Αποστολέας Θέμα: Βοηθεια με χρωματα για F16  (Αναγνώστηκε 5359 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος btcc

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Βοηθεια με χρωματα για F16
« στις: Ιανουαρίου 23, 2017, 04:37:25 μμ »
Οπως γραφω και στον τιτλο φτιαχνω με τον γιο μου το πρωτο του μοντελο βεβαια με την βοηθεια μου . Ειναι 11 ετων και το παθος του με τα αεροπλανα ειναι μεγαλο ετσι και το πρωτο του μοντελο δεν θα μπορουσε να ειναι αλλο απο το ελληνικο f16 blk52 . Απο το κατασκευστικο κομματι δεν εχουμε θεμα αλλα εχουμε χασει λιγο τον μπουσουλα με τα χρωματα . Οσο και αν εψαξα δεν μπορω να βγαλω ακρη με τα χρωματα και προ παντων με την σειρα που πρεπει να βαφτουν μιας και απ οτι ξερω βαφουμε με τα πιο ανοιχτα και μετα τα πιο σκουροχρωμα . Το μοντελο ειναι τις kinetic και μεσα στην συσκευασια εχει ενα φυλαδιο σχετικα με την ελληνικη παραλαγη . Οι κωδικοι που αναδερει στα χρωματα ειναι οι εξης
FS Blue 36237
FS Gray 36251
FS Gray 36307
FS Gray 36320
Καταρχην απο την φωτοτυπια αυτη εγω στην παραλαγη διακρινω 3 χρωματα ενω εδω το κιτ εχει 4 χρωματα .

Απο το καταστημα που αγορασαμε το μοντελο οταν ζητησα χρωματα μου εδωσαν ενα σετ το οποιο ειναι τα χρωματα απ οτι μου ειπαν της Ελληνικης παραλαγης . Το σετ αυτο ειναι τις model master αλλα με διαφορετικους κωδικους
FS 36307 Light Sea Gray
FS 36270 Natural Gray
FS 36231 Dark Gull Gray
FS 36237 Medium Gray

Αφενος δεν μπορω να βρω ποιο χρωμα θα παρει την θεση ποιου και καποια απο απο αυτα με μπερδευουν οσον αφορα την αποχρωση τους και δνε μπορω να βρω ποιο ειναι πιο σκουρο απο το αλλο  .
Θελω βοηθεια λοιπον που παει το καθε χρωμα καθως και την σειρα βαφης τους ,
Εγω ξεκινησα με το FS 36307 μιας και αυτο μου φανηκε το πιο ανοιχτοχρωμο
Οποαδοιποτε βοηθεια δεκτη

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Απ: Βοηθεια με χρωματα για F16
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 23, 2017, 05:55:02 μμ »
Για αρχή αυτή η εικόνα βοηθάει :

Περισσότερες λεπτομέρειες σε λίγο!

Αποσυνδεδεμένος btcc

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 23, 2017, 06:07:26 μμ »
Ευχαριστω πολυ για ην απαντηση σου και οποια βοηθεια δεκτη . Αλλα και εδω εγω διακρινω 3 χρωματα στο αεροσκαφος  . Γιατι εχει 5 χρωματα οτι χρειαζονται ? Το μοντελο το εχω ψεκασει με το 36307 για αρχη μιας και αυτο μου φενοταν το πιο ανοιχτο σαν αποχρωση. Λαθος ? Πρεπει να το ξεβαψω ?

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 23, 2017, 06:22:29 μμ »
κατ'αρχήν καλώς ήρθες στο mc .
 ::hi::

το fs36270 είναι για τον κώνο.
δεν υπάρχει λόγος για πανικό , όλα διορθώνονται.περίμενε και άλλες απαντήσεις από πιο έμπειρους οι οποίες θα σε κατατοπίσουν ή και θα σε μπερδέψουν ακόμα περισσότερο  :mrgreen:.
το σίγουρο είναι οτι δε χρειάζεται βιασύνη και πανικός. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 23, 2017, 06:36:20 μμ »
Στην άνω εικόνα το FS 35189 το ξεχνάμε. Υποτίθεται ότι είναι για τις παχιές λωρίδες που βλέπεις στα χείλη προσβολής των stabilisers και του κάθετου σταθερού, το οποίο δεν ισχύει στα block 52+. Το FS 36270 είναι για τον κώνο του radar όπως προαναφέρθηκε. Οπότε ξεκινάς με το 36307, συνεχίζεις με το 35237 και ολοκληρώνεις με το 36251.

Αποσυνδεδεμένος dimitrisap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πολύκαστρο
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 23, 2017, 06:39:04 μμ »

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Back in Greece!
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 23, 2017, 07:01:57 μμ »
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,9861.0.html
*On F-16C/D Block 30 the radome is painted in FS-36270 or 126(Humbrol).In all other aircrafts the radome is painted in 36320

Επειδή έγραψες πως θέλεις να κάνεις 52άρι, τον κώνο πρέπει να τον βάψεις με το FS36320.
Να επιβεβαιώσει ο PanPan, οι κώνοι ως καινούργιοι είναι ανοικτόχρωμοι.. με την πάροδο του χρόνου και λόγω τριβών σκουραίνουν.
Οπότε θα σου πρότεινα πως αν πας να κάνεις φθορές, βάλε το 36270.
Αν είναι να το κάνεις "ετοιμοπαράδοτο" από την Lockheed Martin τότε βάλε το 36320.

Αποσυνδεδεμένος btcc

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 23, 2017, 08:52:32 μμ »
Οποτε σωστα ξεκινησα με το 36307. Το 36251 ομως μου ειπαν οτι εχει καταργηθει . Καποιος μοντελιστης που ετυχε να ειναι εκεινη την ωρα στο καταστημα μου ειπε τον κωνο να τον βαψω με το 128 της Humbrol . Αλλα οκ θα βαψω με το 36270 .Σε αυτο το σταδιο βρισκομαι τωρα

Το πιλοτηριο το εχω κλησει με patafix και με maskol μεχρι το σημειο που θα μπει η καλυπτρα . Επισης οι θυρες των τροχων εχουν συγκρατηθει με patafix εσωτερικα μονο και μονο για να μπορεσω να κανω ομοιομορφο βαψιμο . Ετσι τουλαχιστον πιστευω εγω . Λογο λιγοτερον γωνιων κατα την βαφη και εμποδιων . Επισης το ιδιο εχει γινει και στο καθετο οπως και στα πισω πτερυγια . Ισως κανω μεγα λαθος αλλα πιστευω οτι απο τα λαθη μαθαινεις . Ολα αυτα θα κοληθουν στο τελος στην θεση του . Και μετα το τελικο βερνικωμα .

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 24, 2017, 08:08:15 μμ »
Μια χαρά πάει αν και θεωρώ ότι το κάθετο σταθερό έπρεπε να το έχεις κολλήσει πριν το βάψιμο για να στοκαριστεί και να μην αφήνει μεγαλο κενό. Ακόμη, στην αριστερή πλευρά της προέκτασης του αλεξιπτώτου το φούσκωμα που έχει εκεί δεν υπάρχει στα ελληνικά F-16.

Αποσυνδεδεμένος btcc

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 24, 2017, 11:23:34 μμ »
Το καθετοεχει παρα πολυ καλη εφαρμογη. Απλα για την φωτο το εβαλα προχειρα επανω . Δεν το εχω πατησει τελειος . Γενικος δεν ειχα προβληματα με την εφαρμογη του μοντελου . Επισης για το φουσκωμα που λες το καταλαβα αλλα πλεον ειναι αργα . Γνωριζεις που μπορω να βρω το χρωμα που μου λειπει και σε τι μαρκα?Ενα αλλο προβλημα που συναντησα ειναι με το wash . Πρωτη φορα εκανα αλλα δεν τα καταφερα . Κατα την διαρκεια τις κατασκευης δινω χρονο στα χρωματα να στεγνωσουν . Απο δυο μερες εως και μια εβδομαδα λογο και περιορισμενου χρονου . Οταν εχω λοιπον τον χρονο φτιαχνω αλλα πραγματα ταυτοχρονα .Δλδ οπλικα και δεξαμενες . Εβαψα λοιπον τις δεξαμενες με ακρυλικα τις humbrol περασα και ενα βερνικη γιαλιστερο παλι τις humbrol αλλα enamel και αφου κολησα και χαλκομανιες με λιγο βελτιωτικο ειπα να κανω wash . Πηρα λοιπον ενα αναθεματισμενο μαυρο ακρυλικο humbrol το αραιωσα παρα πολυ εκανα με λεπτο πινελακι και ετρεχε μεσα στις γραμωσεις το χρωμα ολα οκ . Σε 3 λεπτα μεσα λεω δεν δοκιμαζω να δω τι γινετε ? Αμ δε . Αυτο το ατιμο χρωμα δεν εφευγε με τιποτα.Οταν λεμε με τιποτα με τιποτα . Τελικα πηγα στον νεροχυτη και με τρεχουμενο νερο και πολυ τριψιμο με πανι καθαρισε λιγο . Τι φταιει τωρα ? Λαθος σειρα εναλαγης ακρυλικων και σμαλτων ? Λαθος βερνικι ? Λαθος χρωμα για wash ? Γενικος παντως αυτο το μαυρο τις humbrol επειδη χρειαστικε να ξεβαψω κατι δεν εφευγε με τιποτα. Ακομη και μετα απο μια μεσα μεσα σε πολυμπαγκ με φορνετ .

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 24, 2017, 11:29:40 μμ »
Όλα αυτά σχετικά με το wash έχουν συζητηθεί αρκετές φορές και υπάρχουν πολλά αποτελέσματα αν κάνεις αναζήτηση. Εφόσον πέρασες σμάλτο Βέρνικι καλά έκανες και έκανες wash με ακρυλικό αλλά θα πρέπει να έχεις υπόψη ότι τα χρώματα αυτά δεμ κάνουν αντίστοιχη δουλειά με ένα λάδι. Θέλουν υγρό πιάτων στο διάλυμα για να δουλέψουν σωστά. Για το χρώμα που δεμ έχεις (36251?) μπορείς να βάλεις το Η-317 της Gunze. Το φούσκωμα βγαίνει και τώρα, εκεί θα πέσει το μπλε χρώμα.

Αποσυνδεδεμένος btcc

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 24, 2017, 11:32:58 μμ »
Ωραια τα λες και ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου αλλα πως να το βγαλω ? Πως να το ξεκολλησω ? Δεν εχω δοκιμασει ποτε . Εκτος και αν το φαω σιγα σιγα και μετα την κατω επιφανεια την ρετουσαρω λιγο

Αποσυνδεδεμένος btcc

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 25, 2017, 08:31:50 μμ »
Τελικα καταφερα και το αφερεσα το κομματι αυτο . Το εκοψα σιγα σιγα , μετα με μια διαμαντολιμα το κατεβασα κι αλλο και στο τελος με γιαλοχαρτακια και ντουκοχαρτα το εξαφανισα . Χαραξα και το σημειο εκεινο που χαλασαν οι γραμωσεις και ολα οκ .
Να κανω μια ερωτηση γιατι οσο και αν εψαξα δεν μπορω να βρω ξεκαθαρα αυτο που με ενδιαφερεις. Διαβασα οτι καλυτερο wash γινετε με λαδια η με ειδικα χρωματα wash τα οποια ομως αραιωνονται με white spirit . Απ οτι εχω διαβασει τα χρωματα οταν πεφτουν το ενα πανω απο το αλλο ειναι κανονας να ειναι διαφορετικου ειδους . Δλδ εναλαγη ακρυλικα με σμαλτα . Αφου λοιπον εγω εχω βαψει με ακρυλικα το μοντελο (ακομη βεβαια δεν εχω βαψει το δευτερο χρωμα τις παραλαγης ) τοτε το βερνικη που θα πρεπει να ριξω ειναι γιαλιστερο σμαλτο . Το επομενο σταδιο λοιπον ειναι το wash . Αφου λοιπον τα πιο καταλληλα υλικα που γινετε το wash ειναι χρωματα που αραιωνονται με white spirit δεν μπορ0ω να τα χρησιμοποιησω . Αναγκαστικα θα πρεπει να βαλω καποια χρωματα ακρυλικα  . Ελα ντε που εχω προβλημα με το ακρυλικο και δεν καθαριζει . Ρωταω τωρα εγω . Δεδομενου οτι εγω τα χρωματα τα αφηνω να στεγνωσουν τουλαχιστον 4 μερες μπορω να βερνικωσω με ακρυλικο βερνικη ? Για να μπορω μετα να κανω wash με τα καταληλα υλικα ? Δευτερον . Μπορω να βερνικωσω με παρκετινη για σφραγισμα και μετα wash ? Μετα το τελευταιο βερνικι ματ τι θα πρεπει να ειναι ? Εχω χασει λιγο τον μπουσουλα .

Αποσυνδεδεμένος piaggio250

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
  • Modelling for fun not for passion.
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 25, 2017, 09:28:48 μμ »
Βερνίκωσε με ακρυλικό βερνίκι χωρίς φόβο και συνέχισε wash με λάδια ή τα ειδικά enamel wash που είναι προαραιωμένα, το τελικό βερνίκι μπορεί να γίνει με ακρυλικό ή εναμέλ αρκεί να έχουν στεγνώσει καλά τα χρώματα, η χρήση παρκετίνης για "βαρύ" wash είναι αμφιλεγόμενη.

Αποσυνδεδεμένος btcc

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 26, 2017, 01:04:13 μμ »
Πολυ ωραια αυτο θα κανω . Ψαχνωντας διαφορα στο νετ βρηκα οτι το FS36231 που εχω ειναι το ιδιο με το FS36251 που λετε οτι πρεπει να βαφτει . Αληθευει ?Και κατι ακομη . Επειδη εκανα καποιες εργασιες πανω στο μοντελο για να κολησω τους πυλωνες επιασα γθα αρκετη ωρα το μοντελο μου με γυμνα χερια και πιθανων να εχω αφησει καταλυπα επανω του και φοβαμαι οτι ισως εχω προβλημα με τα επομενα χερια . Το πρωτο χρωμα εχει περαστει εδω και μια εβδομαδα . Με ποιο υγρο μπορω να κανω ενα καθαρισμα για να μην εχω θεμα?

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 26, 2017, 05:51:16 μμ »
Πλύντο με νεράκι της βρύσης. Το Η-317 της Gunze που ανέφερα πιο πάνω είναι το 36231. :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος btcc

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 26, 2017, 06:44:19 μμ »
Συγνωμη αλλα μπερδευτηκαμε λιγο . Πιο πανω αναφερεις οτι το 36251 που πρεπει να βαφτει  ειναι το Η317 . Τωρα μου ειπες οτι το 36231 που εχω εγω σε Model master ειναι το Η317 . Τελικα ποιο ειναι το H317 ? Εγω παντως εχω τα εξης χρωματα σε Model master και θα τα γραψω με την σειρα που θα πρεπει να πεσουν
FS 36307  Το οποιο εχω ριξει πρωτο χρωμα
FS 36237 το οποιο θα ειναι δευτερο χρωμα παραλαγης
FS 36231 Το οποιο θα πεσει τριτο χρωμα  . Εκτος και αν πρεπει να παρω αλλο .
FS 36270 που ειπαμε ειναι για τον κωνο
Οι πυλωνες στις ακρες των πτερυγων με ποιο χρωμα θα πρεπει να βαφτουν ?Με το χρωμα που εβαψα τις βασεις των δεξαμενων?

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 26, 2017, 07:37:49 μμ »
Υπό κλίμακα είτε χρησιμοποιήσουμε το 36251 είτε το 36231 οι διαφορές είναι ελάχιστες.

ʼρα αν έχεις 36231 και βάψεις με αυτό δεν χρειάζεσαι το Η-317 και είσαι εντάξει.

Όλοι οι πυλώνες βάφονται με το 36270.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 26, 2017, 07:44:03 μμ »
Υπό κλίμακα είτε χρησιμοποιήσουμε το 36251 είτε το 36231 οι διαφορές είναι ελάχιστες.

ʼρα αν έχεις 36231 και βάψεις με αυτό δεν χρειάζεσαι το Η-317 και είσαι εντάξει.

Όλοι οι πυλώνες βάφονται με το 36270.

Οι πυλωνες δεν ειναι ιδιοι με τις δεξαμενες δηλαδη fs36375 / Hu127;

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 26, 2017, 07:58:06 μμ »
Ο πυλώνας της 370 πάει πακέτο με την δεξαμενή, οπότε έχουν το ίδιο χρώμα το οποίο είναι το 36270.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 26, 2017, 08:02:10 μμ »
Ο πυλώνας της 370 πάει πακέτο με την δεξαμενή, οπότε έχουν το ίδιο χρώμα το οποίο είναι το 36270.

Τι;;;;;;;;;;;;;

Αν μου πεις οτι αυτο ισχυει και στα προηγουμενα μπλοκ θα αρχισω να τσιμπιεμαι!

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 26, 2017, 08:33:53 μμ »
Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να είμαστε υπερβολικοί με το θέμα του χρώματος σε τέτοια αντικείμενα σε μικρές κλίμακες. Τα χρώματα δεν αλλάζουν από μπλοκ σε μπλοκ, οι επίσημες οδηγίες βαφής αναφέρονται σε FS36270. Η άποψη μου είναι if it looks good, it is good!

Αποσυνδεδεμένος btcc

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 26, 2017, 10:49:21 μμ »
Λοιπον η πατατα εγινε και δεν ξερω τωρα τι να κανω . Μασκαρισα το πανω μερος με blue tack και μονοσα ολο το αεροσκαφος για να βαψω το δευτερο χρωμα . Ελα ντε που εκανα μαλακια μετα το blue tack και εκει που αρχισα να μονωνω με ταινια εκανα λαθος και εκανα ολη την δουλεια λαθος .

Οταν πλεον ξεμασκαρισα με βαρεσε εγκεφαλικο
Πηγα κατευθειαν στο μπανιο με νερο τρεχουμενο ζεστο και τιποτα . Εριξα αζαξ τιποτα . Αυτα τα χρωματα δεν βγαινουν με τιποτα .
Τι κανω τωρα ?

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 26, 2017, 11:31:22 μμ »
Βάψε από πάνω με λεπτά χέρια τα σωστά χρώματα ένα ένα. Εκτιμώ ότι δεν θα έχεις θέμα. (Πάντως είναι ωραίο και έτσι :) ) Κάτι διαφορετικό!  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος btcc

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 27, 2017, 12:00:29 πμ »
Πολυ φοβαμαι οτι θα μπουκωσει αν ξαναριξω και αλλα χρωματα και θα χασω γραμωσεις . Ξεχασα να αναφερω οτι και με τα model master αλλα και με τα humbrol που χρειαστηκε καποια στιγμη να ξεβαψω το fornet δεν εκανε απολυτως τιποτα μετα απο μια μερα κλεισμενο μεσα σε σακουλα . Δεν ξερω γιατι αλλα με τα χρωματα αυτα εχω τρελαθει τελειος.Πολυ γρηγορο στεγνωμα και δεν ξεβαφουν με τιποτα .Λες να μην το ξεβαψω ?

Tags: