Αποστολέας Θέμα: Επιλογή πινέλων (υλικό,νούμερο κτλ...)  (Αναγνώστηκε 2832 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος thomasmpel

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • modelclub.gr
Επιλογή πινέλων (υλικό,νούμερο κτλ...)
« στις: Ιανουαρίου 22, 2017, 04:15:10 μμ »
Καλησπέρα σε όλους! Ως αρχάριος και με μηδενικές γνώσεις στον μοντελισμό και παρόλη την αναζήτηση και έρευνα πάνω στο αντικείμενο θα ήθελα συμβουλές-οδηγίες στην επιλογή πινέλων( νούμερο, υλικό και οτιδήποτε άλλο μπορεί να έχει σημασία). Θέλω να διευκρινίσω πως επέλεξα να δουλέψω στην 1:35 και αποκλειστικά σε θέματα φιγούρων και αρμάτων μάχης ΒΠΠ! Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
Απ: Επιλογή πινέλων (υλικό,νούμερο κτλ...)
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 22, 2017, 05:54:03 μμ »
Απ τη στιγμη που θα βαψεις με πινελο, προμηθευσου ενα ασταρι ,καλυτερα σε σπρευ, ενα Humbrol γκρι νομιζω οτι θα σε καλυψει για ολα οσα θες να κανεις.Πολλα απο τα χρωματα που χρησιμοποιουνται για βαψιμο με πινελο δεν εχουν καθολου προσφυση στο γυμνο πλαστικο και μπορει να "σηκωθουν" πολυ ευκολα στην πορεια. Προτιμησε να αγορασεις ακρυλικα Lifecolor, Vallejo, AKAN, Citadel για βαψιμο με πινελο. Ξεχνας τα ακρυλικα της Tamiya & Gunze.Δεν στρωνουν.Για πινελα ,αυτο που θα σου χρειαστει ειναι πινελα καλης ποιοτητας που μπορουν να διατηρουν την ακρη τους μυτερη και γενικοτερα το σχημα τους μετα τη χρηση. Για τις λεπτομερειες ειδικα στις φιγουρες, θες μυτερο πινελο.Winsor& Newton σειρα University τα κοκκινα ειναι μια μεση λυση,επισης κορυφαια αλλα κ αρκετα πιο ακριβα ειναι της ιδιας εταιρειας η σειρα "7". Στο καταστημα hobbycolours θα βρεις επισης εξαιρετικα Roubloff σε πολυ καλες τιμες.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 22, 2017, 06:15:01 μμ »
Παναγιώτη σε ευχαριστώ πολύ! Είχα ήδη καταλήξει στα χρώματα της vallejo οπότε μου μένει να προμηθευτώ το αστάρι και τα πινέλα! βρήκα την σειρά roubloff, τα υπόλοιπα με μια γρήγορη αναζήτηση σε 1-2 καταστήματα στην Ελλάδα δεν τα βρήκα! Η σειρά των νούμερων πάει ως εξής 3, 2, 1, 3/0, 2/0 και 0 με το 3 το πιο ας πούμε χοντρό και το 0 το πιο λεπτό? Φαντάζομαι ότι π.χ. σε μια φιγούρα 1:35 στο πρόσωπο θα παίξω με 0 ή 3/0 ή 2/0? Επίσης τις λεπτομέρειες σε ένα άρμα μάχης θα την χειριστώ με αυτά τα πινέλα οπότε αν μπορείς να μου προτείνεις και κάποια πλακέ πινέλα για τις μεγαλύτερες επιφάνειες!

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 22, 2017, 07:23:22 μμ »
Να'σαι καλα.Το 1 ειναι πιο χοντρο απο το 0 κοκ,μετα το 0 για πιο λεπτό πάει 2/0, 3/0, 5/0, με το 10/0 το πιο λεπτο.απλά ορισμένες εταιρείες γράφουν 000 αντι για 3/0.νομίζω είναι το ιδιο.Δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί να πας τόσο κάτω,και εγώ έχω κάποια 10/0 αλλα όπως μου εξήγησαν οι συνάδελφοι εδώ,δεν το χρειάζομαι,και με ένα 0 ή 1 αλλά καλό και προπαντως μυτερό μπορω να βάψω τις περισσότερες λεπτομέρειες.Για πλατιά κοίτα στα καταστηματα plaisio.gr τα winsor.δοκιμασε και στον πατο ενος αρματος και ένα παχύ πχ 6 με στρογγυλή μύτη με καλα αραιωμενο χρωμα και δες τι σε βολεύει καλύτερα,ποιο στρώνει καλύτερα με τις λιγότερες πινελιές να φαίνονται κτλ.Τις λεπτομερειες του αρματος πχ εργαλεια,φορτωματα,φωτα κτλ τα βαφεις ξεχωριστα κ μετα τα κολλας στο αρμα με κυανοακρυλικη κολλα.για να σου κανει τη ζωη πιο ευκολη.Με το καλό τα πρώτα σου βαψίματα εύχομαι και με έναν αερογραφο μελλοντικά επίσης για να ευχαριστηθείς ακομα περισσότερο το χόμπυ.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 22, 2017, 07:28:57 μμ »
Ήσουν κατατοπιστικότατος Παναγιώτη!! Ευχαριστώ πολύ για όλες τις συμβουλές θα τις εφαρμόσω πολύ σύντομα και θα επανέλθω με τα αποτελέσματα!!

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 13, 2017, 01:27:34 πμ »
Ειχα γραψει παλιοτερα 5 πραγματακια για πινελα.
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,24457.msg503453.html#msg503453

Eν συντομια. ΜΗΝ ψωνισεις πινελα απο μοντελιστικο καταστημα. Αυτο που χρειαζεσαι ειναι πινελα ακουαρελας. Συνθετικα για χοντρες εργασιες και 1-2 καλα κολινσκυ. Μπορεις να πας στο Πλαισιο για W&N, στο pacoart center για Raphael και στον Mπατη (απεναντι απο το πολυτεχνειο) για Roubloff σε πολυ καλες τιμες(νομιζω ειναι ο βασικος εισαγωγεας). Η σειρα Μαστερ ειναι αναλογης ποιοτητας των Νο7 της W&N.

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΜΦΙΣΣΑ - ΦΩΚΙΔΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 15, 2017, 07:47:04 πμ »
Απ τη στιγμη που θα βαψεις με πινελο, προμηθευσου ενα ασταρι ,καλυτερα σε σπρευ, ενα Humbrol γκρι νομιζω οτι θα σε καλυψει για ολα οσα θες να κανεις.Πολλα απο τα χρωματα που χρησιμοποιουνται για βαψιμο με πινελο δεν εχουν καθολου προσφυση στο γυμνο πλαστικο και μπορει να "σηκωθουν" πολυ ευκολα στην πορεια. Προτιμησε να αγορασεις ακρυλικα Lifecolor, Vallejo, AKAN, Citadel για βαψιμο με πινελο. Ξεχνας τα ακρυλικα της Tamiya & Gunze.Δεν στρωνουν.Για πινελα ,αυτο που θα σου χρειαστει ειναι πινελα καλης ποιοτητας που μπορουν να διατηρουν την ακρη τους μυτερη και γενικοτερα το σχημα τους μετα τη χρηση. Για τις λεπτομερειες ειδικα στις φιγουρες, θες μυτερο πινελο.Winsor& Newton σειρα University τα κοκκινα ειναι μια μεση λυση,επισης κορυφαια αλλα κ αρκετα πιο ακριβα ειναι της ιδιας εταιρειας η σειρα "7". Στο καταστημα hobbycolours θα βρεις επισης εξαιρετικα Roubloff σε πολυ καλες τιμες.

Καλημέρα ,χρόνια πολλά με το καλό η ανάσταση και πάντα με υγεία.
Να σημειώσω ότι τα enamel χρώματα της humbrol ΔΕΝ χρειάζονται αστάρι (εκτός αν το θες για να φανούν ατέλειες στο στοκάρισμα ) .Εδώ και πάνω από 20 χρόνια που τα δουλεύω έχω χρησιμοποιήσει αστάρι μόνο για τα ασημένια (μεταλλικά χρώματα) όλα τα υπόλοιπα πιάνουν τρομερά επάνω στο πλαστικό χωρίς κανένα πρόβλημα.
Τα ακριλικά θέλουν αστάρι όπως λένε και τα υπόλοιπα παιδιά αλλά δεν κάνουν για πινέλο ,επίσεις θα ασταρώσεις αν θες να βάψεις με σπρέι.
Καλά πινέλα - όχι κορυφαία - σε νορμάλ τιμή είναι τα Springer-Pinsel.
Ηλίας

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 02, 2017, 04:30:01 μμ »
Φίλε idomenea διάβασα το άρθρο που παραθέτεις στην απάντηση σου! Πολύ χρήσιμο! Είχα ήδη προμηθευτεί κάποια πινέλα και έχω βάψει κάποιες φιγούρες και προσπαθώ όσο μπορώ περισσότερο να τα μεταχειρίζομαι σωστά, να τα καθαρίζω κοκ αλλά την επόμενη φορά θα προχωρήσω στα W/N !

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 02, 2017, 04:34:27 μμ »
Φίλε Ηλία χρόνια πολλά! Έχω ξεκινήσει με ακρυλικά vallejo και δοκίμασα σε ασταρωμένο πλαστικό αλλά και σε σκέτο απλά για να δω τυχόν διαφορές! Στο σκέτο δεν μου καθόταν καλά το χρώμα αλλά και σε ένα 'ατύχημα' έφυγε σαν φλούδα το χρώμα κατευθείαν! Μπορεί απλά να έτυχε, μπορεί και τα συμπεράσματα μου να είναι επηρεασμένα από λοιπά άρθρα που διάβασα! Με τον καιρό θα προκύψουν και άλλα συμπεράσματα! Ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές!

Tags: