Αποστολέας Θέμα: Ερωτηματα σε Τ34/76  (Αναγνώστηκε 3765 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kami

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πάτρα
  • διόραμα 1/35
Ερωτηματα σε Τ34/76
« στις: Σεπτεμβρίου 16, 2016, 03:54:40 μμ »

ερωτήματα για "σοβιετολόγους".Εχοντας ξεκινήσει την αναπαράσταση του συγκεκριμένου Τ34,απο την απελευθέρωση της Σεβαστούπολης το 1944 ,"κόλλησα" στα σημεία 1&2.Το 1 τί είναι αυτό αριστερά από συρματόσχοινο στο πήγμα;
Στο 2 φαίνεται να υπάρχει λαμαρινάκι μεταξύ ερπύστριας & φτερού.Το έχετε ξαναδεί;τι μπορεί να είναι;
Ερώτημα μπόνους!Εχει κάποιος εικόνα της αριστερής πλευράς του συγκεκριμένου Τ34;

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Απ: Ερωτηματα σε Τ34/76
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2016, 10:50:51 μμ »

ερωτήματα για "σοβιετολόγους".Εχοντας ξεκινήσει την αναπαράσταση του συγκεκριμένου Τ34,απο την απελευθέρωση της Σεβαστούπολης το 1944 ,"κόλλησα" στα σημεία 1&2.Το 1 τί είναι αυτό αριστερά από συρματόσχοινο στο πήγμα;
Στο 2 φαίνεται να υπάρχει λαμαρινάκι μεταξύ ερπύστριας & φτερού.Το έχετε ξαναδεί;τι μπορεί να είναι;
Ερώτημα μπόνους!Εχει κάποιος εικόνα της αριστερής πλευράς του συγκεκριμένου Τ34;

Καλησπέρα Kami. Χωρίς να κάνω τον "σοβιετολόγο", για το 1 μάλλον είναι πριόνι και για το 2, δεν υπάρχει λαμαρινάκι, απλά λείπει το φτερό. Στην παρακάτω φωτογραφία αυτό φαίνεται καλύτερα

Click to see the original size.

Από όσο έχω ψάξει, προς το παρόν, δεν υπάρχει φωτογραφία της άλλης πλευράς.
ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος kami

• Scale 1/48
  • *
  • διόραμα 1/35
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2016, 11:17:21 μμ »
Γιώργο μοιάζει αρκετά με το χαρακτηριστικό πριόνι που συναντάμε σαν αξεσουάρ σε πολλά σοβιετικά άρματα της περιόδου...αλλά δεν διακρίνεται τίποτα από τα άκρα που θα ήταν οι ξύλινες λαβές ή έστω οι υποδοχές τους...άσε που στο μέσον φαίνεται τριγωνική μύτη,σαν τα χάρτινα καραβάκια που φτιάχναμε παιδιά ...& για "κερασάκι" φαίνεται επάνω εκείνο το "βελόσχημο" λοστάρι( ; )
Τα παιδιά στον τοπικό σύλλογο το "ερμήνευσαν" ως άγκυρα ::dontknow::
Για το υπόλλειμα φτερού( ; )τώρα ,η θέση του είναι πολύ χαμηλά σχεδόν "ξύνει" την ερπύστρια...θα ταίριαζε περισσότερο με κάποιο αυτοσχέδιο καθαριστή λάσπης στον κινητήριο τροχό,αλλα δεν έχω συναντήσει ποτέ κάτι τέτοιο σε Τ34 ::dontknow::
Να'σαι καλά για το ψάξιμο,η διάθεση μετράει.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2016, 12:44:14 πμ »
Έτσι όπως ήταν κυκλωμένο νόμισα ότι άλλο εννοούσες. Από ότι φαίνεται πρέπει να ήταν κάτι σαν τα παρακάτω (κυρίως το μεσαίο).

ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2016, 01:47:35 πμ »
Να'σαι καλά Kami για το ερέθισμα. Είχα διαβάσει παλία για μία κατασκευή στα σοβ. άρματα, που επανατοποθετούσε τους πίρους στις ερπύστριες, αλλά ποτέ δεν είχα ψάξει να τη βρω.
 Αυτό το έλασμα λοιπόν είναι ένας "επανατοποθετητής πίρων" στις ερπύστριες. Οι σοβ. έβαζαν τους πίρους απ' την εσωτερική πλευρά και δεν τους ασφάλιζαν στην εξωτερική με παξιμάδια (  ; ). Επειδή, κατά την περιστροφή της ερπύστριας αυτοί έφευγαν σιγά-σιγά, ένα μεταλλικό έλασμα τους επανατοποθετούσε στην θέση τους.

Πρόσεξε εδώ τις κεφαλές των πίρων χωρίς παξιμάδια και στο βάθος το ξεβαμμένο από την χρήση έλασμα.

Εδώ φαίνεται καθαρά η κατασκευή του ελάσματος με τα κλιμακούμενο πάχος.
Το άλλο ειλικρινά δεν ξέρω τί είναι. Δεν έχει το μήκος πριονιού για 2 χέρια, ενώ το στυλιάρι στο κέντρο του μου θυμίζει στυλιάρι από βαριά. Νομίζω ότι η κεφαλή της βαριάς φαίνεται επάνω από την χειρολαβή.
Καλές συνέχειες.

Αποσυνδεδεμένος alexanderb

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος-Αθήνα
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2016, 02:06:13 πμ »
Να'σαι καλά Kami για το ερέθισμα. Είχα διαβάσει παλία για μία κατασκευή στα σοβ. άρματα, που επανατοποθετούσε τους πήρους στις ερπύστριες, αλλά ποτέ δεν είχα ψάξει να τη βρω.
 Αυτό το έλασμα λοιπόν είναι ένας "επανατοποθετητής πήρων" στις ερπύστριες. Οι σοβ. έβαζαν τους πήρους απ' την εσωτερική πλευρά και δεν τους ασφάλιζαν στην εξωτερική με παξιμάδια (  ; ). Επειδή, κατά την περιστροφή της ερπύστριας αυτοί έφευγαν σιγά-σιγά, ένα μεταλλικό έλασμα τους επανατοποθετούσε στην θέση τους.

Πρόσεξε εδώ τις κεφαλές των πήρων χωρίς παξιμάδια και στο βάθος το ξεβαμμένο από την χρήση έλασμα.

Εδώ φαίνεται καθαρά η κατασκευή του ελάσματος με τα κλιμακούμενο πάχος.

Τί είπες τώρα!! Πραγματικά έξυπνο και πρακτικό!!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2016, 09:26:47 πμ »
Αν είναι πριόνι φυσικά το υπόλοιπο μήκος του καλύπτεται από το συρματόσχοινο. Χειρολαβή φαίνεται να υπάρχει (στον κίτρινο κύκλο) και το πριόνι δεν έκανε τριγωνική μύτη αλλά καμπύλη.

Αυτό που είναι πάνω από αυτό (στον μπλε κύκλο), νομίζω ότι είναι κλαδί δένδρου.

Αποσυνδεδεμένος kami

• Scale 1/48
  • *
  • διόραμα 1/35
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2016, 10:43:19 μμ »
1st G.T.B. με υπεκάλυψες  για το 2ο σημείο.Μάλιστα ο τοπικός σοβιετολόγος νομίζει ότι η zvezda το αναπαριστά στα μοντέλα της!
Γ.Τ. εξακολουθώ να μην "πείθομαι"  για την ερμηνεία σου στο1ο...& όχι "απο γινάτι"!Αυτό το ρημαδοπριόνι όπως τουλαχιστον αναπαριστάται απο μοντελιστικές εταιρείες είναι αρκετά μακρύ,θα έβγαινε πέρα & απο την κουλούρα συρματόσχοινου...το δοκίμασα ξεκολλώντας το απο την αριστερή "what if" πλευρά που είχε ήδη κολληθεί.Αναρωτήθηκα αν γινόταν να διπλωθεί ,οπότε θα ερμηνευόταν το τσεποσχημο του πράγματος & αυτό που μοιάζει τριγωνικο ιστίο στη μέση ,αλλά ο ως άνω σοβιετολόγος απέριψε "μετα βδελυγμίας" την πιθανότητα διπλώματος του ατσάλινου πριονιού.Η έρευνα συνεχίζεται!

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2016, 12:49:56 πμ »
σ'αυτο το λινκ κανουν κουβέντα για το ιδιο αρμα εαν κατάλαβα καλα, και έχουν και δυο φώτο απο την αλλη πλευρα  http://www.tigerscorner.ru/index.php?topic=925.0

και εδω μια μεγαλύτερη εικόνα της αρχικής σου φωτογραφίας

μια αντίστοιχη κατασκευή εδω: http://www.dishmodels.ru/gshow.htm?p=723

ο φιλος μας θεωρεί οτι αυτο που φαίνεται ειναι το πριόνι τυλιγμένο με καποιο καραβόπανο και ετσι δεν φαίνονται καλά τα χερούλια

Ελπίζω να βοηθήσουν στην κατασκευή σου  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος wavelet

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Λευκωσία
  • Goddammit
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2016, 09:55:44 πμ »
Ωραίες φωτογραφίες και φοβερή κατασκευή....
I scream, you scream, we all scream for ice cream.

Αποσυνδεδεμένος kami

• Scale 1/48
  • *
  • διόραμα 1/35
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2016, 04:32:29 μμ »
κατάσταση σαν την Λερναία Υδρα!πλησιάζοντας στη λύση ενός,αναφύονται 2 προβλήματα.Είναι πράγματι η άλλη πλευρά του ίδιου άρματος;Το φτυάρι που φαίνεται στη δεξιά πλευρά του πύργου,οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα,αλλά το σλόγκαν στην αριστερή μοιάζει να'χει & άλλη μια λέξη σε σχέση με δεξιά.Δεν αναφέρομαι στις σημαίες ,ίσως δεν τις έδωσε ακόμη ο κομισάριος προπαγάνδας...

Δείτε εδω & άλλη μια προσέγγιση στο ίδιο θέμα
http://garciagazquez.com/wp/t-3476-model-1943-one-on-the-first-tanks-into-sebastopol/

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2016, 05:25:34 μμ »
Λοιπόν, για να καταλήγουμε ορισμένα πράγματα:
 ::arrowred:: Το 1, στην αρχική σου φωτογραφία, είναι το χερούλι από την βαριοπούλα, με την οποία είναι εξοπλισμένο το άρμα, το οποίο καλύπτεται όπως επεσήμανε ο Γιώργος Τσάπανος εξ' αρχής, με ένα από τα κλαδιά της παράλλαξης (εξ΄ού και η ελαφριά «παραμόρφωση» που αποτυπώνεται στην φωτογραφία). Στην υψηλότερης ανάλυσης φωτογραφία του Αρκάδιου, φαίνεται ξεκάθαρα. Επίσης, ναι είναι το πριόνι του άρματος, αν και σύμφωνα με τις περισσότερες φωτογραφίες, δεν είναι εκεί η θέση του και μάλλον έχει στηριχθεί πρόχειρα, όπως και τα περισσότερα εργαλεία του άρματος...
 ::arrowred:: Οι σημαίες είναι δύο: Η πάνω της ΕΣΣΔ και η κάτω η σημαία του Ναυτικού της ΕΣΣΔ. Και αυτό γιατί στην απελευθέρωση της Σεβαστούπολης (όπως και όλης της Κριμαίας), βασικό ρόλο έπαιξε το Ναυτικό και οι «πεζοναύτες».
 ::arrowred:: Αν είναι το ίδιο άρμα; κατά 99% ναι! Είναι το άρμα νο. 64 (το μόνο σίγουρο μέσο ταυτοποίησης). Στην φωτογραφία που ανέβασες το 6 αχνοφαίνεται... Και ακριβώς επειδή το άρμα φέρει διψήφιο αριθμό ταυτοποίησης, μάλλον είναι ένα από τα άρματα της «Ανεξάρτητης Επάκτιας Στρατιάς» (Separate Coastal Army - Приморская армия), που διοικητικά άνηκε στην STAVKA....

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος kami

• Scale 1/48
  • *
  • διόραμα 1/35
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2016, 09:38:43 μμ »
αποφασιστικός & "σταράτος" ως "στρατάρχης!
Κάτι τελευταίο πως διαβάζεις την κάτω λέξη του σλόγκαν στον πύργο(αριστερή πλευρά) ,γιατί στην δεξιά δεν φαίνεται να υπάρχει καν .Αν δεν σε "πρήζω" δώσε μου πλήρη εικόνα του σλογκαν.Μ....64.....(σε κυριλλικό αλφάβητο).
Ο συνάδελφος στο dishmodels.ru επαναλαμβάνει το 64 στο πίσω του πύργου.Κατα την γνώμη σου παίζει να 'χει δίκιο ή το΄κανε "καλλιτεχνική αδεία";
Εδω να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν στην κουβέντα αυτή,νομίζω ότι έτσι "κυκλοφόρησαν" ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2016, 10:33:16 μμ »
Δυστυχώς, δεν κατέχω τόσο καλά την κυριλλική, ώστε να σε βοηθήσω... Είναι πολύ δυσανάγνωστο...
Edit:
Τώρα που το ξαναβλέπω, μάλλον γράφει στο κάτω μέρος: Крым (Κριμαία). Συνολικά νομίζω ότι γράφει Даешь Крым (Δώστε μας την Κριμαία)
Πρόσεξε, είναι διαφορετικά τα συνθήματα!
Στην δεξιά γράφει мститель (Εκδικητής)
Τώρα, συνήθως δεν ανέγραφαν τους κωδικούς στο πίσω μέρος του πύργου...
Χαίρομαι που βοήθησα...

Αποσυνδεδεμένος kami

• Scale 1/48
  • *
  • διόραμα 1/35
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2016, 09:02:34 μμ »

Χαίρομαι που βοήθησα...
Και με το παραπάνω,δεν νομίζω ότι χρειάζομαι κάτι περισσότερο για αξιοπρεπή αναπαράσταση του συγκεκριμένου Τ34,είμαι ενθουσιασμένος με τα σλόγκαν. ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2016, 07:36:51 μμ »
::arrowred:: Αν είναι το ίδιο άρμα; κατά 99% ναι! Είναι το άρμα νο. 64 (το μόνο σίγουρο μέσο ταυτοποίησης). Στην φωτογραφία που ανέβασες το 6 αχνοφαίνεται...

Συμφωνώ με τον Ορέστη. Η δική μου μικρή αμφιβολία (ότι πρόκειται για διαφορετικό άρμα), βρίσκεται στο γεγονός ότι ο πύργος από την μία πλευρά (πάνω) μου φαίνεται σαν hardedge, ενώ από την άλλη (κάτω) μου φαίνεται σαν laminate. Μπορεί όμως αυτό να οφείλεται στην χύτευση ή στην κακή ποιότητα των φωτογραφιών (λόγω ανάλυσης).

Οι φωτογραφίες που ανέβασα με τον μηχανισμό για τους πίρους (όπως εξήγησε ο 1ts GTB), είναι ο early τύπος. Αυτός αργότερα αντικαταστάθηκε με τον παρακάτω (τον οποίο δίνουν και οι περισσότερες εταιρίες).

Αποσυνδεδεμένος kami

• Scale 1/48
  • *
  • διόραμα 1/35
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2016, 04:23:08 μμ »

νομίζω πως τα βασικά ερωτήματα μου απαντήθηκαν επαρκώς & σας ευχαριστώ όλους.Δεδομένης της ποιότητας της παραπάνω φωτογραφίας θα'θελα τη συμμετοχή σας στην "ταυτοποίηση" των παραπάνω κυκλομένων σημείων.
Το 1 μοιάζει με βαλίτσα,στο 3 απο το στυλιάρι της αξίνας έχει κρεμαστεί PPsh που μοιάζει τυλιγμένο με κάποιο πανί,το 2 θα μπορούσε να είναι κουτί Α' βοηθειών,ισως & γερμανικό λάφυρο...τα τελευταία 5-6 δεν μου θυμίζουν τίποτα.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2016, 08:50:46 μμ »
Την φωτογραφία την είχα, αλλά λόγω της αμφιβολίας μου αν είναι 100% η άλλη πλευρά (λόγω του πύργου όπως ανέφερα) δεν την ανέβασα. Είναι πιο καθαρή και πιστεύω ότι θα σε βοηθήσει.

Αποσυνδεδεμένος kami

• Scale 1/48
  • *
  • διόραμα 1/35
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2016, 10:19:02 μμ »
Γιώργο εύλογη η αμφιβολία σου για τον τύπο του πύργου,ακόμα & εδώ που είναι λιγότερο θολή...συν η μη ταυτόσημη επιγραφή με την δεξιά πλευρά...
βαθιά ανάσα & προχωράω θεωρώντας δεδομένο ότι είναι το ίδιο άρμα.
Πάμε για αναγνώριση φορτίου;
1 βαλίτσα; ή γενικώς μεταλλικό κιβώτιο;
2 κουτί μεταλλικό Α βοηθειών ,γερμ.προέλευσης;
3 αξίνα με ΡΡςΗ(χωρίς κάλυμα & χωρίς ερωτηματικό)
4 κιβώτιο ξύλινο;
5 τίποτα;!
6 κάλυκας από 3,7cm ή 5,0cm ;
ΥΓ στο χερούλι της αρ.πλευράς του πύργου εκτός από κλαριά αναγνωρίζετε κάτι άλλο;

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2016, 01:31:10 πμ »
Τα κουτιά πρέπει να είναι μεταλλικά, υπάρχει αξίνα, αλλά από την σκια που βλέπω πρέπει να υπάρχει και από πάνω ξεχωριστό στυλιάρι και το 5 είναι πέδιλο ερπύστριας χωρίς δόντι, αν φαίνεται από πάνω κάτι διαφορετικό, είναι μάλλον σκιά από δίχτυ παραλλαγής ή από λεπτό κλαδί με φύλλα (υπάρχουν και τέτοια κομμάτια και αλλού κυρίως στο φτερό). Πάντως μην το ψάχνεις τόσο πολύ και μην βασίζεσαι σε κατασκευές άλλων που κάνουν και λάθη ως προς την σωστή αναπαράσταση της φωτογραφίας, γιατί υπάρχει σχόλιο σε φωτογραφία (από αυτές που είναι ανεβασμένες στο τοπικ) βιβλίου, που θεωρεί ότι το 6 δεν είναι αριθμός αλλά γράμμα και είναι (μεταφράζοντάς το) το V στα Αγγλικά (στο δικό μας αλφάβητο μοιάζει με το β και στο Αγγλικό με το b).

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2016, 12:45:33 μμ »
Για να πω την αμαρτία μου και εμένα το 6 μου φαινόταν για το Β, αλλά σκέφτηκα ότι φταίει η πρεσβυωπία. Μάλλον ο Τ.Γ. έχει δίκιο. Είναι γράμμα και όχι ψηφίο.

Για τις ερπύστριες στο φτερό και τα λοιπά και πάλι ο Τ.Γ. έχει δίκιο. Το κουτί του "φαρμακείου" υπάρχει στο εσωτερικό του άρματος, δίπλα από την θέση του συνοδηγού. Εδώ μάλλον είχαν ένα δεύτερο και το κρέμασαν έξω. Το PPsh 41 μάλλον έχει τον αορτήρα του περασμένο στο στυλιάρι της αξίνας και πρέπει να ανήκει σε κάποιον από τους δύο άντρες μπροστά από το άρμα ( κανένας δεν κρεμάει όπλα τόσο μακριά, στο πήγμα ).
Υπ' όψιν ότι το πριόνι των αρμάτων είχε ένα κάλυμμα από χοντρό χακί ύφασμα, που άφηνα μόνο τα 2 χερούλια εκτός. Στις φώτο δεν φαίνεται γιατί ήταν το πρώτο που χανόταν. Δεν είχε λουράκι ή κάτι άλλο για να ασφαλίζει στο πριόνι. Μήπως το πλήρωμα πήρε ένα καινούργιο και το κάλυμμα υπάρχει ακόμη ;
Ενδιαφέρον είναι ότι, σύμφωνα με το site: Engines of the Red Army WW2, μακριές χειρολαβές στο πήγμα κατασκευάστηκαν μόνο τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 1942. Εφ' όσον η φώτο είναι από τον Απρίλιο-Μάιο του '44 έχουμε ένα άρμα-παλαίμαχο!

Αποσυνδεδεμένος kami

• Scale 1/48
  • *
  • διόραμα 1/35
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2016, 10:02:33 πμ »
πρόθεση μου είναι να μιμηθώ την "γραμματοσειρά" είτε είναι Β είτε 6(& το 4 είναι "περίτεχνο").Τώρα η χειρολαβή στο πήγμα είναι ιδιαίτερη & αυτή.Απο εμπρός έως τέλος πύργου μοιάζει να'ναι υπόλοιπο της μονοκόμματης παλαιότερου τύπου ,πιο πίσω εμφανίζονται τα γυριστά "χερούλια" που αν δεν κάνω λάθος εμφανίζονται & στο ντεκ του κινητήρα ,πάνω απο αεραγωγούς.

Tags: t34 t-34