Αποστολέας Θέμα: Βοηθεια με χρωματα για F16  (Αναγνώστηκε 5358 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος alexanderb

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος-Αθήνα
Απ: Βοηθεια με χρωματα για F16
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 27, 2017, 12:51:02 πμ »
Πολυ φοβαμαι οτι θα μπουκωσει αν ξαναριξω και αλλα χρωματα και θα χασω γραμωσεις . Ξεχασα να αναφερω οτι και με τα model master αλλα και με τα humbrol που χρειαστηκε καποια στιγμη να ξεβαψω το fornet δεν εκανε απολυτως τιποτα μετα απο μια μερα κλεισμενο μεσα σε σακουλα . Δεν ξερω γιατι αλλα με τα χρωματα αυτα εχω τρελαθει τελειος.Πολυ γρηγορο στεγνωμα και δεν ξεβαφουν με τιποτα .Λες να μην το ξεβαψω ?
Το έχουμε ξαναπεί το FORNET του έχουν αλλάξει σύνθεση και είναι πολύ ήπιο..Mr Muscle για ενάμελ τα σκίζει.. Αλλά δε χρειάζεται μια ολόκληρη μέρα..Μόλις υγροποιηθεί ο αφρός μετά δεν κάνει δουλειά...Ίσως να κάνει σε κομμάτια που είναι βυθισμένα στο ρευστοποιημένο αφρό αλλά αυτά θα πρέπει να είναι ή μικρά ή με ελάχιστο ύψος για να καλύπτονται από αυτό..Αν επιμένουν τα χρώματα με άλλη μια φορά και δε θα μείνει τίποτα..

Αποσυνδεδεμένος btcc

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 27, 2017, 12:55:08 πμ »
Λοιπον επειδη δεν μπορουσα να περιμενω μεχρι το πρωι να βρω μια λυση . Την λυση την εδωσε το μαγικο μου υγρο που δεν το αποχωριζομαι ποτε και θυμηθηκα οτι πολλες φορες εχω ξεβαψει πραγματα με αυτο . Εδω να αναφερω οτι ειναι η σειρα μου να βοηθησω και εσας αν και δεν ειμαι σιγουρος αν το ξερετε ιδη . Το υγρο ονομαζεται blue kleen και κανει παπαδες . Ειναι περιπου σαν το swaz αλλα πιο ηπιο . Μεσα σε 5 λεπτα με μια οδοντοβουρτσα εγινε ετσι .

Βεβαια αν το χρησιμοποιουσα με χαρτοπετσετα μπορουσα να βγαλω μονο το λαθος χρωμα αλλα επειδη θα μου αφηνε ελαφρυ αποχρωματισμο στην κατω επιφανεια αποφασισα να το κανω με αρκετο υγρο και να το ξεβαψω ολοκληρο .Οσο πιο πολυ το αφηνεις πανω τοσο πιο δραστικο γινετε , Με στεγνο περασμα καθαριζει επιφανειακα .Πλαστικα και κολλες δεν επιρεαζει .
Και το εν λογω υγρο ειναι αυτο

Το αγoραζω περιπου 2.5 με 3 ευρω απο την περιοχη μου σε καταστημα σιδηρικων και ειναι σε συσκευασια του 1lit.Υπαρχει και σε συσκευασια των 5 λιτρων
Αυριο θα κανω πιο σχολαστικο καθαρισμα και θα ακολουθησω την συμβουλη σας να κολησω το καθετο ωστε να μην φενεται η ενωση .

Αποσυνδεδεμένος Immortal

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 04, 2017, 04:05:25 μμ »
Το FS 36231 είναι το κύριο χρώμα των περισσότερων cockpit αεροσκαφών αμερικανικής κατασκευής. Είναι ελάχιστα πιο σκούρο από το FS 36251 που είναι το σωστό για την παραλλαγή των περισσότερων ελληνικών F-16. Στις φωτογραφίες όμως των block 52 advanced της τελευταίας παραγγελίας παρατηρώ ότι το ουδέτερο-σκούρο γκρι (36251 στα παλαιότερα) εμφανίζεται πιο σκούρο από το FS 35237 (γκρι-μπλε).
Θα μπορούσε λοιπόν να έχει χρησιμοποιηθεί το FS 36231 από τη Lockheed (;) στα αεροσκάφη της παρτίδας αυτής!

Tags: