Αποστολέας Θέμα: Χαρτί γα αερογραφια  (Αναγνώστηκε 1391 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zithon-tasos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
Χαρτί γα αερογραφια
« στις: Οκτωβρίου 02, 2016, 01:53:18 μμ »
Θα ήθελα να δοκιμασω ζωγραφικη με τον αερογραφο σε χαρτί. Δεν ξέρω όμως τι χαρτί χρειάζεται.... Ακουαρελας  η' κάτι άλλο; όσο για χρωματα θα χρησιμοποιήσω αυτά που έχω... Ακρυλικά lifecolore.

REMOVE BEFORE DIVE

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
Απ: Χαρτί γα αερογραφια
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 02, 2016, 04:11:25 μμ »
Θα ήθελα να δοκιμασω ζωγραφικη με τον αερογραφο σε χαρτί. Δεν ξέρω όμως τι χαρτί χρειάζεται.... Ακουαρελας  η' κάτι άλλο; όσο για χρωματα θα χρησιμοποιήσω αυτά που έχω... Ακρυλικά lifecolore.

Αυτο που χρησιμοποιουσαν παλια οι εικονογραφοι ειναι το λεγομενο illustration board. Ειναι πρακτικα χαρτι ακουαρελας κολλημενο πανω σε χαρτονι για να μην σκευρωνει απο το νερο. Αυτο θα το βρεις στο art center στην Στουρναρη με την επωνυμια shoeller hammer, σελλερ χαμμερ, και στο irallu κοντα στο μουσειο της ακροπολης φερνει τα αμερικανικα strathmore. Αν θες να ριξεις το κστος μπορεις με λιγο χρονο και κοπο να φτιαξεις δικο σου. Αν σε ενδιαφερει θα σου πω.

Καλη εναλλακτικη ειναι χαρτι ακουαρελας hot press δηλαδη αυτο που ειναι τελειως λειο, αλλα υποψιν οτι στην Ελλαδα συνηθως δεν φερνουν φθηνες μαρκες και αναγκαστικα θα πας σε καλο χαρτι με το κοστος του μπλοκ να ξεκινα απο κανα 25αρι γιουρα και παμε 50+. Εναλλακτικα αλλα με μικροτερες αντοχες σε σβησιματα κτλ μπορεις να παρεις κολλες μπριστολ σατινε. Γενικα το χαρτι καλο ειναι να ξεπερνα τα 300 γρ

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 02, 2016, 10:35:31 μμ »
Ξεκίνα με φτηνό μπρίστολ (είναι σχετικά χοντρό και σταθερό χαρτί για ακρυλικά) και καθώς θα εξελίσσεσαι ανεβαίνεις σε ακριβότερα και ποιοτικότερα, αν σου φανεί απαραίτητο.

Αποσυνδεδεμένος zithon-tasos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 03, 2016, 12:07:18 πμ »
Δυστυχως ειμαι Θεσσαλονικη.  Οποτε δεν ξερω αν θα βρω αυτες τις μάρκες.  Τι τυπο χαρτιού δηλαδη να αναζητήσω;  Θελω περισσοτερο για να παρει "αερα" το χερι μου,  και φυσικα επειδη ειναι κριμα να  εχω αερογραφο και να τον χρησιμοποιω μονο για μοντελισμο.... Ποτε δεν ξερεις...

REMOVE BEFORE DIVE

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 03, 2016, 07:11:33 πμ »
Μπρίστολ είναι τύπος χαρτιού που το βρίσκεις παντού, από το Πλαίσιο έως συνοικιακό βιβλιοχαρτοπωλείο. Θα το βρεις σίγουρα στη Θεσσαλονίκη. Γενικά για αρχή οποιοδήποτε χοντρό χαρτί (περίπου 200 γρ.) θα σου κάνει. Π.χ. ένα "μπλοκ ακουαρέλας" από τα σχολικά είδη (που συνήθως δεν έχουν κανονικό χαρτί ακουαρέλας αλλά κάποιο πιο φτηνό). Για να πάρει αέρα το χέρι σου χρησιμοποίησε και απλό χαρτί εκτυπωτή.

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 03, 2016, 09:34:32 πμ »
Δυστυχως ειμαι Θεσσαλονικη.  Οποτε δεν ξερω αν θα βρω αυτες τις μάρκες.  Τι τυπο χαρτιού δηλαδη να αναζητήσω;  Θελω περισσοτερο για να παρει "αερα" το χερι μου,  και φυσικα επειδη ειναι κριμα να  εχω αερογραφο και να τον χρησιμοποιω μονο για μοντελισμο.... Ποτε δεν ξερεις...

Γινεται για εξασκηση και με κολλες ιλλουστρασιον ή μια μπριστολ σατινε ή και μια σελλερ γυαλιστερη. Θα τις βρεις σε οποιοδηποτε καταστημα με ειδη σχεδιου. Μια εναλλακτικη ειναι  το μπλοκ με χαρτι για μαρκαδορους (αν και ειναι πολυ λεπτο και καλο θα ειναι να το κολλησεις σε ενα χαρτονακι), ενα μπλοκ οπως αυτο http://www.plaisio.gr/zografiki-diy/zografiki/block-xartia/Winsor-Newton-Quality-Cartridge-Paper-Smooth-A4-220G-6689634-6789634.htm ή ακομα και χαρτονι ''ευρωπαικο'' 1000γρ. Αν εισαι πιο hardcore ακομα και Mdf 3χιλ μπορεις να χρησιμοποιησεις αφου το περασεις με ενα primer αυτοκινητου.

Εξαρταται τι θελεις να κανεις. Πχ οι παλιοι μαστερ επαιζαν πολυ με σβησιματα με ηλεκτρικες γομες και ξυσιματα με κοπιδια, αυτο δεν μπορεις να το κανεις σε ενα λεπτο χαρτι οπως το χαρτι για μαρκαδορους και η μπριστολ αν και ιδανικη για μελανι και πενακι δεν τα παει καλα με το πολυ νερο.

Παντως επειδη τα μοντελιστικα χρωματα ειναι σε μικρες ποσοτητες, μπορεις να χρησιμοποιησεις ακρυλικο μελανι.

Tags: