Αποστολέας Θέμα: P-47D Razorback - "Passionate Patsy" Lt. Ralph Barnes 58th FG, 1/48 Tamiya  (Αναγνώστηκε 12345 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
Απ: P-47D Razorback - Lt. Alber Schaffle By Tamiya
« Απάντηση #25 στις: Μαΐου 29, 2017, 10:10:58 μμ »
Οκ κατάλαβα...κοίτα δεν είμαι και πολύ φαν αυτών των τεχνικών τυπου ζωγραφικής....Δεν μου αρέσουν και γενικά, κατά την γνώμη μου, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Τωρα...αυτός το έχει κάνει πάνω σε δερμα...εσύ έχεις μέταλλο..οπότε δεν παιζει...και μάλλον θα γινόταν καλύτερα αν έκανες ένα εντονο λίγο wash.
Αυτή είναι η άποψή μου....περί ορέξεως κολοκυθόπιτα... ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: :lol: :lol: :lol:

Γιάννης

Συμφωνω απολυτα με τον Γιαννη. Απο εκει και περα περι ορεξεως βεβαια...

Συνεχισε να κανεις καλη δουλεια και μη στεκεσαι τοσο σε φωτογραφιες και τεχνικες που βλεπεις.

Να πω την αλήθεια το σκεύτηκα αυτό με το μέταλο... Αλλά επίσης σκεύτηκα ότι έτσι κι αλλιώς η ζώνη μια σκιά θα την κάνει. Προφανώς στο μέταλο πολύ πιο απαλή από οτι στο μαξιλάρι.
Δεν μπορώ να πω οτι κι εγώ ενθουσιάστικα με την συγκεκριμένη ιστορία... Είπα να το δοκιμάσω δεν νομίζω να το ξανακάνω έτσι κι αλλιώς... Ξενίζει λίγο και στα δικά μου μάτια... Αν και στην πραγματικότητα και από μια λογική απόσταση δεν φαίνεται τόσο έντονα όσο στην φωτογραφία.

Ευχαριστώ και τους 2 σας για το χρόνο και την βοήθεια!!! :) ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 18, 2017, 08:30:17 μμ »
Λίγη πρόοδος μετά από αρεκτό καιρό!

Το κοκπιτ μονταρίστηκε και ολοκληρώνεται σιγά σιγά:

Και ένα close up στον πίνακα:

Έχουν προχωρήσει και κάποιες εργασίες στις πτέρυγες κλπ που θα δούμε στην συνέχεια!!! :)

Τα σχόλια σας ευπρόσδεκτα και χρήσιμα!  ::eusa_whistle:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #27 στις: Ιουνίου 18, 2017, 09:06:22 μμ »
Μια χαρά μέχρις εδω....αν και λίγο δύσκολο να δουμε τις φωτό...δεν δοκιμάζεις σαν thumbnail??
Τον πίνακα με τι χρωμα, τον έβαψες? Βγάζει λίγο κοκκο, βέβαια είναι σε μεγένθυνση η φωτό....
Επίσης γιατί πέρασες με γκρί το περιγραμμα των οργάνων?? Αν είναι στεγνό πινέλο...είναι έντονο και πολύ ανοικτό.
Στην πραγματικότητα το περίγραμμα ήταν πολύ ψιλό και με όχι τόση διαφορά στο contrast!! Πιστεύω Γιάννη ότι για την κλίμακα είναι έντονο.
Όλα αυτά βέβαια θέλοντας να δωσουμε έμφαση στην λεπτομέρεια...μην παρεξηγηθώ κιόλας!!!  :lol: :lol: :lol:

Γιάννης
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 18, 2017, 10:25:17 μμ »
Μια χαρά μέχρις εδω....αν και λίγο δύσκολο να δουμε τις φωτό...δεν δοκιμάζεις σαν thumbnail??
Τον πίνακα με τι χρωμα, τον έβαψες? Βγάζει λίγο κοκκο, βέβαια είναι σε μεγένθυνση η φωτό....
Επίσης γιατί πέρασες με γκρί το περιγραμμα των οργάνων?? Αν είναι στεγνό πινέλο...είναι έντονο και πολύ ανοικτό.
Στην πραγματικότητα το περίγραμμα ήταν πολύ ψιλό και με όχι τόση διαφορά στο contrast!! Πιστεύω Γιάννη ότι για την κλίμακα είναι έντονο.
Όλα αυτά βέβαια θέλοντας να δωσουμε έμφαση στην λεπτομέρεια...μην παρεξηγηθώ κιόλας!!!  :lol: :lol: :lol:

Γιάννης

Δεν σου τις ανοίγει? Βέβαια τις ανοίγει στο photobucket..  αλλά θα έπρεπε να τις ανοίγει.
Σαν thumbs τα έχω βάλει υπάρχει καλύτερη επιλογή από αυτή?

Το βασικό χρώμα πρέπει να είναι  gunze αν δεν κάνω λάθος γιατί τον έβαψα 2 φορές
Ο κόκος δεν φαίνεται χωρίς μεγενθυνση αλλά δεν ξέρω αν είναι από το χρώμα, απο την χαλκομανία ή από το βερνύκι.
Στην φωτο πράγματι φαίνεται κάτι σαν κόκος αλλά στην πραγματικότητα δεν το φαίνεται.

Με το περίγραμμα πάλι τεχνική Villalba είναι για το συγκεκριμένο κοκπτι.
Πράγματι είναι λίγο έντονο, όχι οσο στην φωτό βέβαια αν το δεις με γυμνό μάτι.
Ίσως με στεγνό πινέλο να γινόταν καλύτερο τελικά.

ΥΓ. Εσύ έμφαση στην λεπτομέρια? Δεν θα το πιστεύει κανείς!!!! Εννοείτε οτι εμένα με βοηθάνε οι σχετικές παρατηρήσεις... :)

Αποσυνδεδεμένος ΖΑΦ

• ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΠΑΤΡΙΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΧΙΟΣ - ΞΑΝΘΗ
  • ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 18, 2017, 10:51:24 μμ »
Πολύ ωραία η δουλειά σου μέχρι στιγμής αν και κάπως σκοτεινές οι φωτογραφίες. Καλή συνέχεια.
 ::salut::
GOOD MORNING VIETNAM
Στέλιος

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 18, 2017, 11:16:01 μμ »
Πολύ ωραία η δουλειά σου μέχρι στιγμής αν και κάπως σκοτεινές οι φωτογραφίες. Καλή συνέχεια.

Ευχαριστώ ΖΑΦ.
Είναι και οι φωτογραφίες, είναι και λίγο πιο σκούρο το πράσινο... Γενικά είναι λίγο σκοτεινό το κοκπιτ... :)

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #31 στις: Οκτωβρίου 03, 2017, 08:20:30 μμ »
Μετά από αρκετό καιρό και μικρή αλλαγή των σχεδίων του καμουφλάζ τα βασικά χρώματα του έπεσαν!!!

Αρχικά πλέον πάμε για το:

Ιδού και το βάψιμο:

Τα χρώματα είναι όλα Gunze: Λευκό laquer, Olive Drab & Natural Grey από κάτω.

Σχόλια και παρατηρήσεις όπως πάντα καλοδεχούμενα και χρησιμότατα!!!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Οκτωβρίου 04, 2017, 10:09:52 πμ »
Γιάννη όσο μπορω να δω, μια χαρά φαίνεται. Μην κάνεις ξεθωριάσματα!!!!! Βρώμισμα από πάνω και μπορείς να παίξεις και με ωμά λάδια!!
Όταν λες λευκο λακέρ, τι εννοείς για το άσπρο? Μπας και εννοείς γκλός??
Λοιπόν Gunze, αστα να στεγνώσουν πολύ καλά, να μην μυρίζουν (θα πρότεινα 4-5 μέρες)...και βερνικάκι από πάνω θα πρότεινα ταμιγια αρκετά αραιωμένο και απαλά χεράκια. Ανάμεσα στα χεράκια μπορείς να γυαλίζεις με κάνα 2χίλιαρο!!!!
Αυτά για την ωρα, και ....αφου άλλαξες προφίλ, άλλαξε και το θέμα στο τόπικ!! :wink: :wink:

Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Yankee

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #33 στις: Οκτωβρίου 04, 2017, 03:57:19 μμ »
Μπράβο πολύ ωραίο!

P-47 στον Ειρηνικό πολύ ωραία και όχι συνηθισμένη επιλογή. Το τριγωνικό/τραπέζιο πάνελ που καλύπτεται από την καλύπτρα το έχεις μασκάρει ή το έχεις βάψει και αυτό OD?

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #34 στις: Οκτωβρίου 04, 2017, 05:01:08 μμ »
Γιάννη όσο μπορω να δω, μια χαρά φαίνεται. Μην κάνεις ξεθωριάσματα!!!!! Βρώμισμα από πάνω και μπορείς να παίξεις και με ωμά λάδια!!
Όταν λες λευκο λακέρ, τι εννοείς για το άσπρο? Μπας και εννοείς γκλός??
Λοιπόν Gunze, αστα να στεγνώσουν πολύ καλά, να μην μυρίζουν (θα πρότεινα 4-5 μέρες)...και βερνικάκι από πάνω θα πρότεινα ταμιγια αρκετά αραιωμένο και απαλά χεράκια. Ανάμεσα στα χεράκια μπορείς να γυαλίζεις με κάνα 2χίλιαρο!!!!
Αυτά για την ωρα, και ....αφου άλλαξες προφίλ, άλλαξε και το θέμα στο τόπικ!! :wink: :wink:

Γιάννης
Καλησπέρα Γιάννη!!!
Καθόλου άνοιγμα στα χρώματα λες?
Το άσπρο είναι το Mr Color C1 οπότε εννοώ λάκερ :)

Έλεγα να μην περάσω βερνίκι να περάσω Klear με πινέλο και Tamiya to satin στο τέλος. Πιστεύεις οτι θα είναι καλύτερο και με gloss Tamiya?
Έχεις δίκιο θα αλλάξω και το τοπικ.

Μπράβο πολύ ωραίο!

P-47 στον Ειρηνικό πολύ ωραία και όχι συνηθισμένη επιλογή. Το τριγωνικό/τραπέζιο πάνελ που καλύπτεται από την καλύπτρα το έχεις μασκάρει ή το έχεις βάψει και αυτό OD?

Ευχαριστώ!!!
Το έχω βάψει OD και αυτό. Νομίζω οτι έτσι ήταν και δεν ήταν στο χρώμα του πιλοτηρίου.
Κάνω λάθος?

Τέλος δεν έχω βάψει ακόμα το εσωτερικό των flaps το οποίο θα πρέπει να ήταν ασημί σωστά?

Αποσυνδεδεμένος Yankee

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #35 στις: Οκτωβρίου 04, 2017, 10:01:22 μμ »
Μια χαρά είναι που το έχεις βάψει OD. Το τμήμα αυτό ήταν ίδιο με το χρώμα των εξωτερικών επιφανειών (όπως και στα P-40). Στα άβαφα razorback μπορούσε να είναι άβαφο ή NG.

Το εσωτερικό των φλαπ ήταν ίδιο χρώμα με το υπόλοιπο της πτέρυγας. Για ένα P-47 βαμένο από το εργοστάσιο* με OD/NG, θα έχεις OD για το χείλος προσβολής του φλάπ και  NG για το "εσωτερικό" τμήμα της κάτω πτέρυγας εντός του οποίου "φώλιαζε" το φλαπ στην κλειστή θέση. Καλό είναι να έχεις υπόψη ότι σπάνια άφηναν τα φλαπς στην κάτω θέση στην διάρκεια του πολέμου. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι ποτέ δεν τα άφηναν. Σε ένα -Μ δικό μου πχ τα άφησα κάτω για λόγους οπτικού ενδιαφέροντος αν και οι περισσότερες φωτό (αλλά όχι όλες) τα έδειχναν πάνω.

Επίσης OD υπήρξαν και τα σκέλη από όσο ξέρω.

*Σε περιπτώσεις που ξαναβάφτηκε άλλο χρώμα το αεροπλάνο σε επίπεδο μονάδας μπορείς να πετύχεις "άβαφα" τα τμήματα των φλαπς που αναφέρεις. Για παράδειγμα 56th FG.

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
P-47D Razorback - "Passionate Patsy" Lt. Ralph Barnes 58th FG
« Απάντηση #36 στις: Οκτωβρίου 04, 2017, 10:38:56 μμ »
Μια χαρά είναι που το έχεις βάψει OD. Το τμήμα αυτό ήταν ίδιο με το χρώμα των εξωτερικών επιφανειών (όπως και στα P-40). Στα άβαφα razorback μπορούσε να είναι άβαφο ή NG.

Το εσωτερικό των φλαπ ήταν ίδιο χρώμα με το υπόλοιπο της πτέρυγας. Για ένα P-47 βαμένο από το εργοστάσιο* με OD/NG, θα έχεις OD για το χείλος προσβολής του φλάπ και  NG για το "εσωτερικό" τμήμα της κάτω πτέρυγας εντός του οποίου "φώλιαζε" το φλαπ στην κλειστή θέση. Καλό είναι να έχεις υπόψη ότι σπάνια άφηναν τα φλαπς στην κάτω θέση στην διάρκεια του πολέμου. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι ποτέ δεν τα άφηναν. Σε ένα -Μ δικό μου πχ τα άφησα κάτω για λόγους οπτικού ενδιαφέροντος αν και οι περισσότερες φωτό (αλλά όχι όλες) τα έδειχναν πάνω.

Επίσης OD υπήρξαν και τα σκέλη από όσο ξέρω.

*Σε περιπτώσεις που ξαναβάφτηκε άλλο χρώμα το αεροπλάνο σε επίπεδο μονάδας μπορείς να πετύχεις "άβαφα" τα τμήματα των φλαπς που αναφέρεις. Για παράδειγμα 56th FG.
Αρχικά ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!!!
Δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο βάφτηκε στο εργοστάσιο ή στην μονάδα.
Με ένα ψάξιμο που έκανα δεν βρήκα διαφωτιστηκές φωτογραφίες να πω την αλήθεια.
Όσο για τα φλαπς κι εγώ κάτω θα τα αφήσω... έχω κωλήσει ήδη τα σχετικά στηρίγματα οπότε δεν έχω πλεον επιλογή γι αυτό.

Τα σκέλη θεωρούσα οτι ήταν αλουμίνιο. Οι οδηγίες τουλάχιστον έτσι το δείχνουν. Είσαι σίγουρος για το OD?
Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον και την βοήθεια.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Yankee

• Scale 1/144
  • *
Απ: P-47D Razorback - "Passionate Patsy" Lt. Ralph Barnes 58th FG
« Απάντηση #37 στις: Οκτωβρίου 05, 2017, 09:16:02 πμ »
Καλημέρα

Το αεροπλάνο που φτιάχνεις ήταν από το εργοστάσιο έτσι βαμμένο. Λίγες και συγκεκριμένες ήταν οι περιπτώσεις που αλλάζαν χρώμα στην μονάδα. Γιαυτό και σου ανέφερα την 56η.

Τα σκέλη ήταν συνήθως OD. Έχω ακούσει και περιπτώσεις για το άνω μέρος OD και το κάτω κοντά στον τρόχο ασημένιο (silver lacquer). Έγχρωμες φωτό από razorback (1942-1945) δείχνουν ξεκάθαρα OD. Σε αρχικές και σε πολύ μεταγενέστερες παρτίδες (blocks) θα έβαζα ασημί σκέλη. Σε ενδιάμεσες, OD.

Ελπίζω να σε βοήθησα. Καλή συνέχεια με την κατασκευή!

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #38 στις: Οκτωβρίου 05, 2017, 09:22:41 πμ »
Καλημέρα Γιάννη,
Η γνώμη μου είναι ναι όχι ξεθωριάσματα, ότι κάνεις κάντο από πάνω, το πιο ασφαλές είναι με ωμα λάδια με παραπλήσιες αποχρώσεις, ώστε να αποδώσεις την φθορά φυσιολογικά.
Τα χρωματα να τα αφησεις να στεγνώσουν καλα!!
Γιάννη, το γυαλιστερο βερνικάκι το θέλεις όχι για να γυαλισεις το μοντέλο αλλά για να έχεις μια όσο το δυνατόν πιο λεια επιφάνεια για τα ντέκαλς (το αν θα βάλεις ακρυλικο, λακερ ή έναμελ έχει να κάνει με το wash που θα κάνεις μετά) για να αποφύγεις φαινόμενα silvering. Αν η επιφάνεια που έχεις τωρα, σαν βαση, είναι ήδη λεια, λόγω των χρωμάτων που έβαψες, περνας βερνικάκι από πάνω την σφραγιζεις και συνεχίζεις. Και ναι θα σου πρότεινα μοντελιστικό βερνίκι με αερογράφο, αρκετά αραιωμένο, λεπτά χεράκια!! Όχι πινέλο και klear, αλλά αυτή είναι η δικιά μου γνώμη. Λάβε επίσης υπόψιν ότι το klear στεγνώνει γρήγορα και κοκκαλιάζει....μπορεί να έχεις θέμα με τα gunze από κάτω!!!!
Αυτα από μένα, καλή συνέχεια και ότι θες να κάνεις, κάντιο πρωτα κάπου αλλου, και μετά στο μοντέλο!!!  8) 8)

Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #39 στις: Οκτωβρίου 06, 2017, 12:32:02 πμ »
Καλημέρα

Το αεροπλάνο που φτιάχνεις ήταν από το εργοστάσιο έτσι βαμμένο. Λίγες και συγκεκριμένες ήταν οι περιπτώσεις που αλλάζαν χρώμα στην μονάδα. Γιαυτό και σου ανέφερα την 56η.

Τα σκέλη ήταν συνήθως OD. Έχω ακούσει και περιπτώσεις για το άνω μέρος OD και το κάτω κοντά στον τρόχο ασημένιο (silver lacquer). Έγχρωμες φωτό από razorback (1942-1945) δείχνουν ξεκάθαρα OD. Σε αρχικές και σε πολύ μεταγενέστερες παρτίδες (blocks) θα έβαζα ασημί σκέλη. Σε ενδιάμεσες, OD.

Ελπίζω να σε βοήθησα. Καλή συνέχεια με την κατασκευή!

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες εννοείτε οτι με βοήθησες!!
Φαντάζομαι οι ζάντες NG...

Καλημέρα Γιάννη,
Η γνώμη μου είναι ναι όχι ξεθωριάσματα, ότι κάνεις κάντο από πάνω, το πιο ασφαλές είναι με ωμα λάδια με παραπλήσιες αποχρώσεις, ώστε να αποδώσεις την φθορά φυσιολογικά.
Τα χρωματα να τα αφησεις να στεγνώσουν καλα!!
Γιάννη, το γυαλιστερο βερνικάκι το θέλεις όχι για να γυαλισεις το μοντέλο αλλά για να έχεις μια όσο το δυνατόν πιο λεια επιφάνεια για τα ντέκαλς (το αν θα βάλεις ακρυλικο, λακερ ή έναμελ έχει να κάνει με το wash που θα κάνεις μετά) για να αποφύγεις φαινόμενα silvering. Αν η επιφάνεια που έχεις τωρα, σαν βαση, είναι ήδη λεια, λόγω των χρωμάτων που έβαψες, περνας βερνικάκι από πάνω την σφραγιζεις και συνεχίζεις. Και ναι θα σου πρότεινα μοντελιστικό βερνίκι με αερογράφο, αρκετά αραιωμένο, λεπτά χεράκια!! Όχι πινέλο και klear, αλλά αυτή είναι η δικιά μου γνώμη. Λάβε επίσης υπόψιν ότι το klear στεγνώνει γρήγορα και κοκκαλιάζει....μπορεί να έχεις θέμα με τα gunze από κάτω!!!!
Αυτα από μένα, καλή συνέχεια και ότι θες να κάνεις, κάντιο πρωτα κάπου αλλου, και μετά στο μοντέλο!!!  8) 8)

Γιάννης

Ευχαριστώ Γιάννη!!! Ναι αυτό το κακό το έχει το Klear (για το αμερικάνικο μιλάω πάντα). Κατά τα άλλα είναι ευκολία...
Βέβαια πράγματι μια φορά μου έχει κάνει κρακελάρισμα σε gunze!!!
Αποχρώσεις στα λάδια το ξανασυζητάμε!!! γιατι φαντάζομαι εννοείς φίλτρα... Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο με τα ωμά λάδια.

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #40 στις: Οκτωβρίου 06, 2017, 08:02:47 πμ »
Ναι Γιάννη για το κρακελάρισμα μιλάω!!! Την εχω πιει και εγω την πορτοκαλάδα, και ήταν και ο λόγος που παράτησα τα Gunze!!! Αυτός και άλλοι!!! :lol: :lol:
Όσον αφορά τα λάδια...ναι για φιλτρα μιλάω...blending τα λάδια, διάφορες αποχρώσεις κοντά στην βασική!!

Αλλά....βλέπεις πότε θα το κάνεις, μετά τα σηματα και το wash και αφου έχεις περάσει από πάνω ένα σατέν βερνικάκι, ούτε γκλός, ούτε ματ!!
Αποτέλεσμα...

Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος michalis20

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερατσίνι - Πειραιάς
  • Μιχάλης Σορώτος, IPMS#426
« Απάντηση #41 στις: Οκτωβρίου 06, 2017, 04:03:47 μμ »
Πολύ ωραίο βάψιμο Γιάννη  ::good_job_smilie::
Τις φωλεές του συστήματος προσγείωσης τις έχεις μασκάρει με blue-tack :?:
Καλή συνέχεια με τις φθορές ::salut::
The Modelling Sting

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #42 στις: Οκτωβρίου 07, 2017, 08:12:42 μμ »
Ναι Γιάννη για το κρακελάρισμα μιλάω!!! Την εχω πιει και εγω την πορτοκαλάδα, και ήταν και ο λόγος που παράτησα τα Gunze!!! Αυτός και άλλοι!!! :lol: :lol:
Όσον αφορά τα λάδια...ναι για φιλτρα μιλάω...blending τα λάδια, διάφορες αποχρώσεις κοντά στην βασική!!

(Image removed from quote.)

Αλλά....βλέπεις πότε θα το κάνεις, μετά τα σηματα και το wash και αφου έχεις περάσει από πάνω ένα σατέν βερνικάκι, ούτε γκλός, ούτε ματ!!
Αποτέλεσμα...

(Image removed from quote.)

Γιάννης
Ευχαριστώ Γιάννη!!!
Το έχω δοκιμάσει κι εγώ αλλά δεν μου είχε κάτσει καλά!!!
Θα ξαναδοκιμάσω η αληθεία είναι να δούμε τι θα γίνει...

Πολύ ωραίο βάψιμο Γιάννη  ::good_job_smilie::
Τις φωλεές του συστήματος προσγείωσης τις έχεις μασκάρει με blue-tack :?:
Καλή συνέχεια με τις φθορές ::salut::
Ευχαριστώ πριγκιψ μου!!! Αντε καλά τελειώματα και σε σένα!!!
Ναι με blue tack είναι οι φωλαίες... Τωρα που θα το βγάλω θα δούμε αν έχει περάσει κάτι... :)

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #43 στις: Νοεμβρίου 26, 2017, 09:31:38 μμ »
Γεια σας και πάλι μετά από αρκετό καιρό!!!

Τελείωσε το decaling και το βάψιμο των περισσότερων λεπτομερειών:
(Το κάλυμμα του κινητήρα δεν είναι κολλημένο)

Οι χαλκομανίες πολύ καλής ποιότητας (aftermarket)

Μου μένει το σύστημα προσγείωσης και πάμε για weathering!!! :)

Τα σχόλια και η κριτική σας όπως πάντα ευπρόσδεκτή!! (Βαράτε αλύπητα) ::salut::

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #44 στις: Νοεμβρίου 26, 2017, 10:03:28 μμ »
Α πολύ ωραίο δείχνει, που να γίνει και το wash κιόλας, εκεί θα δείξει ακόμα περισσότερο!
Για προχώρα.....! ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #45 στις: Νοεμβρίου 27, 2017, 09:32:15 μμ »
Ωραιότατο και το κίτρινο cowling του πάει πολύ! ::thumbleft:: Μου βάζεις φωτιές να ξεκινήσω και γω το δικό μου στην 1/72 αλλά θα κοιτάξω να κρατηθώ. :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Ορεστης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
« Απάντηση #46 στις: Νοεμβρίου 28, 2017, 02:11:40 μμ »
Απ' όσο μπορώ να δω στις φωτό σου το πας πάρα πολύ ωραία.Ειρηνικού P-47 δεν βλέπουμε
συχνά και είναι και πολύ αγαπημένο μου θέμα.Ακολούθα την τεχνική φθορών του Γιάννη και
θα βγει πανέμορφο.Τις φωτό μην τις τραβάς κόντρα στο φως! Φώτιζε την πλευρά που θέλεις
να δείξεις.
Καλή συνέχεια.

Ορέστης.

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #47 στις: Νοεμβρίου 29, 2017, 01:10:32 πμ »
Ευχαριστώ για τα σχόλια και χαίρομαι που σας αρέσει!!!
Βαράτε βέβαια αν βλέπετε καμιά βελτιώσει που θα μπορούσε να γίνει!

Ορέστη ευχαριστώ για την συμβουλή της φωτογράφισης. Θα το δοκιμάσω στις επόμενες και ελπίζω να είναι καλύτερο το αποτέλεσμα.

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #48 στις: Νοεμβρίου 29, 2017, 06:46:40 πμ »
Gunze + Clear είναι η βασική μέθοδος που χρησιμοποιώ και δεν μου έχουν δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα.
Εννοείται βέβαια με αερογράφο και όχι με πινέλο...
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #49 στις: Νοεμβρίου 29, 2017, 06:49:48 πμ »
Γιατί δεν σου έκατσε εδώ?

Φιλικά,