Αποστολέας Θέμα: Ελληνικό Spitfire Mk.vc 1/48 Revell  (Αναγνώστηκε 1732 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος makedon

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Ελληνικό Spitfire Mk.vc 1/48 Revell
« στις: Ιουλίου 05, 2017, 11:32:58 μμ »
Θα σας παρουσιάσω την νέα μου μοντελιστική προσπάθεια αν και πιο γαλουχημένος στα  άρματα. Ειναι το γνωστό κιτ της Ιταλερι/Revell κλπ στην 1:48 μαζί με βελτιωτικά Eduard FE246 για το πιλοτήριο.
Μέχρις στιγμής έχω ανοίξει μόνο το κουτί, και από τα μεν Eduard είμαι πολυ ευχαριστημένος. Πολύ ωραία λεπτομέρεια, χρώματα (είναι βαμμένα ήδη), με το μόνο μείον να αποτελεί το γνωστό πρόβλημα του να λυγίσουν τέτοια μικροσκοπικά κομμάτια.
Το κιτ της Revell σίγουρα δεν ειναι Tamiya σε ποιότητα καλουπιού/φινιρίσματος, για το πόσο εφάπτονται τα κομμάτια μεταξύ τους ειναι κάτι που θα το αφηγηθώ στην συνέχεια. Θα προσπαθήσω να αναπαραστήσω ένα Spitfire με μαύρο ρύγχος και "'αβαφο" σώμα της ΠΑ,κάτι που έχει ήδη επιχειρηθεί αξιότατα από άλλον μοντελιστή. Το αεροπλάνο θα συναρμολογηθεί όπως είναι από το κουτί.
Η μίμηση ειναι εξάλλου η υψηλότερη μορφή κολακείας, και μιας το συγκεκριμένο Spitfire εικάζεται ότι ήταν το πρώτο που προσγειώθηκε στο Σέδες με την απελευθέρωση της Ελλάδος, ευελπιστούμε ότι θα είναι προάγγελος και μιας δεύτερης απελευθέρωσης από τις κατοχικές δυνάμεις του νέου "ευρωπαικού" άξονα. Οι μοντελιστικές μου αρετές είναι μέτριες, ο συμβολισμός όμως μας επιτρέπει τα φτερά και τα υψηλά όρη της σκέψης.

Αποσυνδεδεμένος makedon

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Ελληνικό Spitfire Mk.vc
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 06, 2017, 11:16:31 πμ »
ʼρχισα κολλώντας τις πτέρυγες. Το αριστερό άνω κομμάτι είχε καλή επαφή, το δεξί όχι και χρειάστηκε επεμβάσεις..

Αποσυνδεδεμένος Aviator

• Δημήτρης
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Ελληνικό Spitfire Mk.vc 1/48 Revell
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 07, 2017, 01:36:40 πμ »
Καλή αρχή και ... καλό κουράγιο. Υπόψην, αν θυμάμαι καλά, στα φτερά τα καλύμματα των φωλέων των πυροβόλων θέλουν προσοχή.
Μέτρον άριστον

Αποσυνδεδεμένος makedon

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 09, 2017, 01:39:27 μμ »
Ευχαριστω Δημητρη! Γενικα δεν έχει καθόλου καλή εφαρμογή το συγκρότημα των φτερών και να δω πως θα το συνεφέρω.. Α τα παιδικά χρόνια που τα κολλούσαμε, πετούσαμε μπογια και είμασταν χαρούμενοι, χωρίς στόκους και τριψίματα... :D :D :D :D Έχει κάποιος να προτείνει κατάλληλο χρώμα για ολομεταλλικό spitfire?? Θα προσπαθήσω να αναπαραστήσω το παρακάτω:

Αποσυνδεδεμένος Νικολαος Κουζινης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 13, 2017, 06:34:02 μμ »
 ::salut:: ::salut:: ::salut:: Εχεις πιασει το νοημα και τους συμβολισμους φιλε μου Μακεδονα και συμφωνω απολυτως. Το ασημι μεταλλικο χρωμα ειναι αληθεια ειναι απο τα πιο δυσκολα. Αν μαλιστα δεν χρησιμοποιεις αερογραφο-οπως εγω- τοτε το πραγμα γινεται ακομα πιο δυσκολο. Ομως αφου δοκιμασα αρκετα ασημομεταλλικα χρωματα παρατηρησα οτι την πιο καλη προσφυση με το πινελο την εχουν το ασημι της Italeri και το  Mr.Metal color chrome silver No211  Mr Hobby. Καλη συνεχεια στο μοντελο σου που οντως εχει και ιστορικη διασταση. Αληθεια εμεις οι παλαιοτεροι ημασταν ευτυχισμενοι με τα μοντελακια απο το χαρτζιλικι μας των 10-20 δρχ(Matchbox-Arfix-VEB plastikart) και καμμια ρωγμη να ειχανε το περνουσαμε στο ντουκου-αλλωστε μου αρεσε αυτο που ειπες πιο πανω περι κολακειας-και δεν διναμε μεγαλη σημασια. Τωρα με την Revell παρα τα καυχολογηματα περι ανωτεροτητας της γερμανικης φυλης δυστυχως ειναι πολυ πισω ποιοτικα τοσο σε θεματα εφαρμογης οσο και σχεδιασμου μοντελων-το απλο το κανουν δυσκολο. Αλλα μας αλωσανε το μυαλο μας με τον μυθο της γερμανικης τεχνολογιας και οργανωσης (το βλεπουμε και στο χαλι που εφεραν την Ευρωπη) Ξεφυγα ομως και θα παρεξηγηθω στο τελος. Καλη συνεχεια

Love everybody, but never sell your sword. Paulo Coelho

Tags: