ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ > Ξύλινα Πλοία

Fregata La Renommee

<< < (5/60) > >>

Chemist:
Αυτονόητο είναι ότι ο κάθε ένας έχει τις απόψεις του και τη φιλοσοφία του που φυσικά είναι σεβαστές
Καλό βράδυ
Γ.

vagelischantziaras:
Την  καλησπέρα  μου .

Μια πολύπλοκη  και συνάμα  δύσκολη  κατασκευή  ( χαρακτηρίζεται  σαν ολόκληρη  αν και αποτελείται  από
 αρκετά   τμήματα , στη συγκεκριμένη  κατασκευή  από επτά  ανά τμήμα)  είναι  οι  "scalmi  di cubia "  που μαζί
 με το (caposesto )  ο πρώτος  νομέας,  σχηματίζουν την πλώρη. 
Η  δυσκολία  βρίσκεται  στη  σφηνοειδή  μορφή  , μεγάλη  και  διαφορετική  κλίση  του κάθε τμήματος , που σε
 αναγκάζει  να  αφήσεις αρκετά  μεγάλη  ποσότητα  ξύλου  στο  εσωτερικό του ,  που   στη  συνέχεια   πρέπει να
αφαιρεθεί ,   αφού  εφαρμόζουν  τα επί  μέρους  τμήματα  .
 Όπως  θα δείτε στις  φωτογραφίες  ,  για  να  μπορέσω   να  τοποθετήσω  τα διάφορα τμήματα  έκανα  χρήση
 μιας βοηθητικής   κατασκευής   ιδία  με την  καρίνα της  πλώρης  ( ruota di prua ) .
Με συγχωρείται για την ξενόγλωσση  ορολογία  αλλά  δεν γνωρίζω την ονομασία στα Ελληνικά  κάποιος  γνώστης  πρέπει  να βοηθήσει  .

Βαγγελης

vagelischantziaras:
Την καλημέρα  μου σ' όλους .
 Μια  πρόβα  πριν  περάσω  στην  οριστική   τοποθέτηση  των  νομέων .
  Πρέπει   να  γίνει   ένας  έλεγχος   της  σωστής   κοπής  και  εφαρμογής   στο  ναυαθρο   του κάθε  επί
 μέρους  νομέα  ,να  γίνουν  οι   πρώτες   διορθώσεις  και  το  πρώτο  πέρασμα  με  γυαλόχαρτο  ,μια εξομάλιση  των ατελειών  του κοψίματος .   
Μια  διαδικασία  ρουτίνας  αλλά  και  ευχαρίστησης   , τελικά  αρχίζεις  να  αντιλαμβάνεσαι   την  μορφή   του σκάφους  .
Βαγγελης

Thanasis:
Γιά άλλη μία φορά θαυμάζω την υπομονή σου (που εγώ δεν έχω...) :!:
Καλή διασκέδαση...  :D
Thx

vagelischantziaras:
Θανάση  σ' ευχαριστώ , είναι πράγματι  όπως τα λες και εγώ  απορώ  με την υπομονή μου ,και δεν μου μένει 
παρά  να το διασκεδάζω   διαφορετικά  θα το εγκατέλειπα  .......αλλά μέχρι  στιγμής ...... το παλεύω .

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση