Αποστολέας Θέμα: Βοήθεια για διόρθωση λάθος κατα το βαψιμο  (Αναγνώστηκε 1590 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος akira

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Βοήθεια για διόρθωση λάθος κατα το βαψιμο
« στις: Μαρτίου 28, 2017, 11:25:27 πμ »
Κατα το βαψιμο σε ενα canadair πουφτιαχνω εκανα μια βλακεια με το μασκαρισμα με αποτελεσμα να βαψω κοκκινο στο ενα πλαινο κομματι του μοντελου. Μη εχοντας εμπειρια για να διορθωσω το λαθος μου περασα αρχικα με κιτρινο χρωμα πανω απο το λαθος μου (αφου το κοκκινο στρωμα ειχε στεγνωσει) αλλα το κοκκινο ήταν ακομα εμφανες, συνεχιζοντας την βλακεια μου με μια μπατονετα μουσκεμενη με αζαξ προσπαθηνα να καθαρισω το συγκεκριμενο σημειο και απο βλακεια μου και παλι εφτασα στο ασταρι (γκρι σκουρο χρωμα). Βλακειας συνεχεια περασα το κομματι αυτο με λιγο ασπρο χρωμα και μετα με αρκετες στρωσεις κιτρινου με τον αερογραφο και εφτασα το σημειο που δειχνω στην φωτο. Οι λεπτομεριες εχουν χαθει κατω απο τις πολλες στρωσεις χρωματος και ακομα ειναι εμφανες το λοαθος που εκανα. Θα ηθελα συμβουλες για να διορθωσω το λαθος μου (αν διορθωνεται)

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
Απ: Βοήθεια για διόρθωση λάθος κατα το βαψιμο
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 28, 2017, 08:28:13 μμ »
Καλησπέρα,

Αν δεν βαριέσαι, ξεβαψέ το όλο, αστάρωσε καί βάψε.

Διαφορετικά, ξεβάφεις μόνο το σημείο που θεωρείς ότι έχει γίνει η "πατάτα".
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος akira

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 28, 2017, 10:21:17 μμ »
για ξεβαμα τι να βαλω αζαξ, οινοπνευμα ή το ecoremover που εχω; εχω βαψει με vallejo και ασταρι της humbrol

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 29, 2017, 11:52:04 πμ »
Καλημέρα,

Εξαρτάται με τί χρώματα έχεις βάψει το Κανανταίρ. Με ακρυλικά ή με σμάλτα;

Αζαξ για να ξεβάψω μοντέλο δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Το οινόπνευμα έχει κάνει την δουλειά του πάνω σε ακρυλικά, αλλά για μικρες επιφάνειες.

Το Ecoremover δεν το ξέρω. Αν είναι προϊόν καθαρά για μοντελιστική χρήση τοτε ναί, αυτο να χρησιμοποιησείς.

Υπάρχει βέβαια και η κλασική καί επιβεβαιωμένη για την επιτυχία της μέθοδο, αυτή του Φόρνετ (καθαριστικό για φούρνους κουζίνας).

Όταν με το καλό ολοκληρώσεις την κατασκευή σου ανέβασε να δούμε φωτογραφίες.

Σπάνια βλέπουμε Κανανταίρ στο φόρουμ.

::salut::
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος zithon-tasos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 29, 2017, 12:04:08 μμ »
Εμενα προσωπικα το ecoremover δεν με εχει βοηθησει.....ναι μεν ξεβαφει αν και οχι τοσο αποτελεσματια, αλλα αφηνει μετα μια κολλωδες επιφανεια που δεν φευγει ευκολα. Οσο για το δικο σου θεμα, καλυτερα ξεβαψε το ολοκληρο με οινοπνευμα αν ειναι ακρυλικο το χρωμα πιστευω θα γινει μια χαρα η δουλεια. Το κιτρινο απο μονο του ειναι απο τα πιο δυσκολα χρωματα, οποτε οτι και να κανεις απο πανω δεν θα το πετυχεις.....

REMOVE BEFORE DIVE

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 29, 2017, 10:29:43 μμ »
Αν είναι ακρυλικά μπλούμ σε Azax. Τους απαυτώνει τό τάμ τιριρί σε χρόνο dt.
Αν είναι σμάλτα, ψέκασμα με Mr. Muscle (για φούρνους), κλείσιμο σε σακκούλα για μερικές ώρες και μετά ξέπλυμα κάτω από νερό :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 30, 2017, 12:36:53 πμ »
Εμένα το ecoremover με βοηθάει, ιδίως σε λεπτομέρειες, επειδή είναι παχύρρευστο και τοποθετείται ελεγχόμενα. Στο Vallejo θα έχεις σίγουρα αποτέλεσμα. Συνεπώς αν θες να ξεβάψεις μόνο το συγκεκριμένο κομμάτι, δοκίμασε με αυτό. Ίσως χρειαστεί να επιμείνεις περισσότερο από μία φορές για να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Αλλιώς πας με azax-fornet.

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 30, 2017, 01:24:17 πμ »
για ξεβαμα τι να βαλω αζαξ, οινοπνευμα ή το ecoremover που εχω; εχω βαψει με vallejo και ασταρι της humbrol
χρησιμοποιησε το airbrush cleaner.

Αποσυνδεδεμένος akira

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 30, 2017, 03:03:22 μμ »
ευχαριστω για τις απαντησεις, τελικα καταφερα να ξεβαψω το μισο μοντελο, μιας και σημεια τηε ουρας βρηκα προβλημα και στο στοκαρισμα, χρησιμοποιωντας φωτιστικο οινοπνευμα (το κοινο μπλε οινοπνευμα) και βαμβακι, το χρωμα εφυγε χωρις κανενα προβλημα. ειχα κιτρινο vallejo, ασπρο υποστρωμα humbrol/vallejo και αρκετο απο το γκρι ασταρι της humbroll και μαλλον θα κανω και το υπολοιπο μοντελο.

Tags: