση!

Δώσε πράμα στο λαό Σάκη!Θα συμφωνήσω με Γιώργο για την ποιότητα της δουλειάς σου!Μην φοβάσαι για το έντονο κοντραστ, θα πέσουν οι τόνοι με τα βερνίκια και τα ζουμιά στο τέλος! ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 02, 2018, 01:04:27 μμ »
Όπως είπε και ο ʼλεξ οι έντονες αντιθέσεις θα στρώσουν με τα υπόλοιπα ζουμιά που θα πέσουν. Μου αρέσει και μένα πάρα πολύ μέχρι έδω! :wink:

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 02, 2018, 03:10:18 μμ »
Γιώργο, ʼλεξ και Λάμπρο σας ευχαριστώ για τα σχόλια. Και εγώ φαντάζομαι μετά τα washes και το ματ βερνίκι θα ηρεμήσει κάπως. Ελπίζω μέσα στο ΣΚ να το προχωρησω αρκετά.

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 02, 2018, 04:08:20 μμ »
Σάκη φωτιές μας ανάβεις!! Εξαιρετικό βάψιμο-ξεθώριασμα!! Και την μαύρη παραλαγή δεν την είχα σε ιδιαίτερη εκτίμηση μπροστά στην γαλαζομπλε, αλλά τώρα μάλλον θα αλλάξω γνώμη!!

Καλή συνέχεια με τις χαλκομανίες και wash-φθορές κτλ!!  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 02, 2018, 04:35:05 μμ »
Σάκη φωτιές μας ανάβεις!! Εξαιρετικό βάψιμο-ξεθώριασμα!! Και την μαύρη παραλαγή δεν την είχα σε ιδιαίτερη εκτίμηση μπροστά στην γαλαζομπλε, αλλά τώρα μάλλον θα αλλάξω γνώμη!!

Καλή συνέχεια με τις χαλκομανίες και wash-φθορές κτλ!!  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Σε ευχαριστώ Νώντα! Πραγματικά αυτά του πολέμου έχουν πολύ εντυπωσιακά ξεθωριάσματα και ελπίζω να καταφέρω να τα αποδώσω... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 02, 2018, 05:42:28 μμ »
Αυτό το κιτ έχει περάσει από τα χέρια μου, το άνοιξα, το κοίταξα το ξαναέκλεισα και το πούλησα.

Οπότε άπειρα  ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: και  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: και μόνο

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 02, 2018, 05:59:49 μμ »
(...) Θα αναπαραστήσω το red25 όπως ήταν το Σεπτέμβριο του 2015 με καλυμένα με φρέσκο χρώμα τα άστρα στην ουρά και τα φτερά. (...)
Από τα πρώτα που έδρασαν στη Συρία, εξ' ου και τα καλυμμένα χαρακτηριστικά...
Μπορεί να τις έχεις δεί...

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 03, 2018, 02:53:34 πμ »
Αυτό το κιτ έχει περάσει από τα χέρια μου, το άνοιξα, το κοίταξα το ξαναέκλεισα και το πούλησα.

Οπότε άπειρα  ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: και  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: και μόνο

(Image removed from quote.)

Αυτό το μοντέλο του Νίκου εγώ το αγόρασα.  :mrgreen: Το άνοιξα το κοίταξα, το ξαναεκλεισα και το έβαλα και εγώ προς πώληση.

Βέβαια όταν βγήκε στα ράφια το αντίστοιχο της τρουμπέτας και είδα την τιμη του, πήρα τα ντεκαλ που έχεις και εσυ και ψήθηκα να το κάνω με την παλιά του τρίχρωμη.  :lol:

Μου αρέσει η αναλυτική σου παρουσίαση Σάκη και το μοντέλο σου όπως πάντα. Καλά τελειώματα!

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 05, 2018, 11:41:15 πμ »
 :oops:

(Image removed from quote.)
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 05, 2018, 11:43:11 πμ »
Από τα πρώτα που έδρασαν στη Συρία, εξ' ου και τα καλυμμένα χαρακτηριστικά...
Μπορεί να τις έχεις δεί...

Ναι, σε ευχαριστώ... εντυπωσιακά «καθαρά» καθ' οδόν στην Συρία και πόσο έντονα ξεθωριάζουν κατόπιν ε?!

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 05, 2018, 11:47:45 πμ »
Ναι, σε ευχαριστώ... εντυπωσιακά «καθαρά» καθ' οδόν στην Συρία και πόσο έντονα ξεθωριάζουν κατόπιν ε?!
Μα βέβαια...Μιλάμε για καθημερινές πολεμικές εξόδους, υπό διάφορες καιρικές συνθήκες (έχουν περάσει δύο καλοκαίρια και ένα χειμώνα ήδη εκεί)...
Και νομίζω ότι έχεις καταφέρει να αποδώσεις την φθορά του χρώματος πάρα πολύ πειστικά!!!

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 05, 2018, 12:04:44 μμ »
Μα βέβαια...Μιλάμε για καθημερινές πολεμικές εξόδους, υπό διάφορες καιρικές συνθήκες (έχουν περάσει δύο καλοκαίρια και ένα χειμώνα ήδη εκεί)...
Και νομίζω ότι έχεις καταφέρει να αποδώσεις την φθορά του χρώματος πάρα πολύ πειστικά!!!
Σε ευχαριστώ πολύ! Ελπίζω να το διατηρήσω μέχρι το τέλος μετά το wash στις γραμμώσεις και το ματ βερνίκι ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 05, 2018, 12:07:52 μμ »
Αυτό το μοντέλο του Νίκου εγώ το αγόρασα.  :mrgreen: Το άνοιξα το κοίταξα, το ξαναεκλεισα και το έβαλα και εγώ προς πώληση.

Βέβαια όταν βγήκε στα ράφια το αντίστοιχο της τρουμπέτας και είδα την τιμη του, πήρα τα ντεκαλ που έχεις και εσυ και ψήθηκα να το κάνω με την παλιά του τρίχρωμη.  :lol:

Μου αρέσει η αναλυτική σου παρουσίαση Σάκη και το μοντέλο σου όπως πάντα. Καλά τελειώματα!

Σε ευχαριστώ για τα σχόλια ʼρη! Το μοντέλο το είχα πάρει προσφορά στα 11 ευρώ...! πριν κυκλοφορήσει το trumpeter. Σίγουρα θα είναι καλύτερο αλλά και το κόστος του είναι λίγο «βαρύ», οπότε με λίγη προσπάθεια παρά τις ανακρίβειες που έχει, μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς νομίζω.

Tags: