Αποστολέας Θέμα: Ευθυγράμμιση πολυβόλων σε Corsair 1/72  (Αναγνώστηκε 1857 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Αλέξιος Κονίδης

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΡΑΦΗΝΑ
    • My Scale Models
Ευθυγράμμιση πολυβόλων σε Corsair 1/72
« στις: Ιουλίου 09, 2017, 12:50:47 μμ »
Καλημέρα σας
άργησα αλλά έχω βάλει μερικά θέματα σε παράλληλη κατασκευή και με τρώνε τα χέρια μου. Μου έπεσε μια φωτο από Ειρηνικό όπου ένα Corsair έχει αναρτηθεί σε ικρίωμα για να οριζοντιοποιηθούν τα φτερά και τα πολυβόλα ωστε να ρυθμιστούν ως προς την κατεύθυνση των βολών. Λόγω κλίμακος δεν άνοιξα καπάκια κλπ. - δεν βοηθούσε και το κιτ - οπότε έβαλα ένα μουσαμά που το έβαλαν οι μηχανικοί τάχα μου για να μην μπαίνουν σκόνες ώσπου να τελειώσουν. Τα βαρέλια είναι από 3d εκτυπωτή και οι κοκκοφοίνικες είναι σκρατσ με πηλό και κοπτικό εκτυπωτή. Σε γενικές γραμμές ήθελα να είναι αρκετά παλαιωμένο και ξασπρισμένο από τους ήλιους του Ειρηνικού και την σκόνη που το χτύπαγε με τον αέρα. Το μόνο που δεν έκανα γιατί βαρέθηκα είναι να πετάξω ολόγυρα κάλυκες που λογικά θα πρέπει να υπάρχουν όταν κάνει κανείς δοκιμές σε πολυβόλα αλλά όταν ξεβαρεθώ θα είναι σχετικά εύκολο να γίνει με συρματάκι (βολεύει λόγω κλίμακας). Ίσως να βάλω και κανένα άνθρωπο για να γεμίσει. Ωστόσο και έτσι είναι αρκετά ολοκληρωμένο. Διαθέτει επίσης και σανίδωμα πάνω από την άμμο που βάζανε πολλές φορές για να μην κολλάνε οι ρόδες. Το όλον, βρίσκεται μέσα σε ένα λάκκο που προστατεύει τα σκάφη από βόμβες πλαγιώς, χονδροειδώς κατασκευασμένο.

Ελπίζω να σας αρέσει... το επόμενο είναι siebelferry και περιμένω πως και πως τα flak κλπ. από όλη την Ελλάδα (κάθε μαγαζί έχει και ένα)!!!

Με εκτίμηση
Αλέξης

Αποσυνδεδεμένος makedon

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Ευθυγράμμιση πολυβόλων σε Corsair 1/72
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 09, 2017, 01:47:40 μμ »
Πάρα πολύ όμορφο διόραμα!! Εύγε!

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 09, 2017, 02:36:33 μμ »
Όμορφο διόραμα. Το χρώμα των ξύλων δεν μου πολυαρέσει,
καθώς φαίνεται μονότονο και ίδιο σε όλα. Επίσης ένα ψέκασμα
με κίτρινο στα φύλλα από τους φοίνικες θα έδινε λίγη ποικιλία
στο χρώμα τους.

Κοπτικός εκτυπωτής. Και τι δεν θα 'δινα να είχα έναν, αλλά για
κάτι σχετικά καλό θες 400 φεύγα γιούρος.

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 09, 2017, 03:25:08 μμ »
Όμορφη δουλειά, αλλά τα βαρέλια έπρεπε αν είναι πιο λεία επιφανειακά. Δυστυχώς φαίνονται οι γραμμές από τον εκτυπωτή. Η όλη σύνθεση όμως είναι πολύ πραγματική

• Scale 1/72
  • *
    • My Scale Models
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 09, 2017, 07:46:00 μμ »
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.... έχει μερικές ελλέιψεις τώρα που το βλέπω, αλλά με χτίκιασε και το άφησα.... θα του κάνω revisit κάποια στιγμή.

Δεν πολυφαίνεται στις φωτό αλλά στο φύλλωμα έχω περάσει ένα χακί-καφές στις άκρες και ένα εν γένει καφέ λόγω άμμου κλπ. για να δείχνουν σκονισμένα, αλλά μπορεί να θέλει και άλλο. Για τα σανίδια, είναι όντως ομοιόμορφα αλλά θεώρησα ότι η άμμος (έχοντας δουλέψει παλαιότερα στη Λιβύη) πάει παντού και καλύπτει τα πάντα με μια πουδροειδή επίστρωσή. Αναφορικά με τις βαρέλες, πάλι ο 'δαίμων' της Sony που στα κοντινά βγάζει απίστευτη λεπτομέρεια αλλά σας διαβεβαιώ ότι στο μάτι δεν φαίνεται τίποτις.... εξ ού και συνήθως ξεχνιόνται τέτοιες λεπτομέρειες σε 3d εκτυπώσεις (δηλαδή να κάτσεις να κάνεις ένα στοκάρισμα - πρέπει να γίνει αυτόματη εγκεφαλική διαδικασία!!!!). Αναφορικά δε με τον κοπτικό εκτυπωτή, προτείνω ανεπιφύλακτα τον Silhouette CURIO στα 249 EUR που κάνει εκτός από κόψιμο και χάραγμα και τρύπημα (κάποιος είχε ενδιαφερθεί παλαιότερα για να κάνει στραντζαριστη λαμαρίνα σε μικρές κλίμακες που νομίζω ότι την καταφέρνει ο curio) σε χαρτί, λεπτό μέταλλο και χαρτόνια. Πολύ τελευταίa βγήκε και ο Brother (σημαντική εταιρεία) o οποίος έχει 400+ EUR αλλά έχει το πλεονέκτημα ότι μπορείς να έχεις ένα πράμα τυπωμένο σε ένα χαρτί και απλά να το σκανάρεις σε αυτόν και να το κόψει μόνος του σύριζα στο σκανάρισμα (μεγάλη ευκολία). Ο Silhouette για να το κάνει πρέπει να του εκτυπώσεις 3 σημάδια προσανατολισμού μαζί με την εικόνα στο λογισμικό του για να το αναγνωρίσει (όχι επιτυχώς μπορώ να πώ κάθε φορά αλλά μια ακόμα εκτύπωση κόστος δεν έχει).

Αυτά για την ώρα. Όπως σας είπα επειδή με έφαγε αυτό το διόραμα (ιδίως οι φοίνικες μέχρι να βρώ τρόπο να κοπούν τα φύλλα), βαρέθηκα και θέλω να πάω για φρέσκα. Αλλά όταν κάνω revisit με κάλυκες, θα παίξω και με το χρώμα των σανιδιών με τη βοήθεια έγχρωμων βερνικιών που θα φτιάξω με βερνίκι διαφανές και χρώματα λαδιού (έτσι το σκέφτομαι δηλαδή). Παρεμπιπτόντως τα φύλλα του φοίνικα δεν είναι χαρτί γιατί το χαρτί γδέρνεται όταν το μαχαίρι κάνει τέτοιες μανούβρες (εξ ού και ο χρόνος που έφαγα μέχρι να βρώ υλικό). Η ιδέα που ήρθε κατακέφαλα ήταν να χρησιμοποιηθεί πλαστικό αυτοκόλλητο φύλλο από αυτό που ντύνουν τα βιβλία. Σας πληροφορώ ότι εκτός από low tac που είναι αυτό, το μαχαίρι γλιστράει και το κόβει με εξαιρετική λεπτομέρεια. Ασε δε που είναι πλαστικό άρα κρατάει απεριόριστα, δεν ποτίζει και βάφεται απευθείας.

Αν θέλει κανείς να του κόψω φοίνικες τώρα που μάθαμε το κόλπο, να μου στείλει σχέδιο και ποσότητα (jpg αρκεί) και αν γίνεται, του στέλνω πράμα πίσω.
Με εκτίμηση
Αλέξης

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 09, 2017, 09:05:11 μμ »
Για τον Brother μίλαγα κι εγώ αδερφέ, μόλις είδα τι
κάνει αυτός ο τύπος εδώ, ιδίως στις μικρές κλίμακες
που δουλεύω ( 1/160 - 1/87 ). Και παραθέτει και τα
σχέδια για τα φύλλα.

• Scale 1/72
  • *
    • My Scale Models
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 09, 2017, 09:33:34 μμ »
Τον είδα και εγώ τον μάγκα... πάντως τα μικρότερα φύλλα που έκοψα με τον curio είναι στο μέγεθος που δείχνει και αυτός στο βιντεο οπότε νομίζω ότι ο curio κάνει παρόμοιο αλλά με 249 EUR. Να σημειώσω όμως ότι βγαίνουν τα καινούρια Silhouette με 100 EUR παραπάνω οπότε όποιος προλάβει πρόλαβε (δυστυχώς...) μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Οχι οτι υπάρχουν και πολλοί προμηθευτές... νομίζω 2 είναι όλοι και όλοι στην Ελλάδα και ένας εξ αυτών - που έκανα την αγορά και δεν με κορόιδεψε - είναι στην Καβάλα (papercraft). Υπομονή και επιμονή.....
Με εκτίμηση
Αλέξης

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 10, 2017, 12:44:19 πμ »
Ωραία συνθεση πράγματικά και ωραία σαν ιδέα!!!
Πέτυχαν αρκετά οι φοίνικες... Βέβαια η δουλειά που κάνει ο τύπος στο βιντεάκι δεν παίζεται.
Γενικά σαν σύνολο κουπώνει αρκετά!

Προσωπικά νομίζω οτι έχει κάποια θέματα το κιτ ιδιαίτερα στις φθορές.
Θα σου πω τι δεν ταιριάζει τουλάχιστον στο δικό μου μάτι όπως βλέπω το διόραμα:
1. Πολύ λερωμένο το κιτ στο κάλυμα του κινητήρα. Γιατί να μαύρισε εκεί οταν λάδια χάνει απο πίσω?
2. Πολύ φθρά στο πάνω μέρος τις ατράκτου και με ασημί... Ακόμα και αν γινόταν ετσι θα έπρεπε να είναι χρώμα ασταριού και ασημί
3. Με τόση φθορά θέλει λίγη φθορά και ο σκελετός της καλύπτρας, τώρα φαίνεται σαν καινούριος
4. Πολύ μεγλαές καπνιές στα πυροβόλα, λερόνοταν τόσο πολύ?
5. Πολύ καθαρά σκέλη και ρόδες για τόσο ταλαιπωρημένο αεροσκάφος.
6. Οι ζώνες ήταν κόκκινες? Δεν έχω ξαναδει κόκκινες σε corsair νομίζω.

Φιλικά,
Γιάννης

Tags: