Αποστολέας Θέμα: Model Master metalizer / Thinner και sealer  (Αναγνώστηκε 892 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
Model Master metalizer / Thinner και sealer
« στις: Ιανουαρίου 08, 2017, 10:07:29 μμ »
Kαλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους.

Μπορεί κάποιος να μου πει 2 κουβέντες σχετικά με τα παρακάτω : Πώς δουλεύονται κλπ ..

Τα ειχα προμηθευτεί εδώ και καιρό και παρόλο που ο άνθρωπος μου είχε εξηγήσει τι και πώς δουλεύονται, έχω ξεχάσει τα πάντα..

Με ενδιαφέρει η χρήση τους περισσότερο σε εξαγωγές σύγχρονων μαχητικών ..

::salut::

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
Απ: Model master metalizer /Thinner και sealer
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 08, 2017, 11:23:27 μμ »
Καλησπέρα! Αυτά που ξέρω γενικά για τα metalizer της Modelmaster είναι:

- Χωρίζονται σε "buffing" και "non-buffing". Μπορείς να κάνεις αναμίξεις μόνο ομοειδών προϊόντων (buffing με buffing και non-buffing με non-buffing)
- Η εταιρεία συνιστά να ψεκάζονται σε γυμνό, καθαρό πλαστικό.
- Τα buffing χρώματα τα ψεκάζεις σε ελαφριά (misty) χέρια και τα αφήνεις να στεγνώσουν 10 λεπτά. Τρίβεις με βαμβάκι ή μαλακό πανί. Για καλύτερα αποτελέσματα, ξεκινάς να τρίβεις πολύ ελαφρά και σιγά-σιγά αυξάνεις την πίεση.
- Το αραιώνεις αποκλειστικά με το thinner του, με το οποίο καθαρίζεις και τον αερογράφο.
- Αν χρησιμοποιήσεις ταινία μασκαρίσματος πρέπει να είναι χαμηλής κολλητικότητας, γιατί τα metalizer δεν έχουν καλή πρόσφυση στο πλαστικό.
- Το sealer το χρησιμοποιείς για να αποφύγεις δαχτυλιές και αλλοιώσεις από τριβή του χρώματος, αλλά πιθανότατα θα προκαλέσει μια μικρή μείωση της γυαλάδας του χρώματος.
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 09, 2017, 03:52:07 μμ »
Γιώργο ευχαριστώ.. ::salut::

Πάνω από τα υλικά αυτά,  wash γίνεται , κι αν ναι με τι υλικά ;;

Θέλω διάβασμα (κι άλλη τόση πρακτική) τελικά.. 
Περίμενα κάτι πιο απλό , του στυλ παίρνες το δεξιά χρώμα , το ανακατεύεις με το thinner σε μέρη α:β , το ψεκάζεις , μετά βάζεις το άλλο , το αφηνεις χ λεπτά και είσαι έτοιμος.

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 09, 2017, 05:55:05 μμ »
Καλησπέρα και πάλι!  ::salut::

Η εταιρεία αναφέρει ότι το χρώμα στο μπουκαλάκι έχει την κατάλληλη αραίωση για ψέκασμα με αερογράφο. Απο κει και πέρα, δυστυχώς δεν τα έχω χρησιμοποιήσει, ώστε να έχω πρακτική εμπειρία. Σίγουρα όμως κάποιος θα μπορέσει να συμπληρώσει σχετικά...

Ρίξε μια ματιά και εδώ
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Tags: