Αποστολέας Θέμα: Mercedes 500K ΑΚ Cabriolet 1935 1/8 by Pocher  (Αναγνώστηκε 11960 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος KonstantinF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Κλίμακα 1/12 και άνω...
Απ: Mercedes 500K ΑΚ Cabriolet 1935 1/8 by Pocher
« Απάντηση #25 στις: Δεκεμβρίου 02, 2017, 07:20:25 μμ »
Το πλαίσιο της Mercedes είναι διαφορετικό απ' αυτά της Alfa Romeo και της Rolls Royce, καθώς περιλαμβάνει ένα μεταλλικό εσωσκελετό, πάνω στον οποίο προσαρμόζονται απ' έξω οι πλαστικές πλευρικές δοκοί του κιτ. Παίρνουμε έτσι μια πρώτη γεύση από το συνολικό βάρος του μοντέλου και τα φορτία που θα υφίστανται τα στοιχεία του σασί. Ιδού λοιπόν ο μεταλλικός σκελετός και οι δοκοί πριν και μετά το βάψιμο (και μια υπενθύμιση των τελικών διαστάσεων...):

Το βάψιμο των δοκών έγινε με το γνωστό Black Silk Mat από τη σειρά Rallye Lack της Dupli-Color με ικανοποιητικότατα αποτελέσματα. Αφού προστέθηκαν κάποια εξαρτήματα και οι εγκάρσιες δοκοί, έγινε και ένα test fit του κινητήρα πλανω στο πλαίσιο - no problem!

Στη συνέχεια συναρμολογήθηκε και βάφτηκε το ρεζερβουάρ και αναρτήθηκε στο πίσω μέρος του πλαισίου με μεταλλικούς ιμάντες:

Κι έτσι φτάσαμε στη συναρμολόγηση των μπροστινών αναρτήσεων. Όπως και για το σκελετό, έτσι κι εδώ για λόγους αντοχής τα φέροντα στοιχεία είναι όλα μεταλλικά από έλασμα 1,5 mm. Σας παραθέτω τη σειρά συναρμολόγησης:

Συνέχεια με το καλό από βδομάδα με τα ταμπούρα των μπροστινών τροχών, κι αν μας πάρει, ίσως ξεκινήσει και ο πίσω άξονας. Καλή Κυριακή!

Αποσυνδεδεμένος Faethonas

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens/Greece
  • modelclub.gr
« Απάντηση #26 στις: Δεκεμβρίου 03, 2017, 12:17:37 μμ »
Απίστευτο μήκος.. ..απιστευτα και τα παρελκόμενα.. ...οι ιμάντες στο τακακι είναι ηηλαδή από το κιτ φαντάζομαι.. ..το ειπα ότι θα είναι το καλύτερο pocher που θα έχεις φτιαξεις, μέχρις ώρας, εχει καταγράφει.    Το βάψιμο με το duplicolor έγινε σε ενα χέρι? 

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #27 στις: Δεκεμβρίου 03, 2017, 06:48:53 μμ »
Ευχαριστώ πολύ Κυριάκο! Οι μεταλλικοί ιμάντες είναι όντως από το κιτ. Είχαν ωστόσο οξειδωθεί μετά από 40 χρόνια στο κουτί και χρειάστηκαν μπόλικο τρίψιμο... Το Dupli-Color έγινε ένα χέρι μαύρο σατινέ πάνω από ένα χέρι αστάρι γκρι, επίσης Dupli-Color.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #28 στις: Δεκεμβρίου 09, 2017, 10:11:02 πμ »
Καλημέρα!

Μικρό (και οπτικά βαρετό) update σήμερα με αρκετή δουλειά στα παρασκήνια ωστόσο (πολλά φλας, βαθουλώματα και πιν μαρκς φίλοι μου...). Ετοιμάστηκαν λοιπόν οι βάσεις των μπροστινών φρένων και προστέθηκαν οι σιαγόνες, όπου βάφτηκαν στο αρμόζον χρώμα οι επιφάνειες των φερμουίτ. Ετοιμάστηκαν και τα ταμπούρα, αλλά δεν βάφτηκαν, καθώς πρέπει να βαφτούν στο χρώμα της καρότσας το οποίο δεν έχει καθοριστεί ακόμα (βλέπε παρακάτω...). Τα σωληνάκια των φρένων που δίνει το κιτ και είναι εκτός κλίμακας αντικαταστάθηκαν με σωλήνα ενδοφλέβιας "πεταλούδας" βαμμένη μαύρο ματ:

Στον λίγο χρόνο που απέμεινε ετοιμάστηκαν τα κομμάτια του διαφορικού και τα ημιαξόνια. Συνέχεια με περισσότερες λεπτομέρειες από βδομάδα:

Επανέρχομαι στο θέμα του χρώματος: Με δεδομένους τους περιορισμούς των εμπορικών σπρέι παίζουν τρεις εναλλακτικές: Όλο μαύρο (Tamiya Black gloss), όλο μπορντό/βυσσινί (Humbrol Crimson), ή μπορντό τα πλαϊνά και το καπό και μαύρα τα φτερά. Περιμένω επ' αυτού τις προτιμήσεις σας και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Καλό Σαββατοκύριακο!

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #29 στις: Δεκεμβρίου 09, 2017, 10:20:41 πμ »
Καλημέρα!

Μικρό (και οπτικά βαρετό) update σήμερα με αρκετή δουλειά στα παρασκήνια......
...... Τα σωληνάκια των φρένων που δίνει το κιτ και είναι εκτός κλίμακας αντικαταστάθηκαν με σωλήνα ενδοφλέβιας "πεταλούδας" βαμμένη μαύρο ματ:

-Σε καταλαβαίνω απόλυτα Κωνσταντίνε!Εδώ στις φωτό φαίνεται μικρό update...αλλά μόνο εσύ ξέρεις πόση δουλειά έχεις ρίξει πραγματικά...εχθές έβαζα κάτι διάφανα σε ένα ελικόπτερο και μου πήρε 2 ώρες να μασκάρω και να τα τοποθετήσω και στο τέλος κοιτώντας το αναρωτιόμουν αν έκανα πρόοδο ή όχι :mrgreen: :mrgreen:
-Για τα σωληνάκια των φρένων τί να πω....φοβερή ιδέα..''ταμάμ'' τέτοιο υλικό για την κλίμακα!
-Για το βάψιμο τώρα, μαύρο δεν θα μου άρεσε νομίζω.Εγώ θα προτιμούσα το μαύρο με το βυσσινί :!:
Καλή συνέχεια Κωνσταντίνε! ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #30 στις: Δεκεμβρίου 09, 2017, 11:26:08 πμ »
Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια Αλέξανδρε! Η χρωματική σου προτίμηση καταγράφηκε. Εύχομαι καλή συνέχεια και στο ελικόπτερο σου! Αλήθεια, γιατί δεν ανεβάζεις το αντίστοιχο w.i.p. ;

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #31 στις: Δεκεμβρίου 09, 2017, 11:37:07 πμ »

Spoiler (hover to show)
Aλέξανδρος Μαρίνος

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Δεκεμβρίου 17, 2017, 09:34:07 πμ »
Καλημέρα και καλη Κυριακή!

Την βδομάδα που πέρασε συναρμολογήθηκαν τα κομμάτια του διαφορικού με τα ημιαξόνια, προστέθηκαν τα ελατήρια της πίσω ανάρτησης και κατασκευάστηκαν οι πλάκες των πίσω φρένων (παρόμοιες με τα μπροστινά). Μαζί με το σύστημα του χειρόφρενου και των πίσω αμορτισέρ  συναρμολογήθηκαν με τα ημιαξόνια και το σύνολο εγκαταστάθηκε πάνω στο πλαίσιο και παρουσιάζεται άνευ άλλων σχολίων στις φωτογραφίες που ακολουθούν:

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσω την κατασκευή του συστήματος κατεύθυνσης και ελπίζω να το ολοκληρώσω πριν αρχίσουν οι φασαρίες των εορτών. Ως τότε, keep modelling!

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #33 στις: Δεκεμβρίου 17, 2017, 01:30:55 μμ »
Δεν έχω προλάβει να δω και τα προηγούμενα....Μόνο  δυο προτάσεις σκέφτομαι ...λιγο wash στο βίδες,  το έκανα με της Tamiya λιγο αλλά ακόμα δεν έχω εμπειρία ....για το χρώμα του αμαξώματος θα πω τη  άλλη φορά...πρπει να γινει τελειο....τα εξαρτήματα δείχνουν τόσο ρεαλιστικά και περίπλοκα, το.μοντελο αυτό θα είναι το κατι αλλο.....ενα διοραμα 1/8 πως θα έδειχνε άραγε....

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #34 στις: Δεκεμβρίου 17, 2017, 07:12:53 μμ »
Ευχαριστώ για τα σχόλια Κυριάκο!
  ...λιγο wash στο βίδες,  το έκανα με της Tamiya λιγο αλλά ακόμα δεν έχω εμπειρία
Σχετικα με το wash, ούτε εγώ έχω εμπειρία. Σκέφτομαι ωστόσο ότι το wash χρησιμοποιείται είτε για να τονίσουμε λεπτομέρειες είτε για παλαίωση/βρώμισμα. Το δεύτερο δεν με αφορά - φτιάχνω τα μοντέλα μου "εργοστασιακά" καινούργια. Το πρώτο νομίζω ότι δεν έχει νόημα σε μια κλίμακα όπου οι διαστάσεις είναι τέτοιες που οι χαραγματιές και τα ανάγλυφα μέρη σκιάζονται και αναδεικνύονται με φυσικό τρόπο από τον περιβάλλοντα φωτισμό. Γράψε μου ΡΜ αν θές να εμβαθύνουμε το θέμα ή να το συζητήσουμε από κοντά.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #35 στις: Δεκεμβρίου 17, 2017, 07:36:46 μμ »
Μα θα σου στείλω βέβαια.. ..το προετοιμάζω  όμως πρωτα....ακομα Θέλω να κάνω κάποιες δοκιμές, σήμερα  δίστασα....διοραμα 1/8 οπως ειπα επίσης.. ..να μου πεις εδώ δεν έχω κάνει ενα μοντέλο ακομα καν.....

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #36 στις: Δεκεμβρίου 17, 2017, 08:04:33 μμ »
....διοραμα 1/8 οπως ειπα επίσης..
Σκέψου λίγο τις διαστάσεις... Μόνο ένα έχω δει μέχρι τώρα - και φοβερά πετυχημένο - την Citroen 15 six που κέρδισε Best of Show πριν 3 χρόνια στην έκθεση. Εγώ δεν θα το αποτολμούσα...

Αποσυνδεδεμένος lycos

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: gr
  • modelclub.gr
« Απάντηση #37 στις: Δεκεμβρίου 17, 2017, 08:33:31 μμ »
Εξαιρετική δουλειά και πανέμορφο αυτοκίνητο... Αν και αεροπλανάς πραγματικά απολαμβάνω τη δουλειά σου. Καλή συνέχεια.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #38 στις: Δεκεμβρίου 18, 2017, 05:08:17 μμ »
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου, να 'σαι καλά. Αν μπορώ να κεντρίζω το ενδιαφέρον κι αυτών που δεν ασχολούνται με αυτοκίνητα, τι άλλο θέλω;;;  :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Δεκεμβρίου 23, 2017, 07:33:54 μμ »
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!

Μικρό update (λόγω και γιορτινών τρεχαμάτων...) αλλά με αρκετή δουλειά στα παρασκήνια πάνω στο σύστημα διεύθυνσης. Στο κιβώτιο με τα γρανάζια (οδοντωτός με ατέρμονα κοχλία) έγιναν διάφορες παρεμβάσεις για να επιτευχθεί ομαλή λειτουργία και να σταθεροποιηθούν τα γρανάζια στη θέση τους. Ιδιαίτερα αντικαταστάθηκαν οι fake πλαστικές κεφαλές από τις βίδες στο καπάκι με μεταλλικές εξαγωνικές βίδες που εισχωρούν στο σώμα του κιβωτίου, εξασφαλίζοντας έτσι στη θέση του και το βύσμα που κλείνει το κιβώτιο από την πλευρά της κολόνας του τιμονιού:

Οι (αρκετά προσεγγιστικές ??? ) σπαστές μπάρες διεύθυνσης που δίνει το κιτ...

... αντικαταστάθηκαν με το αληθοφανέστερο σύστημα που δίνει η Model Motorcars ...

... ανοίγοντας έτσι το πεδίο για την τοποθέτηση του κινητήρα και των εξατμίσεων στο πλαίσιο. Η συνέχεια στο επόμενο... Στο μεταξύ ολόθερμες ευχές για χρούμενα και ειρηνικά Χριστούγεννα μαζί με όλους όσους αγαπάτε!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #40 στις: Δεκεμβρίου 30, 2017, 11:42:53 πμ »
Καλημέρα φίλοι μου! Τελευταίο update της χρονιάς και ουσιαστικά τελείωμα του μηχανολογικού μέρους. Την βδομάδα που πέρασε ο κινητήρας τοποθετήθηκε οριστικά (ελπίζω) στη θέση του. Ετοιμάστηκε ο άξονας του διαφορικού και ενώθηκε με το διαφορικό και το κιβώτιο ταχυτήτων με δύο ελαστικους συνδέσμους. Συμπληρώθηκε επίσης και ο μηχανισμός του χειρόφρενου και προστέθηκαν ακόμα μερικά χάλκινα "σωληνάκια" στον κινητήρα.

Προκειμένου να μετρηθούν σωστά οι αποστάσεις για την τοποθέτηση των εξατμίσεων και να προστατευτεί το πάνω μέρος του κινητήρα καθώς το τέρας πρέπει να γυριστεί ανάποδα γι αυτή τη δουλειά μονταρίστηκαν προσωρίνά το πυρόφραγμα και το σώμα της καρότσας:

Τα κομμάτια των εξατμίσεων και η συναρμολόγηση τους φαίνονται στις επόμενες φωτό. Καθώς ή ένωση του κοινού σωλήνα εξάτμισης με την πίσω εξαγωγή ήταν σε πολύ οξεία γωνία, χρειάστηκε μια χειρουργική επέμβαση για να ταιρίαξει με την κλίση του αντίστοιχου κοιλώματος της καρότσας:

Και ιδού το συνολικό αποτέλεσμα, μονταρισμένο στο πλαίσιο και στον κινητήρα:

Να πούμε εδώ ότι τόσο οι εύκαμπτοι σωλήνες που φεύγουν από τον κινητήρα όσο και τα μέρη της εξάτμισης από τους οπίσθιους σιγαστήρες και πέρα ξεμονταρίστηκαν και θα ξαναμπούν κοντά στο τέλος για να αποφευχθούν ατυχήματα, καθώς το σύνολο με τους 60 πόντους μήκος και τα (ήδη) 1200 γραμμάρια βάρος έχει γίνει πλέον εξαιρετικά δύσχρηστο...

Τέλος έγινε μια δοκιμή των υποψήφιων χρωμάτων για την καρότσα. Ο κύβος ερρίφθη για το μπορντό ως βασική επιλογή - παίζει ακόμα αν θα γίνει διχρωμία με το μαύρο ή όχι.

Σημειωτέον ότι η ποιότητα της επιφάνειας είναι μόνο με (πρόχειρο) πέρασμα με micromesh χωρίς αλοιφές και κέρωμα...

Μ' αυτά τα λίγα φτάσαμε στο τέλος του 2017, μιας αρκετά παραγωγικής χρονιάς. Εύχομαι σε όλους το 2018 με υγεία, ευτυχία, οικονομική ευμάρεια και συναρπαστικές κατασκευές! Καλό ΣΚ και καλή Πρωτοχρονιά!

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #41 στις: Δεκεμβρίου 30, 2017, 11:50:08 πμ »
1200 gr μέχρι στιγμής :?:Που να ολοκληρωθεί δηλαδή κιόλας!
Πολύ ωραίος ο κινητήρας, τώρα με το σασί άρχισε να ''δείχνει'' το μοντέλο.
Εγώ εξακολουθώ να ψηφίζω για την διχρωμία έτσι για να σπαέι λίγο το μονόχρωμο αλλά ο,τι και να αποφασίσεις μαζί σου θα είμαι! ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #42 στις: Δεκεμβρίου 30, 2017, 12:17:42 μμ »
Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια Αλέξανδρε! Έτσι για να έχεις μιαν ιδέα, μόνο τα ζαντολάστιχα είναι κάπου 800 g επιπλέον. Υποθέτω ότι τελειωμένο θα πλησιάζει τα 5 κιλά...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #43 στις: Ιανουαρίου 06, 2018, 11:02:27 πμ »
Καλημέρα και χρόνια πολλά - σε Φώτηδες, Φάνηδες και Γιάννηδες!

Με το σημερινό update κλείνει το μηχανολογικό μέρος της κατασκευής και μπαίνουμε στα δύσκολα... Συναρμολογήθηκε το πυρόφραγμα και συνδέθηκε με το πλαίσιο και τον κινητήρα. Μπόλικη δουλειά "υδραυλικού" με τα εναπομείναντα σωληνάκια. Δυο απόψεις από την μεριά του σαλονιού...

... και μερικές από την πλευρά του κινητήρα:

Συναρμολογήθηκε και προστέθηκε το ψυγείο - η μάσκα από ΡΕ της Tremonia:

Ιδού λοιπόν δύο απόψεις του τελειωμένου κινητήρα...

και μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που αργότερα δεν θα πολυφαίνονται:

Με την ευκαιρία του βαψίματος στο πυρόφραγμα βάφτηκαν τέλος και προστέθηκαν τα ταμπούρα και ετοιμάστηκαν τα διακοσμητικά μονομπούλονα για τις ρόδες:

Και το κερασάκι πάνω στην τούρτα: Το καπάκι του ντιστριμπιτέρ από την Model Motorcars. Καλό Σαββατοκύριακο!

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #44 στις: Ιανουαρίου 06, 2018, 11:31:42 πμ »
Παρακολουθώ κι εγώ αλλά δεν μιλάω γιατί συνήθως μου πέφτει το σαγόνι...  ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #45 στις: Ιανουαρίου 06, 2018, 12:13:08 μμ »
Και η σιωπηλή υποστήριξη έχει την αξία της  :wink: Να 'σαι καλά!

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #46 στις: Ιανουαρίου 06, 2018, 02:08:31 μμ »
Μας... φώτισες!!!
Η κόρνα έχει στάμπα του κατασκευαστή της;;;
 ::brancard::
Ελπίζω το καπό να είναι στο τέλος ανοιγόμενο για να υπάρχει η δυνατότητα να φαίνεται η δουλειά!!!
Καλή χρονιά και καλή συνέχεια!!!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #47 στις: Ιανουαρίου 06, 2018, 05:20:40 μμ »
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και τα σχόλια φίλε μου!
Μας... φώτισες!!!
Σας φώτισα ως προς τι;;;

Παράθεση
Η κόρνα έχει στάμπα του κατασκευαστή της;;;

Ναι, είναι Bosch.

Παράθεση
Ελπίζω το καπό να είναι στο τέλος ανοιγόμενο για να υπάρχει η δυνατότητα να φαίνεται η δουλειά!!!
Yes sir! Θα είναι ανοιγόμενο - δεν έχω αποφασίσει ακόμα από ποια πλευρά, μάλλον από εκεί με το χειρότερο φινίρισμα  ::glossa::
[/quote]

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #48 στις: Ιανουαρίου 06, 2018, 08:56:14 μμ »
Καλή Χρονιά και απο εμενα....κερδίζω κάτι που είχα πει πως θα είναι το καλυτερο μοντέλο ..Pocher... έως τώρα!

Το δίχρωμο του πάει πολύ, και ειδικά μπορντώ...άλλωστε τα έχουν με το ίδιο χρώμα και ως μαυρα και στα κουτιά τους.

Αύριο πρωι ελπίζω να τα ξαναμιλήσουμε.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #49 στις: Ιανουαρίου 07, 2018, 08:40:33 πμ »
Ευχαριστώ πολύ Κυριάκο, να 'σαι καλά! Πάρε με όποτε θες...

Tags: