Αποστολέας Θέμα: T-28 Talvisota (AER Moldova - Eastern Express 1/35)  (Αναγνώστηκε 2376 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
T-28 Talvisota (AER Moldova - Eastern Express 1/35)
« στις: Ιανουαρίου 11, 2017, 03:29:12 μμ »
Το κίτ είναι αυτό

Επανακυκλοφορία από την AER Moldova του κιτ της Eastern Express kαι ειλικρινά σας λέω, με εξέπληξε ευχάριστα...
Όχι δεν είμαι μαζοχιστής. Το έπιασα το κιτ, αποκλειστικά και μόνο για να μην το βλέπω στη στοίβα του στοκ, με την προοπτική να μου δώσει μια πολύ καλή αφορμή για να το πετάξω... Παρόλα αυτά, τσούλησε αρκετά εύκολα, συμπεριλαμβανομένων των ερπυστριών. Εδώ πρέπει να ομολογήσω ότι συναρμολογούσα τις ερπύστριες που δίνονται κομμάτι - κομμάτι, έχοντας ξεκάθαρο στο μυαλό μου, ότι θα το λασπώσω και όποιες ατέλειες θα καλυφθούν...
Όταν τελικά το συναρμολόγησα, η επιλογή βαψίματος, ήταν ουσιαστικό μονόδρομος... Πράσινο Η303 της Gunze, λάκ και άσπρο, προκειμένου να αναπαραστήσω ένα απο τα Τ-28 που έλαβαν μέρος στον «Χειμερινό πόλεμο» (Talvisota).

Όπως πάντα, σχόλια και σχολιανά ευπρόσδεκτά έστω και τώρα, καθώς δεν μπορούσα λόγο έλλειψης φωτογραφικής να ποστάρω wip. 

::checklist::

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
Απ: T-28 Talvisota (AER Moldova - Eastern Express 1/35)
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 12, 2017, 02:58:18 μμ »
Πολύ όμορφο αποτέλεσμα σε ένα κιτ μιάς αμφιλεγόμενης εταιρείας.΄Ομορφη η απόδοση του ξεβαμμένου λευκού.
Καλές συνέχειες.

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 12, 2017, 04:08:55 μμ »
..
Όταν τελικά το συναρμολόγησα, η επιλογή βαψίματος, ήταν ουσιαστικό μονόδρομος... 

::eusa_naughty:: ::eusa_naughty:: ::eusa_naughty::

Μπορούσες να το κάνεις Φινλανδικό με την τρίχρωμη που τα σπάει!

Ωραία δουλειά Ορέστη,το ζήλεψα κι εγώ το χρεπάκι  :wink: Λίγο chipping με σκούρο καφέ στα ακάλυπτα πράσινα σημεία κι ένα πράσινο φιλτράκι σε κάποια απο τα λευκά+τρεξιματάκια μπίχλας θα το απογείωναν  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 13, 2017, 06:55:59 μμ »
Ωραία εκτέλεση σε ένα ΠΟΛΥ ωραίο άρμα (κοινώς μαναρομάναρο - να δω πότε θα αξιωθώ να φτιάξω και εγώ το δικό μου - στη σωστή κλίμακα βέβαια)!!! Πιθανότατα όμως να ήθελε περισσότερη λασπουριά, λόγω θεάτρου επιχειρήσεων: Το χιόνι γενικά, δημιουργεί ποοοοοολύ λάσπη.  ::salut::

Spoiler (hover to show)

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος kami

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πάτρα
  • διόραμα 1/35
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 14, 2017, 06:17:49 μμ »
Συμφωνώ με τον Ερνστ-πλην της πρότασης για φινλανδικό- ωραίο βγήκε το ξεθωριασμένο λευκό.Πρόσεξε λίγο το πάτημα της ερπύστριας στον δεξί εντατήριο -ίσως 1-2 πέδιλα να χρειαστεί να πατήσουν πάνω του.

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 16, 2017, 09:02:47 πμ »
Σας ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις!!
...Μπορούσες να το κάνεις Φινλανδικό με την τρίχρωμη που τα σπάει!
Κωστή, πολύ απλά δεν θα τα έσπαγε εάν την έκανα εγώ (εξ' ου και ο μονόδρομος)... :oops:
...Λίγο chipping με σκούρο καφέ στα ακάλυπτα πράσινα σημεία κι ένα πράσινο φιλτράκι σε κάποια απο τα λευκά+τρεξιματάκια μπίχλας θα το απογείωναν  :wink:
Τώρα αν σου πώ ότι το chipping του το έχει, αλλά το έφαγε η «σούπα» της φωτογραφίας, θα με πιστέψεις;;;  τρεξιματάκια, δεν έχει τόσα πολλά... βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να γίνουν :wink:
Ωραία εκτέλεση σε ένα ΠΟΛΥ ωραίο άρμα (κοινώς μαναρομάναρο - να δω πότε θα αξιωθώ να φτιάξω και εγώ το δικό μου - στη σωστή κλίμακα βέβαια)!!! Πιθανότατα όμως να ήθελε περισσότερη λασπουριά, λόγω θεάτρου επιχειρήσεων: Το χιόνι γενικά, δημιουργεί ποοοοοολύ λάσπη.  ::salut::
Είναι το άτιμο πολύ μανάρι... όρμα του!!!
Την λάσπη την έκανα ψεκαστή (pigment Russian earth του MIG, με λίγες σταγόνες white spirit, και ψεκασμένο με το αερογράφο από ένα πινέλο)... είναι η δεύτερη φορά που χρησιμοποίησα την τεχνική και να σου πω την αλήθεια το φοβήθηκα μήπως ξεφύγει και καταλήξω σε χτίσιμο...
...Πρόσεξε λίγο το πάτημα της ερπύστριας στον δεξί εντατήριο -ίσως 1-2 πέδιλα να χρειαστεί να πατήσουν πάνω του.
Σωστός!!! Ήδη φτιάχτηκε!!! Ευχαριστώ!!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 16, 2017, 09:24:20 πμ »
Να λοιπόν που μπορεί να φιαχτεί αυτό κιτ! Συγχαρητήρια για το αποτέλεσμα.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 16, 2017, 09:30:11 πμ »
Πολύ όμορφο και πολύ ωραία απόδοση του λευκού.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 16, 2017, 07:23:41 μμ »
ʼλλη μια τρανή απόδειξη πως, όσο χρέπι (παλιάς κοπής-φτωχής λεπτομέριας) κι αν είναι ένα κίτ (τουλάχιστον αρματικό), αν φτιαχτεί με προσοχή και κυρίως βαφτεί, παλαιωθεί και φθαρεί σωστά και με μέτρο γίνεται masterpiece :wink:

Μπράβο φιλαράκι ::eusa_clap::

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Tags: t-28