Καλησπερίζω όλους τους συμφορουμίτες.
Το μοντέλο πολύ πιθανά να το ξέρετε - κυρίως οι παλιότεροι - καί ίσως κάποια στιγμή να το είχατε φτιάξει.
Academy/Minicraft F-5B, γνωστό βέβαια καί ως Τ-38Α. Από τις "πατέντες" της Ακάντεμυ να πουλάει τα κίτ της με άλλα σήματα καί κουτιά! Αυτό που διαθέτω (βλέπετε σχετική φωτό) καί δίνει κανονικά η εταιρεία είναι το F-5B.
Αν δεν με απατά η μνήμη μου ως κατασκευαστικό είχε παρουσιαστεί καί στο περιοδικό Modelling, πρίν από κάτι δεκαετίες.
Γενικότερα από σχόλια που έχω διαβάσει κατα καιρούς, η κλίμακα είναι 1/50 παρά 1/48. Εγώ μετρώντας το μήκος της ατράκτου, βρίσκω πως πλησιάζει σε 48αρι. Το θέμα ίσως είναι στις πτέρυγες/πτερύγια, καί στο πλατος της ατράκτου. Δυστυχώς, δεν έχω το κίτ της Κινέτικ για να έκανα συγκρίσεις.
Το άλλο μειονέκτημα της κατασκευής είναι η ελλιπής βιβλιογραφία αλλά καί το λίγο φωτογραφικό υλικό που διαθέτω (υπήρχε σε μορφή φίλμ ΑΛΛΑ ας όψεται η άτιμη η υγρασία

του παταριού).
Από λεπτομέρεια.... ανύπαρκτη καί όπου υπάρχει ανακριβής (θα δείτε τα σκέλη καί θα καταλάβετε)! Πριτσίνια στο φούλ! Γραμμώσεις...σχεδόν άλλα-ντάλον!
Όποτε, το ερώτημα που προκύπτει είναι, γιατί να φτιάξω ένα τέτοιο "χρέπι"; Απάντηση δεν μπορώ να δώσω παρα μόνο άμα μαζευτούμε όλοι οι "χρεπεράδες" καί κάνουμε γκρούπ-θεραπυ, να καταλήξω κάπου!!!
Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας καί τα λέμε με την συνέχεια του T-38A εεεε F-5B (ελπίζω!) το Σαββατοκύριακο.