Οι διακοπές τελείωσαν, ο Σεπτέμβρης μπήκε και μιας και πλησιάζει και η έκθεση της IPMS, είπα να πιάσω και ένα ελληνικό θέμα και μία πολυαναμενόμενη πρόσφατη κυκλοφορία κιόλας.

Ο λόγος για το κιτ της Special Hobby:

Πρόκειται να γίνει το επετειακό ''ΤΑΛΩΣ'', αυτό του boxart:

Σίγουρα θα αναρωτηθείτε, μα καλά, πήρες τέτοιο κιτ και αποφάσισες να το κάνεις επετειακό και να μην χρησιμοποιήσεις έτσι, ούτε φορείς, ούτε οπλισμό, ούτε δεξαμενές που δίνει το κιτ, και να μας το παρουσιάσεις έτσι γυμνό;
Η αλήθεια είναι οτι για την aegean blue παραλλαγή ξεκίνησα μέσα στο μυαλό μου, πιάνοντας όμως το κιτ στα χέρια μου και βλέποντας τα θεματάκια του, ξενέρωσα κάπως και έχοντας στο στοκ ένα 48αρι Ιταλέρι με αρκετά βελτιωτικά, είπα να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου εκεί κάποια στιγμή στο μέλλον

Για την κατασκευή τώρα, θα χρησιμοποιηθεί σετ pe eduard και ρητινένιοι τροχοί της cmk καθόσον του κιτ θα τους χαρακτήριζα άθλιους.
Η κατασκευή ξεκίνησε με το κόκπιτ:

Για το κλείσιμο της ατράκτου συνάντησα και τα πρώτα θέματα του κιτ. Η ριναία φωλιά δεν κάθεται σωστά, απαιτείται κόψιμο των ακίδων ευθυγραμμισης, ενώ το κόκπιτ κάθεται πιο μπροστά απ'οτι θα έπρεπε με αποτέλεσμα να αφήνει κενό στο πίσω μέρος. Απαιτούνται πολλά dryfit ώστε να καθήσει στην σωστή θέση, εύκολα μπορεί να την πατήσει κάποιος με λίγη εμπειρία.
Δουλεύοντας το κιτ όλο και περισσότερο μέσα στην βδομάδα άρχισα να χάνω τον αρχικό μου ενθουσιασμό. Η γράμμωση σε άλλα σημεία είναι ρηχή, σε άλλα βαθειά και σε άλλα εξαφανισμένη. Η εξαγωγή δεν είναι και ότι καλύτερο με διαφορετικό πάχος στην απόληξη. Επίσης το aileron του κάθετου σταθερού στο κάτω μέρος είναι πιο κοντό με αποτέλεσμα να αφήνει αρκετό κενό με την άτρακτο.
Έτσι λοιπόν έφτασα εδώ:

Αυτή είναι η εφαρμογή του κιτ και όπως καταλαβαίνετε θα πέσει αρκετό στοκοτρίψιμο για την εξαφάνιση των ενώσεων-πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μεταλλικό φινίρισμα. Όταν μπεί και ο κώνος μπροστά, εκεί θα γελάσουμε μάλλον

Αυτά για την ώρα λοιπόν....