Αποστολέας Θέμα: Με το Λαϊκό Στρατό μέχρι τη Νικη...  (Αναγνώστηκε 2035 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος diehard

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
Με το Λαϊκό Στρατό μέχρι τη Νικη...
« στις: Φεβρουαρίου 10, 2017, 11:20:58 μμ »
Όλα από τη Zvezda στην 1/35.
Το Ba 10 κατασκευάσθηκε σε διάστημα πολλών ετών και δοκιμάστηκαν διάφορες τεχνικές βαφής και παλαίωσης.
Αρχικά βάφτηκε με σμάλτο και περάστηκε με σκουρότερη απόχρωση από λάδια ζωγραφικής, που "μάζεψα" με πινέλο, Αφού στέγνωσε έκανα dry brushing με ανοικτότερη απόχρωση του πράσινου σε λάδι ζωγραφικής.
Αφού πέρασαν αρκετά χρόνια και το αποτέλεσμα δεν με ικανοποιούσε, επανήλθα με weathering με διάφορες αποχρώσεις λαδιών.
Και πάλι το αποτέλεσμα δε μου άρεσε και έμεινε για κανα δυο χρόνια στο ράφι.
Στο τέλος βαρέθηκα να το βλέπω μισοτελειωμένο και με την τεχνική του σφουγγαριού του πρόσθεσα σκουριές και φθορές στο χρώμα.
Πρόσθεσα λάσπη με μίγμα από χωματάκι του θεού και σκόνες αγιογραφίας, που κόλλησα με λευκή κόλλα και wash με λάδια ζωγραφικής.
Οι στρατιώτες βάφτηκαν πριν από αρκετά χρόνια με σμάλτα και περάστηκαν με λάδια ζωγραφικής.
Η βάση είναι dow βαμμένο με ακρυλικά, σκόνες αγιογραφίας, ο νερόλακκος γεμίστηκε με humbrol clear fix και λίγο χρώμα.

Παρακαλώ να είστε ευγενικοί γιατί νευριάζω εύκολα.

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
Απ: Με το Λαϊκό Στρατό μέχρι τη Νικη...
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 10, 2017, 11:51:17 μμ »
Μια χαρά είναι.

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 10, 2017, 11:56:37 μμ »
χρωματικα-δλδ το πρασινο του οχηματος, οι στολες και τα κρανη των στρατιωτων μου αρεσουν πολυ.νομιζω το σετ πρεπει να ειναι για '43-'45.Η επιγραφη στο πλαι ειναι τοπ.Και το βαψιμο στα ματια του στρατιωτη αριστερα μπροστα που παταει πανω στο πεζουλι ειναι  πετυχημενο.
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 11, 2017, 12:10:47 πμ »
Αυτό φίλε μου που θα πρότεινα - στο επόμενο πλέον -
είναι λίγο μεγαλύτερη βάση καθώς φαίνεται λίγο
πνιγμένη η σκηνή. Επίσης δεν συνιστώ αυτού του
είδους τους θάμνους καθώς δεν φαίνονται αληθοφανείς.
Όμορφο στήσιμο, το δέντρο πολύ καλό, καθώς και το
λάσπωμα στο όχημα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 11, 2017, 08:22:35 πμ »
Γενικά είναι όμορφο και έχεις πετύχει την απαιτούμενη κίνηση.... Θα συμφωνήσω επίσης με τον KWSTAS για τους θάμνους (η βάση, προσωπικά, μου αρέσει κατά τα άλλα). Μία ακόμα παρατήρηση (αν το όχημα δεν είναι κολλημένο στη βάση, διορθώνεται εύκολα), αφορά στον μπροστά δεξιό τροχό (ο αριστερός, δεν φαίνεται καλά): φαίνεται σαν να είναι σκονισμένο μόνο το αριστερό μισό του. Επίσης, θα πρέπει να σκονίσεις και τα εσωτερικά των διπλών τροχών.....

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος diehard

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 12, 2017, 11:16:13 πμ »
Δεκτά όλα.
Τελικά θα πρέπει πρώτα να βγαίνουν κάποιες φωτο και στη συνέχεια να ολοκληρώνεται το μοντέλο.
Το σημάδι του καλουπιού στην μπροστά αριστερή ρόδα όντως φαίνεται, απορώ πως δεν το είδα με γυμνό μάτι.
Προφανώς τότε που συναρμολογήθηκε, στο απώτερο παρελθόν, δεν συνήθιζα να λιμάρω το πέλμα.
Το μέγεθος της βάσης οφείλεται στην έλλειψη χώρου. Για τους θάμνους τι μου προτείνετε ; γιατί ως επαρχιώτης δεν βρίσκω τα πάντα εύκολα...

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 12, 2017, 11:31:36 πμ »
Για τους θάμνους τι μου προτείνετε ; γιατί ως επαρχιώτης δεν βρίσκω τα πάντα εύκολα...

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 12, 2017, 11:38:20 πμ »
...
Τελικά θα πρέπει πρώτα να βγαίνουν κάποιες φωτο και στη συνέχεια να ολοκληρώνεται το μοντέλο.
...
Ακόμα καλύτερα, είναι να ανεβαίνει μια δουλειά σταδιακά, ούτως ώστε από στάδιο σε στάδιο της κατασκευής/βαψίματος, αν κάτι μας έχει ξεφύγει ή παίρνει βελτίωση, να μπορούν οι φίλοι συνφορουμίτες να μας... το υποδείξουν :wink: :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 12, 2017, 11:44:03 πμ »
Καλή δουλειά είναι. Το σημάδι του καλουπιού στο πέλμα (εγώ το βλέπω στο δεξί τροχό, δεξί του οχήματος όχι δεξί όπως κοιτάζουμε) νομίζω ότι διορθώνεται εύκολα με λίγο γυαλόχαρτο. Πώς δεν το είδες; Φυσιολογικό είναι. Ό,τι και να κάνουμε πάντα θα μας ξεφύγει κάτι. ʼλλωστε στις φωτογραφίες τα πράγματα μεγεθύνονται και φαίνονται οι ατέλειες, ενώ όταν κοιτάμε το πραγματικό μοντέλο αυτά δεν φαίνονται. Για αυτό και καμιά φορά δεν έχει σημασία.
Θα συμφωνήσω και εγώ ότι είναι λίγο πηγμένο αλλά δεκτό και το επιχείρημα της έλλειψης χώρου (κοινό πρόβλημα).
Για τους θάμνους έγραψε τη συνταγή ο Κώστας, θα πρόσθετα ότι από αυτούς που έχεις βάλει, κανά δύο που έχουν πιο λεπτό φύλλωμα είνα ΟΚ.
Για το δέντρο έχω άλλη γνώμη. Δεν είναι κακό και είναι σίγουρα καλοδιαλεγμένο. Αλλά δεν με πολύ ενθουσιάζει γιατί παραείναι αληθινό (δυσκολεύομαι να δω δέντρο στην 1:35 και βλέπω ένα κλαδί στην 1:1). Δεν έχει σημασία γιατί σίγουρα κάνει τη δουλειά του αφού σε άλλους άρεσε και ίσως έχω άδικο.
Και λίγη προσοχή στις φωτογραφίες να φωτίζονται σχετικά ομοιόμορφα γιατί όπως τις έβγαλες κάποια σημεία είναι στη σκιά και σε κάποια πέφτει ο ήλιος. Καλύτερα να ήταν όλο στη σκιά.

Αποσυνδεδεμένος diehard

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 12, 2017, 12:42:37 μμ »
Για το δέντρο έχω άλλη γνώμη. Δεν είναι κακό και είναι σίγουρα καλοδιαλεγμένο. Αλλά δεν με πολύ ενθουσιάζει γιατί παραείναι αληθινό (δυσκολεύομαι να δω δέντρο στην 1:35 και βλέπω ένα κλαδί στην 1:1). Δεν έχει σημασία γιατί σίγουρα κάνει τη δουλειά του αφού σε άλλους άρεσε και ίσως έχω άδικο.

Παραδόξως, θα συμφωνήσω μαζί σου.
Ωστόσο έκανα κάποια προσπάθεια, βάφοντας το με λάδια.

Και λίγη προσοχή στις φωτογραφίες να φωτίζονται σχετικά ομοιόμορφα γιατί όπως τις έβγαλες κάποια σημεία είναι στη σκιά και σε κάποια πέφτει ο ήλιος. Καλύτερα να ήταν όλο στη σκιά.

Δυστυχώς με τις φωτό δεν το έχω. Ότι έβγαλε το φτηνιάρικο samsung j5 κινητό μου.

Tags: