Αποστολέας Θέμα: Ducati 1299 Panigale S 1:4 by Pocher  (Αναγνώστηκε 12737 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Faethonas

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens/Greece
  • modelclub.gr
Απ: Ducati 1299 Panigale S 1:4 by Pocher
« Απάντηση #75 στις: Ιανουαρίου 28, 2017, 04:44:35 μμ »
Αυτή την ραφή την σκεφτόμουν όλοι την εβδομάδα να την αναφέρω, πολυ καλα εκανες, και τα UGATTI γράμματα δεν ξέρω αν τα κράτησες ή τα απομακρυνες και αυτα.

Μήπως αξίζει να περαστουν τα κομματια και ενα ματ βερνικη για σφράγισμα, καποιος πιο ειδικός ισως να συμβουλέψει καλυτερα.

Για την τάπα νομίζω το steel της ΑΚ, που το εχω ξανααναφέρει μετά από μπολικο τριψιμο με πανi, και δυο τρια περάσματα γιαλίζει σχεδόν σαν αληθινο μεταλο και περισσοτερο.

Αποσυνδεδεμένος KonstantinF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Κλίμακα 1/12 και άνω...
« Απάντηση #76 στις: Ιανουαρίου 28, 2017, 08:33:09 μμ »
Σ' ευχαριστώ πολύ!

Μήπως, το εφέ του χρωμίου, να εμπλουτιζόταν, αν το περνούσες με κάποια αλοιφή (polishing compound της ΤΑΜΙΥΑ κ.λ.π.)??

Προς το παρόν δοκιμάζω διάφορες τεχνικές. Σίγουρα η δοκιμή με την αλοιφή θα γίνει σε άχρηστο κομμάτι πλαστικού, γιατί όπως μου είπαν και από την εταιρία εισαγωγής, αυτό το σπρέι δεν αντέχει τρίψιμο...

Θα σας κρατήσω ενήμερους!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #77 στις: Ιανουαρίου 28, 2017, 08:38:02 μμ »
τα UGATTI γράμματα δεν ξέρω αν τα κράτησες ή τα απομακρυνες και αυτα.

Μήπως αξίζει να περαστουν τα κομματια και ενα ματ βερνικη για σφράγισμα, καποιος πιο ειδικός ισως να συμβουλέψει καλυτερα.

Για την τάπα νομίζω το steel της ΑΚ, που το εχω ξανααναφέρει μετά από μπολικο τριψιμο με πανi, και δυο τρια περάσματα γιαλίζει σχεδόν σαν αληθινο μεταλο και περισσοτερο.

Τα γράμματα σκεπάζονται από την σέλα οπότε δεν πειράζει. Απλώς εκνευρίστηκα με την απροσεξία των σχεδιαστών.

Βερνίκωμα δεν χρειάζεται. Το χρώμα στο βαμμένο μέταλλο έχει βάθος και αντέχει (το διαπίστωσα τρίβοντας το στέλεχος των φώτων).

Την ΑΚ δεν την είχα σκεφτεί παρόλο που την έχω στο συρτάρι μου. Next time...

Αποσυνδεδεμένος Giorgosv78

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
  • modelclub.gr
« Απάντηση #78 στις: Ιανουαρίου 28, 2017, 08:54:25 μμ »
Kώστα το κοίταξα και γώ το κομμάτι. Σε ένα δυό φωτό της πραγματικής δεν φαίνεται η τάπα να είναι χρωμιομένη, ούτε έντονα μεταλιζέ . Μου φαίνεται όπως το έχεις τώρα είναι πιο σωστό και κοντά στο πραγματικό.
Δες και εδώ στο 1:12 με 1:14 που πάει πάνω απο την τάπα https://www.youtube.com/watch?v=E-kOvskXmr0

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #79 στις: Ιανουαρίου 29, 2017, 01:04:18 μμ »
Δίκιο έχεις, μοιάζει περισσότερο σατινέ ατσάλι, οπότε όλα καλά! Ευχαριστώ!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #80 στις: Φεβρουαρίου 04, 2017, 11:11:45 πμ »
Καλημέρα φίλοι μου για το update του Σαββατοκύριακου!

Όπως είχε προγραμματιστεί, στο επίκεντρο βρέθηκαν στοιχεία του μπροστινού μέρους. Κατ' αρχήν τοποθετήθηκε η βάση για το μπροστινό σύστημα φώτων - ταμπλό - κάλυμμα:

Στη συνέχεια ετοιμάστηκε η καλωδίωση του ταμπλό (που δεν περιέχεται στο κιτ) και το σύνολο τοποθετήθηκε με την βάση:

Κατόπιν ετοιμάστηκε το σύστημα των φώτων που αποτελείται από πολλά επι μέρους κομμάτια. Οι φωτογραφιες της συναρμολόγησης χωρίς σχόλια:

Φυσικά, όταν προσπάθησα να συναρμολογήσω τα φώτα με τη βάση διαπίστωσα ότι η υπέροχη καλωδίωση του ταμπλό έμπαινε στη μέση, κι έτσι χρειάστηκε να δημιουργήσω "περασμα" για έρθουν τα φώτα στα ίσα τους:

Σειρά είχαν κατόπιν οι καθρέφτες με τα φλας:

...και οι τάπες των πηρουνιών με την καλωδίωση του συστήματος επιλογής ύψους:

Τέλος, αφού προστέθηκε το μπροστινό κάλυμμα και βιδώθηκαν (με άπειρη δυσκολία) επάνω του οι καθρέφτες, ιδού το αποτέλεσμα της δουλειάς μιας βδομάδας:

Καλό ΣΚ και τα λέμε από βδομάδα με το τιμόνι!

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #81 στις: Φεβρουαρίου 05, 2017, 03:51:10 πμ »
Ρεαλισμός στο φουλ!

Αληθινά φώτα μπαίνουν κατά την γνώμη σου?  Ισως με 3V μπαταρία, έχει χώρο κρυφτεί κάπου?  Η άλλη λύση θα ηταν να περαστούν καλώδια μεσου κορμού σε βάση που θα κάθεται η μηχανη, το εχω δεi σε παρουσιαση και δεν μου εκανε καλη εντυπωση ομως.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #82 στις: Φεβρουαρίου 05, 2017, 10:14:45 πμ »
Αληθινά φώτα μπαίνουν, τόσο μπρος όσο και πίσω (LED των 3 mm, άσπρες και κόκκινες αντίστοιχα). Χώρος για μια τρίβολτη μπαταρία λιθίου υπάρχει θεωρητικά μέσα στο ρεζερβουάρ. Ωστόσο αποφάσισα να μην εγκαταστήσω φώτα για δυο λόγους:
  • Στα μοντέλα όπου το έχω κάνει (Alfa Romeo και Rolls Royce) είναι ζήτημα αν τα έχω ανάψει τρεις φορές μετά την εγκατάσταση.
  • Σε αντίθεση με τα παραπάνω μοντέλα που προβλέπουν αυτή την εγκατάσταση και έχουν τον αντίστοιχο διακόπτη (το κλειδί της μηχανής μπαίνοντας στη σχισμή του κλείνει το κύκλωμα), στην περίπτωση της Ducati διακόπτης δεν προβλέπεται. Επομένως θα έπρεπε εκτός από τα LED να φανταστώ τι θα ήταν ο διακόπτης και πού θα έμπαινε. Πολλή φασαρία για το τίποτα.
Αλλά όταν με το καλό φτάξεις τη δικιά σου, feel free να το δοκιμάσεις!

Καλή Κυριακή!

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #83 στις: Φεβρουαρίου 06, 2017, 08:42:19 μμ »
Αφού το ανάφερες, την παρέλαβα σήμερα και ...τρόμαξα!

Το σακουλάκι που έχει μέσα τις μπουκάλες και τα δισκόφρενα έπιασα και με έπιασε τρέμουλο.....τα υπόλοιπα δύο κουτια φοβαμαι να τα ανοίξω ακόμα. 

Είναι ενα κιτ για θαρραλέους. ::hi::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #84 στις: Φεβρουαρίου 07, 2017, 10:01:51 πμ »
Καλώς τη δέχτηκες!

Δέος, υπό την έννοια "σεβασμός στο κιτ" είναι καλό πράγμα, έτσι θα αποφύγεις βιασύνες και λάθη... Αλλά λόγος για "φόβο" δεν υπάρχει: Το κιτ είναι πολύ καλό, τα κομμάτια συναρμόζουν 99% τέλεια και η διόρθωση του 1% είναι γενικά εύκολη.

Πες μου αν θέλεις να σου στείλω με προσωπικό μήνυμα τη λίστα των εργαλείων και χρωμάτων που θα χρειαστείς για να αρχίσεις να τα μαζεύεις σιγά-σιγά.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #85 στις: Φεβρουαρίου 11, 2017, 12:17:54 μμ »
Καλημέρα φίλοι μου!

Σύμφωνα με το πλάνο, η βδομάδα που πέρασε ήταν αφιερωμένη στο τιμόνι. Κύρια χαρακτηριστικά οι πολλές χαλκομανίες στα χειριστήρια, οι καλωδιώσεις και η δυσκολία στο μοντάρισμα λόγω της ύπαρξης ήδη του μπροστινού καλύμματος με τους καθρέφτες. Εδώ υπάρχει μια εγγενής δυσκολία του κιτ: Όποιο και να μονταριστεί πρώτο (το κάλυμμα με τους καθρέφτες ή το τιμόνι, θα εμποδίζει ή θα δυσκολεύει το μοντάρισμα του άλλου... Υλοποίηση του "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα" από την Pocher - thank you very much!

Ξεκινήσαμε από την αριστερή λαβή - ιδού εικόνες από τις διάφορες φάσεις του χειριστηρίου:

...και το μοντάρισμα της μανέτας:

Και να το σύνολο μονταρισμένο στη μηχανή:

Σειρά είχε κατόπιν το αμορτισέρ διεύθυνσης:

Και τέλος η δεξιά λαβή με παρόμοιες διαδικασίες:

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο οι μανέτες όσο και το γκάζι στη δεξιά λαβή είναι κινούμενα με ελατήρια επαναφοράς...

Το σύνολο μονταρισμένο:

Καλό ΣΚ και εις το επανιδείν με τα κουτιά των ηλεκτρικών!

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #86 στις: Φεβρουαρίου 11, 2017, 08:59:21 μμ »
Εντυπωσιακό όπως και στις οδηγίες.

Η μανετα του φρένου έχει πάντως εντονη ραφή, δεν ξέρω αν είναι έτσι και στην πραγματικότητα, μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα κ απλά να να βαφτεί κατάλληλο αλουμίνιο.  Δεν είμαι μηχανόβιος δεν ξέρω πως είναι οι αληθινές.  Έβαψες κάποιο από τα εξαρτήματα. ?

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #87 στις: Φεβρουαρίου 12, 2017, 11:49:12 πμ »
Καλημέρα και ευχαριστώ! Αυτό που φαίνεται σαν ραφή είναι σχέδιο του καλουπιού. Θα το δεις και στις φωτογραφίες αναφοράς που περιέχονται στο DVD.

Οι μανέτες τώρα στο κιτ έρχονται προβαμμένες αλουμίνιο. Εγώ τις έβαψα μαύρες (Black Semi Gloss της Tamiya) καθώς υπάρχει και αυτή η επιλογή σύμφωνα με φωτογραφίες αναφοράς και μου άρεσε περισσότερο. Εκτός από τις μπάρες και τα βραχιόλια (μεταλλικά προβαμμένα επίσης σε αλουμίνιο) όλα τα άλλα (πλαστικά) κομμάτια βάφτηκαν έξτρα:

Τα εξαρτήματα της μανέτας, το αμορτισέρ διέυθυνσης και οι ράβδοι στήριξης των ρεζερβουάρ λαδιού με Humbrol Chrome Silver (σπρέι)
Το εσωτερικό των ρεζερβουάρ με Tamiya Yellow Clear (πινελάκι)
Τα χειριστήρια με Tamiya German Grey (σπρέι)

Καλή Κυριακή!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #88 στις: Φεβρουαρίου 18, 2017, 08:23:33 μμ »
Καλησπέρα γι αυτό που προβλέπεται να είναι το προτελευταίο update!

Όπως είχαμε πει, η βδομάδα πέρασε με τα κουτιά των ηλεκτρικών. Αρχίσαμε με το δεξί, όπου καλωδιώθηκαν διάφοροι ακροδέκτες και τα καλώδια ομαδοποιήθηκαν είτε με θερμοσυστελλόμενο είτε με "μονωτική ταινία":

Στη συνέχεια το κουτί μονταρίστηκε στο δεξί πλευρό έπειτα από κάμποση δουλειά προσαρμογής (βλέπε χειρουργείο του πλαστικού) καθώς εύρισκε πάνω στα σωληνάκια εξαέρωσης του ρεζερβουάρ βενζίνης (αυτά παθαίνουν όσοι κάνουν σκρατσιές...  ::eusa_wall::):

Ίδιες εργασίες και από την αριστερή πλευρά με σαφώς λιγότερα προβλήματα (εδώ κατασκευάστηκε από ένα κομμάτι πλαστικού το άσπρο φις του καλωδίου του κλειδιού της μίζας):

...και το μοντάρισμα στο αριστερό πλευρό:

Με τη "σύνδεση" και όσων καλωδίων και σωληνακίων κρέμονταν τόσον καιρό δεξιά και αριστερά τελείωσε στην ουσία και η μηχανική συναρμολόγηση. Στο σημείο αυτό, και καθώς ένα μεγάλο μέρος απ' όσα παρακολουθήσατε εδώ και 4 μήνες θα σκεπαστεί από βδομάδα με τα φάιρινγκς, ιδού για να κλείσουμε μια σειρά απόψεων της μισοντυμένης κούκλας από διάφορες οπτικές γωνίες:

Καλό Σαββατοκύριακο και καλή Αποκριά!

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #89 στις: Φεβρουαρίου 18, 2017, 09:06:30 μμ »
Κουκλαρα......έτοιμη για βόλτα, δίπλωμα έχεις, αν όχι μηπως να το σκεφτεις?
 ::thumbleft::
 Αν καταλαβα'ινω την έχεις ....χαμηλοκαπουλη......οχι σηκωμένη η πίσω ανάρτηση δηλαδή, όπως δίνει επιλογή το κιτ.

::salut:: ::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος Modeling Greek man

• Scale 1/144
  • *
  • Απόλλων Κωτούλας--Κλίμακα 1/24 & 1/16
« Απάντηση #90 στις: Φεβρουαρίου 18, 2017, 11:06:15 μμ »
Συγχαρητήρια Κωνσταντίνε. Σαν το αληθινό έγινε  ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #91 στις: Φεβρουαρίου 19, 2017, 09:55:33 πμ »
Καλημέρα Κυριάκο και Απόλλωνα κι ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!

Αν καταλαβα'ινω την έχεις ....χαμηλοκαπουλη......οχι σηκωμένη η πίσω ανάρτηση δηλαδή, όπως δίνει επιλογή το κιτ.

Όντως χαμηλοκάπουλη έγινε. Κι αυτό όχι αναγκαστικά από επιλογή (αν και στην ηλικία μου...), αλλά διότι το κομμάτι που καθορίζει το ύψος (Ι-17) συνάρμοζε καλύτερα στη μια θέση παρά στην άλλη. Ίσως να το διαπιστώσεις όταν με το καλό φτάσεις κι εσύ εκεί!

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #92 στις: Φεβρουαρίου 19, 2017, 04:09:57 μμ »
Κωνσταντινε πραγματικά σαν αληθινή  ::good_job_smilie::
Κριμα βεβαια που αρκετη δουλειά θα χαθεί οταν μπουν και τα φερινγκς αλλα μου φτανουν αυτα που παρακολουθησα τοσο καιρο. ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #93 στις: Φεβρουαρίου 19, 2017, 08:49:00 μμ »
Να 'σαι καλά Αλέξανδρε, ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #94 στις: Φεβρουαρίου 25, 2017, 07:23:56 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!

Στο σημείο αυτό τελειώνει μια από τις πιο ευχάριστες κατασκευές που έχω κάνει τα τελευταία χρόνια. Το κιτ ήταν προσεγμένο και παρουσίασε ελάχιστες ατέλειες που κι αυτές διορθώθηκαν σχετικά εύκολα. Με το φόρεμα των φάιρινγκς που έγινε την περασμένη εβδομάδα και το κόλλημα των τελευταίων χαλκομανιών (από τα πιο δύσκολα εγχειρήματα, μιας και οι μεταλλικές "αρπάζουν" τάχιστα πάνω στην επιφάνεια και απαιτούν ξεκόλλημα από το χαρτί χιλιοστό με χιλιοστό για να μη στραβώσουν...) ολοκληρώθηκε το μοντέλο. Για να μονταριστούν τα φάιρινγκς χρειάστηκε - όπως είχα προείδει - να σηκωθεί η μηχανή σούζα:

...αλλά και πάλι χρειάστηκε άλλο ένα ζευγάρι χέρια (στην συγκεκριμένη περίπτωση της καλής μου συζύγου) για να βιδωθεί η τελευταία βίδα. Έπαιξα για κάμποσο διάστημα με τη σκέψη να αφήσω την μια πλευρά ακάλυπτη, αλλά τελικά το ένα φάιρινγκ "χυμα" μέσα στο κουτί ήταν αντιαισθητικό. Αν ποτέ χρειαστεί, μπορεί να αφαιρεθει σχετικά εύκολα το επάνω μέρος των φάιρινγκς, ξεβιδώνοντας 7-8 βίδες από κάθε πλευρά. Και να λοιπόν το αποτέλεσμα στο κουτί του:

Οι φωτογραφίες " στη φύση" βρίσκονται στo show room: http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=32981.msg653271#msg653271. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας για το ενδιαφέρον και τις υποδείξεις σας γι αυτήν την κατασκευή τους τελευταίους 4 μήνες. Ραντεβού οσονούπω για ένα καινούργιο πρότζεκτ, ελπίζω εξ ίσου ενδιαφέρον...

Καλά ξαποκρέματα και καλή Σαρακοστή!

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #95 στις: Φεβρουαρίου 26, 2017, 11:10:32 πμ »
Καλημέρα, καλοταξιδη!

Ήταν πολύ ενδιαφέρον θέμα και για μένα σημαδιακό.

Χαίρομαι που είχα δίκιο τελικά πως η γυναίκα στην ζωή ενός μοντελιστη έχει ουσιαστικό ρόλο!

Η βάση είναι της pocher. ?

Το μέγεθος από κοντά πρέπει να είναι τεράστιο.

Εν αναμονή του επόμενο ταξιδιού. ::keep_mod::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #96 στις: Φεβρουαρίου 26, 2017, 11:47:59 πμ »
Καλημέρα Κυριάκο, ευχαριστώ και στα δικά σου!

Η βάση (και όλο το κουτί) είναι από έναν κατασκευαστή πλεξιγκλάς που μου έχει κάνει όλα τα κουτιά. Απλώς κολλήθηκε στη βάση (από μαύρο πλέξι πάχους 1 εκ. για να αντέχει το βάρος) η μεταλλική ταμπελίτσα που έρχεται με το κιτ.

Το συνολικό μήκος είναι 52 εκατοστά (62 με το σταντ) και το βάρος 5.7 κιλά (γύρω στα 6.5 με το κουτί).

Καλή Κυριακή και καλή Καθαροδευτέρα!

Tags: