Αποστολέας Θέμα: MiniArt 1:35, Ya-12, Early Production  (Αναγνώστηκε 2966 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
Απ: MiniArt 1:35, Ya-12, Early Production
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 15, 2016, 07:19:36 μμ »
νομιζω οτι αντι για κοπίδι καλύτερα να τα κόψεις με πριονάκι ... έχεις λιγότερες πιθανότητες να σου σπάσει.

Αποσυνδεδεμένος wavelet

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Λευκωσία
  • Goddammit
MiniArt 1:35, Ya-12, Early Production
« Απάντηση #26 στις: Οκτωβρίου 15, 2016, 10:23:33 μμ »
Δούλεψα λίγο το απόγευμα, γιατί το πρωί ήμουν στην Παλιά Λευκωσία για το Street Modelling που διοργάνωσε η IPMS Cyprus....

Όπως είπε και ο Αρκάδιος, δεν τα έκοψα με το κοπίδι, αλλά με το πριονάκι της Τamiya, πατώντας σε μια βάση που έχω για το κόψιμο των PE από το Small Shop. Τα κατάφερα και τα έκοψα χωρίς να σπάσουν, τα καθάρισα πολύ προσεκτικά (μου πήρε αρκετό χρόνο) αλλά στην τοποθέτηση (από μια άγαρμπη κίνηση ....) μου έσπασε ο ένας άξονας και τον αντικατέστησα με plastic rod. Είναι ελαφρώς μεγαλύτερος, δεν είχα πιο μικρό, αλλά νομίζω δεν δείχνει τόσο άσχημο. Ολοκλήρωσα λοιπόν το σασί και ξεκίνησα την καμπίνα. Την δοκίμασα προσωρινά να δω αν εφαρμόζει και μπορώ να πω μέχρι στιγμής το κιτ έχει πάρα πολύ καλή εφαρμογή.

Περισσότερα, αύριο.....

I scream, you scream, we all scream for ice cream.

Αποσυνδεδεμένος wavelet

• Scale 1/72
  • *
  • Goddammit
MiniArt 1:35, Ya-12, Early Production
« Απάντηση #27 στις: Οκτωβρίου 16, 2016, 09:02:16 μμ »
Σημερινή πρόοδος. Περιποιήθηκα τα λάστιχα των εδαφικών τροχών, να φαίνονται λίγο ταλαιπωρημένα.  Έφτιαξα το κάλυμμα του κινητήρα - θα δω τι θα κάνω με το ένα πλαϊνό αφού θέλω να φαίνεται ο κινητήρας. Ολοκλήρωσα τις πόρτες, μένουν τα μπροστινά τζάμια, θα αφήσω μάλλον το ένα σε ανοικτή θέση. Έβαλα τα PE στο πίσω τζάμι και στο περίγυρο της οροφής. Ξεκίνησα και την καρότσα, με το ένα πάγκο σε όρθια θέση.   Αν όλα πάνε καλά, και δεν έχω πρόβλημα με τις ερπύστριες (υποτίθεται είναι λειτουργικές), νομίζω μέχρι τέλος της εβδομαδας θα έχω τελειώσει την κατασκευή του.

Το πυροβόλο δεν έχει φθάσει ακόμη, υπολογίζω σε 7-10 ημέρες θα το έχω.

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #28 στις: Οκτωβρίου 16, 2016, 09:27:23 μμ »
αν κρίνω απο την καρότσα με το ενα πάγκο κλειστό, σκεφτεσαι να γεμίσεις με το κάτι τις ... εε??  κιβώτια με πυρομαχικά?

Αποσυνδεδεμένος wavelet

• Scale 1/72
  • *
  • Goddammit
« Απάντηση #29 στις: Οκτωβρίου 16, 2016, 09:46:57 μμ »
Ναι Αρκάδιε, έχω το σετ της MiniArt με τα 152mm. Θα σκεφτώ αν θα βάλω και τίποτε άλλο για να σπάζει την μονοτονία ....

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #30 στις: Οκτωβρίου 17, 2016, 02:28:09 πμ »
Καλησπέρα. Πολύ όμορφη κατασκευή. Γνώμη μου είναι ότι θα δυσκολευτείς να προσθέσεις καλωδιώσεις και να βάψεις τον κινητήρα, όπως είναι κολλημένος.
Μιά μικρή παρατήρηση. Ας θυμηθούμε ότι το πλήρωμα του ML-20 είναι 8. Δύο κάθονται στην καμπίνα και οι υπόλοιποι 6 πίσω στην καρότσα. Δεν υπάρχει λοιπόν πολύς χώρος για μεταφορά των διμερών οβίδων του πυροβόλου. Στην καρότσα, εκτός από προσωπικά είδη του πληρώματος πρέπει να υπάρχει ένα μεγαλο κουτί με τα, όπως λέγονται στον ελληνικό στρατό, παρελκόμενα του πυροβόλου ( ψήκτρες για τον καθαρισμό της κάννης, λάδια, γράσσα, μηχανισμοί ρυθμίσεως πυροσωλήνων, εφεδρική διόπτρα, κλειδιά κλπ.κλπ. ). Σε αυτό το πυροβόλο τα επισημαντικά ακόντια δεν είναι στα σκέλη, αλλά μεταφέρονται και αυτά στην καρότσα. Εμείς βάζαμε και το δίχτυ παραλλαγής δεμένο με σχοινιά( ήταν το πιό μαλακό κρεβάτι ! ).
Καλή συνέχεια.

Tags: