Αποστολέας Θέμα: Μια βοηθεια για να κατατοπιστω σε αυτο το χαος των επιλογων παρακαλω!  (Αναγνώστηκε 5595 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dalai

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: xanthi
  • modelclub.gr
Με εβαλες παλι σε σκεψεις...
Αν ακολουθησω αυτο το σκεπτικο (που δεν ειναι καθολου λαθος) η σωστη κινηση θα ηταν να παρω το φτηνο της PIKO(60EUR) και τα υπολοιπα χρηματα να τα επενδυσω σε ραγες. Ετσι θα παρω τις σειρες Α,C,D και θα εχω 1 υπερ  (ραγες που θα μου μεινουν και αργοτερα και δεν θα χρειαστει να αγορασω ) και 1 κατα (θα μου μεινει ενα τραινακι πολυ μετριο ). Θα ειναι και πολυ διασκεδαστικο για το παιδι να κανει τοσες διαδρομες το τραινακι ...
Να το παω ετσι λες ;

Αποσυνδεδεμένος dalai

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Αν αγοράσεις γραμμές για να τις βάζουν και να τις βγάζουν τα παιδιά, πρέπει να να πάρεις τις έτοιμες στροφές. Αν όμως σκέφτεσαι κάτι σταθερό (κολλημένες-καρφωμένες κ.τ.λ. πάρε εύκαμπτες (flexible) ευθείες που και πιο φθηνές είναι και μπορείς να τις δώσεις εσύ τη στροφή που θέλεις.
Οι διασταυρωσεις ειναι πανακριβες. Για την ωρα δουλευω σχεδιακα απο το προγραμμα SCRAM  και βλεπω τι σχεδια μπορω να κανω .Παντως βλεπω οτι τα ετοιμα πακετα  ABCD  βγαινουν πιο ακριβα οταν τα παιρνεις κομματι κομματι

Αποσυνδεδεμένος kdapab

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • modelclub.gr
Με εβαλες παλι σε σκεψεις...
Αν ακολουθησω αυτο το σκεπτικο (που δεν ειναι καθολου λαθος) η σωστη κινηση θα ηταν να παρω το φτηνο της PIKO(60EUR) και τα υπολοιπα χρηματα να τα επενδυσω σε ραγες. Ετσι θα παρω τις σειρες Α,C,D και θα εχω 1 υπερ  (ραγες που θα μου μεινουν και αργοτερα και δεν θα χρειαστει να αγορασω ) και 1 κατα (θα μου μεινει ενα τραινακι πολυ μετριο ). Θα ειναι και πολυ διασκεδαστικο για το παιδι να κανει τοσες διαδρομες το τραινακι ...
Να το παω ετσι λες ;

Την ατμομηχανή G7 την έχω κι εγώ και σου λέω ότι αξίζει τα λεφτά της, είναι από τις καλές της σειράς hobby, άσε που στην πορεία παίρνει αποκωδικοποιητή για ήχο, γεννήτρια καπνού και με αρκετή δουλειά γίνεται κι Ελληνική. Τα βαγόνια δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, μιας και δεν έχουν εσωτερικό διάκοσμο αλλά τα τζάμια είναι ψιλοφιμέ και δεν δείχνουν τις ατέλειες.

Αποσυνδεδεμένος dalai

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Εκλεισε το πρωτο κεφαλαιο!
Με την συμφωνη γνωμη του μπομπιρα (εμενα δεν μου ερεσε πολυ) αποφασισαμε και στειλαμε γραμμα στον "Αγιο Βασιλη ".
http://www.modellbahnshop-lippe.com/produkt/PIKO/15-4-0-255963-002012-0-0-12-10-2-0-grp-gb-p-0/ein_produkt.html
Μαζι με λιγες γραμμες για να φτιαξουμε και αλλα σχεδια
Ολα μαζι 150 ευρουλακια.Καθε γνωμη ευπροσδεκτη,ακομη και αρνητικη ,γιατι με βοηθανε
Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας.Πραγματικα με σωσατε απο πολλες κακοτοπιες .
Θα επανελθω αν θελετε για καμοια φωτογραφια . Αλλα απο ερωτησεις δεν γλιτωνετε :)
Και παλι ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
...
Θα επανελθω αν θελετε για καμοια φωτογραφια . Αλλα απο ερωτησεις δεν γλιτωνετε :)
...
Καλοτάξιδο, καλότρεχτο και μακάρι να το ευχαριστηθείτε και ο πιτσιρίκος και εσύ :!:
Εννοείται πως θέλουμε φωτό/review μόλις παραλάβεις, για να χαρούμε κι εμείς μαζί σας. Όσο για τις ερωτήσεις, μη στεναχωριέσαι. Ρώτα όσο θές :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος drizzt

• Scale 1/144
  • *
Ωραίο σετάκι, η μόνη παραφωνία για μένα είναι τα βαγόνια...απλώς ειναι 1:100...

Αποσυνδεδεμένος kdapab

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • modelclub.gr
Καλοτάξιδο!
 Όντως τα βαγόνια είναι στην 1:100. Τα συγκεκριμένα βαγόνια  Railjet της Roco με την τετράγωνη οροφή είναι αυτά που πλησιάζουν πιο πολύ τα Ελληνικά Κιολεϊδικα. Για τον Ταύρο είναι καλή η επιλογή. Μπορεί να μην είναι Roco αλλά την κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. Το μόνο αρνητικό είναι ότι όλη η σειρά hobby δεν έχει κόκκινα φώτα πίσω. Με μια μικρή παρέμβαση όμως στην πλακέτα, μπορείς να προσθέσεις μόνος σου leds.

Αποσυνδεδεμένος dalai

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Εφτασε δημερα το τραινακι . Η παραγκελια εγινε στις 1 δεκεμβ. και το πηρα στα χερια μου στις 12 δεκεμβ.
Το  κουτι ηταν αψογο .Σκληρες συσκευασιες που το προφυλαξαν 100% .Για να καταλαβετε ,για μια ευκαμπτη ραγα χρησιμοποιηθηκαν: φουσκες, κυλινδικο σκληρο χαρτονι (σαν αυτο για τα σχεδια τοπογραφων) και τετραγωνη κουτα!
Το τρενακι κινητε αψογα .Δεν γνωριζω  για να συγκρινω ,αλλα ειχα στησει στο τραπεζι 2-3 μετρα ,και το προχωρουσα μπρος πισω κανα μισαωρο σαν υπνωτισμενος!
Τελος τα βαγονια εχουν ευκολη συνδεση , γιατι εβλεπα ενα  review και ειχαν συνδεσεις που σχεδον ηταν μονιμες.Ευτυχως τις αλλαξαν
Το μονο αρνητικο ηταν οτι παρατηρησα πως δεν επερνε ρευμα και απο τις 4 ροδες.Το ανοιξα και ειδα το ενα απο τα δυο καλωσια της ροδας στον αερα.Απο την αλλη ροδα αν και το μαυρο ηταν στη θεση του,με ελαχιστη πιεση ξεκολησε.Με μια απλη κολληση ,τα εφτιαξα αμεσως  και τωρα δουλευει αψογα.Απλα αναρωτιωμουν τι θα εκανε ενας ασχετος αν του τυχενε τετοια αναποδια. Τον ενα πολο σιγουρα ξεχασαν να τον κολησουν γιατι ηταν δεμενος φιογκος οταν το ανοιξα.Ο αλλος ηταν απλως κρυα κολληση .
Απο το νεο ετος θα γραψω περισσοτερα!

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
Καλότρεχτο :!:

Αναμένουμε κι άλλες φωτό και αν μπορείς και κάποιο video για να δούμε την ποιότητα κύλησης :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος zevgolis

• Scale 1/144
  • *
    • ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ
ρίξε μια ματια εδω... ίσως να σε βοηθησω.. http://digital-modeltrain.blogspot.gr/2016/10/blog-post_20.html

Tags: