Αποστολέας Θέμα: Panzer IV Ausf H - το πρώτο μου γερμανικό άρμα 1/72 ! ! ! !  (Αναγνώστηκε 5972 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GEO

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Ηρακλειο
  • modelclub.gr
Panzer IV Ausf H - το πρώτο μου γερμανικό άρμα 1/72 ! ! ! !
« στις: Δεκεμβρίου 29, 2006, 11:01:09 πμ »
Σαν αεροπλανάς σκεφτόμουν να μπω στο μαγαζί και να χτυπήσω ένα Helcat 32άρι ..... όμως βρισκόμουν μακριά από τη γνωστή οδό , με τα γνωστά καταστήματα που εξυπηρετούνε το χόμπι μας . Έτσι βρέθηκα στο συνοικιακό μαγαζί , που δίνει έμφαση στην πώληση προιόντων σχετικών με αερομοντελισμό και λιγότερο σε στατικά κιτ . Θυμήθηκα και το φίλο Ν. Τσίτσο που μου είχε πεί παλαιότερα δεν ξέρεις τι χάνεις που δεν φτιάχνεις άρματα , κάτι για συλλογές με 72άρια κλπ και είπα να κάνω την αρχή.
το κατάστημα δεν είχε επιλογές και έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα σε δυο κομάτια της revel , panzer 72 & serman 76 . Χτύπησα το panzer καθώς η αμερικανιά μου φάνηκε πολύ λιτή .

πρώτα σχόλια :

στο μαγαζί μου κοιτάζοντας τα κουτιά μου έκανε εντύπωση το γενογός ότι το panzer εμφανίζεται στο κουτί με μήκος 9+εκατοστά ενώ για το serman αναγράφει 10+
έχω την εντύπωση ότι το σερμαν ήτανε μικρότερη κατασκευή ....
το κιτ λοιπόν είναι χρονιάς 2000 ( πολύ καλή χρονιά ... έξελεντ τσοις ) και μου φαίνεται αρκετά λεπτομερές για revel ( είμαι πρόσφατα καμένος από ένα f4 corsair και την έχω πάρει με φόβο την εν λόγω εταιρία ) 
το πλαστικό είναι αρκετά μαλακό και δουλέυεται με ευκολία σε θέματα τομών ή modifications
η ερπύστρια δίδεται σε πάρα πολλά κομάτια και  στην αρχή με τρόμαξε , τελικά δίνει ένα πάρα πολύ κάλό τελικό αποτέλεσμα
το φιλμ είναι ελάχιστο στα κομμάτια και εξαφανίζεται με τη σκέψη ....

θέμα δεύτερο

σκέφτομαι να το στήσω σε μια μικρή μακέτα ( χιονισμένη ) και να δώσω μια αίσθηση κίνησης  και για το λόγο αυτό ( και πάλι δεν είχα άλλες επιλογές στο συγκεκριμένο μαγαζί ) πήρα και ένα σετ φιγούρες ( και πάλι της revel πεζικάριοι  ) οι οποίες μου φαίνονται εκτός κλίμακας και απαράδεκτες σε λεπτομέρεια και κατασκευή . Μου φαίνονται για τα κλασικά στρατιωτάκια που τυχόν είχαμε μικροί και πλησιάζουν την 1/48 κατα τη γνώμη μου.
γυρίζω στο μαγαζί χθες με προοπτική να μου τις αλλάξουν και είδα κάποιες της academy ή dragon θα σας γελάσω οι οποίες ήτανε πολύ καλές αλλά αφορούσαν africa corps και δεν μου κάνανε . Ανοίγοντας ένα άλλο σετ αλεξιπτωτιστών , τα πράγματα ήτανε καλύτερα και ευτυχώς ο ευγενέστατος πώλητής μου τις άλλαξε αν και είχα ανοίξει το κουτί  με τα κομάντα ...να μην πάνε και εντελώς χαμένα τα Ε6,60

ερώτηση .

τι λέτε ρε παιδιά , συνδυάζονται αυτά τα δύο ?
κάποια κομάντα έχουν σηκώμενα τα μανίκια , θα επιλέξω μονο 3 - φιγούρες με κατεβασμένα τα μανίκια και χιτώνια , να τις ταιριάξω ή θα μου χαλάσουνε τη συνολική εικόνα ?
τι δουλειά έχουν οι κομάντος πίσω από το άρμα ?
Υπάρχουνε καλύτερες 72άρες φιγούρες στην αγορά ? γιατι και αυτές αν και λόγο καλύτερες από το σετ των πεζικάριων , μου φαίνονται εκτός κλίμακας ( δεν μπορεί το τυφέκιο με αναρτημένη ξυφολόγχη να είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος από το πολυβόλο του άρματος .... !

χρόνια πολλά σε όλους

southern by the grace of God

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Homo Modelistus
Απ: Panzer IV Ausf H - το πρώτο μου γερμανικό άρμα 1/72 ! ! ! !
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 29, 2006, 01:19:38 μμ »
Καλημέρα GEO και Χρόνια Πολλά !

Αυτές είναι δραστικές αλλαγές και στροφές δραματικής μορφής!  :mrgreen:    Καλωσήρθες στη σκοτεινή πλευρά !! και καλή επιτυχία στα πρώτα σου αρματικά βήματα.

Λοιπόν, ο πρώτος συνειρμός που έρχεται στο νου με αλεξιπτωτιστές και άρματα είναι η μεραρχία Hermann Goering, ή γνωστή ως Fallschirmpanzerkorps Hermann Goering κατά τα 2 τελευταία και κάτι έτη του πολέμου. - Ωραίος γλωσσοδέτης ε; ). Τοποθεσία Πολωνία, ή Αν. Πρωσσία το χειμώνα. Η μόνη ασάφεια αφορά τη στολή των αλεξιπτωτιστών, δεν είναι και τόσο βέβαιο ότι την φορούσαν οι γρεναδιέροι του συγκεκριμένου σχηματισμού. Την φορούσαν όμως άνδρες άλλων μονάδων της Luftwaffe που επιχειρούσαν μαζί με κάποιες τεθωρακισμένες μονάδες. Αυτό θα πάρει λίγο χρόνο να το πιστοποιήσω με "διευθύνσεις και ονόματα" (δηλ. μονάδες & τοποθεσίες)  :mrgreen:

Προς το παρόν λάβε λίγα ενημερωτικά για τη δράση της HG :

http://en.wikipedia.org/wiki/Hermann_G%C3%B6ring_Division#East_Prussia_-_defeat

http://www.axishistory.com/index.php?id=2639

http://www.luftwaffesociety.com/Goring.html

Κλείνω εδώ το παρόν post και θα το συμπληρώσω μόλις έχω κάτι νέο.

Υ.Γ. Μεγάλη γκάμα με φιγούρες 1/72 έχει στα καταστήματα της Ιπποκράτους.

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 29, 2006, 01:59:03 μμ »
Καλώς τον Γιωργάκη και Χρόνια πολλά
Τι έγινε ρε αποφασίσαμε να το ρίξουμε στην λάσπη???? Έτσι έτσι «Μετανοείτε αλλόθρησκοι»!!!!!!!
Το Panzer IV που αγόρασες είναι το καλύτερο στην 1/72 και είναι πανέμορφο μοντέλο (ρώτα και εμένα που έχω 5) :mrgreen:

Για φιγούρες Γιώργο πέρνα μια βόλτα από Καλφάκη ανέβα στο παταράκι και τσάκισε ότι βρεις από Praiser. Είναι super και από θέμα ποιότητας και από θεματολογία και από ακρίβια στην κλίμακα.

Υ/Γ: Ποτέ δεν θα βρεις φιγούρες 100% σωστές σε κλίμακα στην 1/72. Πάντα θα είναι κεφάλες ή Bigfoot ή ο γίγαντας Γκρισίνο!!!! Οπότε συμβιβάζεσαι με της καλύτερες δυνατές.

Αποσυνδεδεμένος GEO

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 29, 2006, 03:33:33 μμ »
Pano , με προβληματίζει το γεγονός ότι το άρμα θα βρίσκεται σε χειμερινό τοπίο , άρα και τα χιτώνια θα πρέπει να ειναι ανάλογα της εποχής.
Niko , θα κάνω και μια βόλτα από καλφάκη...

θα ήθελα να ρωτήσω το εξής , αυτά τα πλαινά ασπιδια θωράκισης , σκέφτομαι να να καταστρέψω επιμελώς .... ήτανε ιδιαίτερα ανθεκτικά σε βλήματα από 50άρι ? δηλαδή μπορούσανε να τρυπήσουν εντελώς τη θωράκιση ? εκτός κι αν τις αφαιρέσω τελέιως μιας και οι τροχοί έχουν πολύ καλό detailing για την κλίμακα .

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 29, 2006, 06:02:32 μμ »
θα ήθελα να ρωτήσω το εξής , αυτά τα πλαινά ασπιδια θωράκισης , σκέφτομαι να να καταστρέψω επιμελώς .... ήτανε ιδιαίτερα ανθεκτικά σε βλήματα από 50άρι ? δηλαδή μπορούσανε να τρυπήσουν εντελώς τη θωράκιση ? εκτός κι αν τις αφαιρέσω τελέιως μιας και οι τροχοί έχουν πολύ καλό detailing για την κλίμακα .

Αν μιλας για τα "Schurtzen" καλο θα ηταν να μην τα τρυπισεις καθος ηταν αρκετα ανθεκτικα για να κρατισουν βληματα απο 50αρι.
Μπορεις να κανεις πολλα ομως με αυτες της ποδιες.... Ενδικτικα:

1) Φθορα και τρυπιμα απο βολη Π.Χ. Pershing.... Θελει μεγαλη φθορα στο σημειο διατρισης και στραβομα στα δυπλανα ασπιδια.(Το κακο εδω ειναι οτι μιας και τρυπισε η θορακιση των Schurtzen δεν μπορεις να αφισεις την αναρτηση και τους τροχους απειραχτους κατι θα "εφαγαν" και αυτοι)

2) Αφου κοψεις τα ασπιδια ενα ενα παραλιψε ενα δυο απο καθε πλευρα....(ευκολο στην υλοποιηση και πολυ αλιθοφανες μιας και υπαρχουν χιλιαδες φοτο του τεσαριου με λειψα Schurtzen).

3) Αλαγη στην παραλαγη.... Π.Χ. Αν το οχημα ειναι βαμενο Dark yellow με whitewash ενα απο τα Schurtzen να ειναι βαμενο Dark Yellow με πρασινες λοριδες ή Panzer gray. Για ακομα καλυτερο αποτελεσμα μπορεις να παρεις ενα κοδικο Π.Χ. το 123 να τον κοψεις στη μεση και ετσι να φαινετε το μισο 2 και το 3 πανω στο διαφορετικο ασπιδιο. (Αυτη ειναι μια αναπαρασταση της πρακτικης των Γερμανων να αλλαζουν κατεστραμενα κοματια απο τα αρματα με ανταλακτικα απο αλλα αρματα!!!!)

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 29, 2006, 08:29:23 μμ »
Αυτό θα πει άμεση δράση. Όλες οι τεχνικές που περιέγραψε ο Νίκος είναι καλές, εύκολες θα τολμούσα να πω, και δίνουν έναν αέρα αληθφάνειας στην τελική παρουσίαση.

Έκανα και μια πρόχειρη έρευνα σχετικά με τα ασπίδια γιατί μου προκάλεσε το ενδιαφέρον και βρήκα τα εξής (αντιθετικά) όσον αφορά την αντοχή τους. Tα πλευρικά ασπίδια των γερμανικών αρμάτων του δεύτερου μισού του πολέμου (Schurzen) σχεδιάστηκαν και τοποθετήθηκαν κυρίως γα την αντιμετώπιση των σοβιετικών αντιαρματικών τυφεκίων, αν και οι Αγγλοαμερικανοί θεώρησαν ότι προστάτευαν και από βολές με bazooka και άλλα αντιαρματικά βλήματα.

Λόγω της συνεχούς και αδιάκοπης χρήσης των αρμάτων, τα ασπίδια αυτά φθείρονταν σχετικά γρήγορα: λάσπες, γρατζουνιές, λυγίσματα αλλά όχι "πάρα πολλά" γιατί χάνονταν επίσης εύκολα, μιας και απλά κρέμονταν από τα μεταλλικά τους στηρίγματα που ήταν προσαρμοσμένα πάνω στο άρμα.

Με πάχος ~5 mm μπορούσαν να διατρηθούν από .50 cal Browning σε αποστάσεις "μάχης" αφού είναι ένα αρκετά ισχυρό όπλο, και επίσης αναλογιζόμενοι ότι βλήματα από πενηντάρι μπορούσαν να διατρήσουν τη θωράκιση ενός ημιερπυστριοφόρου Sd.Kfz. 250 (8 - 10 mm) ή και Sd.Kfz.251 ακόμη, αλλά και να βγάλουν (σπάσουν) τις ερπύστριες ενός ελαφρού άρματος. Αν η βολή είναι από Pershing...δεν θα ήταν αρκετά μεγάλη; Αν και τα ασπίδια φέρονται να παρείχαν σχετικά αποτελεσματική προστασία και σε 75-76 mm βλήματα.

Τα διαφορετικού χρώματος και με υπολείμματα πρότερης αρίθμησης ασπίδια θα δώσουν "άλλο" αέρα στο άρμα σου GEO σίγουρα.

Όσο για το τοπίο, αν χρησιμοποιήσεις τις υπάρχουσες φιγούρες θα μπορούσες εναλλακτικά να μην βάλεις πολύ χιόνι, αλλά λάσπη δείχνοντας αρχή ή τέλος της περιόδου με τα χιόνια...και αν όχι, μάλλον να αλλάξεις φιγούρες  :mrgreen:

Εκκρεμούν ακόμη πιο συγκεκριμένες πληροφορίες και προτάσεις για συνύπαρξη αλεξιπτωτιστών και αρμάτων. Χμ...Αρδέννες είναι επίσης μια γνωστή περίπτωση, έχει και χιόνια. Θα επανέλθω...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 29, 2006, 10:45:15 μμ »
Με πάχος ~5 mm μπορούσαν να διατρηθούν από .50 cal Browning σε αποστάσεις "μάχης" αφού είναι ένα αρκετά ισχυρό όπλο, και επίσης αναλογιζόμενοι ότι βλήματα από πενηντάρι μπορούσαν να διατρήσουν τη θωράκιση ενός ημιερπυστριοφόρου Sd.Kfz. 250 (8 - 10 mm) ή και Sd.Kfz.251 ακόμη, αλλά και να βγάλουν (σπάσουν) τις ερπύστριες ενός ελαφρού άρματος.

Εχεις δικιο Παναγιωτη προφανος και μπορουσε το 50αρι να τρυπισει τα ασπιδια αλλα σε μεσες και κοντινες αποστασεις (οχι σε αποστασεις αρματομαχιας 500+μετρα). Ειναι ομως λιγο δυσκολο να αναπαραστισεις τρυπες 50αριου στην 1/72 γιατι θες τρυπανακι 0,000001 του χιλιοστου! Αν δοκιμασεις να τρυπισεις με ο,1 που ειναι το πιο ψυλο που κυκλοφορει θα εχεις ενα ομορφο "κρατηρα"  :mrgreen:

Χμ...Αρδέννες είναι επίσης μια γνωστή περίπτωση, έχει και χιόνια....

Χιονια εχει...Αλεξιπτωτιστες δεν εχει!!! Η τελευταια οργανομενη επηχειριση Γερμανων αλεξιπτωτιστων στον ΒΠΠ ηταν στην Κρητη και η αμεσος προιγουμενη στην Κορινθο μετα τους πηρε η κατω βολτα! Μονο διασπαρτες μοναδες αλεξ. εδρασαν στης Αρδενες αλλα χωρις πτωσεις κλπ κυριος ως μοναδες αναγνωρισης λογο καλυτερης εκπαιδευσης απο το στρατο!

Αποσυνδεδεμένος GEO

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 29, 2006, 10:49:17 μμ »
Παίδες ευχαριστώ για τις πληροφορίες και την άμεση απάντηση .

Σχετικά με το σχόλιο του Νίκου για το dark yellow πρέπει να διευκρινήσω ότι ύστερα από υπόδειξη του καταστήματος που ψώνησα θα χρησιμοποιήσω ένα flat white 4769 της model master σαν βάση και συνδυασμό από γκρι που χρησιμοποιώ για αεροσκάφη και έχω στοκαδούρα σαν δεύτερο χρώμα , ενώ ταυτόχρονα η ρεβελ στον οδηγό χρωμάτων του κίτ προτείνει κάποιο sand matt... υπάρχει κάπου λάθος σε αυτά ?

Αναφορικά με τις φθορές των πως διάολο λέγονται ... Schurzen ... φαντόζομαι όιτ ίχνη από βλήματα τυφεκίων ή ελαφρών πολυβόλων που έχουν εξοστρακιστεί δεν είναι υπερβολή για 1/72 σωστά ?

σόρυ εαν κουράζω με τις πολλές ερωτήσεις  :(

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 29, 2006, 11:03:17 μμ »
geo μηπως μενεις δαφνη και πας στα global

Αποσυνδεδεμένος GEO

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 29, 2006, 11:07:02 μμ »
Καλώς τον Γιωργάκη και Χρόνια πολλά
Τι έγινε ρε αποφασίσαμε να το ρίξουμε στην λάσπη???? Έτσι έτσι «Μετανοείτε αλλόθρησκοι»!!!!!!!
Το Panzer IV που αγόρασες είναι το καλύτερο στην 1/72 και είναι πανέμορφο μοντέλο (ρώτα και εμένα που έχω 5) :mrgreen:

Για φιγούρες Γιώργο πέρνα μια βόλτα από Καλφάκη ανέβα στο παταράκι και τσάκισε ότι βρεις από Praiser. Είναι super και από θέμα ποιότητας και από θεματολογία και από ακρίβια στην κλίμακα.

Υ/Γ: Ποτέ δεν θα βρεις φιγούρες 100% σωστές σε κλίμακα στην 1/72. Πάντα θα είναι κεφάλες ή Bigfoot ή ο γίγαντας Γκρισίνο!!!! Οπότε συμβιβάζεσαι με της καλύτερες δυνατές.

Αυτές οι Praiser ξέρουμε σε τι τιμή παίζουνε ?

Υ.Γ. ο καλφάκης είναι μεγάλη παγίδα , μπορεί να πας για ένα πραματάκι τόσο δα και να φύγει φορτωμένος με ένα κάρο κουτιά .... μεγάλος πειρασμός ... μπαίνεις για ένα λεπτό και κάθεσαι μια ώρα ....στο διάστημα αυτό μπορεί να έχεις αρπάξει και 200 κλήσεις ... όχι αναπάντητες , στάθευσης .... πρέπει να φτιάξει χώρο στάθμευσης για μοντελάδες ! δύσκολο με βλέπω να κατεβαίνω ....

Αποσυνδεδεμένος GEO

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 29, 2006, 11:10:15 μμ »
geo μηπως μενεις δαφνη και πας στα global

τι είναι τα global ?

που είναι η δάφνη ?

ποιος είναι ο geo ?

όχι sotiris δε μένω δάφνη , σου μοιάζω με κάποιον που ξέρεις ?

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 29, 2006, 11:23:25 μμ »

τι είναι τα global ?

που είναι η δάφνη ?

ποιος είναι ο geo ?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Το global ειναι το warming (Γκλομπαλ Γουορμινγ) :mrgreen:
Η Δαφνη ειναι σε ενα κουτακι δυπλα απο το δενδρολυβανο
Ο Geo ειναι Αγγλιστι το περιοδικο "ΓΕΟ" (κουκουρουκου οπως λεω και του Τασου) :lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 29, 2006, 11:27:12 μμ »
Δεν κουράζεις κα-θό-λου !!

Ίσα ίσα που δίνεις τροφή για σκέψη, ψάξιμο, έρευνα, γόνιμο διάλογο και ανταλλαγή και εμπλουτισμό γνώσεων.

Για το 50άρι το ξεκαθαρίσαμε. Κι εγώ σκεφτόμουν αυτό...πώς να κάνει κανεις τρύπες σε 1/72  :)

Panzer IV H και γκρι δεν συμβαδίζουν...κράτα το στοκ του χρώματος για μελλοντική χρήση.

Νίκο είσαι φυσικά "μέσα" για τους αλεξιπτωτιστές και συμφωνούμε (εννοείται!  :mrgreen: ). Μετά τις απώλειες στην Κρήτη, δεν είχε άλλες πτώσεις, χρησιμοποιήθηκαν ως "επίλεκτο" πεζικό.
(Υπήρξαν μεμονομένες περιπτώσεις, όπως στο Gran Sasso (απελευθέρωση Μουσολίνι) και στην επιδρομή στο Drvar στο αρχηγείο του Τίτο, μόνο που και στις 2 περιπτώσεις είχαμε χρήση ανεμόπτερων και άνδρες των SS και αυτό από μόνο του αποτελεί ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο). Κάπου όμως είχε πάρει το μάτι μου και επιχείρηση με πτώση...αλλά δεν θυμάμαι που, τι, ποιός, πότε και γιατί (κατατοπιστικός ε;)  :oops:

Γιατί όμως δεν είχε αλεξιπτωτιστές και στις Αρδέννες; Έστω και μεμονωμένα (του Skorzeny), ή και σαν μονάδα (3. Μεραρχία) υπηρξαν και φορούσαν τα δικά τους ρούχα & εξάρτυση. Πτώσεις μπορεί να μην εκτελούσαν πια, αλλά αλεξιπτωτιστές εξακολουθούσαν να λέγονται. (μήπως παρανόησα κάτι;)

Ίχνη από προσβολές ελαφρώ όπλων, όπως είπαμε, δεν είναι εύκολο να αναπαρατηθούν ρεαλιστικά στην 1/72. Χαρακιές, γρατζουνιές κλπ. ναι, και αν θες αποδίδεις κάποιες από αυτές νοερά σε σφαίρες. Πάντως για τα μυστικά της κλίμακας ο ειδικός είναι ο Νίκος.

Μ'αρέσουν οι υπαρξιακές ερωτήσεις και ειδικά οι απαντήσεις  :lol: :lol:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 29, 2006, 11:28:00 μμ »

Σχετικά με το σχόλιο του Νίκου για το dark yellow πρέπει να διευκρινήσω ότι ύστερα από υπόδειξη του καταστήματος που ψώνησα θα χρησιμοποιήσω ένα flat white 4769 της model master σαν βάση και συνδυασμό από γκρι που χρησιμοποιώ για αεροσκάφη και έχω στοκαδούρα σαν δεύτερο χρώμα , ενώ ταυτόχρονα η ρεβελ στον οδηγό χρωμάτων του κίτ προτείνει κάποιο sand matt... υπάρχει κάπου λάθος σε αυτά ?

Αναφορικά με τις φθορές των πως διάολο λέγονται ... Schurzen ... φαντόζομαι όιτ ίχνη από βλήματα τυφεκίων ή ελαφρών πολυβόλων που έχουν εξοστρακιστεί δεν είναι υπερβολή για 1/72 σωστά ?

σόρυ εαν κουράζω με τις πολλές ερωτήσεις  :(

Eιναι πιο σπανιο ειναι να δεις whitewash σε τεσαρι βαμενο με panzer gray.
Συνιθος ηταν πασαλειμενο πανω απο Dark Yellow. Παρε ενα Humbrol Dark Yelow περασε το βασικο και μετα κανε το whitewash με το ασπρο που σου εδωσε!

Αποσυνδεδεμένος GEO

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 29, 2006, 11:28:17 μμ »

τι είναι τα global ?

που είναι η δάφνη ?

ποιος είναι ο geo ?

Το global ειναι το warming (Γκλομπαλ Γουορμινγ) :mrgreen:
Η Δαφνη ειναι σε ενα κουτακι δυπλα απο το δενδρολυβανο
Ο Geo ειναι Αγγλιστι το περιοδικο "ΓΕΟ" (κουκουρουκου οπως λεω και του Τασου) :lol: :lol: :lol:
να σου πω ... δε κάνεις ένα quote λίγο πιο πάνω γαι να κάνουμε δουλειά σήμερα ? έχω βάλει στόχο να panzaρω μέχρι τις 2 πρωί  :lol: :lol: :lol:
 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Scale 1/35
  • *
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 29, 2006, 11:28:35 μμ »
ακυρο ,ειχα βρει στα e-global(ιντερνετ καφε) στην Δαφνη,στον σκληρο του Η/Υ ενα φακελο που ελεγε GEO και ειχε σωσμενες φοτο απο το Modeclub,και νομισα οτι μπορει να εισαι εσυ .

Αποσυνδεδεμένος GEO

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 29, 2006, 11:34:49 μμ »

σόρυ εαν κουράζω με τις πολλές ερωτήσεις  :(

Eιναι πιο σπανιο ειναι να δεις whitewash σε τεσαρι βαμενο με panzer gray.
Συνιθος ηταν πασαλειμενο πανω απο Dark Yellow. Παρε ενα Humbrol Dark Yelow περασε το βασικο και μετα κανε το whitewash με το ασπρο που σου εδωσε!

νομίζω ότι θα γινότανε μεγάλη π@π@ριά ... εγώ είχα την εντύπωση ότι το βασικό είναι το white τελικά είναι το dark yellow της humbrol ? 

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 29, 2006, 11:37:15 μμ »
Κάπου όμως είχε πάρει το μάτι μου και επιχείρηση με πτώση...αλλά δεν θυμάμαι που, τι, ποιός, πότε και γιατί (κατατοπιστικός ε;)  :oops:

Ισως Νορμανδια. Καπου ειχα διαβασει για μια επιχειρηση με ανεμοπτερα (και ρηψεις αλεξιπτωτιστων)που ειχε γινει αρκετο καιρο μετα την αποβαση κοντα στο φθινοπορο σε καποιο χωριο της Γαλλιας αλλα εχω γερασει πια και δεν θυμαμε ουτε της πηγες μου :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Γιατί όμως δεν είχε αλεξιπτωτιστές και στις Αρδέννες; Έστω και μεμονωμένα (του Skorzeny), ή και σαν μονάδα (3. Μεραρχία) υπηρξαν και φορούσαν τα δικά τους ρούχα & εξάρτυση. Πτώσεις μπορεί να μην εκτελούσαν πια, αλλά αλεξιπτωτιστές εξακολουθούσαν να λέγονται. (μήπως παρανόησα κάτι;)

Τα ειπες ολα!!! Δεν παρανοησες ακριβως το ιδιο ειπα και εγω "Μονο διασπαρτες μοναδες αλεξ. εδρασαν στης Αρδενες αλλα χωρις πτωσεις κλπ κυριος ως μοναδες αναγνωρισης λογο καλυτερης εκπαιδευσης απο το στρατο!" :wink:

Αποσυνδεδεμένος GEO

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 29, 2006, 11:41:27 μμ »
ακυρο ,ειχα βρει στα e-global(ιντερνετ καφε) στην Δαφνη,στον σκληρο του Η/Υ ενα φακελο που ελεγε GEO και ειχε σωσμενες φοτο απο το Modeclub,και νομισα οτι μπορει να εισαι εσυ .

καμμία σχέση , δεν μου αρέσει ο καφές που σερβίσουν στο internet και δεν έχω πάει ποτέ  :lol:
sotiris μη με παρεξηγείς το χιούμορ μου είναι παράξενο ....

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Scale 1/35
  • *
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 29, 2006, 11:42:17 μμ »
οκ δεν υπαρχει προβλημα

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 29, 2006, 11:44:54 μμ »
νομίζω ότι θα γινότανε μεγάλη π@π@ριά ... εγώ είχα την εντύπωση ότι το βασικό είναι το white τελικά είναι το dark yellow της humbrol ? 

Γιαβολ Χερ Κομανταντ!!!! :mrgreen:
Τα αρματα ευτασαν κακην κακος στη Ρωσσια και ειδαν οι Φριτσιδες οτι οι Ρωσσοι τα αναγνωριζαν χωρις καν να φυγουν απο της θεσεις τους. Οποτε σου λεει ο αρχηγος "Βγαλε μια διαταγουλα να τα πασαλειψουμε με ασπρο να μην φαινονται". Και αυτο ακριβος εκαναν στην αναπαυλα των μαχων. Επερναν μπατανοβουρτσες και πασαλειβαν το αρμα με ασπρο χρωμα, ασβεστη, μαρμαροσκονη ή οτι εβρισκαν ευκαιρο τελως παντων. Υπαρχει και τεσαρι με whitewash απο καθαρο χιονι!!!!!!! Σαν κ@υλωμεν0ς χιονανθρωπος με ροδες ηταν!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος GEO

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 29, 2006, 11:45:30 μμ »
Κάπου όμως είχε πάρει το μάτι μου και επιχείρηση με πτώση...αλλά δεν θυμάμαι που, τι, ποιός, πότε και γιατί (κατατοπιστικός ε;)  :oops:

Ισως Νορμανδια. Καπου ειχα διαβασει για μια επιχειρηση με ανεμοπτερα (και ρηψεις αλεξιπτωτιστων)που ειχε γινει αρκετο καιρο μετα την αποβαση κοντα στο φθινοπορο σε καποιο χωριο της Γαλλιας αλλα εχω γερασει πια και δεν θυμαμε ουτε της πηγες μου :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Τα ειπες ολα!!! Δεν παρανοησες ακριβως το ιδιο ειπα και εγω "Μονο διασπαρτες μοναδες αλεξ. εδρασαν στης Αρδενες αλλα χωρις πτωσεις κλπ κυριος ως μοναδες αναγνωρισης λογο καλυτερης εκπαιδευσης απο το στρατο!" :wink:

σε λίγο θα πιστέψω ότι εσείς οι δύο είσαστε πράκτορες των γερμανων ...
έχετε κάποια πρόταση για δέντρα από εταιρία που έχετε δοκιμάσει ?
μου φαίνεται δε το γλυτώνω το παταράκι ....

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 29, 2006, 11:57:13 μμ »
σε λίγο θα πιστέψω ότι εσείς οι δύο είσαστε πράκτορες των γερμανων ...
έχετε κάποια πρόταση για δέντρα από εταιρία που έχετε δοκιμάσει ?
μου φαίνεται δε το γλυτώνω το παταράκι ....
Να σαι σίγουρος ότι δεν το γλυτώνεις,γιατί κι εκεί θα βρεις δέντρα που θέλεις... :mrgreen:
επίσης θα βρεις ένα όμορφο σετάκι της Preiser με φαντάρους που περπατάνε και ένα άλλο με τανκίστες.Αν θυμάμαι καλά 8,90 και 12,90EUR
Μια άλλη ωραία ιδέα που θα εφαρμόσω στο δικό μου IV,είναι να βάλεις κομμάτια από ερπύστριες η από τεσσάρι ή από T-34 στα μπροστινά σημεία του θώρακα για πρόσθετη προστασία!
Παιδιά μην ξεχνάμε ότι μπορεί να το κάνει backdate σε Ausf G early, mid, ή late με Panzer Grey και whitewash. :wink:
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Δεκεμβρίου 30, 2006, 12:09:22 πμ »
Παιδιά μην ξεχνάμε ότι μπορεί να το κάνει backdate σε Ausf G early, mid, ή late με Panzer Grey και whitewash. :wink:

Ναι αλλα μην ξεχναμε οτι το Whitewash πανω σε Dark Yellow ειναι οπως λες και εσυ πιο ομορφο :mrgreen:

Υ/Γ: Εγω ποτε δεν το πιστεψα αυτο! Ειμαι πιο πολυ του Panzer Gray πριν το whitewash. :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #24 στις: Δεκεμβρίου 30, 2006, 12:14:10 πμ »
Πσστ, Χανς, μου φαίνεται ότι το βγωμερό γουγούνι μας κατάλαβε ότι είμαστε της Γκεστάπο...σήκωσε τον γιακά της καμπαγντίνας σου, χαμήλωσε το γείσο του καπέλου σου και πάμε να κγυφτούμε στη σκοτεινή γωνία.... :shock:  :lol:

Κεφάλαιο "αλεξιπτωτιστές" έκλεισε.

Για το θέμα του χρώματος του άρματος (dark yellow και πασάλειμμα ομοιόμορφο ή μη με λευκό) "αναπαύω την υπόθεσή μου (I rest my case)  :lol: :lol:  Tsitsos rules.

Παράθεση
Υπαρχει και τεσαρι με whitewash απο καθαρο χιονι!!!!!!! Σαν κ@υλωμεν0ς χιονανθρωπος με ροδες ηταν!!! Mr. Green Mr. Green Mr. Green
    :mrgreen: :D

Δεντράκια με τα χιόνια που επιθυμείς να βάλεις, μάλλον δεν θα έχουν φύλλωμα. Δεν είναι ανάγκη να αγοράσεις - αρκει να βρεις κλαδάκια ή ρίζες νατουρέλ (φυσικές)  :mrgreen:. Βέβαιααααα, αν θες να πας από Ιπποκράτους....[size=08pt]θα βρεις και τις φιγούρες που λέγαμε[/size]  :mrgreen:

Προσοχή στην ώρα διαμονής εντος των καταστημάτων - Κίνδυνος υπερθέρμανσης πορτοφολίου, χεριών  :mrgreen:

Πολύ ευθυμία βλέπω στο post αυτό... :)

Συμπλήρωμα: μου φαίνεται ότι τώρα είναι που δεν την γλυτώνεις την επίσκεψη... :)

Ναι, και Ausf G βεβαίως-βεβαίως (με μικροαλλαγίτσες)......α, και ΜΗΝ ρωτήσεις τι είναι αυτό διότι τότε ανοίγονται ακόμη περισσότερες δυνατότητες και θα πελαγώσεις  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Δεν θα κλεισει αυτό το Post.....κι εγώ θα έλεγα πως η αντίθεση γκρι+άσπρου τραβάει περισσότερο το μάτι. Που να βάλει και περισσότερα χρώματα στην παραλλαγή  δηλαδή... :mrgreen:      μήπως να του δείχναμε του ανθρώπου μερικές φωτογραφίες ή και κάποιο site έτσι να πάρει καμμιά ιδέα; (ωχ,....φυτίλια)

Tags: