Κατασκευάζω ενα canadair cl-415 της heller. Το κουτι είχε μεσα μικρα κουτακια με χρωμα αλλα πηρα και τα δικα μου της humbroll σε σμαλτο και εχω την εξης απορία.
Το χρωμα που παρεχει το κιτ οπως θα δειτε στις φωτο ειναι τελειως κιτρινο ενω το κιτρινο της humbroll που πηρα οταν το ανοιξα εχει μια πρασινη χροια και ειναι αρκετα πηχτο, ανακατευοντας το για αρκετη ωρα το πηξιμο αυτο δεν αλλαζει και η μπογια έχει θρομβους μπογιας οι οποιοι δεν σπανε οσο και να ανακατευω το χρωμα. Στη συνεχεια ανακατεψα μια ποσοτητα μπογιας με διαλυτικο της humbroll (σε πλαστικη παλλετα) αλλα η χροια δεν αλλαξε ενω το πηξιμο εφυγε και στο μιγμα εμειναν μικρα κομματακια μπογιας.
Σαν δοκιμη πηρα το χρωμα και σε ακρυλικο και η χροια ειναι παρομοια, δεν εχει το εντονο κιτρινο χρωμα σε σχεση με αυτο που παρεχεται στο κιτ.
Μηπως το χρωμα που εχω παρει ειναι χαλασμενο και πρεπει να παρω νεο;
Στις παρακατω φωτο δειχνω ενα βαψιμο με το 69 σμαλτο σε διαφανο φυλλο και για συγκριση το κιτρινο κουτι και δειγμα της μπογιας
1η φωτο δειγμα βαψιματος αριστερα με το σμαλτο 69 που αγορασα και το κουτι χρωματος του κιτ στα δεξια, στο δειγμα βαψιματος φαινονται διαφορα ''καρουμπαλα'' απο τους θρομβους που ανεφερα

εδω ειναι δειγμα της μπογιας του κιτ στα αριστερα (απλα την εριξα με λιγη οδοντογλυφιδα)

Τελος μια ερωτηση στο μειγμα της μπογιας που εκανα μηπως εχω ριξει πολυ διαλυτικο και δεν εχω ομοιομορφη καλυψη; (δεν θυμαμαι αναλογιες που εριξα στο ανακατεμα)