Αποστολέας Θέμα: GRAPHOTECH BD-212  (Αναγνώστηκε 3068 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος stef51

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
GRAPHOTECH BD-212
« στις: Νοεμβρίου 15, 2016, 06:18:13 μμ »
Δε μπορω να καταλαβω τι την εχει τη ρυθμιση της δεσμης ? Αφου ο αερογραφος δε...δε... βαζεις μπεκ/βελονα/μυτη 0,2 κατεβαζεις τη ροδελα τερμα σχεδον με χρωμα αραιο ...τοσο που δε  βαφει και δε τα καταφερνει να ψεκασει....σημερα το πηρα.Ο graphotech (παλιοτερος)με το μπουκαλακι στο πλαι με τη 0,3 ειναι πολυ μπροστα τι να πω?

Μηνυμα απογοητευσης , βιαζομαι και κανω λαθος δε ξερω...... :roll:

Επισης μια ερωτηση
Η βελονα 0,5 γιατι μπαινει στη μυτη της 0,2 , με το παχυμετρο , εξωτερικα το μπεκ μετρημενα ειναι το ιδιο και οι βελονες το ιδιο!

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
Απ: BD-212
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 15, 2016, 08:19:31 μμ »
0.2 με τι χρώμα?

Αποσυνδεδεμένος stef51

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 15, 2016, 10:03:12 μμ »
Humbrol , μονο αερας βγαινει μολις μπει χρωμα.Μονο το διαλυτικο πεταει κανονικα και οταν η δεσμη ειναι ανοικτη θα πεταξει και χρωμα.Μα δε τον πηρα για να ψεκαζω με ανοικτη δεσμη , γιατι θα εκανα τη δουλεια μου και με αυτους που εχω!Αυτο ειναι που με ξενερωνει....

Αμα εβαφα αεροπλανο ισως να το πολεμουσα (αυτα φτιαχνω κυριως) , αλλα σε 1/35 Μ35Α2 οπου η παραλαγη ειναι σε κοντινες πολυ αποστασεις και συντομες , θες εκει κατι κοφτερο!Αν με πιανετε.Μεχρι και το χωνι μπροστα  εβγαλα και εμεινε η βελονα <<γυμνη>> εκει κατι πηγε να κανει αλλα με πολυ ζορι , πολυ ταλαιπωρια...διακεκομενα και αν!

Μη μου πειτε για ακρυλικα γιατι αυτα εχουν στεγνωσει στην ακρη βελονας-μπεκ πριν καν πατησεις τη σκανδαλη  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 15, 2016, 10:24:28 μμ »
Ακρυλικα δεν είναι μόνο τα vallejo κ τα όμοια τους βινυλικοειδη.Δοκίμασε με tamiya & gunze με το levelling αραιωτικο της gunze που έχει μέσα retarder.κ χαμηλή πίεση.κ νομιζω θα έχεις πολύ καλά αποτελέσματα σε ψιλές δέσμες.

Αποσυνδεδεμένος stef51

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 15, 2016, 10:27:03 μμ »
Δεν υπαρχουν αυτα εδω ρε παιδια...ουτε που τα ξερουν....

Στην ουσια να διορθωσω θελω την ηδη παραλαγη  , δε θα βαψω.....με την 0,2 , αυτο το κανει.

Μια ερωτηση ακομα , που τωρα το θυμηθηκα , οταν ηρθε ο αερογραφος ο οδηγος που περναει μεσα η βελονα , ηταν βιδωμενος οχι τερμα.Αυτος , επειδη θα τον καθαρισω , τερμα δε πρεπει να βιδωθει και μετα να βαλω τη βελονα ?

ευχαριστω .....

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 16, 2016, 07:41:09 πμ »
Ακρυλικα δεν είναι μόνο τα vallejo κ τα όμοια τους βινυλικοειδη.Δοκίμασε με tamiya & gunze με το levelling αραιωτικο της gunze που έχει μέσα retarder.κ χαμηλή πίεση.κ νομιζω θα έχεις πολύ καλά αποτελέσματα σε ψιλές δέσμες.
+1
0.2 με Gunze - Tamiya. Επίσης μπατονέτα με διαλυτικό
για τη μύτη όταν στεγνώνει.

Αποσυνδεδεμένος stef51

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 16, 2016, 02:10:13 μμ »
Ενταξει ρε παιδια , αν ειναι να αγοραζουμε κατι.....  με βαση τα χρωματα τη κατσαμε! Καταλαβαινω απολυτα τι λετε και οτι τα χρωματα και βεβαια δεν ειναι ιδια.Ουτε ανα μαρκα ουτε καν μεταξυ τους απο την ιδια μαρκα ως ιξωδες και ολα τα συναφη.Αλλα δεν αγορασα ενα αερογραφο που να ψεκαζει οπως πρεπει μια μαρκα μονο , αντε δυο οπως προτεινετε.Και να μπορουσα να εκανα μια δοκιμη ετσι για το γα#%# , αλλα εδω δεν εχουν tamiya & gunze και θα πρεπει ισως ιντερνετικα καποια στιγμη οταν βολεψει να παρω ενα-δυο  :roll: :? Απο την αλλη τον humbrol τη ποικιλια νομιζω λιγες εταιριες τη πλησιαζουν...νομιζω...Να παρω gunze και να θελω 5 χρωματα και αντιστοιχια να βγαζουν τα 2 δεν ειναι και αυτο λυση.

Σας ευχαριστω οπως και να εχει......

PS.
1.Δηλαδη πρεπει να δωσω  200-350ευρω για λεπτες δεσμες , δε νομιζω , εχω την εντυπωση οτι θα παρω ακριβως την ιδια εικονα!
2.Μου αρεσει που τους πρωτινουν για ζαχαροπλαστικη και νυχια...που θεωρω οτι ειναι ποιο <<βαρια>> υλικα.

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 16, 2016, 05:18:18 μμ »
Η μόνη λύση προς το παρόν για την περίπτωσή σου είναι να πειραματιστείς με διάφορα διαλυτικά ή και προσμείξεις διαλυτικών σε διάφορες αναλογίες (πχ, πολυουρεθάνης με white spirit, laquer με white spirit κλπ) Συνιστώ διαλυτικό πολυουρεθάνης, συνήθως λύνει όλα τα προβλήματα.
Υπ όψιν οτι τα humbrol δεν έχουν σταθερή ποιότητα και χαρακτηριστικά. Ανάλογα με την παρτίδα και το έτος κατασκευής μπορεί ο ίδιος κωδικός να διαφέρει ώς προς την ευκολία να ψεκαστεί σε λεπτή δέσμη.

Αποσυνδεδεμένος zerdim

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΖΩΓΡΑΦΟΥ
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 16, 2016, 08:26:13 μμ »
Δεν υπαρχουν αυτα εδω ρε παιδια...ουτε που τα ξερουν....

Στην ουσια να διορθωσω θελω την ηδη παραλαγη  , δε θα βαψω.....με την 0,2 , αυτο το κανει.

Μια ερωτηση ακομα , που τωρα το θυμηθηκα , οταν ηρθε ο αερογραφος ο οδηγος που περναει μεσα η βελονα , ηταν βιδωμενος οχι τερμα.Αυτος , επειδη θα τον καθαρισω , τερμα δε πρεπει να βιδωθει και μετα να βαλω τη βελονα ?

ευχαριστω .....

Μπορει να πω βλακεια αυτον τον οδηγο που περναει μεσα η βελονa ,τον δοκιμασες σε αλλη θεση απο το τερμα που λες

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 16, 2016, 08:33:51 μμ »
Τι αερογράφος είναι αυτός ο BD-212;

Αποσυνδεδεμένος stef51

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 16, 2016, 09:54:04 μμ »
Blackbeard
ΑΕΡΟΓΡΑΦΟΣ BD-212K [22.212K]

zerdim
Οχι , ελεγα πως θα ασχοληθω αυριο με αυτο το κομματι...

Theios Nontas
Εχεις δικιο σε ολα , οταν εβαζα νιτρο σε καποια οντως επαιρνα λιγο καλυτερη εικονα , πολυουρεθανης δεν εχω δοκιμασει ποτε θα κανω μια δοκιμη!

Σας ευχαριστω παντως για το ενδιαφερον..... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 17, 2016, 02:08:15 πμ »
Προτού τα βάψεις μαύρα, κάνε μια ερώτηση από εκεί που τον πήρες. Μετά δοκίμασε εναν καλό καθαρισμό όπως πρότεινε ο θείος νόντας. Είχα παρόμοια προβλήματα με αερογράφο και ήθελε καλό καθάρισμα και διαλυτικό εταιρείας στα χρώματα. Κάποια φορά έβγαλα τις πλαστικές φλάντζες και άφησα τα κομμάτια του αερογράφου λίγες ώρες σε βαζάκι με διαλυτικό νίτρου. ότι βρομιά είχε καθίσει έφυγε.

Αποσυνδεδεμένος stef51

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 17, 2016, 08:41:01 μμ »
Θα αφηνω σιγα σιγα και κανα Feedback μηπως κανεις αλλος εχει στο μελλον ιδιο θεμα...

προς το παρων...
-ο οδηγος της βελονας δε κανει διαφορα , απλα σκληραινει ή μαλακωνει το ελατηριο της σκανδαλης , παει αυτο!

-η πολυουρεθανη δε ξερω το ιδιο μου φαινεται δειχνει μια βελτιωση αλλα δεν ειμαι ακομα σιγουρος , θα το δω εν συνεχεια για το πορισμα!

-αυτο που εχω καταληξει μεχρι τωρα ειναι το εξης , οτι στην ιδια πιεση το ιδιο αραιωμενο χρωμα  (Η28 , Η66 , Η29), με ιδιο μπεκ/βελονα(0,3) ο BD-212 ψεκαζει διακεκομενα και σταματαει , δυσκολα επανερχεται , ενω ο graphotech με το μπουκαλακι στο πλαι δεν μασαει τιποτα, κατεβαζεις και κραταει τη δεσμη ανετα!!!!Μιλαμε τωρα για 0,3 ωστε να μπορω να κανω τη δοκιμη/συγκριση.Γιατι για 0,2......χλωμο εως αδυνατο σε αυτη τη φαση να τα καταφερει , μονο διαλυτικο μπορει.

-το humbrol διαλυτικο ενω ειναι καλο , δε φτανει για τον συγκεκριμενο αερογραφο.Η εταιρια μου ειπε πως ολα καλα τα εχω , δε ξερουν και αυτοι τι να μου προτινουν.....προσπαθω να τελειωσω το μοντελο.Ωστε να ασχοληθω ακομα ποιο επιμονα!

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 17, 2016, 09:01:40 μμ »
Θα ήταν καλό να μπορουσες να βρεις έναν άλλο ίδιο (όχι με ίδια βελόνα... ίδιο) γα να μπορέσεις να συγκρίνεις... πθανόν να φταίει ο αερογράφος, από κατασκευής του.
Με όλα αυτά τα χρώματα που προανέφερες, έχω δουλέψει με 1,5 μπεκ-βελόνα.

Αποσυνδεδεμένος stef51

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 17, 2016, 09:31:41 μμ »
Καλο θα ειναι να συνελθει  :mrgreen: γιατι αμα συνεχισει ετσι για καμια εβδομαδα το πολυ και ενω  ο αλλος δε μασαει που ειναι και παλιος και με πλαινο ποτηρακι , θα τον στειλω πισω! Ενταξει και ποσες δοκιμες να κανεις μονο ultrex δεν εβαλα  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 17, 2016, 11:14:59 μμ »
Μια που τα δοκιμάζεις όλα... Καθάρισμα τη βελόνα με brasso (γυαλιστικό για μέταλλα) για να γλιστράει καλύτερα το χρώμα...
Επίσης υπάρχει η πιθανότητα να έχει χαλάσει το μπεκ, συνήθως από πτώση ή πολύ πίεση στην τοποθέτηση της βελόνας μετά από καθάρισμα. Τα Humbrol enamel έχουν την τάση να βουλώνουν (μέσα από το μπεκ, όχι στην μύτη όπως τα ακρυλικά). Θέλουν πολύ καλό αραίωμα και ανακάτεμα. Κάποιοι τα σουρώνουν με τούλι για καλύτερα ακόμη.
Είχα τα προβλήματα που μου περιγράφεις με Graphotech Kyoto. Αυτό που γράφεις για τα 2 μπεκ που ταιριάζουν με υποψιάζουν πολύ για ζημιά. Κάποια στιγμή είχα καταστρέψει το (τα) μπεκ  χωρίς να το καταλάβω και χωρίς να φαίνεται.  Με την αλλαγή όλα καλά. Αλλά θέλει προσοχή και αυτό που έγραψα για τα enamel. Είχα την τάση να τα δουλεύω πιο πηχτά από όσο έπρεπε με προβλήματα όπως αυτά που περιγράφεις.

Αποσυνδεδεμένος stef51

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 17, 2016, 11:23:02 μμ »
Οκ!!

Τη ζημια τη ξεχναμε ειναι καινουριος , οπως επισης τον δοκιμασα σε 0,2 την εβγαλα , εβαλα 0,3 και συνεχιζω δοκιμες.Δεν εχουν προλαβει κανενα ειδος κακομεταχειρισης!

Απο την αλλη ειναι , αυτο το καλο αραιωμα που λες (και καλα κανεις ::salut::) που με εκνευριζει  :mrgreen: :twisted:, εχω φτασει στο σημειο να ειναι ποιο πολυ διαλυτικο απο το χρωμα , σε λιγο μονο splash θα κανει και δε θα βαφει!

Τα μπεκ ειναι ολοκαθαρα , μεχρι και σε μεγυθυντικο φακο τα τσεκαρα.

Θα συνεχισω την εβδομαδα αυτη τις δοκιμες , μαζι με τις ιδεες-βοηθειες σας , γιατι εγω κλινω οτι εχει θεμα εκ κατασκευης.....δε μπορει ο ενας να βαφει και ο αλλος να μη βαφει! :wink:
 ::salut::....θα δω και  αυτο με τη βελονα...(brasso)

Αποσυνδεδεμένος stef51

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 19, 2016, 10:49:55 πμ »
Σε συνέχεια του πορίσματος -- γιατί μάλλον έχουμε πόρισμα! -- μιλάμε πάντα για τη **0,3** στον **BD-212**. Την **0,2** θα τη δω αργότερα, για να συγκρίνω τη συμπεριφορά της.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Ήμουν τυχερός, γιατί ένα μαγαζί εδώ είχε μερικά ξεχασμένα **Tamiya ακρυλικά** στη μισή τιμή, μαζί με το **διαλυτικό τους**, αφού δε θα τα ξαναφέρει. Έτσι βρήκα και πήρα ένα **XF-20**, που θα είναι και χρήσιμο στο μέλλον, εφόσον ο 212 ψεκάζει σωστά. Από ό,τι είδα, αντιστοιχεί περίπου στο **H126**.

Πάω λοιπόν σπίτι, το δοκιμάζω **50-50**, πίεση **1 bar**, και το αποτέλεσμα ήταν **εκπληκτικό**. Ψεκάζει τόσο καλά, που δε θέλω καν να βάλω το μπεκ των **0,2 mm** για να καταλάβεις. Ίσως ήθελε και λίγο περισσότερο αραιωμένο -- το λέω αυτό γιατί, ενώ οι γραμμές ήταν άψογες, ο ήχος του ψεκασμού ήταν κάπως «τραχύς», όχι όπως όταν ρίχνουμε σκέτο διαλυτικό. Τέλος πάντων, δεν με ενδιέφερε να συνεχίσω σε αυτή τη φάση, αφού μου έδωσε αμέσως το αποτέλεσμα που ήθελα. Αυτό επιβεβαιώνει όσα ειπώθηκαν παραπάνω.

Πάμε τώρα στο βασικό θέμα, τα **Humbrol**.
Μετά την ιδέα του φίλου για **Brasso** στη βελόνα ώστε να γλιστράει καλύτερα το χρώμα, σκέφτηκα κάτι: πιθανόν εκεί μέσα τα πράγματα να είναι όντως πολύ «στενά» και να ζητάμε πολλά.
Όταν λοιπόν εγώ (νομίζοντας ότι κάνω σωστά) χρησιμοποιούσα διαλυτικά **Humbrol**, **νίτρου** ή **πολυουρεθάνης**, το χρώμα στέγνωνε πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να «μπουκώνει» -- αφού προφανώς το χρώμα στέγνωνε μπροστά στο μπεκ.

ʼνοιξα λοιπόν ένα καινούριο **Humbrol** και το αραίωσα με **white spirit** 50/50, επειδή είναι πιο «λαδερό», αν μπορεί να το πει κανείς έτσι. Ξανά πίεση **1 bar** -- και ο αερογράφος έβαψε **όπως με το Tamiya** παραπάνω!

Θα συνεχίσω τις δοκιμές και θα ενημερώσω. Ευκαιρία να κρατήσω **ένα διαλυτικό** και όχι τριακόσια.

Ευχαριστώ πολύ για όλα -- θα ενημερώσω ξανά για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 19, 2016, 05:46:41 μμ »
Πολύ ωραία. Δυστυχώς ίσως να πρέπει να προμηθευτείς Γιαπωνέζικα.
Τουλάχιστον γι απαιτητικά καμουφλάζ.

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 20, 2016, 04:19:30 μμ »
χαιρομαι που καταφερες να παρεις τελικα αυτο που ηθελες στο βαψιμο σου.ενοιωσα λιγο ασχημα οταν σου εγραψα στην αρχη  να δοκιμασεις τα tamiya -απο την οικονομικη αποψη παντα-αλλα τελικα θα δεις το εξτρα  εξοδο σου θα πιασει τοπο αν παρεις απλα οπως κ εκανες μονο καποια απο τα χρωματα αυτα για πιο απαιτητικες δουλειες.

Αποσυνδεδεμένος stef51

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 20, 2016, 08:52:41 μμ »
.....να ειστε καλα  ::salut:: , πρεπει να λεγονται οι ιδεες οποιες και να ειναι αυτες.Ενω υπαρχουν τοσα θεματα στην ενοτητα που αφορουν τους αερογραφους  που νομιζεις οτι δε θα παρεις απαντηση.Το λεω αυτο επειδη συνηθως τα θελουμε ετοιμα στο πιατο και δεν ειμαι απο αυτους , απλα απογοητευτηκα και δεν ειμαι αρχαριος ουτε ξεκινησα εχτες για να μου κανει τετοια κολπα ...οποτε επρεπε να σας ρωτησω , καμια φορα ενω ξερουμε κατι (ή μας ξεφευγει κατι)ισως χρειαζεται να το ξανακουσουμε/εμπεδωσουμε!!!!
Θα ενημερωσω και θα επικυρωσω την ολη διαδικασια αμεσα , μολις ξεμπερδεψω απο καποιες υποχρεωσεις+ το τωρινο μοντελο , και στην 0,2  :!:

Ευχαριστω και παλι!

Αποσυνδεδεμένος stef51

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 22, 2016, 07:38:21 μμ »
Για να κλείσει και το θέμα με τη **0,2**, να πω το εξής:

Με **white spirit** (Humbrol χρώμα), τόσο η **0,3** όσο και η **0,2** δουλεύουν καλά -- ειδικά όμως η **0,3** είναι εξαιρετική. Η **0,2** αποδίδει ικανοποιητικά, αλλά η **0,3** μου δίνει πιο σταθερή και σίγουρη εικόνα.

Αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει, όμως, είναι ο **συνδυασμός 0,3 μπεκ με 0,2 βελόνα**. Αυτή η επιλογή είναι ιδανική για βάψιμο με πολύ λεπτή δέσμη. Επιβεβαιώνει επίσης, μαζί με το κατάλληλο διαλυτικό, ότι οι ανοχές στη **0,2 μπεκ/βελόνα** είναι τόσο μικρές που καθιστούν τη χρήση της πιο απαιτητική -- και από εκεί και πέρα χρειάζεται διαφορετική επιλογή χρωμάτων.

Tags: graphotech