Αποστολέας Θέμα: Τι φτιανς ?? - CCCP TRUCK Co. :D  (Αναγνώστηκε 3148 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
Τι φτιανς ?? - CCCP TRUCK Co. :D
« στις: Δεκεμβρίου 30, 2006, 12:00:38 πμ »
όταν δεν παραγγέλνω ομαδικές (παρασύροντας αθώους μοντελιστες στην αμαρτία αυτή  :mrgreen: :mrgreen:) φτιάχνω και κανα μοντέλο.
Αρχιζω με 2 εκπροσώπους απο την CCCP Truck Co., ενα Zis-5b (Italeri) και ενα Gaz-66 (EE).

Ειναι και τα δυο σε προχωρημένο στάδιο κατασκευής και πλησιάζουν επικίνδυνα προς το βαφειο   :? :?
θέλω ιδέες για το τι να βάλω στη καρότσα... μην τα αφήσω τελείως αδεία.

p.s. το "Τι φτιανς ??" είναι copyright  (όχι δικό μου) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
Απ: Τι φτιανς ?? - CCCP TRUCK Co. :D
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 30, 2006, 12:14:04 πμ »
Συνιθος αυτα τα φορτιγα κουβαλαγαν εφοδια κλπ εεεε??????
Ωραια για να πρωτοτυπισεις εσυ φορτοσε το με καμια 15αρια Ρωσους στο δρομο για το μετοπο!!!

Υ/Γ: Αν εχει καει μεχρι και το τελευταιο εγκεφαλικο σου κυταρο μπορεις να ακολουθεις αφοβα της συμβουλες μου και ετσι θα εχεις μια οραιοτατη συλογη το σωτηριων ετος 2845!!!! :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 30, 2006, 12:31:44 πμ »
Λοιπόν,
στο "παλιό" να βάλεις εφόδια, πχ. ξύλα (κορμούς) υπό κλίμακα.
για να μην σου πω να βάλεις σανά (στάχυα) οπότε θα αντιγράψεις το προπέρσινο αντίστοιχο μοντέλο του Μ.Δρίζου με τα στάχυα και τις ρωσίδες που ξεκουράζοντανα.
στο δεύτερο το πιο μοντέρνο να βάλεις είτε ένα αντιαεροπορικό ZU-23 (κάπου θα βρεις ένα) είτε κάποιο άλλο βαρύ πολυβόλο/πυροβόλο για να δείξει κάπως.
περιμένω να ακούσω καλύτερες ιδέες.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 30, 2006, 01:36:27 πμ »
Οι Ρώσοι κατεβαίνουν (χωρίς υπονοούμενα... :twisted: )

Ωραία, το Zis κουβαλάει...τις ρόδες του! χα χα. Λοπόν να σας δείξω τι έχω κατα νου να φτιάξω μόλις τελειώσω το group build έτσι για ιδέες: Gaz-aa με τετράδυμο maxim στην καρότσα (ναι μάχιμο και ουχί μεταφορικό)

Αυτό πωλείται όπως είναι σετάκι, εγώ το πήρα χώρια το maxim από το φορτηγό. Εναλλακτικά μπαίνει και γερμανικό Flak38 όπως εδώ: http://www.track-link.net/gallery/1204 (ακόμη μια δημιουργία Μπ. Δρίζου).

Μπορεί να μην είναι ο ίδιος τύπος αλλά δεν μπορεί κάπου ίσως να υπάρχει κάτι σχετικό. (βλ. links http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=2490.15  προς το τέλος με σοβιετικά οχήματα και φορτηγά).

ʼλλη τρελλή ιδέα για να συμπληρώσει του Ν. Τσίτσου είναι να βάλεις φιγούρες Ρώσσων ΚΑΙ Γερμανών, έτσι που να υποδηλώνει ετοιμασίες για αποστολή των Brandenburger...αυτό όμως προϋποθέτει φιγούρες και αρκετή δουλίτσα.....τέτοια ώρα, τέτοια λόγια. Είπα να το πω πάντως.

Φόρτωμα...κάποιον κινητήρα T34 π.χ. αν έχεις περισσευούμενο; με διάφορα παρελκόμενα, βαρέλια, κουτιά, τροχούς, κλπ.

Το σύγχρονο Gaz τι περίεργο πράσινο είναι αυτό που έχει....σαν βάτραχος  :mrgreen:
Zu-23 υπάρχει σε κάποιο άλλο κιτ (φορτηγού;;) αλλά τώρα δεν θυμάμαι ποιό αν και το είδα σήμερα.

Επι τη ευκαιρία να και το ziis-5 του Μ. Δρίζου με τα στάχυα και τις Ρωσσίδες  :wink: http://www.track-link.net/gallery/1416

Αυτά τα ολίγα για την ώρα.

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Διαχειριστής
  • Scale 1/35
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 02, 2007, 01:26:31 μμ »
Μετα απο ψάξιμο και βαση και των ιδεων που επεσαν για το Zis 5 λεω να το βαλω να σερνει ενα Μ-30 howitzer και τη καρότσα να το φορτώσω με κιβώτια πυρομαχικών ( το ειδα σε ενα κιτ της PST se 1/72 που το εχει σαn box-art).

@Panos.
To kit αυτο το εχω τσεκαρει και θελω καποια στιγμη να το παρω.

η ιδεα με τις φιγουρες δεν προχωράει λογο αυξημενης δυσκολίας, ασε που δεν εχω καθολου φιγουρες και δεν εχω κανει και ποτε.

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 02, 2007, 09:18:11 μμ »
Μπορεις να το βαλεις να κουβαλαει τα υπαρχοντα των Ρωσσων καθως αδειαζουν τα σπιτια τους πριν την ελευση των Γερμανων....
Ενα παραδειγμα
http://www.modellismopiu.net/m+gallerie/main.php?g2_itemId=52705
http://www.modellismopiu.net/m+gallerie/main.php?g2_itemId=52707
http://www.modellismopiu.net/m+gallerie/main.php?g2_itemId=52713

κλπ κλπ :wink:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 02, 2007, 09:54:50 μμ »
Μετα απο ψάξιμο και βαση και των ιδεων που επεσαν για το Zis 5 λεω να το βαλω να σερνει ενα Μ-30 howitzer και τη καρότσα να το φορτώσω με κιβώτια πυρομαχικών ( το ειδα σε ενα κιτ της PST se 1/72 που το εχει σαn box-art).

@Panos.
To kit αυτο το εχω τσεκαρει και θελω καποια στιγμη να το παρω.

η ιδεα με τις φιγουρες δεν προχωράει λογο αυξημενης δυσκολίας, ασε που δεν εχω καθολου φιγουρες και δεν εχω κανει και ποτε.
Στον Καλφάκη θα βρεις Ρώσσους φαντάρους της Preiser που είναι κατάλληλοι για άρματα,αλλά ταιριάζουν αύκολα στην καρότσα του φορτηγού!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 02, 2007, 10:03:15 μμ »
Aλλη ιδεα...
Φορτωσε το
1. γερμανικα οπλα,μηχανες,μπετονια(κοινως λάφυρα)
ή 2. τις φιγουρες που λεει ο Γιωργος
κλπ κλπ σε ενα δρομο και διπλα ,αυτες τις φιγουρες ποδαρατα...
http://www.internethobbies.com/mtb-3517.html  (Καλφακης)
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 03, 2007, 02:53:09 πμ »
Φόρτωμα?
Κιβώτια σκέτα ίσως?
Με ένα θαυμάσιο πανί από αληθινή χαρτοπετσέτα?

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Διαχειριστής
  • Scale 1/35
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 03, 2007, 09:31:57 μμ »
μαζι σου Αλεξ, οχι και τιποτα αλλα ετσι εχω και μια πιθανότητα κάποια στιγμη να το τελειώσω... γιατι αμα μπλεξω με φιγούρες η ημερομηνία που ειπε ο Νικος ειναι πιο κοντα  :mrgreen: :mrgreen:.

Λοιπών θα τραβάει οπως ειπα το Μ-30

αυτα τα κιβώτια πως θα τα κλωνοποιησω??

έφτιαξα και μερικά ΣΑΝ τσουβαλιά με πηλό..  τοσο scratch ουτε στα όνειρα μου... κακες παρέες βλέπεις :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 03, 2007, 11:36:01 μμ »

Aν βαλεις κι αλλα απο πανω(μιας κι αυτα θα εχουν ηδη γινει πετρα),πιεσε ελαφρα με λιγο λεπτοκοκκο γυαλοχαρτο την επιφανεια τους για να γινει πιο αναγλυφη η βαλε χαρτοπετσετα με 50-50 ατλακολ-νερακι :wink:
Στο βαψιμο θα δεις την διαφορα!!!!

Για τα κιβωτια πρεπει να παρεις υλικα για καλουποκαταστασεις......εκτος αν καποιος συναδελφος σε ξελασπωσει :roll:
Βαλε μια φωνη και ολο και καποιος θα βρεθει  :wink:

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Διαχειριστής
  • Scale 1/35
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 04, 2007, 12:07:32 πμ »
λεω στο τέλος να τα σκεπάσω οπως ειπε και ο Αλεξ... και απο το περίγραμμα θα φανεί οτι ειναι τσουβαλιά

κατι παρόμοιο με αυτο που βρηκα

ωσο για το κιβώτια.. νομίζω οτι με φύλα πλαστικού ολο και κατι μπορω να κανω...(τι στο καλό εσυ ολόκληρο προβολέα έφτιαξες με αυτα  :shock:

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 04, 2007, 01:10:26 πμ »
Mπορεις να βαλεις διχτυ?
Να φαινονται λιγο παραπανω τα πραγματα αλλα χωρις πολλες-πολλες λεπτομερειες....
Φτιαξε 3 κιβωτια,βαλτα κατω και βαλε απο πανω τα δυο οριτζιναλ για λιγη λεπτομερεια παραπανω..(αν βαλεις διχτυ.)

Αν ειναι ομως να βαλεις πανι ΜΗΝ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ!!!
Τα παντα ....χαρτοκοπτικη!!! 8)
Θα φτιαξεις με χαρτονι (η βρες σπιρτοκουτα,φελιζολ κλπ)αυτο που θελεις και οταν το σκεπασεις θα εχεις μονο τις γωνιες που θα δινουν το περιγραμμα :wink:
Αντε το πολυ πολυ ,για να μην ειναι μονοτονο,να σηκωσεις την τεντα απ'την μια πλευρα και ασε ενα απο τα οριτζιναλ κιβωτια να φαινεται λιγο :wink:
Ριξ'τους κι ενα δεσιμο με σκοινι πανω απο την τεντα (καλο εφε για να χωριζεις τους ογκους-σακια--κιβωτια :wink:)και εισαι σουπερ!!

Tags: