Αποστολέας Θέμα: Uschi van der rosten - Metal polishing powder  (Αναγνώστηκε 1310 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giorgosv78

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
  • modelclub.gr
Uschi van der rosten - Metal polishing powder
« στις: Μαΐου 30, 2017, 09:02:37 μμ »
Δοκίμασα την σκόνη του τίτλου σε mustang που φτιάχνω τώρα.Το αποτέλεσμα μου φαίνεται καλό..

Θα ήθελα να ακούσω και άλλες γνώμες όμως, και επίσης, αν κάποιος το έχει δουλέψει πρόταση για βερνίκι μετά, ώστε να μην χαθεί το μεταλλικό εφέ (μια πρόχειρη δοκιμή που έκανα με gloss spray βερνίκι-λούζοντας το όμως..- φαίνεται στο fw της τελευταίας φωτό..όπως και να χει θα πειραματιστώ με όσα βερνίκια έχω διαθέσιμα όμως να δούμε που θα κάτσει..
Το μοντέλο έχει ψεκαστεί με surfacer 1200 και gloss black-  η σκόνη είναι η chrome
Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.
Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.
Click to see the original size.Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος wavelet

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Λευκωσία
  • Goddammit
Απ: Uschi van der rosten - Metal polishing powder
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 30, 2017, 10:27:25 μμ »
Την εχω δουλέψει σε άρματα στα οποία δεν χρειάζεται (τουλάχιστον εγώ προσωπικά δεν περνάω) βερνίκι στο τέλος.  Και είναι πολύ καλή. Πιστεύω όμως ότι, ανεξαρτήτως τι μεταλλική σκόνη θα χρησιμοποιήσεις, το οποιοδήποτε βερνίκι θα θολώσει την γυαλάδα της. Αυτό συμβαίνει και με το φανταστικό liquid chrome marker της Molotow που δεν στεγνώνει οπότε αναγκαστηκά χρειάζεται βερνίκι και χάνει την γυαλάδα του.
I scream, you scream, we all scream for ice cream.

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 30, 2017, 10:29:03 μμ »
Λοιπόν μικρό update. Καθότι δεν είμουν ευχαριστημένος με την κάλυψη και ήθελε κ άλλο τρίψιμο ακόμα, αποφάσισα να περάσω την σκόνη με αερογράφο σε μοντέλο δοκιμής.Ευχάριστη έκπληξη λοιπόν. Χρησιμοποίησα 95αρι οινόπνευμα (το leveling thinner δεν δούλεψε) και ψεκάστηκε πολύ εύκολα με κινέζο αερογράφο ( 0.8 )
Click to see the original size.Click to see the original size.
 Το μοντέλο ήταν άμεσα στεγνό για τρίψιμο, και νομίζω καλύτερο (και πάρα πολύ πιο εύκολα) απο πρίν

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 30, 2017, 10:33:59 μμ »
Την εχω δουλέψει σε άρματα στα οποία δεν χρειάζεται (τουλάχιστον εγώ προσωπικά δεν περνάω) βερνίκι στο τέλος.  Και είναι πολύ καλή. Πιστεύω όμως ότι, ανεξαρτήτως τι μεταλλική σκόνη θα χρησιμοποιήσεις, το οποιοδήποτε βερνίκι θα θολώσει την γυαλάδα της. Αυτό συμβαίνει και με το φανταστικό liquid chrome marker της Molotow που δεν στεγνώνει οπότε αναγκαστηκά χρειάζεται βερνίκι και χάνει την γυαλάδα του.
Με απογοήτευσες τώρα γιατί μ αρέσει όπως βγαίνει και είναι και πανεύκολο .. Τέσπα θα το παλέψω και είδομεν. Στην χειρότερη, το καλό που έχει είναι ότι αφαιρείτε σχετικά έυκολα και με νερό, οπότε ένα ρεσετ στο μαυρό απο κάτω δεν θα πρέπει να είναι πρόβλημα..

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 05, 2017, 07:35:55 μμ »
Μια μικρή ενημέρωση στην χρήση της σκόνης για όποιον ενδιαφέρεται. Έβαλα alclad (μίξη white aluminum με gunmetal) πάνω στο πανελ των εξατμίσεων (απο κάτω είχε την σκόνη περασμένη πάνω σε Humbrol gloss black)  και με την αφαίρεση των ταινιών μασκαρίσματος, το χρώμα έφυγε σαν φλούδα μαζί με την ταινία! Να πώ ότι την ταινία την έβγαλα αμέσως μετά το ψέκασμα..Η πλάκα είναι ότι η σκόνη απο κάτω δεν έφυγε!?? (στις φωτό έχω ήδη τρίψει λίγο την περιοχη..)
Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.

Tags: