Ήθελα να ξεκινήσω κάτι μικρό, χωρίς πολλά πολλά και αποφάσισα να κάνω το κορβετάκι της Mirage. Επέλεξα το συγκεκριμένο πλοίο (η εταιρία βγάζει 2-3) γιατί είχε μέσα ρέλια φ/χ. Τυχαία διαβάζοντας μετά, ανακάλυψα ότι το Spiraea είχε δωθεί στο ΠΝ και είχε πάρει το όνομα Θεσσαλονίκη.

Ενώ το μοντέλο στη πρώτη ματιά μου φάνηκε αρκετά λεπτομερές και με πολλά κομμάτια, ξεκινώντας άρχισε ο εφιάλτης. Οι ενώσεις με τα πλαίσια ήταν τεράστιες, με μόνο τρόπο να αφαιρέσεις κάτι το πριονάκι. Και πάλι σε κάποια πολύ μικρά κομμάτια η ένωση ήταν πιο μεγάλη από το κομμάτι! Αρκετά λεπτοκαμωμένα σπάσανε και όσα αφαιρέθηκαν επιτυχημένα ήθελαν καθάρισμα γιατί για κάποιο λόγο, ο καλουπατζής αποφάσισε να βάζει τις ενώσεις σε φανερά μέρη! Τέλος πάντων, τα ψιλοκατάφερα.
Επόμενη έκπληξη ήταν ότι τα ρέλια της ίδιας της εταιρίας που ήταν έτοιμα κομμένα, είχαν ελάχιστα μεγαλύτερο μήκος και δεν έβγαιναν οι γωνίες! Στο δικό τους μοντέλο! Αν προσέξετε σε μία υπερκατασκευή έχω προσθέσει πλαστικό για να μεγαλώσω την πλατφόρμα.
Σε δεύτερη φάση ενώ πολλά κομμάτια ήταν αρκετά ωράια και λεπτά, άλλα πάλι ήταν πολύ χοντροκομμένα, όπως η πλατφόρμα της γέφυρας, την οποία αναγκάστηκα να την ξαναφτιάξω γιατί τα τοιχώματα ήταν πολύ χοντρά. Στην φωτογραφία παρακάτω τα είχα τρίψει, ήταν ακόμη παχύτερα.

ʼνοιξα έτσι το ασκί του Αιόλου... και ξεκίνησαν πάλι οι σκρατσιές. Οι φωτογραφίες τα δείχνουν όλα

Συρματάκια και spare φ/χ, καθώς και αλουμινόφυλλο οι συνήθεις ύποπτοι. Πρώτη φορά χρησιμοποίησα miliput για τα προστατευτικά της γέφυρας. Τα ξύλινα καταστρώματα είναι εκτύπωση σε χαρτί.
Τώρα βέβαια αρχίζουν τα δύσκολα γιατί είναι η πρώτη μου φορά που πρέπει να βάψω καμουφλάζ και είμαι λίγο πελαγωμένος.
Αν έχετε καμιά συμβουλή, ρίξτε τη.
Φυσικά θα μπει σε θάλασσα που δεν έχω αρχίσει ακόμη..