Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.... έχει μερικές ελλέιψεις τώρα που το βλέπω, αλλά με χτίκιασε και το άφησα.... θα του κάνω revisit κάποια στιγμή.
Δεν πολυφαίνεται στις φωτό αλλά στο φύλλωμα έχω περάσει ένα χακί-καφές στις άκρες και ένα εν γένει καφέ λόγω άμμου κλπ. για να δείχνουν σκονισμένα, αλλά μπορεί να θέλει και άλλο. Για τα σανίδια, είναι όντως ομοιόμορφα αλλά θεώρησα ότι η άμμος (έχοντας δουλέψει παλαιότερα στη Λιβύη) πάει παντού και καλύπτει τα πάντα με μια πουδροειδή επίστρωσή. Αναφορικά με τις βαρέλες, πάλι ο 'δαίμων' της Sony που στα κοντινά βγάζει απίστευτη λεπτομέρεια αλλά σας διαβεβαιώ ότι στο μάτι δεν φαίνεται τίποτις.... εξ ού και συνήθως ξεχνιόνται τέτοιες λεπτομέρειες σε 3d εκτυπώσεις (δηλαδή να κάτσεις να κάνεις ένα στοκάρισμα - πρέπει να γίνει αυτόματη εγκεφαλική διαδικασία!!!!). Αναφορικά δε με τον κοπτικό εκτυπωτή, προτείνω ανεπιφύλακτα τον Silhouette CURIO στα 249 EUR που κάνει εκτός από κόψιμο και χάραγμα και τρύπημα (κάποιος είχε ενδιαφερθεί παλαιότερα για να κάνει στραντζαριστη λαμαρίνα σε μικρές κλίμακες που νομίζω ότι την καταφέρνει ο curio) σε χαρτί, λεπτό μέταλλο και χαρτόνια. Πολύ τελευταίa βγήκε και ο Brother (σημαντική εταιρεία) o οποίος έχει 400+ EUR αλλά έχει το πλεονέκτημα ότι μπορείς να έχεις ένα πράμα τυπωμένο σε ένα χαρτί και απλά να το σκανάρεις σε αυτόν και να το κόψει μόνος του σύριζα στο σκανάρισμα (μεγάλη ευκολία). Ο Silhouette για να το κάνει πρέπει να του εκτυπώσεις 3 σημάδια προσανατολισμού μαζί με την εικόνα στο λογισμικό του για να το αναγνωρίσει (όχι επιτυχώς μπορώ να πώ κάθε φορά αλλά μια ακόμα εκτύπωση κόστος δεν έχει).
Αυτά για την ώρα. Όπως σας είπα επειδή με έφαγε αυτό το διόραμα (ιδίως οι φοίνικες μέχρι να βρώ τρόπο να κοπούν τα φύλλα), βαρέθηκα και θέλω να πάω για φρέσκα. Αλλά όταν κάνω revisit με κάλυκες, θα παίξω και με το χρώμα των σανιδιών με τη βοήθεια έγχρωμων βερνικιών που θα φτιάξω με βερνίκι διαφανές και χρώματα λαδιού (έτσι το σκέφτομαι δηλαδή). Παρεμπιπτόντως τα φύλλα του φοίνικα δεν είναι χαρτί γιατί το χαρτί γδέρνεται όταν το μαχαίρι κάνει τέτοιες μανούβρες (εξ ού και ο χρόνος που έφαγα μέχρι να βρώ υλικό). Η ιδέα που ήρθε κατακέφαλα ήταν να χρησιμοποιηθεί πλαστικό αυτοκόλλητο φύλλο από αυτό που ντύνουν τα βιβλία. Σας πληροφορώ ότι εκτός από low tac που είναι αυτό, το μαχαίρι γλιστράει και το κόβει με εξαιρετική λεπτομέρεια. Ασε δε που είναι πλαστικό άρα κρατάει απεριόριστα, δεν ποτίζει και βάφεται απευθείας.
Αν θέλει κανείς να του κόψω φοίνικες τώρα που μάθαμε το κόλπο, να μου στείλει σχέδιο και ποσότητα (jpg αρκεί) και αν γίνεται, του στέλνω πράμα πίσω.