Αποστολέας Θέμα: MERKAVA MK.III ACADEMY 1/32  (Αναγνώστηκε 1339 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΙΩΑΝΝΗΣ32AΡΗΣ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ/ΨΑΡΑ
  • modelclub.gr
MERKAVA MK.III ACADEMY 1/32
« στις: Σεπτεμβρίου 08, 2016, 09:36:40 πμ »
Καλημέρα στην παρέα...αν καί είχα να φτιάξω κοντά 20 χρόνια άρμα, είπα να το τολμήσω φέτος λίγο πρίν φύγω γία το εξωτερικό...επέλεξα το
MERKAVA MK.III  της ACADEMY 1/32 φυσικά OUT OF THE BOX,αφού δέν έχω καμία πείρα μέ τα άρματα εδώ καί χρόνια ούτε τι βελτιωτικά υπάρχουν..τά μόνα "εξωτικά" υλικά πού χρησιμοποίησα ήταν γόμα κομμένη για να παραστήσω τά κιβώτια στο καλάθι πίσω καί αλουμινόχαρτο για κάλυμα το οποίο βάφτηκε olive drab..οί ερπύστριες βάφτηκαν καί μετά μέ στεγνό πινέλο καί παστέλ σκονίστηκαν..γιά το βάψιμο έβαλα HUMBROL καί έκανα όλα τα αεροπορικά ¨κόλπα¨ μέ pre-shading, post-shading κ.λπ...μ' άρεσε πολύ σαν κατασκεύη καί έφυγα καί από το άγχος των αεροπλάνων γιά λίγο..χαχαχαχαχα...καλό να περνάτε όλοι καί φυσικά κάθε κριτική πάντα ευπρόσδεκτη...

Αποσυνδεδεμένος arian

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Απ: MERKAVA MK.III ACADEMY 1/32
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2016, 10:44:08 πμ »
Τρείς παρατηρήσεις στην κατά τα άλλα όμορφη δουλειά:
1) Πρόκειται για Merkava MKIID
2) Λείπουν οι αντιολισθητικές επιφάνειες που έχουν όλα τα Ισραηλινά άρματα και αναπαράγονται με αντίστοιχα υλικά.
3)Ήθελε λίγο κατά την γνώμη μου παραπάνω ταλαιπωρία με φίλτρα και pigments στις εξαγωγές και στα πλαϊνά.
Παρόλαυτά συγχαρητήρια για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ΙΩΑΝΝΗΣ32AΡΗΣ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ/ΨΑΡΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2016, 04:35:18 μμ »
Σ' ευχαριστώ arian,για τα καλά σου λόγια..ναί,είναι ΜκΙΙΙ.D αλλά το είχα ξεχάσει...έχεις δίκιο γιά τις αντιολησθητικές επιφάνειες αλλά ενώ έβλεπα κάτι "σαγρέ" στις φώτο του πραγματικού, σ' όρισμένα μοντέλα πού κατέβασα από το νέτ δέν υπήρχε...δέν είμαι καί ειδικός στα άρματα (άσχετος αλλά μ' αρέσει να βλέπω δουλείες Τ/Θ!!!) ::salut::οπότε αστοχία..για τα pigments μού τα είχαν πεί κάτι παιδία αρματάδες αλλά δέν τα έχω δουλέψει καθόλου..τα φίλτρα,τί είναι?
Ελπίζω το επόμενο να παέι καλύτερα αν καί σκέφτομαι πάλι Ισραηλινό μονόχρωμο, ώστε να έχω χρόνο ν΄ ασχοληθώ περισσότερο με παλαίωση,pigments,κτλ.. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος arian

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2016, 07:46:10 μμ »
ναί,είναι ΜκΙΙΙ.D τα φίλτρα,τί είναι?
MKIID. Τα φίλτρα είναι πολύ αραιωμένα χρώματα που σκοπό έχουν το ξεθώριασμα του βασικού. Υπάρχουν και έτοιμα αλλά και μπορούν να γίνουν απότα χρώματα της κύριας βαφής με πολύ αραίωση. Αν κάνεις ένα search στο forum θα βρεις πολύ υλικό! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Skywarp

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Cybertron
  • Transform, Seek, Attack, Destroy!
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2016, 01:04:28 πμ »
Όμορφη κατασκευή, μπράβο σου!

1/32 ή 1/35 η κλίμακα;
Μάλλον έχουν ποτίσει τα αεροπλανα μέσα σου!  :lol: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος babhs65

• Scale 1/144