Αποστολέας Θέμα: Κατασκευή SWIFT 1805 pilot boat "from scratch"  (Αναγνώστηκε 5710 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Γρηγόρης Ευταξιάδης

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πάρος Κυκλάδες
  • modelclub.gr
Απ: Κατασκευή SWIFT 1805 pilot boat "from scratch"
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 15, 2017, 12:19:12 μμ »
Ευχαριστώ Κώστα θα το προχωρήσω και θα ανεβάσω φωτογραφίες.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #26 στις: Οκτωβρίου 24, 2017, 09:26:31 μμ »
Καλησπέρα
Αγόρασα φύλλο χαλκού 20Χ30 cm απο το Πλαίσιο το οποίο είναι πολύ λεπτό (ούτε 1 mm) το έκοψα με κοπίδι διαμορφώνεται πολύ εύκολα και το κόλλησα με Logtite GEL  , νομίζω ότι το αποτέλεσμα δέν είναι κακό.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #27 στις: Οκτωβρίου 24, 2017, 11:18:29 μμ »
Καλό αποτέλεσμα αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να είναι πιο παράλληλα τα δύο δεσίματα.

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #28 στις: Οκτωβρίου 24, 2017, 11:34:26 μμ »
Καλησπέρα
Αγόρασα φύλλο χαλκού 20Χ30 cm απο το Πλαίσιο το οποίο είναι πολύ λεπτό (ούτε 1 mm) το έκοψα με κοπίδι διαμορφώνεται πολύ εύκολα και το κόλλησα με Logtite GEL  , νομίζω ότι το αποτέλεσμα δέν είναι κακό.

Οι αρχικές φωτογραφίες είναι ικανοποιητικές.
Αν το λεπτό αυτό φύλο κρατάει τις τάσεις από τα ξυλαράκια κλπ γύρω από τα οποία τυλίγεται και κολλάει κι εύκολα, γλυτώνεις πολύ κόπο απο ποιο προχωρημένες διαμορφώσεις.
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #29 στις: Οκτωβρίου 25, 2017, 08:09:03 πμ »
Καλημέρα Κωστή και Στέργιε λοιπόν το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό (δεν βγήκαν όντως παράλληλα , ήταν η πρώτη προσπάθεια και ήμουν απρόσεκτος, στην φωτό αυτό λόγω κοντινής λήψης φαίνεται ακόμα πιο έντονο ) Η αντοχή του είναι ικανοποιητική και σίγουρα θα αντέξει τις τάσεις των σχοινιών Το πρόβλημα όμως είναι ότι δέν μπόρεσα λόγω τις κόλλας να το οξειδώσω παρόλο το γυαλοχαρτάρισμα.Αν δεν βρώ κάτι άλλο βλέπω σαν λύση την βαφή. Στα θετικά είναι οτι  η απόσταση του ιστού απο το κατάρτι είναι εντός κλίμακας λόγω του ότι το φύλλο είναι λεπτό και πολύ εύκολο στην διαμόρφωση.

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #30 στις: Οκτωβρίου 25, 2017, 02:57:51 μμ »
Καλημέρα Κωστή και Στέργιε λοιπόν το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό (δεν βγήκαν όντως παράλληλα , ήταν η πρώτη προσπάθεια και ήμουν απρόσεκτος, στην φωτό αυτό λόγω κοντινής λήψης φαίνεται ακόμα πιο έντονο ) Η αντοχή του είναι ικανοποιητική και σίγουρα θα αντέξει τις τάσεις των σχοινιών Το πρόβλημα όμως είναι ότι δέν μπόρεσα λόγω τις κόλλας να το οξειδώσω παρόλο το γυαλοχαρτάρισμα.Αν δεν βρώ κάτι άλλο βλέπω σαν λύση την βαφή. Στα θετικά είναι οτι  η απόσταση του ιστού απο το κατάρτι είναι εντός κλίμακας λόγω του ότι το φύλλο είναι λεπτό και πολύ εύκολο στην διαμόρφωση.
Για τις τάσεις των σχοινιών και των ιστίων (yards, κλπ) πρέπει να βεβαιωθείς...
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #31 στις: Οκτωβρίου 25, 2017, 05:28:34 μμ »
Μια χαρά τα πηγαίνει η κατασκευή. Νομίζω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα με τις τάσεις των σχοινιών και κατά την γνώμη μου την χάλκινη κατασκευή θα πρέπει να την βάψεις.
Καλή συνέχεια.
Βασίλης
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #32 στις: Οκτωβρίου 25, 2017, 05:47:30 μμ »
Για τις τάσεις των σχοινιών και των ιστίων (yards, κλπ) πρέπει να βεβαιωθείς...
Δείξε μας προσεχώς την τεχνική σου για το πως κατάφερες και αγκαλιάζει ο χαλκός κυκλικά τα δύο κυκλικά ξυλάκια.
Εγώ πάντως χρησιμοποίησα πιο ανθεκτικό υλικό και το κόλλησα με "καλάι".
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #33 στις: Οκτωβρίου 25, 2017, 07:44:51 μμ »
Καλησπέρα Βασίλη και Φρεντερίκα ευχαριστώ για τα καλά λόγια και συμφωνώ στο ότι πρέπει να το βάψω . Η δοκιμές που έκανα δείχνουν οτι αντέχει την τάση που θα έχουν τα σχοινιά σε ένα μοντέλο.
Απαντώ και στον Στέργιο του οποίου την δουλειά επίσης θαυμάζω.
Επειδή δεν κρατάω σχολαστικό αρχείο με φωτογραφίες (πηγαίνω "ψαχτά") έφτιαξα ένα δείγμα απο την αρχή και ελπίζω να σε διαφωτίσω  .
Λοιπόν οι διατομές που χρησιμοποίησα είναι 6mm και 3mm έκοψα μια λωρίδα χαλκού μήκους 14mm και πλάτους 3mm και η κόλλα LOCTITE GEL.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #34 στις: Οκτωβρίου 26, 2017, 07:56:04 πμ »
Στέργιε τελικά νομίζω ότι η μόνη διαφορά είναι οτι εσύ το κόλλησες με καλάϊ και εγώ με κυανοακρυλική κόλλα. Το φύλλο χαλκού που χρησιμοποίησα είναι μαλακό (αυτό που δουλεύουν τις χαλκογραφίες μάλλον) Το πάχος του φύλλου επειδή το παχύμετρο μου δεν δυνατότητα για<1mm υποθέτω οτι είναι περίπου 0.3 mm.

Το αποτέλεσμα μου φαίνεται ικανοποιητικό και πολύ ανθεκτικό. Περιμένω την άποψη σου.

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #35 στις: Οκτωβρίου 26, 2017, 08:53:08 πμ »
Φωτογραφικά κι αισθητικά είναι πολύ ωραίο το αποτέλεσμα, εφόσον βαφεί κιόλας με την κόλλα δε θα έχεις θέμα.
Δε μπορείς να φανταστείς τι κόπο (solderin/καλάι) γλυτώνεις.
Για την κόλλα δεν είμαι σίγουρος για την προσεχή αντοχή...

Θα κοιτάξω να προμηθευτώ πάντως το φύλλο από το πλαίσιο...
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #36 στις: Οκτωβρίου 26, 2017, 08:56:54 πμ »
Να σχολιάσω πως είναι πολύ σημαντικό να δείχνουμε πώς και με τι υλικό καταφέρνουμε (άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο) την εδώ δουλειά του.
Γι αυτό θα ήθελα να ενθαρρύνω να ανεβάζουμε φώτο από τα διαδοχικά βήματα της κάθε κατασκευής του μοντέλου μας.
Αυτή νομίζω είναι η πιο βασική αξία του φόρουμ.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #37 στις: Οκτωβρίου 26, 2017, 09:17:46 πμ »
Καλημέρα
Συμφωνώ μαζί σου Στέργιο και όπως θα κατάλαβες είμαι πρόθυμος να δώσω κάθε πληροφορία για κάθε τι που βρίσκω. Εξάλλου με κάθε ειλικρίνεια έχω δηλώσει ότι παρακολουθώ τις δουλειές σας και μαθαίνω πολλά "μυστικά" . Επι του θέματος τώρα εννοείς ότι με τα χρόνια η κόλλα θα χαλάσει και θα ξεκολλήσουν ;
Τι να σου πώ; Ενα τελικό βερνίκι όταν βαφτούν τα κατάρτια νομίζω οτι κάνει την κατασκευή πιό ανθεκτική .

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #38 στις: Νοεμβρίου 06, 2017, 03:34:40 μμ »
Καλημέρα
Συμφωνώ μαζί σου Στέργιο και όπως θα κατάλαβες είμαι πρόθυμος να δώσω κάθε πληροφορία για κάθε τι που βρίσκω. Εξάλλου με κάθε ειλικρίνεια έχω δηλώσει ότι παρακολουθώ τις δουλειές σας και μαθαίνω πολλά "μυστικά" . Επι του θέματος τώρα εννοείς ότι με τα χρόνια η κόλλα θα χαλάσει και θα ξεκολλήσουν ;
Τι να σου πώ; Ενα τελικό βερνίκι όταν βαφτούν τα κατάρτια νομίζω οτι κάνει την κατασκευή πιό ανθεκτική .
Δε ξέρω αν η κόλλα είναι "πιστοποιημένη" στο να κολλάει χαλκό κι αν οι προσεχείς δυνάμεις (αν θα υπάρξουν)  στα yards και stunsail boom irons δημιουργήσουν θέμα αποκόλλησης των δακτυλίων του χαλκού (boom irons) που έφτιαξες.
Προμηθεύτηκα το φύλλο του χαλκού από το πλαίσιο και θα πειραματιστώ.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #39 στις: Νοεμβρίου 06, 2017, 08:31:57 μμ »
Καλησπέρα Στέργιε οι προδιαγραφές για τις κόλλες αυτές λένε οτι κάνουν για μέταλλα , πλαστικά ,ξύλο κλπ και συνδυασμούς αυτών. Υπάρχει και ένα σπρέι , επιταχυντής , στην περίπτωση της ρευστής κόλλας (βλπ:  http://www.johnart.gr/Catalogue/index.php?main_page=product_info&products_id=7876 ) αλλά δεν το έχω δοκιμάσει. Δέν νομίζω οτι θα έχεις πρόβλημα και πράγματι γλιτώνεις χρόνο και κόπο αλλά και το αποτέλεσμα είναι αισθητικά πολύ καλό.

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #40 στις: Νοεμβρίου 06, 2017, 10:42:19 μμ »
Καλησπέρα Στέργιε οι προδιαγραφές για τις κόλλες αυτές λένε οτι κάνουν για μέταλλα , πλαστικά ,ξύλο κλπ και συνδυασμούς αυτών. Υπάρχει και ένα σπρέι , επιταχυντής , στην περίπτωση της ρευστής κόλλας (βλπ:  http://www.johnart.gr/Catalogue/index.php?main_page=product_info&products_id=7876 ) αλλά δεν το έχω δοκιμάσει. Δέν νομίζω οτι θα έχεις πρόβλημα και πράγματι γλιτώνεις χρόνο και κόπο αλλά και το αποτέλεσμα είναι αισθητικά πολύ καλό.
Πάντως στο στάδιο της κατασκευής στο οποίο βρίσκομαι (yards και stunsail boom irons) δε μπορώ να ρισκάρω δυστυχώς το φιξάρισμα με κόλλα, ειδικά στα yards. Πρέπει οι δακτύλιοι (boom irons) να μπορούν να περιστρέφονται περί των άξονα των yards μέχρι τα επόμενα στάδια ώστε να είναι εξασφαλισμένη η τοποθέτηση των stunsail στις 45 μοίρες μπροστά κι άνω [σε σχέση με τα yards].
Καλό βράδυ.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #41 στις: Δεκεμβρίου 15, 2017, 10:56:02 πμ »
Καλημέρα σε όλους . Μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα , συνέβαλε σ΄αυτό και η χανιώτικη γαΐτα , επιστρέφω στο SWIFT . Ασχολήθηκα με την υπερκατασκευή και το συρόμενο σκέπαστρο με μπάλσα 2mm τα κατάρτια , την αντλία κλπ.
Ανεβάζω λοιπόν μερικές φωτογραφίες.

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #42 στις: Δεκεμβρίου 16, 2017, 06:11:42 μμ »
Καλησπέρα, θέλω να ρωτήσω το μαύρο χρώμα ποιας εταιρείας είναι κι αν έχει ακολουθήσει βερνίκωμα του ακολούθως.
Ευχαριστώ.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #43 στις: Δεκεμβρίου 16, 2017, 06:44:22 μμ »
Καλησπέρα Στέργιε χρησιμοποίησα το μαύρο της WACO με ελάχιστο (μιά σταγόνα ) άσπρο . Μετά το πέρασα βερνίκι clear satin (Το βερνίκι είναι της JOHNSTONE για εξωτερική χρήση απο τοπικό χρωματοπωλείο). Τα χρώματα της WACO δυστυχώς δεν τα βρίσκω πλέον .

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #44 στις: Δεκεμβρίου 20, 2017, 01:38:33 μμ »
Ωραία κατασκευή και ακόμα πιο ωραία η χρωματική απόδοση που έχεις κάνει.
Βασίλης
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #45 στις: Δεκεμβρίου 21, 2017, 09:29:58 πμ »
Ευχαριστώ πολύ και εύχομαι καλές γιορτές σε εσάς Φρεντερίκα και Βασίλη όπως και σε όλους σε αυτό το Forum . Εύχομαι επίσης καλή συνέχεια στον ωραίο "και ζεστό πλέον " χώρο που έχετε φτιάξει.

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #46 στις: Δεκεμβρίου 21, 2017, 11:37:49 πμ »
Καλησπέρα Στέργιε χρησιμοποίησα το μαύρο της WACO με ελάχιστο (μιά σταγόνα ) άσπρο . Μετά το πέρασα βερνίκι clear satin (Το βερνίκι είναι της JOHNSTONE για εξωτερική χρήση απο τοπικό χρωματοπωλείο). Τα χρώματα της WACO δυστυχώς δεν τα βρίσκω πλέον .
Πολύ ωραία η απόδοση τους.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Tags: